Čo vás najviac stresuje na tohtoročných Vianociach?
Ahojte,
píšem článok o tom, ako sa vyhnúť predvianočnému stresu a zisťujem, čo ľudí pred Vianocami stresuje najviac? Čoho sa možno obávajú viac než po iné roky (možno aj v súvislosti s pandémiou? Podelíte sa o svoje pocity?
Monika
Na tohtoročných jedine to, aby mi rodičia vyzdraveli, na všetko ostatné kašlem ☹
Ono človek pokiaľ je v tomto období zdravý a má aj zdravých blízkych tak si myslím, že sa stresovať netreba 🙂
Mna stresuje jedine to, či zoženiem rybu v akcii alebo sa budeme musieť buchnuť po vačku a dať 30-40e za lososa 🤣🤭🤦🏼♀️
Inak prežívame pokojné chvíle, nestresujeme nad situáciou, snažíme sa vychutnať každý moment s rodinou, bez nervov, hádok a stresu pretože je taka doba, kedy nikto nevie čo bude zajtra a kto tu s nami bude. Preto považujem stres za úplne zbytočný.
Hlavne je, že sme všetci zdraví🤍 a neplánuje nás nikto opustiť.
ze sa práve sťahujeme
Homeschooling, aj keď to nie je stress len menej voľna pre mňa 😁
@diewcatqoo mňa by šľahlo, ja návštevy na prespanie neznášam, ani sama nikomu na návštevu s prespaním nechodím. Ak chcem byť s niekým dlhšie, hotel, penzión, chata, alebo si chalupu prenajmeme. A sorry. keď si mohli zbehnúť pre kefky, to už mohli ostať aj doma 😎
Pre vysokoškolákov sa myslím toto obdobie spája so skúškovým a u mňa tento rok aj s diplomovkou 😅 v súvislosti so situáciou sa pokúšam teraz spraviť čo najviac z experimentálnej časti, lebo sa obávam, že nám obmedzia vstup do školy a teda ani nestíham vnímať, že sa blížia Vianoce....ale tie samotné ma nestresujú nijak
Nic
@momomama22 mňa najviac stresuje, že ak zavrú okresy, budú rodičia cez sviatky sami🙁
@diewcatqoo 🙂 to prisli na kavu a zhodou okolnosti mali aj veci pobalene ? 🙂
@evica17 nie, nie.. nizsie som potom pisala, ze prisli na kavu a bolo im tak dobre, ze zasli domov pre pyzamo a zubne kefky, ze zostanu na jednu noc. No nejako sa to potom natiahlo na 4 dni, co uz nebolo pre mna az tak prijemne 🙂
Nič.este som nezažila že by ma pred Vianocami niečo stresovalo a to som robila aj v cukrárni(predvianočné peklo😂😂)darčeky postupne kupujem od septembra,od začiatku decembra pomaly napeciem upratujem priebezne
Mám čo jest ? Mám . Mám kde bývať ? Mám. Sme ako tak zdraví ? Sme. Keď sa niečo z tohto zmení ,až potom budem mat stres.
Nestresujem. Užívam si vianočné sviatky a chvíle s najbližšími. Snažíme sa naplno prežiť tieto najkrajšie dni v roku spolu - tvorba adventného venca, pečenie koláčov, zdobenie, prechádzky v prírode, dodržiavanie tradící a zvykov. Chceme aby sa čaro Vianoc nevytratilo.
@nykkushka ten losos v akcii bol zrejme vtip, že? Nejakých pár eur by ma skutočne nestresovalo, to sa na Vianoce stratí 😉
@elizabet173 jasne, ze to bol joke🤷♀️🤣🤦🏼♀️ len nie u každého sa tých pár eur stratí 😉 niekto je žiaľ odkázaný aj na akciové veci 🤷♀️😨 a tiež dám radšej 20e za rybu ako raz toľko 🤣 som proste žgrloš 🤭🤭
organizacia navstev vzhladom na moznu nakazu
@nykkushka nie si žrgrloš. rozmýšľaš ekonomicky, no u koho sa tých pár eur nestratí, nebude kupovať rybu za 20 eur kilo, ale kúpi si lacnejšiu
@momomama22 Kedy nakúpiť, kedy upečiem dobroty pre všetkých...som po chorobe a vôbec sa mi nechce ísť do obchodov
Moja online objednavka v ikea a svokra🤣
@momomama22 ze sa brat napojeny na kyslik nedostane na sviatky domov a mamina sa bude musiet tiez doma este doliecovat(momentalne tiez v nemocnici,ale s lepsim priebehom ako 36rocny brat) . Inak mi je vsetko šuma fuk
z ničoho. Ako si ich urobím, také budú
Nic, tešíme sa na ne ako každý rok. Deti sa nevedia dočkať, počítajú dní, tešia sa zo stromčeka a ja sa teším keď konečne môžem začať vypekat.
aby nezavreli hranice
Včera som čítala taký humorný článok o predvianočnom strese - žien. A uvedomila som si, čo ma stresuje teraz ešte viac, že tento rok nemam stres žiadny. Skôr som v takej "apatickej" lenivej nálade a netrápi ma nič. Cez vikend som si prebehla okna - už sú špinavé zase, neriešim... výzdobu som ešte ani z povaly nezhodila, načo aj... naháňali sme sa roky, aj minulý rok napr., návštevy ledva chodia, a už na vianoce nás to nebavilo. Skladali sme výzdobu po Silvestry hneď. Tento rok si to nechám na týždeň pred Vianocami, zbúcham s dcérou 2-3 plechy mix koláčov, k tomu Flódni, prípadne závin a dosť. Darčeky ma tiež netankujú, do obchodov sa mi už ani nechce (z čoho som teda dosť v šoku, včera som sa musela donútiť ísť aspoň na potraviny po 2týždnoch), dcére som objednala oblečenie, knihy, hračky dostane od staých rodičov. Neviem z čoho by som mala mať stres. Co sa da nastresovat na jednom dni v roku, kde ako ine dni rano dam hrniec polievky na sporak, vyprazim rybu podvecer a vytiahnem salat zo spajze, ktory som urobila vecer predtym? Potom sa napraceme, po celodennom poste, toho aj tak vela nepojeme a vygulame sa na prechadzku, alebo sa vyvalime na gauc. NIC. UPLNE ZE NIC. Ak ma niekto stres, tak jedine z toho, že si neuvedomuje, ze to absolutne ziadny extra stresovy den nie je, prave naopak, je to vecer ked sa doma za stolom maju stretnut a najest vsetci spolu v klude a pohode a dat si nejaky dar (no pre niektorych je uz aj to "spolu" dar) a figu zalezi na tom, ci mam ovesany dom ozdobkami, vysvieteny, ze ho az z vesmiru vidno a ze dostanem dary za tisice, ci som kupila dietatu vyziadanych 10 veci atd...
@simca06022011 Môžem sa Ťa opýtať, čo je to to Flódni? Nikdy som to nepočula. To je nejaký koláč?
@momomama22 že mi zhoria koláče 😅 a všetko bude mať divnu chuť 🤭 ...nevratil sa mi čuch ani chuť

Mňa asi len tá neistota z corony, no to asi každého