icon

Čo dať farárovi za krst?

timcik
15. júl 2015

Ahojte. Rada by som sa opýtala, čo ste zvykli dať farárovi po krste. My uvažujeme nad koláčmi a nejakou sumou do obalky.

henikav
15. júl 2015

Tie peniazky sa sice davaju fararovi do ruky, ale zvykne sa to darovat s tym ze je to na kostol. Co je pre farara, to su dobroty, kolaciky.... Vsetko je to dobrovolne, kto chce da, kto nechce neda. My sme dali aj peniazky na kostol, aj kolaciky. Ale vsetci co prisli na faru boli ponuknuti kolacikmi a peniazkom sa farar potesil a rovno nam povedal ze to pojde na akciu pre deti, na ktoru nas zaroven aj pozval

maca_p
15. júl 2015

@metoyou4 ja nezavidim, teraz si uplne mimo. ale peniaze len tak do vacku strkat nebudem nikomu a za nic! ved to je logicke. to, ze pre teba je to normalne, to nepochopim, ale okej.
potom podla teba musi byt normalne, ked napr. farar zosobasi ludi, ktori chcu svadbu v kostole iba kvoli romantickemu ovzdusiu, alebo naopak nepokrsti deti, ktorych rodicia hoc su veriaci, nie su zobrati. alebo nepokrsti dieta osamelej matky, alebo nepokrsti dieta rocicov, ktori neboli zosobaseni v kostole.
ale ty vidis doprava, nepozeras na lavo.
mimochodom, na zeleninu mame hlavne preto, ze nestrkam peniaze, ale normalne si zaplatim za tovar a sluzby 😉
to ze tu vytahujes plasticke operacie je iba tvoja okliestena mysel ☹

maca_p
15. júl 2015

@zajkka ano, ludia zvyknu na modrom koniku zavidiet este aj dieta ZTP, to sme tu uz mali 😉
ja by som zobrala (ak by bola moznost) pre dieta, nie pre seba. citaj s porozumenim 😉

aky hriech su plasticke operacie? to je v evanieliu? ci? 😝

zita19
15. júl 2015

@zajkka na skolstvo, armadu, policiu, sudcov, detske domovy... Ti vsetci poskytuju sluzby, ktore su v konecnom dosledku aj pre mna. Bud som ich nekedy pouzila, mozno pouzijem alebo su preto aby som sa citila bezpecne. Sluzby farara som urcite nevyuzila, nevyuzivam a ani nikdy nevyuzijem. Platit ho z mojich dani povazujem za nehoraznost.

jeennyv
15. júl 2015

@timcik ano traduje sa to, ze sa slusi nieco dat, ale ja som za to, ze ved na to je tam, aby to robil zadarmo a pre tu duchovnu radost, ze dalsi cloviecik kvazi prijal vieru, ale neklamme si dnes je to o tom, ze co das atd... ja by som skor dala pozonost vo forme kolacikov a tak..nemam pocit, ze cirkve ma malo penazi....

zajkka
15. júl 2015

@maca_p máš byť spokojná a byť vďačná ako ťa Boh stvoril a ďakovať za zdravie.....čo si už mimo či čo?to mal Ježiš spomínať silikóny? 😝
A áno,vsetko by sa malo zdaniť,prečo nie?ty vieš co urobí farár s tými peniazmi?mozno si ich nechá a mozno s nimi niekomu pomôže.Aj o tebe by potom mohli pochybovať na co ich pouziješ

maca_p
15. júl 2015

@zajkka koho prveho volas, ked potrebujes SOS zachranku? davas zachranarom peniaze do vacku?
koho prveho volas, ked mas dopravnu nehodu? davas policajtom na mieste nehody peniaze?
chodia tvoje deti do skoly? davas ucitelkam peniaze?
chodis na nakupy? davas predavackam sprepitne, povedzme 30 eur za nakup?

xfenix
15. júl 2015

nic. my sme doniesli kolace. 🙂

zabina27
15. júl 2015

tak mne az pri tejto diskusii napadlo, ze sme asi mali nieco dat 😀 za krst sme nedali, teda fakt som na to ani nepomyslela a ani sme neboli s fararom v nejakom priamom kontakte, len ked som krst vybavovala na fare, muz cakal s kocikom vonku. v kostole to uz bola hromadna akcia 😀 pri sobasi si iny farar rovno vypytal 10 eur do obalky pre organistu, nechali sme mu to aj s kolacmi v taske, snad to naozaj islo organistovi za hudbu...

maca_p
15. júl 2015

@zajkka ved ja som spokojna, kto povedal, ze mam silikony?
niekoho vidite v teme o silikonoch a hned jej zavidite pekne pevne trojky 😎
toto je zatrpknutost, vies?
mimochodom, dnes uz skoro kazdy rodic zaklada pre postihnute dieta o.z. aby bolo jasne, kam idu financne prispevky, ktore chce rodic pouzit na liecbu. ale o tom nemas zrejme ani tusenie...
kdezto je stale na fararovej voli, ci hra fair play a posunie peniaze dalej. poznam farara, ktory ma americky JEEP, to z platu 600 eur tazko da do kopy.

zajkka
15. júl 2015

@maca_p ked ti bude umierať niekto z rodiny a zavoláš farára budeš mu pchať peniaze do vačku?sa zobuď a nepleť tu hovadiny o nejakých vačkoch.Ja som v živote nedala fararovi peniaze a nikdy som sa nestretla,ze by nás v rodine odmietol,samá ochota.....

zajkka
15. júl 2015

@maca_p prestaň buď závistlivá,lebo ta zloba a závisť co je v tebe sa ti vráti na niečom 😉

zajkka
15. júl 2015

@maca_p mala si sa snažiť kojiť ale asi si chcela mat pevne trojky....niet nad materské mlieko 😉

veronikax
15. júl 2015

My sme davali len kolace. Peniaze nechcel ani pre seba ani pre kostol. Povedal .. ze on za to dostava zaplatene, ze nech nas ani nenapadne mu nieco nosit :D Tak sme nedoniesli :D a uprimne ... ani by som nic nedala :D

zita19
15. júl 2015

@zajkka nie, pan farar pri poslednom pomazani nic nepyta, ale za pohreb sa uz fararovi dava. To viem na isto.

zita19
15. júl 2015

@zajkka kristovanoho!!!! Ty si tak mimo, ze to az boli. Myslim si, ze mas najvyssi cas ist sa umyt, vypisat, pomodlit a spat. Lebo to co ty tu vypisujes asi by malo byt predmetom tvojej najblizsej spovede.
.

maca_p
15. júl 2015

@zajkka ano, mam oddojcene iba 3 roky, takze zas kopes do prazdna... a nech ta aj rozpuci, prsia mam v celku slusne 😉 .
precitaj si este raz moje prispevky prosim ta. len vyblafnes siru a ohen.
nezavidim, len poukazujem na obmedzenost a nedostatky, ktore su v nasom "pravnom" state ako citam uplne normalne.
nezavid, lebo zloba a zavist su karma 😉

vyzyvam ta, aby si ma citovala, kde niekomu nieco zavidim. niekoho legalne zarobene peniaze. inak sa mi budes musiet ospravedlnit!

maca_p
15. júl 2015

@zajkka a ked bude niekto u nas umierat, zavolam mu zachranku, ak to bude akutne 😉

maca_p
15. júl 2015

@zita19 ta je naslapana 😀

zajkka
15. júl 2015

@zita19 😀 podarené ste

zajkka
15. júl 2015

@maca_p ach áno,idem spinkať ku mojim krásnym detičkom... 😉

metoyou4
15. júl 2015

@zita19 no bohužiaľ,musíš platiť,aj ked je to pre teba nehoráznosť

metoyou4
15. júl 2015

@maca_p presne tak Karma je zdarma a u niekoho to platí viditeľne

maca_p
15. júl 2015

@metoyou4 ano, presne na tych, co si myslia, ze mozu vsetko 😉

zita19
15. júl 2015

@metoyou4 ja viem. Musim len dve veci. Platit dane a umriet. Vsetko ostatne chvalabohu mozem a nemusim 😀
@zajkka nezabudni na tej spovedi na to, co si na @maca_p dnes nakydala. Ale dnes ti prajem lahky spanok, bez toho aby ta za to hryzlo svedomie. Ono ta to dobehne, len tomu daj cas.

maca_p
15. júl 2015

@metoyou4 ked je to spoplatnene, samozrejme, ze musis platit. ale ked to nie je v cenniku, tak snad drobne do zvonceka by malo stacit. za drobne nepovazujem sacik dvojeuroviek 😉

maca_p
15. júl 2015

@zita19 a zato, ze kydla vzdy vedla, jej aj ja snad mozem dat rozhresenie 😀

zita19
15. júl 2015

@maca_p nemas na to kvalifikaciu 😀 Ale daj. Vies ako sa pise v biblii: Blahoslaveni chudobni duchom, ich bude kralovstvo nebeske. 😉

maca_p
15. júl 2015

@zita19 mas pravdu necham to na odbornikov, ti si s takymi poradia 😉
ale co ked mu da nieco extra? to bude v haji 🙂

cannella
15. júl 2015

Vatikansku menu, ved ta by mala byt pre farara ta najcennejsia - Pan Boh zaplat

Je scestne mu platit za to, co je jeho napln prace, priapdne jeho poslanie tak, ako sami tvrdia. Dostane za to predsa zaplatene, ci to len ja som mimo???
Moj manzel je hasic a tiez chodi robit na zachranku, by som chcela vidiet, ako da niekto do vrecka jemu za to, ze zachranil jeho zivot.

V com su farari lepsi ako ostatni ludia, napr. aj ta predavacka, ktora tu bola spominana, alebo baba v banke za prepazkou, alebo magistra v lekarni ta tarou, alebo sofer v autobuse????????