Čo darovať svokrovcom na Vianoce?
Co darovat muzovym rodicom k Vianociam?mate nejake tipy,napady prosim?
@tana85 každý by si mal aspoň maličkosť nájsť pod stromčekom :D aj keď sa dohodneme v rodine vzdy že niiiiic nekupujeme, vždy dačo dostane každý 🙂)))
@tomiholjubavi mňa by aj potešila rodina tým, veselšie je nám viacerým :D bohužiaľ nie vždy vydá... :(
ja som kupila svokre deku, sveter podla mna na spanie uvidime kde ho oblecie :D a svokrovi asi wok panvicu
Ja robievam darkový kôš. Nabehnem do Metra alebo idem do Rakúska. Vždy kúpim kvalitnú kavu, olivový olej, všelijaké oriesky, belgicku čokoládu, fľašku vína, fľašku ostrého, nejaké dobre syry, nejaký dobrý šampón, a kvalitnú krém pre svokru. A pre svokra knižku. Vždy sa potešia. Je to niečo čo nikdy neskončí v skrini a spotrebuje sa ;). teda okrem knihu , ta sa číta.
Babky a dedkov potesi u nas mala, fotky malej a dalsie fotky malej. Cize fotokniha/kolaz a tak. Urcite pojdeme s malou vybrat nejaku ozdobu na stromcek pre jednych aj druhych.
Svokrovci dostanu od mojich darcekovy kos, od nas spominany fotodarcek a balik colafitu 🙂
Mojej mame zas fotoramik, lebo stale sa dozaduje fotiek. Teplu velku deku a nejake oblecko.
Take klasiky, co sa zidu a aj potesia
@marion09 veď tebe sa nič nepaci, všetko negativisticky zamietnes😕 ako tu bolo spomínané, cez zľavový portál kúp nejaký wellness alebo nejaké zážitkové trojchodové menu. Vianoce by mali byt aj o tom, že ľudia dostanú darcek, ktorý by si inak nemohli dovoliť, lebo je im skoda na to dat penazi.. a tie nápady s fotoknihou/kalendármi sú tiež super, každý starý rodič sa rad kocha vnúčatami a sú to nezabudnuteľne spomienky pre nich..
Novu priborovu supravu..navrhujem -) aleboooo..zlaty prsten svokre (ak poslucha)
Nic specialne. Po 5 rokoch lamania si hlavy kazde Vianoce, aby som zohnala fakt dobry darcek, ktory je 'usity' na mieru svokre (sledovanie zalub, nahodne spomenutych tuzob pocas roka atd) a po tych istych 5 rokoch, ked som si ja nasla stale basic par ponoziek... dostane rovnake basic ponozky z Tchibo tento rok aj svokra.
Nič nepokazis s navleckami alebo plachtou ja som si sama kázala plachty od nej a ona chcela tiež to človek potrebuje stále alebo býva aj darčeková sada uterákov aj tie sa zídu
My sme sa im rozhodli kupit Sodastream , piju vela bublinkovych mineralok . Inak tiez neviem co by sme im kupili , lebo vsetko skreckuju a maju sprostosti az-az .. nas rozpocet je 20 eur na osobu , ci je to moja mama ci svokra .
Vizitkar-box, potrebovali ho.... Obliecka na vankus a obrazkom vnuka+udaje o narodeni,kedze na jednej strane je to prvy vnuk... Nahrdelnik/naramok... Mys na dialkove ovladanie-pre macku,svokor sa s nou casto hra... Rodinny kalendar...Umely havran na plasenie holubov ;) Drziak na tablet... Svokra je knihomol, kupila si knihy,tak prispejeme... Nastastie nas kazdy rok nieco napadne 🙂
@jasminet nie ze by som mala nieco proti tlakomeru, ked pises ze nechapes, len pre vysvetlenie mojho pohladu. Tlakomer mi pride akoby si kupila lieky, chlieb, alebo toaletny papier, nieco co potrebujes sice, ale nepride mi to ako darcek, preto som sa pytala ci vazne tlakomer. Tiez zhaname pre svokru novy invalidny vozik; ci schodolez, len mi to nepride vhodne ako darcek. Ako darcek skor zlate nausnice, kniha, preco nie aj predmety s fotkami. Viem ze dost sa dava aj kozmetika, ale ta by sa tiez mala kupovat len ak vies kto co pouziva, pretoze potom casto zostava po suflikoch a casom leti do kosa.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/poradite-darcek-pre-svokru/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/darcek-pre-rodicov-a-svokrovcov/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/darceky-pre-polovicky-rodicov-a-svokrovcov/
@henikav napr. moji svokrovci maju ozaj vsetko. svokra kilo zlata, do prace uz nechodi, do divadla kvoli svokrovi tiez nie (jemu je naj doma), cely rok travia na zahrade na chalupe - na co dalsie zlate nausnice? kniha ok, ale nie je zrovna tip co rad cita, svokra som este s knihou ani nevidela za tie roky rokuce... tak ozaj len prakticke a uzitocne dary...
už tretí rok krasne naaranžujem do drevenej bedničky nekaké deluxe potraviny,čokoládky,kávu,syry šunku.vyzerá to perfektne.nejaký ten rúž,ponožky a hotovo.sami by si tie potraviny nekúpili.nie sú lakomci,ale pralinky za tri ečka si bežne nekupia.tiež som si kedysi lámala hlavu nad darčekom.takto mám pokoj.
@jasminet ano ved ja to chapem, kolko ludi, tolko chuti, tolko zaujmov... Ja len podla seba sudim, ze napriek tomu ze mame problemy s tlakom a tlakomer mame, ak sa pokazi kupime dalsi. Ako si kupime prasok na pranie, chlieb, ci lieky na tlak. Nausnice bol priklad, aj kniha, len som chcela poukazat na rozdiel medzi darcekom a darcekom. Napriklad mne by sa to ako darcek neratalo, taktiez by sa mi neratali hrnce ako darcek, alebo zehlicka. To si kupim ja podla mojho vyberu a vtedy ked ich potrebujem, mozno aj poviem ze urobila som si vianoce, ale keby som to dostala od nevesty, neviem ci by ma to potesilo. Teda viem, nepotesilo. Napriklad ale ponozky si kupujeme pre srandu, taka nostalgia zo starych cias
Ale mas pravdu, starsim ludom co len doma sedia, zivot maju za sebou a nic im nechyba je tazke kupit darcek
Potom skor nieco vtipne, videla som napriklad adventny kalendar - bednicku s roznymi druhmi piva, na kazdy den ine. To ako na Mikulasa pre svokra ak pije pivo. Teple makkucke pyzamo alebo deku pre svokru, taku modernu, makkucku teplucku, lebo niektori stari ludia fakt opatruju este tie stare kockovane z cias komunizmu....
Mame planujem plavky, lebo ju vytiahnem na nejaky welness cez sviatky, zbytocne bude protestovat. A to bude, ale..
minuly rok som zavelila, islo sa a nakoniec sa jej to velmi pacilo vyclapkat sa v dobrej horucej vode. Jej sestra si klopkala po cele ze sme sibnute, ked v treskucej zime sa ideme kupat, takze tento rok je aj ona na rade 😀 vytiahnem ju tam, objednam masaze a moze protestovat
No a do kina, divadla.... co bude k dispozicii, nepytam sa kupim listky a ide sa, poznam ich, pojdu len aby listky neprepadli a bude sa im to pacit.
Niekedy treba starych ludi trosku vytiahnut a postrcit, lebo oni by uz len doma sedeli papuc kultura.
a ked sa neda, tak pohodlne a teple papuce 😅
😀no to urcite ze prsten
@henikav jj len treba fakt odhadnut, moji znami dostali wellness pobyt na konkretny vikend, ked mali volno a prepadnut ho teda nechali, lebo nechcelo sa im tam proste trepat, potom sa tesili, ze aspon usetrili na ceste :o Kazdy je ina povaha, ja tiez nemam moc rada, ked mi niekto organizuje program, cim chcem len povedat, ze fakt opatrne, niektorym ludom je vazne tazke niecim ulahodit :D A inak napriklad moja babka vsetko lepsie, co dostane okamzite posunie dalej, ze ona nevyuzije, kazdu kozmetiku, cokoladu, deku, vsetko - naposledy uz zo zufalstva dostala tasku s vecami ako Rex na pranie, foliu na pecenie, stipce, crepniky, chnapku, utierky atd., a to bol najuspesnejsi darcek za poslednu dekadu, normalne sa tesila! :D
@reni1512
@marion09 Ahoj sice neskoro ale možno posluži tento rok. My sme nevedeli čo kupit a kedže moj snubenec toto nechava na mna tak svokor my kazal aby som mu kupila pobyt že to da pod stromček svokre. Tak sme sa dohodli že ho kupim ale podarujeme my im ho . Trošku frflal na vianoce ale my sme mali o darček postarane. 😂

@jasminet tiez nechapem aky problem je s tlakomerom. odo mna su starka pytala minuly rok bezdotykovy teplomer, nuz tak ho dostala. ja som jeden rok dostala kuchynsku vahu a potesila ma lebo tesne pred sviatkami mi moja povodna dosluzila. jasne, su aj lepsie dary, ale ak to obdarovanemu urobi sluzbu a je to jeho prianie...radost z pritomnosti je super darcek, fakt ma pobavil @tomiholjubavi 😂