icon

Čo vás najviac stresuje na tohtoročných Vianociach?

momomama22
6. dec 2021

Ahojte,
píšem článok o tom, ako sa vyhnúť predvianočnému stresu a zisťujem, čo ľudí pred Vianocami stresuje najviac? Čoho sa možno obávajú viac než po iné roky (možno aj v súvislosti s pandémiou? Podelíte sa o svoje pocity?
Monika

roomaa
6. dec 2021

Mňa asi len tá neistota z corony, no to asi každého

ibrunova
6. dec 2021

Na tohtoročných jedine to, aby mi rodičia vyzdraveli, na všetko ostatné kašlem ☹

humajnicek
6. dec 2021

Ono človek pokiaľ je v tomto období zdravý a má aj zdravých blízkych tak si myslím, že sa stresovať netreba 🙂

nykkushka
6. dec 2021

Mna stresuje jedine to, či zoženiem rybu v akcii alebo sa budeme musieť buchnuť po vačku a dať 30-40e za lososa 🤣🤭🤦🏼‍♀️
Inak prežívame pokojné chvíle, nestresujeme nad situáciou, snažíme sa vychutnať každý moment s rodinou, bez nervov, hádok a stresu pretože je taka doba, kedy nikto nevie čo bude zajtra a kto tu s nami bude. Preto považujem stres za úplne zbytočný.
Hlavne je, že sme všetci zdraví🤍 a neplánuje nás nikto opustiť.

floren
6. dec 2021

ze sa práve sťahujeme

sense
6. dec 2021

Homeschooling, aj keď to nie je stress len menej voľna pre mňa 😁

elizabet173
6. dec 2021

@diewcatqoo mňa by šľahlo, ja návštevy na prespanie neznášam, ani sama nikomu na návštevu s prespaním nechodím. Ak chcem byť s niekým dlhšie, hotel, penzión, chata, alebo si chalupu prenajmeme. A sorry. keď si mohli zbehnúť pre kefky, to už mohli ostať aj doma 😎

lindous
6. dec 2021

Pre vysokoškolákov sa myslím toto obdobie spája so skúškovým a u mňa tento rok aj s diplomovkou 😅 v súvislosti so situáciou sa pokúšam teraz spraviť čo najviac z experimentálnej časti, lebo sa obávam, že nám obmedzia vstup do školy a teda ani nestíham vnímať, že sa blížia Vianoce....ale tie samotné ma nestresujú nijak

stanulienkat
6. dec 2021

Nic

jaroe
6. dec 2021

@momomama22 mňa najviac stresuje, že ak zavrú okresy, budú rodičia cez sviatky sami🙁

evica17
6. dec 2021

@diewcatqoo 🙂 to prisli na kavu a zhodou okolnosti mali aj veci pobalene ? 🙂

diewcatqoo
6. dec 2021

@evica17 nie, nie.. nizsie som potom pisala, ze prisli na kavu a bolo im tak dobre, ze zasli domov pre pyzamo a zubne kefky, ze zostanu na jednu noc. No nejako sa to potom natiahlo na 4 dni, co uz nebolo pre mna az tak prijemne 🙂

nikha2809
6. dec 2021

Nič.este som nezažila že by ma pred Vianocami niečo stresovalo a to som robila aj v cukrárni(predvianočné peklo😂😂)darčeky postupne kupujem od septembra,od začiatku decembra pomaly napeciem upratujem priebezne

kleopatra114
6. dec 2021

Mám čo jest ? Mám . Mám kde bývať ? Mám. Sme ako tak zdraví ? Sme. Keď sa niečo z tohto zmení ,až potom budem mat stres.

barborka106
6. dec 2021

Nestresujem. Užívam si vianočné sviatky a chvíle s najbližšími. Snažíme sa naplno prežiť tieto najkrajšie dni v roku spolu - tvorba adventného venca, pečenie koláčov, zdobenie, prechádzky v prírode, dodržiavanie tradící a zvykov. Chceme aby sa čaro Vianoc nevytratilo.

elizabet173
6. dec 2021

@nykkushka ten losos v akcii bol zrejme vtip, že? Nejakých pár eur by ma skutočne nestresovalo, to sa na Vianoce stratí 😉

nykkushka
6. dec 2021

@elizabet173 jasne, ze to bol joke🤷‍♀️🤣🤦🏼‍♀️ len nie u každého sa tých pár eur stratí 😉 niekto je žiaľ odkázaný aj na akciové veci 🤷‍♀️😨 a tiež dám radšej 20e za rybu ako raz toľko 🤣 som proste žgrloš 🤭🤭

aceris
6. dec 2021

organizacia navstev vzhladom na moznu nakazu

elizabet173
6. dec 2021

@nykkushka nie si žrgrloš. rozmýšľaš ekonomicky, no u koho sa tých pár eur nestratí, nebude kupovať rybu za 20 eur kilo, ale kúpi si lacnejšiu

masiarova1
7. dec 2021

@momomama22 Kedy nakúpiť, kedy upečiem dobroty pre všetkých...som po chorobe a vôbec sa mi nechce ísť do obchodov

mariamimi89
8. dec 2021

Moja online objednavka v ikea a svokra🤣

manzanillaa
8. dec 2021

@momomama22 ze sa brat napojeny na kyslik nedostane na sviatky domov a mamina sa bude musiet tiez doma este doliecovat(momentalne tiez v nemocnici,ale s lepsim priebehom ako 36rocny brat) . Inak mi je vsetko šuma fuk

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
8. dec 2021

z ničoho. Ako si ich urobím, také budú

misinka866
Autor odpoveď zmazal
mimikas
8. dec 2021

Nic, tešíme sa na ne ako každý rok. Deti sa nevedia dočkať, počítajú dní, tešia sa zo stromčeka a ja sa teším keď konečne môžem začať vypekat.

sendy1977
8. dec 2021

aby nezavreli hranice

simca06022011
8. dec 2021

Včera som čítala taký humorný článok o predvianočnom strese - žien. A uvedomila som si, čo ma stresuje teraz ešte viac, že tento rok nemam stres žiadny. Skôr som v takej "apatickej" lenivej nálade a netrápi ma nič. Cez vikend som si prebehla okna - už sú špinavé zase, neriešim... výzdobu som ešte ani z povaly nezhodila, načo aj... naháňali sme sa roky, aj minulý rok napr., návštevy ledva chodia, a už na vianoce nás to nebavilo. Skladali sme výzdobu po Silvestry hneď. Tento rok si to nechám na týždeň pred Vianocami, zbúcham s dcérou 2-3 plechy mix koláčov, k tomu Flódni, prípadne závin a dosť. Darčeky ma tiež netankujú, do obchodov sa mi už ani nechce (z čoho som teda dosť v šoku, včera som sa musela donútiť ísť aspoň na potraviny po 2týždnoch), dcére som objednala oblečenie, knihy, hračky dostane od staých rodičov. Neviem z čoho by som mala mať stres. Co sa da nastresovat na jednom dni v roku, kde ako ine dni rano dam hrniec polievky na sporak, vyprazim rybu podvecer a vytiahnem salat zo spajze, ktory som urobila vecer predtym? Potom sa napraceme, po celodennom poste, toho aj tak vela nepojeme a vygulame sa na prechadzku, alebo sa vyvalime na gauc. NIC. UPLNE ZE NIC. Ak ma niekto stres, tak jedine z toho, že si neuvedomuje, ze to absolutne ziadny extra stresovy den nie je, prave naopak, je to vecer ked sa doma za stolom maju stretnut a najest vsetci spolu v klude a pohode a dat si nejaky dar (no pre niektorych je uz aj to "spolu" dar) a figu zalezi na tom, ci mam ovesany dom ozdobkami, vysvieteny, ze ho az z vesmiru vidno a ze dostanem dary za tisice, ci som kupila dietatu vyziadanych 10 veci atd...

vulka
8. dec 2021

@simca06022011 Môžem sa Ťa opýtať, čo je to to Flódni? Nikdy som to nepočula. To je nejaký koláč?

kotulicek
8. dec 2021

@momomama22 že mi zhoria koláče 😅 a všetko bude mať divnu chuť 🤭 ...nevratil sa mi čuch ani chuť