Čo nekúpiť 3-ročného dieťaťu pod stromček?
Idem rozpútať búrlivú diskusiu. (Viem predpokladať, som tu už nejaký piatok)
Denne sa objavujú témy, čo kúpiť dieťaťu pod stromček, či narodeniny. Ja mam opačný problém. Čo nemám kúpiť? Moje 3r dieťa miluje knihy, kreslenie, lego, bábiky, puzzle, hudbu, šport.... Každý deň mi napadne monimalne jedna vec, o ktorej viem, že by ju potešila. Naozaj sa preto čudujem ako niekto s týmto potrebuje poradiť.
Ja mam v zozname knihy, duplo domček, magnetické puzzle, bicykel, cestovný kufor na kolieskach, stoličku pre bábiky na kŕmenie, zimné oblečenie pre bábiku do kočíka, postieľku pre bábiku, domček pre bábiky, knihu pre najmenších s úlohami, magnetický piesok, skateboard pre najmenších, hudobné nástroje (gitaru, mikrofón, paličky, triangel,...) minitrampolinu, ...
Ja by som 3rocnej kúpila duplo domček, postieľka pre bábiky, domček pre bábiky. Kup jej nieco, z čoho bude mať radosť, nie to, čo potrebuje alebo využije. Aspoň ja sa týmto riadim pri detoch a Vianociach 😊 Skateboard teraz nevyužije, aj tak tie pre najmenšie deti sú také o ničom, a tie ostatne veci sú super, máš plno nápadov na narodeniny, meniny, deň detí 👍
Nesúhlasím s názorom, že napríklad bicykel nie je darček (rozumiem, že niekto má na to kúpiť ho kedykoľvek v priebehu roka, pre väčšinu rodičov je to ale vyššia položka z rozpočtu), ale zároveň súhlasím s názormi, že darčeky tohto typu skateboard, bicykel a pod radšej na jar, keď ich decká aj môžu reálne využiť. Lebo dívať sa na ne ešte dva-tri mesiace, to by ani mňa nebavilo 😆 Tak z týchto položiek tie korčule na ľad by boli fajn, hlavne ak ich naozaj chce. A k tomu kufru na kolieskach, u nás to bol v tomto veku top darček (taký s motívom obľúbenej rozprávky), s tými behali po byte syn aj synovec vkusne hádam mesiac, čo do nich nakladali, prekladali, prevážali veci a následne aj využili, keď sme niekam cestovali. Z tých veci pre bábiku výber jednu plus nejakú knižku alebo tie puzzle a stačí. 3-4 darčeky sú za mňa max, aby si dieťa vedelo naozaj aj užiť
Urcite by som dala to co chce ona - korucle na lad. To mas taku sportovu vec. A potom nieco prakticke ako napriklad ten kufor (my sme dali minuly rok kufre detom a skoro sa zblaznili od radosti, vozili sa na nich, stale nieco nakladali, vykladali) a tretiu vec nejaku hracku. Podla toho co ma rada - duplo alebo magneticky piesok su pekne hracky ☺️
@sovica spoločenské hry u nás bohužiaľ veľmi neficia, snáď sa to zmení. Menší je na to zatiaľ netrpezlivý a nechce ísť podľa pravidiel, robí si z toho vlastné hry akože si začne kôpky z kociek robiť a to irituje staršiu. Ale nechám si to uložené do budúcnosti
Ja chcem dopriať radosť, ale uvažujem, chcem vôbec túto asociáciu - Vianoce= darčeky? Nejaké religiozne pocity tiež nemám, tak by som chcela skôr Vianoce = príjemný čas. Staršej, keď mala 3 roky som sa spýtala, čo chce na Vianoce a jej odpoveď bola, že chce ísť na lietadielko 🙂 tak sme išli na prvý najlacnejší let vtedy a bolo to skvelé.
Nad tou hudbou uvažujem, lebo v škole sa učia Mozarta a také veci a celkovo sa mi zdá hudba, že hudba obohatí. A môžu počúvať a robit si slovnú zásobu v nemčine, ktorou doma nerozprávame. Tak asi do 1 ks idem a potom mi ostáva ešte rozmýšľať nad druhou vecou.
Čo spomínate bicykle, my to berieme ako dopravný prostriedok, ako kúpiť si elektricenku. Chodíme aj v zime
@bluka2 Úplne Ťa chápem a tiež sa nájdem v asociácii Vianoce = príjemný čas. Ale to asi každá z nás, nie? Podľa mňa aj tie ženy, ktoré musia mať všetko tip-top a naháňajú sa za darčekmi a upratujú a vypekajú, tak v kútiku duše chcú, aby Vianoce boli príjemne strávený čas a aby nemuseli byť v permanentnom strese.
A asociácia Vianoce = darčeky. Proste to ber tak, že niekomu spravíš radosť. Darček nemusí byť ani veľký, ani drahý a úplne stačí jeden. Ale obdarovaného musí potešiť. Ja sa snažím počas celého roka vnímať, kto čo chce, po čom túži, o čom tí ľudia okolo mňa rozprávajú. A podľa toho sa potom snažím vyberať darčeky.
To s tým lietadielkom bolo milé. Ale keď mala dcéra 3, neboli ste ešte v Afrike? Ak áno, tak ona tie pravé európske Vianoce vlastne nepoznala a nevnímala. Ináč, buď rada, máš ešte deti vo veku, keď sa darčeky vyberajú a kupujú celkom ľahko. Pre tínedžerov je to už ťažšie.
Ten Dixit, to je podľa mňa hra pre Teba ušitá na mieru. Podľa toho, ako Ťa vnímam tu na MK, tak si viem predstaviť to s Tebou hrať - to by boli určite parádne asociácie👍
A neviem, ako ste na tom s knihami a čítaním. Kupuješ niečo aj na SK, či čítate len v nemčine? Lebo ja som práve tie prvé roky deťom čítala len po slovensky. Mne tá nemčina bola pre nich, odo mňa, neprirodzená. Tak ak by si bola na SK, tak sa Ti/deťom (keďže ste takí svetobežníci) budú páčiť knihy od Braňa Jobusa - Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda + ďalšie 3 pokračovania. Synovi určite, keďže má 4 roky (nie som si istá, koľko má dcéra, 8-9?). Myslím, že aj ona by sa nasmiala, ale pre ňu asi viac už knihy od Gabiky Futovej, napr. Nezblázni sa, mamička, Hľadám lepšiu mamu, Naša mama je bosorka, Nejdem a basta!, Dokonalá Klára... Pozor, názvy kníh sa môžu zdať niektorým mamám absolútne nevhodné, ale v skutočnosti nekorešpondujú s obsahom, obsah kníh je vtipný a deti aj myšlienkami obohatí.
@sovica prepáč, až teraz sa dostávam k odpovedi, boli sme chorí.
Pozerala som dixit na YouTube a páči sa mi to veľmi. Nateraz však som sa rozhodla nekupovať hru, lebo nám túto majiteľka bytu nechala 10 spoločenských hier, hrali sme zatial až 0 😕 takže sa pustím najprv to týchto, určite sa medzi nimi nájde niečo, čo bude super. A dúfam, že k dixit sa postupne prepracujeme.
To máš pravdu, boli sme na Vianoce v Afrike, potom v Brazílii 1 rok, takže preto takto oneskorene nad tým uvažujem, ako spraviť tu zimnú vianočnú atmosféru. Dnes som v REWE videla stromčeky v kochliku, tak začnem asi tým.
Teraz sa mi poradila v jednom online sekaci zahliadnuť taká skvelá farebná dlhá sukňa, aka sa určite bude mojej dcére špeciálne páčiť a už je na ceste 🙂
Ešte tak držím oči otvorené a pozerám, či sa znovu vyskytne niečo také, čo úplne pasuje k deťom
Tiež čítam iba po slovensky 👍 asi to funguje, keď vidím výsledky tvojej dcéry v škole - inak blahoželám! To motivuje. Tie tituly idem teraz rovno objednať jeden za druhým. Vďaka, to bolo skvelé.
cestovný kufor, tu knihu s úlohami - tu vieš kúpiť hocikedy to nieje taká položka. Zamerala by som sa na veci ktoré by si jej bežne pri návšteve obchodu nekúpila. Keď píšeš 3 darčeky mne sa páči bicykel, domcek pre babiky a hudobný nástroj. Je to také pestré. Bicykel je položka a treba podporiť pohyb, domcek pre babiky pekáči dievčenská hračka a hudobný nástroj by som doplnila aj skrz financie že to by až taká položka ako prvé dve veci nemala byt už 🙂