icon

Čo si myslite o takej hostine?

14. máj 2023

Ahojte, dnes sme boli na prijímaní a potom sme šli ako hostia domov k hostiteľom
No som taka zarazena
......
Sedeli sme nie dnu, no von v novo pozbijanom altánku ktorý susedí s chlievami pre sliepky.
Stoly boli bez pekného prestierania, bez obrusov obalené v takom akoby vrecovine. 🤷‍♀️
Jedlo bola dobra polievka a druhe jedlo akoby rezeň na prírodno, taky doslova napackany na tanieri....
Von dážď, zima, ja krásne šaty.

Ja neviem, ženy, som "pip" že sa mi to vidí hrozne....rodina nie asociali, úplná obyčajná slovenská klasika, obaja pracujú.......len taka úroveň, ani obrus ale volaka vrecovina....ja sa priznám asi 30 min som bola mimo, potom som to zobrala športovo...no vŕta mi to v hlave, že takto urobiť takú slávnostnú hostinu....ved ja na grilovanie robím väčšiu slávu.....
Som pyšná?... či to bolo mimo.....moja starká ma učila že AJ obyčajný nedeľný obed ma byt s damaskatovym obrusom, vyleštené príbory, pomodliť sa, ....

Strana
z5
zmrzlinka2021
15. máj 2023

@simka1454
Ale prečo ta uraza niečo, čo sa teba netyka? Vysvetli mi to.

Ja píšem svoje skúsenosti, svoje vnímanie a vobec sa to nevztahuje na všetkych. Netreba generalizovať. Príklad bol použitý na ilustráciu vnímania veci z roznych pohladov a mne je jedno, čo komu vyhovuje - neriešim. A opakujem, respektujem. Aj ja doma mam vlastne pravidla, ktoré inému človeku nemusia sedieť a je to OK.
Pre mna je podstatnejsie spravanie ludí, nie "vyzdoba", ci iné mozno viditelné veci.

autor
15. máj 2023

No rozhodne som nechcela ohovárať, ani nikomu poškodiť.
Som smutná, ak to niekto tak pochopil....
Len som chcela počuť názor lebo podla mňa slovo slávnosť-slávnostna hostina, jasne keď idem na grilgulasparty neriešim, no toto mi fakt nedá....ved aj pred 100 rokmi ženy obrus prestreli keď prišiel hosť....či je už všetko jedno???už sa nič nemusí???

Ps:ďakujem za info, že je damaskovy obrus, cely život to hovorím zle 🤷‍♀️

miadi
15. máj 2023

Asi si len mala velke ocakavania a tych ludi moc nepoznas. Robit chyby je ludske. Aspon si si z toho odniesla ponaucenie. Uz vies ako sa spravne vola Damaskovy obrus ( babicka ta Asi naucila svoju verziu 😆aj Moja mala take fajn svoje vyrazy. Mrkvous je samec mrkvy Lebo je taky daremny chudy .. sme čumeli ze mrkva mà pohlavia 🤣zlata ) a mozes sa zasmiat nie vsetci maju tuto tradiciu dat vonku na stol Damaskatovy obrus. Hlavne ze jedlo bolo dobre . 😉nabuduce sa k nim oblecies menej slavnostne ..

zmrzlinka2021
15. máj 2023

Autorka,

lenze to ty tak vnímas, ze "slávnostná" a je to v poriadku. Tak nebola, ale ak vam bolo dobre, ak ste posrandovali, ak sa mate vzdy o čom rozpravat - to je absolutny zaklad.

Ja som napr. tiež bola na niečom podobnom ako ty - asi pred rokom. Prišla som v pekných satách, catering doniesla restika na zahradu. Takmer vsetci sa po príchode na zahradu prezliekli do teplakov, sortiek. A vobec som to neriesila. Bolo to pohodlnejsie ale podstatnejsie bolo, ze nam bolo spolu fajn.

zuzana76
15. máj 2023

@autor Damaškový preto, lebo latka pochadza z Azie a najvacsim vyrobcom damašku bolo mesto Damask v Sýrii

andulka220989
15. máj 2023

Ono tá vrecovina je teraz dosť in. A akože von sa mi hodí. Jediné čo urobili hostitelia zle, že vás - hostí na to zrejme neprichystali, že to bude za každých okolností počasia vonku. Nech sa viete pripraviť aj na variant - obliecť sa keby bola zima ako dnes.

cacianka
15. máj 2023

@margaretka a ešte aj horšie, samé škaredé útoky a urážky hrubého zrna.

mircalla
15. máj 2023

@kamatopo Akoze su dolezitejsie veci....ale tak pokecali ste a ponadavali

simka1454
15. máj 2023

@zmrzlinka2021 Napr. viackrat sa mi stalo, ze na navsteve, kde maju psa, bolo kopec veci zadrbanych od psa, same chlpy, aj vcera - zdvihla som sa zo sedacky a celý zadok "chlpaty". Plus pach zvierat - neraz som sa snazila mentalne nejako nastavit, aby som nedala sablu. Za mna nehygienicke, humusacne a toto je u vacsiny "psickarov".
Takže áno urazila si všetkých psickarov a aj tie rodiny kde chodíš na návštevu.

kamatopo
15. máj 2023

@mircalla veď toto🤣radšej riešiť koniny na koníkovi ako zdravie či smrť v bežnom živote. ,,A tak ide čas,,

nika523
15. máj 2023

@zmrzlinka2021 fúú ha, to až tak že ťa naplo? Konkrétne z čoho, z chlpov? A veci zadrbané od psa akože ako zadrbane? Či zo psa ta naplo? 🙉

nika523
15. máj 2023

@zmrzlinka2021 mne sa to ešte nikdy nestalo a ani som nemala pocit na návšteve kde majú psa že by tam mali horšiu hygienu alebo smrad, neporiadok ako v domácnostach kde psa nemajú a to mám dosť známych čo majú psa alebo mačku... Nijako sa tie domácnosti nelíšia od nezvieracích

autor
15. máj 2023

@andulka220989 ježiš, a ja teraz rozmýšľam čo píšete že sa to dava ma svadby.....UPS ale to nebola takáto vrecovina

To mali takú tkaninu co sa šiju tie veľké vrecia
Ako na fotke

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
15. máj 2023

@evamarek77 áno, ved mne až vtedy napadlo keď pridala fotku, pozerám ved to je juta, nie vrecovina....
Nuž moja chyba asi som to neodpísala presne......ved ja sama som mala jutu na svadbe ale to nevolam vrecovina.....

vamajka
15. máj 2023

Ja ta chapem tiez by mi to vadilo a vcera bola zima a prsalo takze na take sedenie uplne nevhodne.

andrea1809
15. máj 2023

Esteze ta babka naucila, ze "damaskatovy obrus treba"....a nevies ani, co to je, aj to slovo mas zle napisane.

kamatopo
15. máj 2023

@andrea1809 gramatika sa tu už prebrala🙈😂😂😂.

andrea1809
15. máj 2023

@kamatopo Akurat, ze to nie je gramatika. Len pouzivanie slova, ktore neexistuje a autorka si ho vymyslela.

kamatopo
15. máj 2023

@andrea1809 tak to slovo ktoré neexistuje sa tu už prebralo 😂😂😂

limoncino
Autor odpoveď zmazal
nika523
15. máj 2023

@andrea1809 to fakt, toto ťa trápi?

andrea1809
15. máj 2023

@nika253 Ale co si...mna trapi, ci bola hostina na urovni a idem to rozoberat na 5 stran

jaond19
15. máj 2023

Nasa prva oslava v dome po nastahovani (dcerine narodeniny a vlastne aj ostatne oslavy) boli v bývalom prístresku po domacich zveroch (rozumej chliev, kurníky, vsetko vsak vycistené). Na riadny nový murovaný altán bol cas a prostriedky az o par rokov. Chvalabohu ze vsetci riesili len dobre jedlo a dobru naladu. Nový moderný altán nam uz stojí, co z toho ked po tych par rokoch uz nie su podaktori z rodiny medzi nami... mozno hostitelom zalezi viac na inych veciach, nez mat vsetko tip top...

nika523
16. máj 2023

@andrea1809 ona to nerozoberá na 5 strán,ľudia tu píšu názory a je ich veľa tak preto je to na 5 strá, autorka sa len slušne opýtala na na názor

saxana000
16. máj 2023

Mna by to tiez sklamalo..dobre povedzme ze mozno nezohnali restiku ale nie je to vhodne.je to slavnost/oslava nastriet sa da aj v obyvacke ked vonku prsi..a najest sa slusne pri stole kludne aj na 2x.
Ak mali financne problemy nemuseli robit vobec ziadne pohostenie.stacilo zavolat poobede na kavu a babovku a dovidenia.alebo sa rozlucit rovno pred kostolom.. aj v zavodnej jedalni mas na stole aspon ten biely obrus.

babulkomale
16. máj 2023

Nieco je kde? Vonku, ideme kam? Von.
Damaškový obrus, nie damaskatovy.
Nauc sa pravopis a potom pis slohy.
Nos si turisticke veci v aute na prezlecenie.
Zazila som aj grill party v januari aj obed pri klietke s morskym prasatom 🤷 vselijake su kreativne rodiny

Strana
z5