Čo si myslite o takej hostine?
Ahojte, dnes sme boli na prijímaní a potom sme šli ako hostia domov k hostiteľom
No som taka zarazena
......
Sedeli sme nie dnu, no von v novo pozbijanom altánku ktorý susedí s chlievami pre sliepky.
Stoly boli bez pekného prestierania, bez obrusov obalené v takom akoby vrecovine. 🤷♀️
Jedlo bola dobra polievka a druhe jedlo akoby rezeň na prírodno, taky doslova napackany na tanieri....
Von dážď, zima, ja krásne šaty.
Ja neviem, ženy, som "pip" že sa mi to vidí hrozne....rodina nie asociali, úplná obyčajná slovenská klasika, obaja pracujú.......len taka úroveň, ani obrus ale volaka vrecovina....ja sa priznám asi 30 min som bola mimo, potom som to zobrala športovo...no vŕta mi to v hlave, že takto urobiť takú slávnostnú hostinu....ved ja na grilovanie robím väčšiu slávu.....
Som pyšná?... či to bolo mimo.....moja starká ma učila že AJ obyčajný nedeľný obed ma byt s damaskatovym obrusom, vyleštené príbory, pomodliť sa, ....
Pohostenie by mi vôbec nevadilo, len vám mohli dať vedieť, kde sa oslava bude konať, aby ste si vzali vhodné oblečenie na prezlečenie. Nie každý má rád "honosné oslavy". Ja ak by som mala na výber tiež si vyberiem radšej altánok ako reštauráciu a peknými obrusmi a dokonalým stolovaním.
Uprimne, ja by som tiez nepohostila pri takejto udalosti svojich hosti vonku vedla kurina v zime a dazdi.
Nuz, ale kedze ta pozvali, tipujem, ze si nejaka blizsia pribuzna (aspon u nas sa pozyvaju len ti najblizsi pribuzni na prijimanie), tak by som to vzala sportovo, ze som tam pre toho drobca, co ma velky den a neriesila by som, ako ma pohostili.
No myslím, že autorka už aj oľutovala že sem napísala.
Presne po prečítaní príspevku som čakala takéto reakcie.
Ja sa jej teda aspoň trochu zastanem.
Pokiaľ ide o takúto slávnostnú udalosť aj stolovanie by malo tomu aspoň trochu zodpovedať a mať nejakú úroveň.
Aj vonku sa dá pekne spraviť a nemusí to byť nič nóbl a cenovo náročné. Ale tu tomu tak zjavne nebolo.
Netreba hneď útočiť, že autorka ohovára. Pýta sa ako to vidia ostatní. Ja si myslím, práve naopak, že úroveň pohostenia ukazuje ako si vážia hostí.
Nehovoriac už o tom, že bola zima a nemali náhradný plán a zrejme ani neinformovali hostí o vhodnom oblečení. Neviem kto by bol spokojný sedieť v takom počasí vonka len v šatách.
mne by vadilo,nie altanok a nie obed ale zima a dazd,hlavne ak je clovek slabo obleceny a ma sediet v zime a dazdi,no to ani sa mu sediet v takej kemre nechce.A ako hostitel,ja by som teda zavolla dnu,pri takomto pocasi,nenechala by sim hosti sediet v zime.
A prečo ste nemohli byť dnu.Nechápem.
No vidis mňa by si poohovarala po svete,, my neprezivame žiadne oslavy, klasika normál žiadne girlandy atď,, oslavujeme ze sme zdravý a stále spolu o rok viac 🙂
Ja obrus doma ani nemam, pribor z umyvacky nelestim a nemodlime sa. To znamena, ze sme totalne pod tvoju uroven :D
Asi by v tomto pripade bolo fajn dat dopredu vediet ako oslava bude prebiehat, lebo sediet v slavnostnych satach a lodickach v dazdi na dvore je nic moc, keby som vedela zobrala by som si nieco na prezlecenie 🤷🏼♀️ ale aj tak si myslim, ze dolezitejsie je, ze sa rodina a priatelia zisli a aka bola atmosfera a nie to, ci bol na stole nazehleny obrus.
Hlavne, ze nedavno tu bola diskusia, kde bolo 100 eur dar na prve svate prijmanie a birmovku malo. Ved je to velka a dolezita oslava, takmer rovna svadbe. A zrazu to nie je oslava, moze byt aj von pred branou, v dazdi, kdekolvek.
Autorka, obrus by ma netrapil, ak bolo jedlo dobre. Hostitelke by som povedala, ze mi je zima, ci nejdeme dnu. Ak by sa nedalo, ospravedlnina by som sa, ze som s tymto nepocitala, nie som na to oblecena a odisla.
Autorka nehnevaj sa ale pohoršovat sa anonymne na fóre nad chýbajúcim damaskovym obrusom je rovnako neokrochane ako zobrať hostí v zime daždi do altánku. Zjavne sa chceli pochváliť novým altánkom a ani počasím si nenechali prekaziť plány 🙈 lebo ukázať sa bolo dôležitejšie ako pohodlie hostí
Tak každý si robí podľa seba, ja toto neznášam, na návšteve sa všetci tvária v pohode a potom niektorý ohovárajú kade tade, poznám zopár takých ľudí, ach jaj ľudia čo sa to s vami deje 🤷♀️ asi niekam odišiel význam svätého prímania...nikto nie je dokonalý!!!
Asi by som aj ja bola zhrozena.
Tak altánok majú asi tam kde im to vyhovuje, že tebe nie smola. Jediné čo nechápem, prečo to dali von v takomto počasí. A jedlo, no ťažko je trafiť každému do chuti. Čo sa týka prestierania, hlavne keď bolo čisté, nie všetci máme estetické cítenie.
Tu uz sa fakt niekedy riesia uplne blbosti a nepodstatne veci.
Tiež sme mali dnes prijímanie a posedenie na želanie syna sme mali v pizzérii, len pitie, pizza, torta a káva, tiež nie slávnostný obed. Syn bol spokojný, on to tak chcel a to je pre mňa podstatné. Ak niekto nebol spokojný s pizzou (ale všetci o type posedenia vedeli dopredu), tak typický nedeľný obed si môžu doma navariť o týždeň. Tak snáď sa o nás niekde nedočítam 😂
Pre každého je slávnostný obed o inom. Možno by som sa zamyslela, že hostitelia nemajú taký cit pre vkus akoby si si ty predstavovala, možno to cele vnímajú viac o tom duchovnom než o materiálnom, v každom prípade ich to tak isto ako načančany slávnostný obed s vylešteným príborom stálo úsilie a prípravy. Takže by som si vypýtala deku a uvoľnila sa, že nemusím strúhať formu a užila si to tak ako to je. Určite by som to už potom neriešila. Myslím, že hostiteľov by Tvoje reči zamrzli, keby si ich tu prečítali.
a to prečo ste neboli dnu? pri chlieve? no neviem či by som jedla.
Ja ťa zas chápem, tiež by sa mi to nepáčilo.
Mne by to veľmi vadilo . Nepotrebujem jesť pravú sviečkovú a zajedat ju kaviarom , ale nech to ma nejakú úroveň . Neviem si predstaviť jesť niekde pri chlieve v smrade a ešte vonku , dnes bolo naozaj chladno .
Nečítam všetky komenty no mne by to vadilo. Pokiaľ nejde naozaj o rodinu ktorá je v dakej hmotnej núdzi ,alebo nemajú kam inde zavolať. Ale určite by som bola zaskočená. Prijímanie nie je o daroch no už keď niekoho zavolám tak je to obed ,ktorý má byť na úrovni. Aspoň my sme to v rodine takto brali. Ale zas poznám ľudí ktorí to proste nevedia. Svoju povinnosť si si splnila a uvidíš to predýchas😉
@dzulli1980 tak na fotkách by vyzerala lepšie v reštaurácii v tých pekných šatách ako v altánku pri kurine🙂
A obrus damaskovy nie damaskatovy
Vieš čo možno pri tých slipekach by to vyzeralo skrobene tak dali len vrecovinovy.Luto by mi bolo iba, že bola taká zima a dazd
Ja by som bola určite prekvapená.
Mna zarazilo vyjadrenie “ rezeň na prírodno, taky doslova napackany na tanieri”. A co mal ten rezen levitovat nad tanierom? Podla mna hladas chyby silou mocou.
Tipnem si - muzova cast rodiny?
Predpokladám že to bolo menšie posedenie pre najbližších....takže za mňa všetko čo si napísala je vporiadku (aj voľba obrusu mi vzhľadom k miestu príde ok, tak isto ako jedlo). Jediná vec ktorá by ma teda zarazila že ste sedeli von v daždi a zime, teda celkovo by sa mi viac hodilo keby túto oslavu spravia normálne dnu.
Myslím,že by to viacerým vadilo.
Oslava by mala mať nejakú roveň,alebo ak nie sú peniažky a priestor,každý by pochopil kávu a koláč na pár minút niekde v interiéri.
Ono prísť pekne oblečený a sedieť vonku, v zime a na sedadle,kde si tie šaty viem zničiť,či prechladnem,nič moc.
A nie je to o meste,či dedine. Je to o Tom konkrétnom cleveku,čo hostinu chystá. Netvarne sa všetky odrazu ako je všetko jedno.
Za mňa úplne ok, lebo zo slávnostného prestierania a servírovania som nesvoja 🤣 vôbec mi to k životu netreba, stačí čistý riad a príbor a stráviteľné jedlo. Ak by mi bola zima, poprosila by som domácich o pozicanie bundy, mám predsa ústa nielen na žutie 😁
@thoughtfulweirdo a na nohy v silonkach tepláky od domáceho🤣. Robiť oslavu je veľký risk hlavne v týchto mesiacoch. A ja osobne keď mi je zima tak nemám ani náladu žuť...
@kamatopo Tak ja som vďakabohu celkom otuzila a jesť mi chutí vždy 🤣 takže hodnotím z môjho pohľadu, bola by som v pohode.
troška žasnem ako ste tu autorku zotreli, ja teda neviem, ale príjímanie zvykne bude slávnostnejšia udalosť, ok čo sa týka prestierania každý ako uzná z avhodné a podľa svojich možností, ale toto je problém , že nevieme si pozývať hostí, ak pozvem a viem, že to bude na záhrade, tak logicky svojich hostí na to upozorním, lebo v lodičkách po trávniku no neviem.predsa mojím cieľom je, aby sa aj oni dobre cítili....chápem, že počasie nevyšlo , ale ak bolo vonku tak ako dnes, celý deň daždivo, tak by mi to prekážalo, ako hostiteľa by mi to ani nenapadlo organizovať vonku.
Vymyslene
Taký altánok dnes nie je najlacnejšia záležitosť. Určite sa ním chceli pochváliť. Všeobecne možno veľa vecí považovali za iné, ako si ich ty popísala. Vždy je to o uhle pohľadu. Ak ti bolo zima, tiež sa stačilo ozvať...

Asi si pysna. Ake mali take dali. Asi sa chceli potesit novym altankom. Sliepky nemaju Chliev ale kurin. Chliev maju prasiatka a to by bol dost citelny rozdiel. Vyobliekala si sa koli omsi nie koli posedeniu. Jedlo bolo chutne .. vrecovina namiesto najlepsieho obrusu by mi nevadila. A to som zvyknuta na 5* . Vadila by mi len ta zima ale poprosila by som ich o deku. Mozno ich len nemas moc rada. Tych co mame radi menej nam vadia detajli a u ludi ktorych nemusime vnimame kritickejsie.