icon

Čo kupujete 8 - 9 ročným deťom pod stromček?

vikusjk
27. nov 2020

Ahojte mamicky, dajte mi prosim tipy, co kupujete detucham pod stromcek? Idealne, ak mate vo veku 8-9 r. Mam nejake tipy uz co pre moju, ale mozno ma inspirujete aj niecim inym 🙂 A este taka otazka - veria este vase deti v tomto veku na Jeziska? Ja uz sa chystam na to, ako mojej poviem, ze teda Jezisko darceky nenosi, ze ich kupujeme my rodicia, len sa obavam jej reakcie. Ona doposial na Jeziska veri, aj mu kazdy rok pisala list. Dakujem a krasny dnik vam zelam zienky 🙂

sense
28. nov 2020

@yoxinka tak keby mam tri deti tiež si to musia podeliť.... Ale mam len jednu a tak v 5 - 6darcekoch keď sú v tom aj praktické veci ja osobne nevidím problém...každý podla seba. Keďže od nikoho už darčeky nedostáva teda ešte od otca zrejme niečo... A cez rok hračky tiež nedostáva s výnimkou narodenín....

jabuducanevesta
28. nov 2020

ja ešte ho nechám veriť, je to také pekné aj pre mňa aj keď píše list, dáva tomu vážnosť, možno je to posledný rok, čo verí.. u nás je to lego a knižky, spoločenská hra scrabble a ticket to ride jr a chcel hodiny na stenu do izby 🙂

6mia6
28. nov 2020

@sylvia217 mňa howerboard tiez neohuril. Viac menej je to len približovadlo. A na to majú bicykle, kolobežky a nohy. PS máme tiež baví ich ale sú aj tak celé dni vonku

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
matabb73
28. nov 2020

@zontik ja som kúpila ten detský, ale vydržal asi len rok. Na prsty je tam taká krytka cez ihlu, aby si neprešla prsty. V tom čase mali na Tchibo.sk malý Singer stroj. Ľutovala som, že som nakúpila radšej ten. Bol len o trochu drahší.

sense
28. nov 2020

@jabuducanevesta Ticket to ride som zvažovala aj ja ale junior sa mi už neoplatí kupovať keďže mame Ticket to ride Európu, Indiu + Švajčiarsko, Nemecko a teraz si dáme s chlapom pod stromček Japonsko +taliansko 🙈 tak sa môže o rok pridať ku nám ak ju to chytí

yoxinka
28. nov 2020

@sense
Ja som to nemyslela v zlom. Áno, každý podľa seba. My by sme mohli mať viac darčekov, ale my to nechceme, deti učíme trošku skromnosti a najmä na Vianoce dařceky veľmi regulujeme 🙂. Každý dostane niečo, to je jasné, ale v zásade sa snažíme jedna hračka, jedna kniha a Vianoce sa snažíme mať o spoločnom čase a rodine, darčeky len na okraj 🙂

6mia6
28. nov 2020

@sense ahoj prosím ťa zaujala ma tá hra. Ktorou začat? Či je to jedno

sense
28. nov 2020

@yoxinka to je v pohode... Keby dostane od babiek, od krstného a neviem od koho tak. To obmedzí, meniny tiež neslavime tak ma na vianoce viac... Aj keď kniha, budík resp hodiny sú skôr praktické veci ako rozmar...

sense
28. nov 2020

@6mia6 Ticket to ride? Europa je komplet hra, India+Švajčiarsko a Japan+italy sú doplnkove hry, na tie potrebuješ tu základnú hru... Nemecko je komplet hra ale pri kúpe som sa z mýlila lebo ta sa dá tiež dokúpiť aj ako doplnková hra... Podstata hry je vždy rovnaká a potom podľa krajiny sú zmeny...
Európu mam rada lebo sú tam aj kompy kt spájajú krajiny a základom na kompu je Joker, a na začiatok musíš mat jednu dlhú trasu a potom tie zvysne
Švajčiarsko mam zatiaľ z toho co mame najradšej lebo vždy vyhrám a tam je veľa tunelov na kt potrebuješ veľa kariet nazbierat
Indiu moc nemusím je tam veľa krátkych trás ale dostávaš body naviac ak spravíš mandalu
Nemecko je fajn ma veľa trás kde si farbu môžeš vybrať plus kto ma najviac trás tak dostáva bonus. 15 bodov, máš krátke a dlhé trasy
A uvidíme co prinesie Japonsko s Talianskom
Chcela som ist aj do Weltreise tam sú lode a vlaky ale ta mi už prišla dosť dráha keď máme viacero iných...

lenka2710
28. nov 2020

@vikusjk ja si pamätám, že ako dieťa vo veku tvojej ma strašne bavila ta mini mozaika, také drobné dieliky a skladal sa obrázok podla predlohy na taky štvorec alebo iný tvar 😂 môj bracho to mal vždy v nose alebo v uchu, potom puzzle to muselo byt každé Vianoce, kniha, oblečko

6mia6
28. nov 2020

@sense 😂😂😂😂😂 tak ktorú 🤦🏻‍♀️ máš európsku verziu čo original

erickatt
28. nov 2020

@vikusjk knihy , lego

erickatt
28. nov 2020

@vikusjk neprezrad jej to,. Ta viera je tak krásna

ajka0207
28. nov 2020

@beronsche tak to s tým oblečením asi závisí aj od dieťaťa, ja mám štvorročnú a ona sa oveľa viac teší z nových šiat ako z hračky.

sense
28. nov 2020

@6mia6 to záleží na vás... Za Weltreise alebo Europa... Len Nemecko mam Zug um Zug

vikusjk
autor
28. nov 2020

@zontik sijaci stroj ma moja od minulych vianoc, ma taky ten bielo fialovy z dracika. Sit to sije, ale casto sa zamota nitka, alebo sa odtrhne, zrejme mema dobre napatie nite, alebo co. Mala k tomu aj rozne kusy latok a strihy ako to sit.

vikusjk
autor
28. nov 2020

@sense asi mi uslo, prosim ta ta hra je na PS? A co je principom tej hry? Tam nejak cestujes, alebo co robis? Pytam sa ako debil, ale z opisu ma zaujala, len ju vobec nepoznam. Vdaka 🙂

sense
28. nov 2020

@vikusjk nie, normálna stolova hra

6mia6
28. nov 2020

@vikusjk hru som našla aj na PS 😁😁, mňa zaujala ale stolova

vikusjk
autor
28. nov 2020

@tncka to spiro sa tu uz spominalo, asi pribalim aj to.

U nas na Vianoce sme to s darcekmi vzdy trochu prehanali, sme mimo dedkov a babiek a tak dostava hracky iba od nas. Ale to je vlastne jedno, ved kazdy robi tak, ako mu vyhovuje 🙂 To len na margo toho, ze niekto dava viac, iny memej 😉

vikusjk
autor
28. nov 2020

@erickatt je, ale v jej veku jej to uz aj spoluziaci povedia a to nechcem, aby sa dozvedela tak

sense
28. nov 2020

@6mia6 som ani nevedela ale asi preto ze PS nemáme 🙈

sense
28. nov 2020

@vikusjk tu mas link k tej hre z YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=qIZ20QDmTZ0
vikusjk
autor
28. nov 2020

@sense aha super, dakujem. Uz som sa tu stratila v tom, co je na playko a co stolove 🙈

sense
28. nov 2020

@vikusjk nemáš začo, no my doma sme z tých stsromodnejsich 🙈 žiadne hracie konzoly a pod. Len nevýhoda zaberajú veľa miesta

6mia6
28. nov 2020

@sense ja som dala do Google a vyhodilo mi aj na PS aj stolovu 😆

vikusjk
autor
28. nov 2020

@sense my mame aj PS, aj dost stolovych hier 🙂 raz bavi jedno, raz druhe... a na dovcu playko nevezmes, ale stolovu ano 🙂 Za mna obe su fajn, len teda tuto hru som doteraz nepoznala

6mia6
28. nov 2020

@vikusjk
@sense tak som objednala Európu. Akurát som vytiahla aj Catan. Ten sme dostali minulý rok ale nechápala som pravidlá. Teraz som objavila super video tak raz vidieť ako 4x čítať a už to ide 🤣🤦🏻‍♀️

matabb73
29. nov 2020

@zontik kúpila som v Dráčiku. Značku neviem, ale myslím, že tam sú všetky rovnako nekvalitné. Na nete som videla, že sa dajú kúpiť detské stroje od vyrobcov, ktoré vyrábajú aj normalne. Tie sú určite kvalitnejšie.