icon

Čo sú a prečo sa oslavujú Vianoce?

roamers
20. dec 2015

Vsade citam, aky darcek pre toho ci toho, ale ja mam 3 rocneho synceka, ktory sa pyta, co su Vianoce, preco ich oslavujeme, preco mame stromcek, co je cert a anjel, preco dostavame darceky. Aby to bolo este viac zamotane, manzel je American, takze darceky nosi Santa. Ako dietatu vysvetlit co oslavujeme s prihladnutim nato, ze niesme krestanska rodina, i ked synovi vysvetlujem i tento pribeh, no nechcem ho strasit nebom a peklom.

junova
20. dec 2015

@jaron No ale tajomstvo Vianoc už bolo.odhalené. Všetci sme šokovaný, že Vianoce sú pohansky zvyk a veriaci sú najväčši pokrytci , tak treba prejsť na tému obzerstva🙂

nikawero12
20. dec 2015

@jaron no veď to, sú Vianoce a stavím sa, že sa aj tento rok /ako každý/ nájde niekto, kto bude iným vnucovať svoje názory na zdravú stravu a na to, čo by kto mal jesť cez sviatky 🙂

junova
20. dec 2015

@stardust No ved aj obzerstvo tu už bolo spomenuté. Treba počkať. Ale žienky sa zase budú vyhovárať, že veď sa neprezieraju a za všetkým je štítna žľaza.

mima4
20. dec 2015

@junova no pokial maju tu stitnu zlazu potvrdenu lekarom, tak OK...aj ked aj tam sa da to upravit liekmi, myslim..

jaron
20. dec 2015

@stardust asi aj muži 🙂 , neviem síce, či to platí na nich menej alebo viac

stardust
20. dec 2015

V podstate, je to kazdeho vec, kolko vazi a okolie nema pravo ich nazyvat vyzratymi prascami atd.

No ale uz sa tesim na zemiakovy salat s majonezou (co je rok dlhy, majonezovy salat som nemala s vynimkou tresky na dovolenke v SR, mnam, mnam).

stardust
20. dec 2015

@jaron to ja neviem, mne sa zda, ze muzi sa hadaju v priemere menej ako zeny 😕

mima4
20. dec 2015

@stardust
@jaron

muzi si namiesto hadok daju po hube a idu na pivo 😉

jaron
20. dec 2015

My to robíme trochu inak:
ráno si dáme štedrovečerné raňajky (domáce celozrnné opekance s medom, makom a ovocím)
na obed si dáme štedrovečerný obed (kapustnica)
a večer štedrovečernú večeru (zemiakový šalát, pečené tofu)
mňam
🙂

mima4
20. dec 2015

@jaron waw, super, ste vegetariani? adventisti?

junova
20. dec 2015

@mima4 Ja mám tiež štitnu žľazu potvrdenu lekármi a beriem lieky. Ale neprejedam sa a hybem sa. A to veľmi rada a často pečiem. Ja to chorým ľuďom uznam, ale niekedy nechápem. Jedna napísala, že sa stravuje zdravo, na raňajky má 2 fit tyčinky, na desiatu ďalšie dve. Na večeru sladké cereálie s mliekom. Ale chudnutiu sa nejdem venovať. Ešte vznikne konflikt. Pekné sviatky

svadobcanka7
20. dec 2015

Via-noce = cesta nocou

junova
20. dec 2015

@stardust Ja sa tiež teším na zemiakový šalát a makové šúľance. A je mi jedno koľko vážia ostatný. Hlavne, aby som bola ja so sebou spokojná🙂

stardust
20. dec 2015

@junova presne 😉

mima4
20. dec 2015

@junova ..a vedela gramatiku 😉 😉 😉

xixi...dostala som ťa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

junova
20. dec 2015

@mima4 A kde mám chybu? Lebo ja zväčša hrúbky nerobím

stardust
20. dec 2015

@junova A je mi jedno koľko vážia ostatný.

junova
20. dec 2015

@mima4 Dokonca viem, že ženy sú ony a muži oni. Ale ako žart super🙂 Dobrú noc.

junova
20. dec 2015

@stardust Tak to musím dostudovat

ervenka
20. dec 2015

@junova Uz aj do Vianoc treba tahat stitnu zlazu?Si spravila odbocku od temy ze "skusime to cez vesmir"... 😝 @mima4 existuje cca 10 druhov ochorenia SZ. takze je toho vela, mohli by sme sa bavit donekonecna... blablablablalbaaaaaa. Sup spat ku Vianociam.
@roamers Spravte si vlastne tradicie. Napr. tu v Nl je hlavny Mikulas, teda Sint met Zwarte Piet (nie, nie je to rasisticka zalezitost ako sa OSN, CNN a pod. snazia nahovorit) na Vianoce sa tu darceky az tak nedavaju. MM kapustnicu ochutnal- 1X! Dakujem neprosim. Oplatky mu pripadaju ako hostie v kostole, medovy nie je... Ryba so salatom moze byt. SVK rozpravkam nerozumie. Co sa tyka duchovnej stranky- on je katolik, moja mama evanjelicka. Ja som "nic", 😝 pretoze ma nikde nechceli pokrstit- otec bol katolik. Drobec ma 4r.v piatok zo skoly prisiel- "Mama vies, kto sa narodil? Jezis." A hovoril aj o 3 Kraloch... CHodi do normalnej skoly, ale v ramci Vianoc to ucitelky trochu preberali. A napr. My mame cca 20 cm umely stromcek. Kym deti nebudu vacsie a same nebudu chciet velky zivy strom, maly staci. Citat z Detskej Biblie mu mozno budem neskor, uz vobec nie pred spanim. Stary Zakon je naozaj plny nasilia. Takze nech si kazdy slavi Vianoce, Slnovrat, Sviatok Svetiel.Hlavne, nech su (s)pokojne sviatky v kruhu ludi, kt. clovek lubi. Eto vsjo. 😉

mima4
20. dec 2015

@stardust
@junova
aaach..kde su tie časy šturovcov 🙂

no idem aj ja spať..aj ked sa mi vlastne nechce spat..vstavala som na obed 😀

junova
20. dec 2015

@stardust jedna chybička sa občas pred polnocou môže vkradnut. Aspoň vám to zlepšilo náladu. Skodoradost najlepšia radosť 🙂

junova
20. dec 2015

@mima4 Pri mne sa často štúrovcovi v hrobe nestrácajú, dobrú noc 😉

junova
20. dec 2015

@mima4 preklep neotacaju, najvyšší čas ísť spať.

junova
20. dec 2015

@ervenka Snáď môžem zazartovat pred polnocou. O Vianociach som sa tiež vyjadrila. Veď hovorím, ženy sa pohadaju na každú tému.

stardust
20. dec 2015

@junova tvoja hrubica mi naladu ani nezlepsila, stane sa. Od maturity sa pritrafia chyby aj u mna 😉 Ale rada si precitam odozvu, lebo na tom sa ucim. Dobru noc.

junova
20. dec 2015

@stardust Veď jasné, mňa to nenahnevalo, že ma niekto upozornil na chybu. Stáva sa.

stardust
20. dec 2015

@mima4 no za Sturovcov malokto ovladal slovensku gramatiku bezchybne. A chudaci mali co robit, aby povzniesli upadnuty slovensky narod...

stella33
20. dec 2015

Nemusis ho predsa strasit nebom a peklom 🙂 Jezis tu naozaj bol. Takze pribeh o nom, ako o velmi mudrom cloveku,, ktory oslovil vela ludi a preto si pripominaju jeho narodenie, je lahko stravitelny aj pre nekrestanov.
Inak, je to naozaj dost zlozite, kedze darceky nosi tiez Jezisko 🙂 Ja som za jednoduchsiu cestu. Sme krestania. Biblia je uzasna pomocka, slovnik, mapa a prirucka mladych svistov v jednom.... 😉

ervenka
20. dec 2015

@stardust mne sa zda, ze Sturovci ovladali len i. 😉
@junova este ze je ta polnoc, inak neviem. 😀