icon

Čo darovať mladomanželom na svadbu?

6. aug 2024

Ahojte prosim poradte co na svadbu pre mladomanzelov… na rozlucku sme investovali 250€ co povazujem za dost velky peniaz. Kvety nechcu - chcu zreby (to mali ako podmienku) takze im dame do obalky zreby k pohladnici a planujeme tak 50€ na redovy. Co este myslite ? Bojim sa ci to nie je malo aj ked cena za rozlucku uz bola za mna dost nadstandard. Dakujem

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
katkatet
7. aug 2024

Uisti sa že nevesta vie o Tom že celú rozlúčku si platila ty, aby nemala hlúpe reči keď jej dáš 50 do obálky. Ja by som to tiež tak riešila

nikaeli
7. aug 2024

Máš tu už tri strany, vyjadrím sa k žrebom. Vydávala som sa pred tromi rokmi a dostala niekoľko žrebových kytičiek. Počítala som to - boli tam dokopy žreby za 150€ a vyhrali sme 20€ 🤦🏻‍♀️ za mňa je to teda úplná blbosť a som radšej za peniaze. Daj jej niečo do obálky, možno dva žreby a na redový 10-20€. Si kamoška, nie sestra a ten len balónom bol finančne pre teba ako hosťa vážne cez.....

autor
7. aug 2024

@katkatet
@nikaeli ano dnes som jej tak medzirecou pripomenula tuto vec a ona mi povedala ze neopovazim sa jej uz nic davat nakolko vie co ma to stalo.. takze potvrdzujem ze si je vedoma ze uz som investovala dost (ratam to aj s manzelom )

katkatet
7. aug 2024

No tak keď ti tak povedala môžeš dať 50 eur do svadobného oznámenia s úplne čistym svedomím bude aj za to rada 🙂

nikaeli
7. aug 2024

Tak potom je všetko v poriadku 😉 užite si zábavu 🥂🍾💃🏻

gab1sol
7. aug 2024

Keďže sa nevesta už vyjadrila, asi bezpredmetné. Ale ja zastávam názor, nech každý dá toľko, koľko mu dovolí rozpočet. Tých spomínaných 50e by bolo za mňa ok.
Inak, k darčekom - žreby sú asi zbytočné, ale raz som robila žrebovú kyticu ujovi a tete (spoločne oslavovali 50. narodeniny) a aj keď vyhrali len cca 5e, povedali, že to bol najlepší darček, lebo sa pri tom dobre zabavili… A na svadby robím takéto (už som robila aj pre iných, aby dali ako darček). Voľba bankoviek je ľubovoľná - rodine som kombinovala 10e, 20e a 50e. Kamarátom 5e a 10e. 😉

olympus
7. aug 2024

Dám tip,ja som vyrábala darček vytlačený obrázok novomanželov na aute,nájdete na nete a viete si pripísať aj mená,dátum.... A stužkami zaviazať peniažky a losy za autom.Dať do fotorámčeka.Zabaliť do celofánu,ak ste trošku kreatíbne zručná.Určite ocenia nápad.Ale za mňa budete dávať dosť €

autor
7. aug 2024

Krasne !!
@olympus v novembri idem na dalsiu svadbu uz poucena😂budem ta kontaktovat😊😊

michelle567
7. aug 2024

Keď ti nevesta tak povedala... Už by som ani tu 50 nedávala. Do pohľadnice zopár tých žrebov a foto z balóna. A na redovy 10

dominikamacakova
7. aug 2024

To ako vážne by ste pri platbe 250€ dali ešte 60€? Kokos, veď toľko nejdem dať ani vlastnému bratovi

michelle567
7. aug 2024

@dominikamacakova no len ešte pošetri bratovi 😃

dominikamacakova
7. aug 2024

@michelle567 ha ha 😀

autor
7. aug 2024

@michelle567 presne tak davam🤗

lusa18
7. aug 2024

Nechcem byť zlá, ale do obálky by som dala len žreby 50 centové alebo eurové za Max za 20eur a žiadne ďalšie evríčka ana redový 10eur.....a to nie som lakomec, ale odtiaľ potiaľ. Zaplatiť 250eur za jej rozlúčku???🤦🏼‍♀️ Však to si jej dala luxusný darček v podstate. To neber teraz v zlom, ale tvoja hlúposť, že si to zatiahla sama. Mala si povedať resp.sa vopred dohodnúť, že toľko a toľko to bude stáť, sme tri a skladáme sa po toľko a toľko. A ešte taký dotaz, ona bola tebe na svadbe a organizovala ti rozlúčku? Koľko do teba ona investovala?

autor
7. aug 2024

@lusa18 ano tak presne davam ako si napisala aj viacere tento navrh ste dali. Ona mi kupila privesok pandory na polku s jednou a netusim ci nam dali € na svadbe bolo dost hosti neregistrovala som.☹ a to tiez niesom židacka len chcem byt slusna a zaroven aj finsncne to neprehnat viac

autor
7. aug 2024

@lusa18 ja ked som mala rozlucku vsetky som pozvala na veceru (6 bab) . Tak mi to pride spravne no… ale to som ja.

lusa18
7. aug 2024

@autorka ja si myslím, že to bude takto v pohode a ešte keď si je vedomá toho, že koľko si platila tú rozlúčku. Je fajn,že ti to povedala a ty môžeš mať čisté svedomie a užiť si kamoškinu svatbu 😉

autor
7. aug 2024

@lusa18 😌😌😌🫶🏻

stevvvka
7. aug 2024

Ja len k žrebom - nemyslím, že si nevesta rozkázala, že zreby musia byť - ja som to pochopila tak, že majú byť namiesto kytice - ak teda už ľudia vyhadzujú peniaze za kvety, ktoré po 4 dňoch idú do kosa, nech to radšej dajú na zrebt, kde sa aspoň časť vráti.

A určite by som nekupovala 10 zrebov, ale 3 maximálne - ak vyhrať má, tak vyhrá tak ci tak, či kúpiš 1 alebo 20. Len by som niečo pekné dopísala - ze ozaj zo srdca jej želáš šťastie.

blackcat8885
8. aug 2024

Omg 100€ kamoške? No ja neviem ani švagrinej sme nedali 100€ ale 50. Veď to nie je o peniazoch či? Aspoň pre mňa nie. Ja by som dala 50€ na redovy možno 10-20 a žreb napr za 5€

lucylaw
8. aug 2024

Tiež som za to dať 50€ do obálky a na redovy 10 a žreby tie čo sú po 50 centov a maximálne 5 kusov a hotovo..Ja nechápem čo je to teraz za módu aj s tými rozlúčkami so slobodou,mne sa tiež onedlho vydáva kamoška a kvôli svojej rozlúčke založila skupinu na WhatsApp pre mňa a ešte 2 ďalšie kamošky a akože to,čo sa tam riešilo,až mi ostáva rozum stáť..Klasika ísť vymetať bary už nie je moderné,ona si to predstavovala,že pôjdeme do 4* hotela na noc a tam si dáme urobiť kozmetiku a masáž 🙈 akože pre mňa vyhodené peniaze,keďže maserku aj kozmetičku mám svoju a v hoteli je všetko tak dvojnásobne drahšie..O tom,kto by to mal celé platiť,sme sa ani nebavili,no nakoniec z toho nič nebude,keďže nevieme nájsť vhodný termín,čo by vyhovoval každej..Aj s tými príkazmi aké dať dary je to dosť na hlavu,nehovoriac o tom,že sme dostali pokyny,že to bude svadba bez detí..Hlavne,že snúbenci majú 1,5 ročnú dcéru,ktorá tam samozrejme bude,lebo veď celá rodina bude na svadbe a nemal by ju kto strážiť..Takže takto tam bude ona ako jediné dieťa a bude ju treba celý večer obhospodarovať,zatiaľ čo keby tam boli iné deti,tak sa mohla zahrať s nimi..Ale už neriešim,len mi tie svadby v dnešnej dobe už pripadajú nejaké divné..

dagas
8. aug 2024

Ja stále nerozumiem tomu trendu preplatiť si náklady za seba..veď keď na to nemajú nech si spravia malú svadbu.My sme robili väčšiu svadbu lebo sme tam chceli mať kamarátov a rodinu a nie aby si to preplácali..síce sme sa brali pred 8 rokmi ale dostávali sme tak 50 eur za pár...100 od blízkej rodiny. Keď si vezmem koľko človeka vyjdu len prípravy na svadbu ..akože nie že by som bola lakomá ale naozaj si nemôžem dovoliť niekomu dať 200 euro alebo viac svadobný dar. My sme boli teraz na svadbe kupili sme kyticu,telegram,taký fotorámik, uviazali 100 e a 20 na redovy... Čo sa týka rozlúčky tak na moju sa skladali kamošky,na mužovu tiež a teraz sa ženíchovi tiež skladali kamoši.Ešte som nepočula že by si rozlúčku platila nevesta alebo ženích.ale tak ak chce nejakú mega rozlúčku aby mohla zbierať lajky na instagrame tak v tom prípade nech si to zaplatí sama 😏

dagas
8. aug 2024

A zasa aj veľká svadba sa môže spraviť v kulturáku a nie v tej najdrahšej reštaurácii v celom okolí. Tak keď robím svadbu tak ju robím hlavne kvôli sebe a nie aby som sa predbiehala že ja budem mať krajšiu a drahšiu ako mala tá a tá..

lienka.7
8. aug 2024

@autorka chce zreby? Dala by som jej zreby (dúfa asi, ze tam si niečo vyskrabka 🤣), teraz je to "móda". Keďže si jej platila už rozlúčku, tak za 50€ max. Plus max. 20€ ten redovy...
Neviem, bola som na viacerých rozluckach, ale vždy to platila nevesta, ktorá nás pozyvala, toto počujem 1x

nyusika
8. aug 2024

@surama napríklad ja mám určité viac radosti z kytice, ako zo žrebov

nyusika
8. aug 2024

@esterr_ka nie, rozlúčku organizujú aj platia kamošky.
Táto nevesta je celá divná - zorganizuje si snobskú rozlúčku, nechá si to zaplatiť, pozve jednu sedlaňu a jednu, čo nevie asertivne povedať, že väčšiu piiiip ešte nezažila ...a potom nejakou prifajcenou básničkou dá vedieť, že chcú žreby.
A (toto je môj pocit z nevesty) - hrá sa na nooobl paničku, no veselku má v kulturáku - stavím sa, že menu bude plnený rezeň a pol na pol hranolky a ryža 😁😁😁😁

nyusika
8. aug 2024

@dagas presne tak ..keď na to nemám, nerobím veľkú svadbu.
Ja mám normálne pocit, že to robia iba preto, aby vyzbierali vyššiu hotovosť.
Spravia to v kultúrnom dome v riti materinej, naženú tam sto a viac hostí - a kešujú.

Uz som čítala aj také, že vo vstupnej hale sedela sesternica nevesty s krstnou nevesty a do svadobného zošita zapisovali, koľko a čo od koho dostali 😁😁😁

muchotrafka298
8. aug 2024

Moja byvala kolegyna mala svadbu, kde ucelovo pozvala iba ludi, ktori maju peniaze a predpokladala, ze od nich dostane vyssie sumy. Mala okolo 100 hosti a bola dost nastvana, ked zistila, ze nevyzbierala ani tolko, co ju svadba stala (teda jej otca, ona ju neplatila, len bola tak na peniaze, ze to az nebolo pekne).

@nuysika ja som o tychto zositoch citala prvykrat tu na MK, predtym som to jakziv nepocula. A hlavne, potom ten co da malo, dostane akoze polku hlavneho jedla a nebude mat kolace? Lebo malo dal???

nyusika
8. aug 2024

@muchotrafka298
Aj ja o tom viem z koňa.
A vraj je to normálne a super - lebo potom majú prehľad, komu koľko dať do obálky, koľko koláčov majú dostať do výslužky - keď dostanú o dva menej, môžu sa na tri generácie rozhádať 😁😁