Čo by ste na to povedali manželovi?
Zeny, manzel ma poslednu dobu totalnr vytaca.
Ked pride unaveny z roboty a nechce sa resp.nevladze sa venovat malemu povie mi,ze ved ja som na dovolenke,za ktoru som este platena...za dva roky ma nechal vyspat sa v sobotu rano len 1x.
Inak sa malemu venuje - niekedy vuac,niekedy menej.
Doma vysava, perie, robi velke vikendive nakupy.
Akurat tie jeho sproste reci ma seru, na co on povie,ze to nysli v ramci srandy, na co som mu povedala,ze pokial sa na tom bavi sam sranda to nie je..
Co by ste mu povedali vy?
Zaviedla by som povinnu starostlivost o dieta aj pre chlapov, s tym, ze by normalne museli zanho prevziat zodpovednost, nie ako teraz vacsina ze idu muz na metersku a zena ostava na neplatenom rodicaku a akurat muz sa dalej vala a ona sa dalej stara 🙄 jednak by sa mozno zeny uvedomili a nevyberali by si neschopnych jedincov co ich oplodnia a po druhe by aj menej vyzreli muzi pochopili, co je to starat sa o dieta. Verim tomu, ze po tomto experimente by mali zrazu zeny uplne ine postavenie v spolocnosti
Skusenost je neprenosna, nechala by som ho vyskusat taku dovolenku
Niekde som videla pekné prirovnanie: Rozdiel medzi DOVOLENKOU a MATERSKOU DOVOLENKOU je asi taký, ako medzi KRESLOM a ELEKTRICKÝM KRESLOM
A predtym ako ste sa zhodli, ze podme si spravit dieta, ste sa rozpravali, ako si cas na materskej-rodicovskej predstavujete? Ake budu koho povinnosti, ake budete mat rodicovstvo a podobne?
Lebo niesi z daleka jedina, co ma takeho mudrlanta doma, no ja mam pocit, ze maloktory par sa realne rozpraval ako si rodicovstvo a prve roky zivota dietata predstavuje.
A potom to cele (vztah) ide do pecka... mame tu rozchod za rozvodom lebo jeden alebo druhy si to takto nepredstavoval, ale komunikacia na bode mrazu 🤷♀️
@iv007 no popravde je to dobry argument, lebo platit vsetky splatky pri mojom plate by bol masaker.
2 roky ma
@banalu vies co, pravdu mas. Vobec sne sa o tom takto nebavili, ja som to automaticky brala,ze sa bude podielat obdobne ako ja( s ohladom,ze nebude vstavat v noci,to je jasne). Zas nechcem,aby vyzeral ako kreten, lebo domacnost vie tak vyluxovat,ze ani ja sa nechytam, vybavuje kopec veci okolo auta, robi nakupy, akurat vobec nevari, to mi ani nevadi, skor mi vadi,ze mi asi len 2x spravil ranajky sam od seba, a to sme spolu 15 rokov. A potom presne to,ze aj ked bola tazka noc a ja som nespala kvoli malemu a on je unaveny z roboty a ja ho prosim,nech mi da chvilu oddychnut, taj povie,ze nie, on bol v robote a je unaveny,ze ide spat. Dnes ma nechal rano sa vyspat, ale to som sa zatala a ked rano maly vstal 5.50,taj som sa robila,ze bepocujem a zaprisahala som sa,ze nevstanem ani bohovi.. sere ma,ze s nim nepohnem, aj ked mu na rovinu vzdy poviem co mi vadi.
@kengurica uplne suhlasim.
@majlo1234 keby to slo,tak rada
@banalu a este milujem,ked zarve, ked mu poviem,ze nevladzem,ze a AKO TO zvladaju ine zeny?!
@maranta_leuconeura on zas nie je uplne neschopny,ako som pisala vyssie.. uprace,zaujina sa, vzdy pise pocas dna, nikdy nezabudol na ziaden nas sviatok, neflaka sa s kamosmi.. akurat v tomto je taky pripeceny..mas pravdu, malo by to tak byt
@veselo_neveselo ale,to som mu vravela a on,ze ,ale kde. Maly predsa cca 13h denne spi..niekedy mi povie,ze ma obdivuje, ako to zvladam, uzna,ze je to narocne a inokedy ma tieto sproste reci, na co mu poviem,nech nerype a on,ze to je sranda. No bohovska.
Tak mas len dve moznosti, oplacat mu reci rovnakou retorikou (za mna uplne blbe riesenie), "ani ja nechapem ako sa ini muzi zvladaju po praci este zahrat so svojimi vlastnymi detmi, kde beru energiu a radost z dietata", " a vies, ze ini muzi vstavaju k dietatu aj bez toho aby mali priblble poznamky a este ich to aj tesi, ze sa mozu pred pracou/pocas vikendu venovat dietatu", "vedel si, ze niektori muzi zvladaju pracovat, venovat sa dietatu a este aj manzelku poslat na hodinovy wellness s masazou len tak?"
Alebo si sadnut a porozpravat sa, nastavit "pravidla", povedat si, ze ta tieto reci zranuju... a ze ked to takto pojde dalej, tak vas vztah sa pomalicky zacne narusat, drobit, az sa o 10 rokov zobudite a zistite, ze mate voci sebe averziu...
nie su to lahke debaty, a treba sa vela kontrolovat, lebo obaja musite byt vypocuti a pochopeni... ale ak ti na vas zalezi, ak s nim chces zostarnut, treba zacat komunikovat, priamo, bez urazok, s respektom.
Naco si robil dieta, ked ho mas na krku iba ty? Sorry, ale je to sebec.

Ake velke je dieta? Vymente sa na pol roka, aj on to bude mat "luxusne" zaplatene a ty sa vrat do prace do kolektivu. To ze zarobi viac, nie je argument..