icon

Chýbajúce vianočné darčeky od manžela

29. dec 2025

Už pár rokov sa mi stáva, že manžel mi nekúpi pod stromček nič. V podstate sa o všetky darčeky starám ja a za tie roky sme si zvykli (vlastne manžel je dosť šetrný až držgroš 😁) že ak si kúpime počas roka niečo neplánované, drahšie, vždy to okomentuje, aj berie tak, že "to už máme na Vianoce". Ja mu ale vždy na Vianoce nakoniec niečo kúpim. Posledné dva roky, som od neho nedostala ničovaté nič. A je mi z toho celého dosť smutno. Tak si uvedomujem, že som si to vlastne vytvorila okolo seba sama. Ja nič nepotrebujem od nikoho, sama sa zariadim. Tento rok ani staršia dospelá dcéra, nič. Nikoho nenapadne urobiť mi radosť. Nikdy som to nejako extra nevnímala, ale je mi z nich smutno 🫤.

lucioques
2. jan 2026
@monita06

Na budúci rok netreba chystať vianočnú večeru ani stromček. Keď šetríme, tak šetríme. 🙂 Hneď sa spamätajú.

@monita06 🤣

hopsas
2. jan 2026

@anonym_autor nechápem baby čo ti tu píšu že si za to môžeš sama. Nie je to tak. Máš doma egoisticku dcéru a ignorantskeho muža. A za to ty nemôžeš. Ja som fanúšikom teórie klin sa klinom vybíja čiže pekne na hduuce Vianoce sebe pod stromček kožuch a im nič. Snáď sa potom poučia a pochopia o čom to je.

pikachu999
2. jan 2026

Nedala by som im budúci rok nič len tomu malému a kúpila by som si niečo drahé pre seba 🙏

lenkaaa25
2. jan 2026

@anonym_autor nemyslím to v zlom, ale naozaj si si to bohužiaľ urobila sama ☹️ Ale ja nerozumiem tomu, že mamine nedám darček alebo teda rodičom. Ako deti sme sa s bratom vždy skladali aj keď len na nejakú drobnosť. A akože... Máme malé deti a keby videli že my ako rodičia tam nemáme pod stromčekom nič, asi by boli z toho dosť mimo a hlavne smutný 😢

petrofka
2. jan 2026

mna by zaujimalo ako sa muz pri rozbalovani darcekov tvaril. A ci ma vobec rad Vianoce.

scila
2. jan 2026

@anonym_autor môj muž tiež nie je na darčeky, nekupuje ani nič nechce. Vždy som predpokladala, že je to kvôli prostrediu, v ktorom vyrastal. Keď som si ale prečítala knihu 5 jazykov lásky tak som zmenila názor. Je to fajn kniha, skús si ju prečítať.
A ak je to, že si nedostala darčeky najväčší problém vo vašej rodine, tak to hoď za hlavu.

anonym_09a5fe
2. jan 2026

@anonym_autor ja som toto mala tiez, a ak aj nieco som dostala,, ale v podstate aj dnes je to tak, tak 23tieho kupi nieco rychlo rychlo, nejaku sprostost ale kupi. Raz som nedostala nic = vedela som ze nikam nejde (lebo robi vzdy teatro ked odchadza aj do obycajnych potravin, nie to este niekde do shoppingu) a daslei vianoce som vedela ze nedostanem nic = ale to som si kupila sama a este som si to aj okomentovala: no a mamina ako vzdy, si kupi darcek sama... a uz nikdy viac sa to nestalo :D nevadilo a neprakazalo nikomu, ze som kupila vsetkym vsetko, zariadila.. to proste niektorym nedojde, treba si to vydiskutovat doma. Dcere som tento rok tiez povedala, ze posledny krat co neriesila nic s vianocami a rodicom ani len sprchovaci sampon nekupi alebo hocikomu (aj secret santu do skoly atd som na rychlo riesila s nou ja, kamoskam nic atd). Lebo nestara sa o nikoho.
Neviem ci je to povahoou, ono je to skor dobou, ludia maju stale vsetko, pocas celeho roka vlastne, malo sa rozprava kto co chce, lebo v podsate dospeli si kupime/zariadime, alebo povieme, ze na to nemame... a aj tie deti, mladi su potom vedeni k tomu, ze darceky netreba.. na co aj. Ved aj "stari" su tak dohodnuti. ziadne take, ze urobim niekomu radost atd uz v ludoch casto nie je...
A ak sa ludia dohodnu, ze si darceky nedavaju = malo by to platit pre vsetkych. Nie ze mama nakupi kazdemu, a ostatni sa nijak nepodielaju. je to uplne v poriadku = ak su s tym vsetci v poriadku. Ale blizkemu nic nedat je divne, ze sa neobraduvavame siroka rodina, je ok... ale sediet pri stromceku rozbalovat dary a jeden nic nema... je riadne odveci a je to aj "vzor" pre deti. Preto podla mna ani dcera nic neriesila. Vsak ani otec nic neriesil. Plus mozno ani nevedela co...
Inak velmi podobne som vyriesila narodeniny, nedosla som nic, doslova ani vsetko najlepsie a tu burinu co zvykne kupit = dalsie narodky = JEHO, poletoval ze bude mat tortu a toto a hento.. prisli narodeniny, ziadna torta, ziadny darcek, pan vyhukany, postazoval sa = pripomenula som mu, ze aj ini maju sviatok a kasle na to a bolo po debate... o chvilu mal meniny, detto. Dalsie sviatky "neopomenul".

modraplaneta10
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a6c39a presne. Hocičo. Aj sprcháč za 2 ečka pekne s mašličkou by potešil.

@anonym_autor to je presne to.
Nie drahe dary, ale myslienka na toho druheho.
Ved kazdy vie, co ma kto rad.
O tom su darceky ( nie Vianoce)
Potesit druheho ❤️

lenka_da
2. jan 2026
@anonym_ff2e45

@anonym_autor áno, urobila si si to sama.Vieš, ako sa máš zachovať o rok. Prečo nakoniec mužovi darček kúpiš? Prečo očakávaš zmenu pri tom istom postupe? S dcéra roky videla, že mama nič nepotrebuje. Takže o rok ani mužovi ani dospelej dcére nič a sebe si kúpiš poriadne mastný darček. Kabelku, kabát, to je jedno. A všetkým povedz, že to je darček za všetky tie roky, čo na teba kašlali.

@anonym_ff2e45 úplne s tebou súhlasím, akurát, že možno by som nečakala až do Vianoc :D

simca06022011
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a6c39a presne. Hocičo. Aj sprcháč za 2 ečka pekne s mašličkou by potešil.

@anonym_autor tak to si nenarocna, ja by som sa spchacu za 2ecka s maslickou od chlapa nepotesila vobec... aj na tom popracuj. Predpokladam, ze ty mu nekupis pod stromcek dezorodant s maslickou za 2EURa...

anonym_e4f1b9
2. jan 2026

@anonym_autor ja by som narobila take peklo pod stromcekom, keby nic nedostanem, ze by na buduci rok nic nedostali. A najblizsi rok by mali veeeeeelmi tazky 🙂
Musis sa ozvat!

senta_sofia
2. jan 2026

@anonym_autor ja som presvedcena, ze Vianoce su o detoch a pre deti, takze ja si na hmotnych daroch nezakladam. Je nieco, po com by si v kutiku duse tuzila a podelila sa s touto tuzbou s manzelom alebo dcerou? Ak nie, pochybujem, ze by im to trklo. Ak u vas hrate kvoli mladsiemu divadlo na Jeziska, tak to beru tak, ze Jezisko zariadi.

inulienka29
2. jan 2026

No tam to je naozaj smutne. Ale že ani dcéra? To máte nejake čudné, moja dcéra ma 10rokov a dala mi darček… aj na narodeniny aj na Vianoce. Dalsi rok by nedostali nič nikto….a od manžela keby nič nedostanem tak by to počúval ešte veľmi veľmi dlho…

ingridpisarova
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_ff2e45 najväčšia sranda je, že dcéra vie nachystať kamarátkam kadejaké drobnosti, pozornosti a nejako nevníma, že možno aj tej mame by sa občas patrilo urobiť radosť. Kašľať na tie darčeky, len tak rozmýšľam, kde som urobila chybu. Aj pri tom zhadzovaní vlastných potrieb (ja nič nepotrebujem, ja všetko zvládnem, ustojím, len si kopnite) a aj v samotnej výchove. Ja som rodičom vždy dala aspoň nejakú drobnosť. A to aj v čase keď som nemala žiadne príjmy, brigády. Vedela som si to všelijako ušolichať z drobákov.

@anonym_autor dcéra videla že si nevážiš sama seba ani manžel teba , tak to "obkukala"

cookie29
2. jan 2026

@anonym_autor Mrzí ma, že to takto prežívaš.
Niekedy si ľudia neuvedomia, že aj malé gesto môže veľa znamenať.
Napadlo mi len, či ste sa o tom už niekedy rozprávali? možno je to niečo, čo by sa dalo pomenovať a posunúť ďalej.

mentolka12
2. jan 2026

Ja som od zaciatku nasho vztahu dostavala vtedy od priatela/teraz uz manzela darceky, ktore si odsledoval ze po nich tuzim. A mam teraz problem si zvyknut, ze posledne roky je to naprd. Vidno, ze ide do lidla co chce to kupi. Darceky, ktore uprimne vobec netesia.

anonym_62a05e
2. jan 2026

@anonym_autor vyhľadaj terapeuta…🫣 čo k tomu dodať?

lauricka
2. jan 2026

@anonym_autor nedajte im nič ani vy, dcéra od vás dostala dar? Je divné, že si na vás nespomenula.

opica_skorica
2. jan 2026
@anonym_28aa90

No tak akože mňa by pekne nasral kebyze mi nič nedá. Ved tu nejde o dar za 500e. Ved ti mohol kúpiť aj nejakú peknú kazetu s kozmetikou. Ale ťažko povedať no... mne syn 10rocny vyrobil srdiečko aj všetkým starým rodičom a dcéra 6r. mi namaľovala obrázok. Tu ide o to ako sú tie deti vedené. Áno je pravda, že my si dávame veľa pod stromček, je to prehnane až. Ale deti su vedené tak, ze aj maličkosť poteší.

@anonym_28aa90 ahoj, ako pisal text na to drevene srdiecko?

euka210
2. jan 2026

@anonym_autor ani ja casto nedostanem, pokial rovno nepoviem co chce...kuchynsku vahu, autokameru 😁 ...toho roku som si sama sebe kupila knihy, ked som kupovala pre deti. Manzel dostal oblecko. Co nam treba si kupime, takze nevidim zmysel v nejakych darcekoch. Ale toho roku mam konecne susicku, 2 dni tomu obetoval hladania po nete, takze to je velke plus. Od kolegyn som dostala anjelika...neznasam tieto lapace prachu...radsej nic ako blbost.
Ja som smutna len z toho, ze ako naschval mam meniny na Vianoce a narodky na druhy den...a moj manzel mi zabudne zagratulovat...ziadny darcek mi netreba, len blbe zagratulovanie, ze si spomenie...ale popri tom vsetkom si nespomenie, zato svagrina mi zavola. Na vyrocie si spomenie, ale tie Vianoce...

anonym_90fc74
2. jan 2026
@anonym_4fa789

@anonym_autor Manzel uz iny nebude. Setrnost, v horsom pripade lakomstvo sa stupnuje vekom.
Skus v decembri povedat detom, ze by ta potesila kniha od autora XY pod stromcekom.
Vies, aj ja som taka bola a potom som mala pod stromcekom 2 pary ponoziek od exmanzela a on Monclear bundu, ci si sam sebe kupil. 😆 Ked som sa ohradila, tak na 75kg zeny nic nemaju, lebo som pri tele.

@anonym_4fa789 to musíš mať tak 130 cm keď 75 kg mu už príde pri tele 🙂 Ale vysvetľuje to, že je už bývalý.

dusankomoj
2. jan 2026
@euka210

@anonym_autor ani ja casto nedostanem, pokial rovno nepoviem co chce...kuchynsku vahu, autokameru 😁 ...toho roku som si sama sebe kupila knihy, ked som kupovala pre deti. Manzel dostal oblecko. Co nam treba si kupime, takze nevidim zmysel v nejakych darcekoch. Ale toho roku mam konecne susicku, 2 dni tomu obetoval hladania po nete, takze to je velke plus. Od kolegyn som dostala anjelika...neznasam tieto lapace prachu...radsej nic ako blbost.
Ja som smutna len z toho, ze ako naschval mam meniny na Vianoce a narodky na druhy den...a moj manzel mi zabudne zagratulovat...ziadny darcek mi netreba, len blbe zagratulovanie, ze si spomenie...ale popri tom vsetkom si nespomenie, zato svagrina mi zavola. Na vyrocie si spomenie, ale tie Vianoce...

@euka210 moja,aj ja som Eva. A aj moja mama a dcéra sú Evi. Stalo sa mi, že som mužovi pripomínala,aby nezabudol niečo kúpiť na meniny. Tak kúpil. Aj mame,aj dcére a ja kukám, čakám a nič 🤗on na mňa VYTREŠTIL oči: aj ty si Eva! Som, teší ma🤣 Odvtedy nezabudol nikdy 😈

roxana280
2. jan 2026
@uhrikovci

My sme s mužom dohodnutí, že si kúpime spoločný darček. Tento rok kávovar. No akosi sme sa k tomu ešte nedostali. Máme synov 17 a 14 rokov, darčeky mali pod stromčekom iba oni a po pravde ja som od nich ani nič nečakala, lebo presne ako píšeš, keď mi niečo treba, kúpim si sama. Ale môj muž im to tento rok vytkol, že niečo mohli kúpiť. Ale sama som sa ho pýtala čo čakal, keď on ma hneď 3. 1. narodeniny a ja mám vážne problém, čo mu kúpime. Tak sa skladáme na welness a pôjdeme tam všetci 4 spolu.

@anonym_autor každý si zaslúži darček, aspoň drobnosť aj keď peňazí nie je nazvyš, mám 16,5 ročného syna a z vreckového mi našetril na pero a maličký mačací zápisnik, milé od neho, manželovi kúpil malinkú formulu, fandí formuliam, deti to treba učiť a muža tiež niektorého

anonym_fbd3fa
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nezvyknem sa zapájať, ale tomuto presne rozumiem.. ja som tento rok dostala najkrajší darček za dlhé dlhé roky.. sprcháč a krém na ruky pre mňa úžasnej vône za pár eur od mojej 16r dcéry autistky.. a ešte aj darčekovú tašku kúpila a schovala to pod stromček netuším kedy 🙂

iwesska
2. jan 2026

Dobre,muzi su nechapavi. Aj ked tomu ja neeozumiem,ze ti neda nic,ale budis. Ale,ze si vlastna dcera nespomenie na mamu to je zarazajuce. Ja som kupovala darceky,odkedy som vedela,ze ich nenosi Jezisko. Nikto mi nic nehovoril a mala som z toho obrovsku radost. Moje deti tiez. Odkedy vedia,ze to nenosi Jezisko,tak mi nakupia somariiin. A nie,ze 1 darcek,ale viac so slovami "ty si to zasluzis ako sa o nas staras". Ale ja som im to neprikazala,vtedy by som to ani nechcela.

iriska13
2. jan 2026

@anonym_autor ani mne nic nekupil, ale neriesim to, lebo hocikedy ked nieco potrebujem , kupi mi ...a ja si to vážim...deti pokupili, tie sa snažia vzdy 😁

mikaela1
2. jan 2026
@opica_skorica

@anonym_28aa90 ahoj, ako pisal text na to drevene srdiecko?

@opica_skorica on má vypalovačku do dreva , manžel mu kúpil. Veľmi ho to baví. Má len takú hobby , ale chceme mu už troška lepšiu kúpiť.

anonym_0edf95
2. jan 2026

@anonym_autor tak to je smutne, ale môžeš si za to ty sama. Aj toto treba deti naučiť, čiže to musia odkukať v rámci rodiny. Nikdy, naozaj nikdy sa mi nestalo(a dúfam, že sa ani nestane), žeby som nemala pod stromčekom darček. A ako deti zistili, že darčeky kupuje my, vždy niečo kúpia aj oni. Samozrejme, že čo potrebujem/chcem si kúpim sama. Ale keď zisťujú, čoby som chcela, tak vždy niečo drobne vymyslím, napr. Diar, lesk na pery, kľúčenku…proste drobnosť. Dúfam, že si to osvoja a raz to ich partneri ocenia 🙃

anonym_cc5cc4
2. jan 2026

Muzovi to musis povvedat.Prenho mozno nue su dary potrebne a mozno nerusi ze ti na tom tak zalezi.Precitaj si knihy 5 jazykov lasky.Mozno je prenho dokezite nieco ine.My si s muzom tiez nedavame darceky a vobec nas to netrapi.Tento rok som chcela jednu knihi tak som si ju kupila dala pod strom kvoli detom a muzovi som kupila tiez nieco male.Ja napriklad neznasam neprakticke a hrozne darceky.To moj muz vedel kupit.Takze radsej vyriesim sama a som spokojna.

blackcat8885
2. jan 2026

Ani môj otec mame na Vianoce takmer nikdy nič nekúpi. Ale keď boli mladší tak jej napr zaplatil kabát a povedal že to má už aj na Vianoce - narodeniny (má tam rozdiel mesiac). Na sviatok jej kúpi max kvet niekedy ani to. Mamu to mrzí aj po tých 45r spolu. Ona mu kúpi vždy ale aj keby nekúpila jemu by to nevadilo. Mne muž vždy kúpi niečo, kupujeme si drobnosti symbolicky ale ak by som ja nekúpila jemu tiež by to neriešil, je to chlap. On to nerieši,že by nemal darček. Napr min rok kúpil mikrovlnku mesiac pred Vianocami a povedali sme že to máme na Vianoce. Ale aj tak na Vianoce kúpil fritézu spoločne a ešte drobnosť pre mňa