Chýbajúce vianočné darčeky od manžela
Už pár rokov sa mi stáva, že manžel mi nekúpi pod stromček nič. V podstate sa o všetky darčeky starám ja a za tie roky sme si zvykli (vlastne manžel je dosť šetrný až držgroš 😁) že ak si kúpime počas roka niečo neplánované, drahšie, vždy to okomentuje, aj berie tak, že "to už máme na Vianoce". Ja mu ale vždy na Vianoce nakoniec niečo kúpim. Posledné dva roky, som od neho nedostala ničovaté nič. A je mi z toho celého dosť smutno. Tak si uvedomujem, že som si to vlastne vytvorila okolo seba sama. Ja nič nepotrebujem od nikoho, sama sa zariadim. Tento rok ani staršia dospelá dcéra, nič. Nikoho nenapadne urobiť mi radosť. Nikdy som to nejako extra nevnímala, ale je mi z nich smutno 🫤.
Ja ta absolutne chapem, moj muz bol takyto, mali to tak v rodine, jeho otec bol taky. Ze si nepamatal ziadne datumy a na vsetko len frflal, ze je drahe, hoci nemal nudzu o peniazky. Moj muz ani nie drgros, len to proste neriesi, trosku taky nauceny, ze on dostane, nenapadne ho, ze by mal aj dat. Ked ostatnym planujem darceky - aj jeho rodicom, sestre, synovcom, tak obcas pofrfle, ze oni mu tiez nic take nedaju, ze preco on ma davat... Tento rok som dcere pubiske dala na december vacsie vreckove, ze moze nam kupit darcek, aj svojej kamoske a tak - a aj som jej povedala, ze kedze chodia s kamoskou casto do drogerie v nakupakoch, ze chcem jeden konkretny krem, ktory u nas v drogerke nemaju, ze by ma to potesilo. Tak ja som darcek dostala a muz nic. Neviem preco, vlani som bola v nepriazni ja, tento rok je muz, vie byt tak pubertalne oduto kruta, obcas berieme to tak,ze hadam vyspeje a sa to zmeni. Ja uz rodicov nemam, iba sestru a synovcov a my si vzdy davame, ale tiez to pokupi len sestra a ja, napriklad synovci to beru stale ako deti, hoci su uz dospeli, 25 a 28 rokov, len cakaju darceky, ale ja som od nich zatial nikdy nic nedostala, nielen na Vianoce, myslim na ziadny sviatok. Tento rok som im kupila len po jednom darceku, a trosku som aj videla na jednom synovcovi sklamanie, pritom on je ITckar uz dost vysoko postaveny a penazi ma najviac z rodiny, ale nikdy nikomu nic neda... len svojej mame a bratovi, to hej, to by som mu krivdila, ale nikomu dalsiemu, nevnima to tak, ze by mohol. A svokrovci tiez - ked sme sa pytali co by si zelali povedali nam - stalo to okolo 100 Eur. A to co si pytali aj dostali a este aj take symbolicke darceky navyse, aj sampanske, balicek na Silvestra... a my sme si nenasli pod ich stromcekom nic. Svokra je Eva, takze este aj meninove darceky mala, pritom ona tiez k meninam nikomu dospelemu uz nic nedava. Cudne som sa citila. Keby to bolo tak, ze nic si nevypytaju pre seba, ok, ale takto to bolo take zvlastne trosku. Tak nerovno som sa citila.
@anonym_autor necitam komentare, len reagujem na Tvojnu uvodnu myslienku. Mam deti 13 a 15r. v 2025 som im zacala data mesacne vreckove 15eur a veru na mna ci na narodky alebo na Vianoce mysleli a aj na mojho partnera, ktory s nami 2roky byva. Sice kupili napr. 1darcek: horalka, horcica, susene ovocie /ja som prakticky clovek, tak prakticke aj darky riesili/ a partnerovi paletu na farby /rad maluje/, a tiez som dostala stierace na auto, lebo viac nevidim ako vidim, co je genialne!! Sice male ale pre potesenie staci a o to ide. Trochu som deti sklamala, ze nebola spolocenska hra pod stromkom, ale nestihla som zmapovat trh, lebo uz mame tolko hier, ktore sa neosvedcili, potom ich rozdavam a nic mi "necinklo" do nosa. Ano, mas pravdu...ide o to, ze clovek mysli na toho druheho a staci ak by ste sa spolocne zasmiali co i len na hluposti. Nie je od veci, sem tam nenapadne povedat svojim blizkym, ze si z toho smutna, mozno si to budu pamatat. Ale tvojho "stareho" nakopat, lebo drz gros ok, ale odtial potial.
@anonym_autor och, toto je ale dost smutne. Moja dcera ma 10 a tento rok prvy raz vedela, ako to je s "Jeziskom" a chodila so mnou vyberat darceky, balila a silou mocou chcela so mnou ist do mesta do nakupaku, aby mi nieco kupila a aj ockovi zo svojich usetrenych penazi. Uzasna bola. Kupila mi sviecku, nic extra, ale mily macko so srdieckom, necham si ju na pamiatku ako prvy darcek od nej. Ja neviem, nikdy si s nou takto darceky neriesila? Ze by mala ten pocit, ze kazdemu nieco treba, hoci malickost? Tak ak nie, je nacase to povedat, ludia, som sklamana, cakala som, ze si ma vsimnete a kupite mi aspon drobnost. Vyjadrit emocie, popisat. Oni si nedomyslia 🙄
Nemému ani vlastný nerozumie, tak stazujes sa tu,a otvorila si si ústa pred mužom? Že haló vieš, že existujem a niesi mi schopný kúpiť aspoň kazetu z drogérie za 15 euro? Normálne takto by som to povedala, a ak je muž zgloš s takým by som nežila
Zacni sa trosku viac presadzovat. Deti si niekedy neuvedomuju, ze aj rodicia su ludia so svojimi potrebami a tuzbami.
Mňa by viac mrzelo to, že som nedostala nič od dcéry. Manžel si možno povie: "veď nekupujem jej nikdy nič, tento rok to tiež meniť nebudem". Ale keď vie Tvoja dcéra kupovať darčeky kamarátkam, prečo NEVIE urobiť radosť Tebe?! Z tohto by som bola veru smutná veľmi. Viac by odomňa nedostali nič. Ani manžel, ani dcéra.
Mám 17 ročného syna a vždy niečím poteším. Na narodeniny, meniny, Deň matiek vždy dostanem kvety, pod 🎄 mi teraz kúpil parfém. Nezabudol ani na manžela, ani na mladšieho brata. Som na neho hrdá
@subartic uff, tak to neviem či by som dokázala. Hlavne syn je ešte malý, teší sa na darčeky.
@anonym_autor a synovi ste ako vysvetlili, ze tebe jezisko nic nepriniesol?
Si pamatam, raz som mala ziaka a mali na vianoce babku. Po vianociach rozpraval 1 zazitok, ze jezisko zabudol na babku. Vtedy som sa divila, ci tej babke nemohli kupit sal alebo kozmetiku. Deti este verili a neskutocne sklamanie to bolo pre neho.
Ja ta absolutne chapem, moj muz bol takyto, mali to tak v rodine, jeho otec bol taky. Ze si nepamatal ziadne datumy a na vsetko len frflal, ze je drahe, hoci nemal nudzu o peniazky. Moj muz ani nie drgros, len to proste neriesi, trosku taky nauceny, ze on dostane, nenapadne ho, ze by mal aj dat. Ked ostatnym planujem darceky - aj jeho rodicom, sestre, synovcom, tak obcas pofrfle, ze oni mu tiez nic take nedaju, ze preco on ma davat... Tento rok som dcere pubiske dala na december vacsie vreckove, ze moze nam kupit darcek, aj svojej kamoske a tak - a aj som jej povedala, ze kedze chodia s kamoskou casto do drogerie v nakupakoch, ze chcem jeden konkretny krem, ktory u nas v drogerke nemaju, ze by ma to potesilo. Tak ja som darcek dostala a muz nic. Neviem preco, vlani som bola v nepriazni ja, tento rok je muz, vie byt tak pubertalne oduto kruta, obcas berieme to tak,ze hadam vyspeje a sa to zmeni. Ja uz rodicov nemam, iba sestru a synovcov a my si vzdy davame, ale tiez to pokupi len sestra a ja, napriklad synovci to beru stale ako deti, hoci su uz dospeli, 25 a 28 rokov, len cakaju darceky, ale ja som od nich zatial nikdy nic nedostala, nielen na Vianoce, myslim na ziadny sviatok. Tento rok som im kupila len po jednom darceku, a trosku som aj videla na jednom synovcovi sklamanie, pritom on je ITckar uz dost vysoko postaveny a penazi ma najviac z rodiny, ale nikdy nikomu nic neda... len svojej mame a bratovi, to hej, to by som mu krivdila, ale nikomu dalsiemu, nevnima to tak, ze by mohol. A svokrovci tiez - ked sme sa pytali co by si zelali povedali nam - stalo to okolo 100 Eur. A to co si pytali aj dostali a este aj take symbolicke darceky navyse, aj sampanske, balicek na Silvestra... a my sme si nenasli pod ich stromcekom nic. Svokra je Eva, takze este aj meninove darceky mala, pritom ona tiez k meninam nikomu dospelemu uz nic nedava. Cudne som sa citila. Keby to bolo tak, ze nic si nevypytaju pre seba, ok, ale takto to bolo take zvlastne trosku. Tak nerovno som sa citila.
@anonym_f78f08 My to máme tak brat zarobí dosť jeho synovia majú od výmyslu sveta tak im dávam po 20eu nak si kúpia dačo vlani sme boli dohodnutí,že len deťom nak nič nekupujú kúpila bratová žena mne drogériu my sme pre nich nemali nič. mužovi nič nekúpili,tento rok som ja kúpila obom kazetu drogérie oni nám nič deťom mojim dali 10eu a svetielka.Sestra doniesla doniesla španielske koláčiky a deťom po 10eu mne sérum ja som jej nakúpila do nového bytu utierky,varešky,strúhadlo a vianočné ozdôbky a kedže zbiera z kinder Joy nejakú skupinu .Našim som tiež kúpila sadu keramickú svokrovcom som dala vyrobiť veniec Vianočný na dvere a obom rodičom slané aj vanilkové oblatky od rodičov sme nič nedostali ale ani nečakám som im povedala,že oni kupovali nám kým sme boli deti a teraz sme my na rade aby sme im kúpili čo sa im hodí keďže dôchodky nemajú vysoké stačí keď myslia na vnukov im dali peniažky ke´dže chalani majú radi elektroniku na batérie na nabíjanie tak si objednávajú čo chcú.Mňa najviac trápia súrodenci ke´d sa dohodneme že navzájom nič tak vždy niekto poruší a potom je to trápne.od setry som sa spítala čo by sa jej hodilo tak to bolo ok aj ona sa spítala či chceme španielské koláčiky keďže žije v španielsku.Ale z bratovou sa nie vždy zhodneme a mužová sestra tá nikomu nič nedáva len čaká :-/.Ak dám deťom peniaze ona ich vezme a dá mojim chlapcom čiže nedá svojim a dá zo svojich ale ich peniaze dá mojim,je mi to trápne.švagor je alkoholik a nemyslí ani na svojich rodičov nie to na krsného syna tak sme mu tiež prestali dávať darčeky.
moje dieťa mi tiež nekupuje darčeky, ani to nechcem, aby míňal ťažko zarobené peniaze na mňa, keď sme stále v stave že by potreboval od nás podporovať… a s mužom to máme tak - dar dostanem aký si kúpim, on mi prispeje. keď kupoval “prekvapenia”, málokedy (resp. takmer nikdy) to nebolo podľa mojej chuti 😂

@anonym_autor ja vždy mužovi keď ide na nákup poviem čo chcem a takisto k Vianociam som mu povedala,že len tú maličkú Vianočnú hviezdu aby doniesol za 1,29eu z Lidl a ke´d sme boli tu v miestnom supermarkete na nákup dala som si kúpiť sviečku.Ja som mud ala na karbobrúsku nech si objedná,keďže ja viac zarobím,počas rodičáku nás on živil teraz je to na mne.ja som si kúpila bicykel z pod ruky,tak mi ju po obnovuje a to je môj hlavný darček pre seba keďže do práce jazdím na bicykli.Akože na Vianoce extra darčeky si nezvykneme dať pre nás je dar už to ,keďže z elektriny dostaneme preplatok a ztoho niečo kúpime do domu alebo čo poslúži celej rodine.Od manžela som darčeky nikdy ani nečakala poteší keď mi niečo kúpi ale on sa ma zvykne spitovať keď ide na nákup a z letáka ak sa mi dačo hodí donesie aj bez Vianoc.Tak čo sa týka tvojej dcéry vídala od teba,že dávaš svojim rodičom darčeky k Vianociam? Lebo ak mala vzor od Vás tka je potom smutné že ju to nenapadne aby nejakú drobnosť Ti dala.Vieš chlapi to akosi nemajú v sebe aspoň ja som takého nestretla ktorí by kupoval darčeky u nás bratová žena kupuje aj u našich mama kupuje u svokrovcov svokra.My si aj súrodenci kupujeme navzájom a aj ich deťom si meníme darčeky ale vždy len ženy kupujeme chlapi sa vezú automaticky snami 🙂.Vtomto si zrejme musíš aj ty povedať mužovi,že čo by ťa potešilo a že sa ťa dotklo,že Ti nič nedal.Ináč nebude vedieť ten tvoj,že tebe natom záleží.