Čo darovať mladomanželom na svadbu?
Ahojte prosim poradte co na svadbu pre mladomanzelov… na rozlucku sme investovali 250€ co povazujem za dost velky peniaz. Kvety nechcu - chcu zreby (to mali ako podmienku) takze im dame do obalky zreby k pohladnici a planujeme tak 50€ na redovy. Co este myslite ? Bojim sa ci to nie je malo aj ked cena za rozlucku uz bola za mna dost nadstandard. Dakujem
Hlavne sa uisti, ze nevesta vie, ze si celu rozlucku platila ty a kolko to stalo. Aby ta este nepoohovarala, ze si dala malo na svadbe.
@e1h kolko vazi vasa tehlicka? za 300€ to je nejaka malilinka tak cca 5g?
@januska12323
Nechcu ani kvety, ani dary, len zreby a prachy… mne to pride od tychto mladomanzelov terajsich take vypocitave ze iba peniaze a diktatura. Ano uznavam len kto by jej to zaplatil? Tato investicia mi nevadila kedze nikto iny by jej to nezaplatil. Co nelutujem, ale teraz uz si myslim ze som investovala dost a 50€ staci do obalky v tomto pripade.
Ty si jej uz darcek dala. Tak na svadbe by som dala max 50€(akoze do tvojho partnera).
A 10€ na redovy. Ani tie zreby by som uz nedavala.
no záchvilku si budú nevestičky priať kolotoč s labuďkami 😂😂😂 ako mal Bohus v kurva hosi guten tag 🙈🙈🙈😂😂
@maryetta vdaka 😊 uz ste tu za 50€ do obalky velka vacsina ! Som rada ze to je podla vasich usudkov ok
@kukuk29 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@monnci2226 Áno, ak sa dobre pamätám, tak má 5 g. Pekne originálne zabalená v darčekovom balení, ak sa dobre pamätám, tak od rakúskej mincovne. Dostali sme naozaj veľa hotovosti, ale toto potešilo najviac + 2400 g balenie Schoko-Bananen o ktorom som si najprv myslel, že v tom je nejaké veľké Lego (hrkotalo to podobne). 🙂
@e1h dakujem za odpoved, zrovna nedavno som pozerala tieto investicne zlate tehlicky, preto ma to hned zaujalo 😉
No akože keby zaplatím 250€ za rozlúčku so slobodou, tak na svadbu by dostali len žreby max na ten redovy by som dala tých 10€. Toto je už nonsens niekedy aby si človek pomaly pol vyplaty odložil na niekoho svadbu aby si na nej ,,zaplatil účasť”. Však keď budúci manželia na to nemajú, nech nepozyvaju tolko hosti….a ešte ideálne aby aj zarobili na svadbe. Naposledy čo bola kamoska na svadbe mali tam 3 truhlíce, že na svadbu, na dieťa, na domček a očakávali penaize do každej 😅 úžas
@brrunetkaa 🙄🙄
@brrunetkaa suhlasim… 🥲
Fuha, podľa mňa už tých 250 je pre kamarátku až až. Este keby to bola rodina, v pohode, asi by som bola za tých 50+žreby, ale toto mi príde priveľa. Ak si je nevesta vedomá, že od teba už mala tú rozlúčku, dala by som už len žreby. Ak myslí, že ste to dali napoly, tak tých 50+žreby sa jej naopak môže zdať málo. Možno sformulovať prianie tak, aby z neho bolo jasné, že rozlúčka bola od teba?
Mozno by som do obalky dala este fotku z rozlucky (urcite ste sa fotili v balone) s nejakym popisom, aby pochopila, ze to bol svadobny dar, ktory si hradila len ty. Nech sa ta druha kamoska nenapadne nezvezie na tom.
@ghostsgirl vdaka za rady pojdem vyvolat ! 🙂 doplnim 🙂))) fakt som vam vdacna pomohli ste mi v rozhodovani aj s napadmi
No tak za mna je to too much davat na rozlucku so slobodou 250 EUR za let balonom a veceru. Lebo ta druha co tam bola na to nemala peniaze? Tak ste jej to proste nemali dat, mali ste si ist sadnut do podniku. Teraz na svadbe jej das dalsich povedzme 300 EUR? No ked si mozes dovolit takto peniaze vyhadzovat, nech sa paci. A rozkazali si zreby? To ako si myslia, ze z toho im tisice padnu? Tie zreby su najvacsia hlupost, mnohokrat je vyhra mensia ako zakupene zreby aj ked ich mas desiatky.
@muchotrafka298 Nie, nedá jej ďalších 300. Dá jej 50 + 10 na redový. A v tom balóne a na tej večeri bola aj autorka, nedala to len neveste. Ja v tom problém nevidím. (Len by som si teda na autorkinom mieste dala záležať na tom, aby nevesta vedela, že celú rozlúčku platila len ona.)
@h2 ano bola v tom balone, lenze to je rozlucka so slobodou, to nie je svadba. Ked tam boli 3, tak teda sa mali oni dve s dalsou dohodnut, ze pojdu na polovicu, nech si nevesta nic neplati. Nie ze ja vsetko zaplatim a este mam davat aj dary na svadbu. Hej, dala to dobrovolne, zaplatila to. Len za mna je to trosku vela kamaratke platit za rozlucku 250 EUR, aj ked by som tam bola. Bezne sa to robi tak, ze prispeje viac ludi, ak je to nieco drahsie.
Jedna kamoska bola na Kanarskych na rozlucke, platili si to ale sami a nie kazda "druzicka" tam bola, lebo niektore na to peniaze nemali.
To s tebou suhlasim, ze tiez by som dala jasne najavo, ze cela rozlucka bola platena mnou, nikto dalsi na to neprispel.
Čo sa týka žrebov, najlepšie majú šancu na výhru okolo 1:3,9, tie horšie cez 1:5, takže zo 100 € v žreboch sa v priemere vráti okolo 18-26 €. Z tohto hľadiska vyhodené peniaze, ale zase ak sa náhodou pošťastí žreb nejaká väčšia výhra, to je super. My a naši kamaráti (2 páry) sme mali svadby behom troch týždňov a najlepšie sme na tom so žrebmi skončili my, nejakých 44 € zo žrebov v hodnote 92 €.
@muchotrafka298 Áno, dobre by bolo, keby sa na ten balón zložili obe "nenevesty". Ale to už sa nedá vrátiť späť. Preto som aj písala to, že by som dala vedieť neveste, že som to platila len ja, nie aj tá druhá. Aby napokon autorka nevyzerala lakomejšia, ak druhá kamoška dá povedzme do obálky 100€.
Mimo temu, ale mňa skôr na tom celom fascinuje ta druha baba čo s vami bola: akože polietala si v balóne o ktorom snad chápe, že nebol zadarmo, išla sa nažrat za cudzie na luxusnú večeru a nakoniec na nic z toho ani neprispeje? To musí byt sedlaňa level 3000 😖, sorry za výraz, tej by som sa do budúcna vyhla oblúkom.
My ideme tiež kamarátom a dávame 100€ do obálky so žrebmi asi v hodnote 20€ a ruzu pre nevestu a flasu pre ženícha. Na redovy 20€.
@e1h Ale zas ked si vezmes, ze ludia tie peniaze, co by dali za zreby, daju na kytice, tak z kytice nemas nic...po par dnoch zvedne a ani nevies, ktora bola od koho. My sme dostali cez 100 zrebov, vyhra bola dokopy cez 50eur..nie je to vela, ale aspon nieco. Kytice som vsetky musela nechat u rodicov, takze som si len urobila fotku a tam ostali, my sme ich nemali kde v byte dat, kedze sme sa hned po svadbe stahovali prec.
@surama My sme kytice tiež "zakázali", povedali sme, že maximálne jednu ružu do jednej veľkej kytice, ak za každú cenu chcú doniesť nejakú "zeleň". Väčšina ľudí to aj dodržala, ale od gratulantov, ktorí neboli ako hostia na svadbe bolo aj tak veľa kytíc. My sme dali časť kytíc kostolu na ozdobu, niečo málo išlo na hroby a zvyšok skončil u nás doma a u blízkej rodine. Tiež sme zakázali torty a všetko podobné. 🙂
@e1h prečo by si mali hostia platiť jedlo na svadbe. Ved tam boli pozvaní... ja som mala na svadbe rodinu a ľudí, ktorých som tam chcela mat. Ani vo sne mi nenapadlo počítať, ci si "zaplatili" jedlo. To je choré.
Ja by som už nedala nič. Let s balónom a večera bol darček a hotovo
@e1h No ale si vezmi, ze ti ludia dali nemalo penazi za kytice pre teba a realne skoncili inde ako pises. Ja som rovno povedala, ze nechcem kvety, lebo si ich nemam kde zobrat a aj tak kazdy priniesol. Dali za ne vela penazi, ale zbytocne...mne radost neurobili, lebo tiez sme dali do kostola a zvysok ostal u mojich rodicov....tak naco take vydavky.
Dostanu žreby za 0,50 x 5 a 10€ na redovy 🙂

Dúfam, že nevesta vie, že rozlúčku si platila len ty sama.
50 do obálky a 10 na redový je v tomto prípade ideálne podľa mňa.