icon

Covid dilema - oslava

8. mar 2021

Ahoj. Mam dilemu. Kamaratka nas zavolala na synovu oslavu narodenín (3roky). Rodinu tu nemaju a je im luto ze nikto nemoze prist. Chceli aby sme sli rano na testy a ak budeme vsetci negativny tak na oslavu. Mam dve male deti tiez a hrajeme sa s ich synom ked sme von na dvore (sme susedia). Isli by ste? Neviem sa rozhodnúť.

terezka1947
8. mar 2021

@jana_eyre_2 ved prave,radsej vydrzat,clovek nikdy nevie kto ho ohrozi,ale aj koho nechtiac ohrozime. Nechcem si raz nieco vycitat.

vroni
8. mar 2021

@ibrunova, áno, fakt. Mne pripadá podstatne desivejsie, že ľudia sú ochotní sa nechať buzerovat idiotskymi predpismi, ktoré očividne nefungujú a budú sa triasť hrôzou pred detskou oslavou. Určite by som nerobila oslavu pre viac než jednu cudziu rodinu, nepozyvala by som ľudí, o ktorých viem, že sú nejakým spôsobom rizikovi alebo majú rizikového doma, ale nechať sa desit predstavou, že sa nakazim, lebo si dám kus torty mi pripadá prehnane. Aj keď sa priznám, že som netušila, že slovenské predpisy sú tak prastene a paranoidne, že zakazujú aj stretavanie sa dvoch rodín. Nuž, slovenské čísla jasne ukazujú, aký hlboký zmysel to ma....

vroni
8. mar 2021

@didi2102, nikto nič nezaručuje, to mi je jasne. Ani testy, ani nič iné. Nakaziť sa môžeš kdekoľvek a od kohokoľvek. Dokonca aj v absolútnej izolácii. Jedine, co stopercentne zabráni korone je zahrabať sa zaživa a báť sa na smrť. To robiť nemienim.

ibrunova
8. mar 2021

@vroni Opatrenia by fungovali, keby sa aj dodržiavali..Nič viac by nebolo treba.

terezka1947
8. mar 2021

@ibrunova velmi trefne napisane. Akykolvek prikaz zacina a konci ludmi. Ked ho nedosrziavaju...bohuzial.
Chvalabohu,ze je dost ludi,kt.to vazne beru....a napriek unave,mozno frustracii,atd,snazia sa vydrzat,tak ako doteraz.

vroni
8. mar 2021

@ibrunova, to je taky komunistický blabol. Tiež tvrdili, že systém je správny len národ treba vymeniť. Nie, tie opatrenia sú chaotické, buzeracne a absolútne bez efektu. Keď niečo tri mesiace vôbec nemá efekt, tak bude chyba v opatrení a nie v národe.

ibrunova
8. mar 2021

@vroni a čo vy si ty navrhla?

vroni
8. mar 2021

@ibrunova, izolovať a očkovať ohrozené skupiny, pre ostatných obmedziť len hromadné podujatia, kontrolovaný pohyb cez hranice a absenciu leteckej dopravy na súkromné účely. A hlavne na celoeurópskej úrovni, nie na štátnej. Utopia, viem. 🤷‍♀️

bambinomio99
8. mar 2021

@ibrunova zial opatrenia mozte dodrziavat ake chcete ale treba si uvedomit to co v nasej a v inych velkych firmach oznamili ze aj ked sa akolkolvek snazime je cca 700 tisic zamestnancov vyrobnych a inych firiem ktori su v styku pracovnom a nie je mozne dodrziavat opatrenia na 99% perccent vzdialenosti na linkach, dokonala dezinfekcia , pomozu nam sice ziarice okamzite nakupene ale aj tak ...a ten dopad tolekho mnozstva zamestnancov je v ramci rodiny najuzssej az do 2 milionov ...covid sa zial nesiri v ramci nakupov, kav a mini oslav ...tieto masovky su jeho loziskami a tazko s tym cosi urobit ...len ockovat a liecit ...len akosi meskame so studiami na liecenie

alessia443
8. mar 2021

Urobila si dobre, ze si odmietla pozvanie. Toto je doba, ked ide o zivoty. Ak chceme, aby sa to zlepsilo, musime kazdy zacat sam od seba.

alessia443
8. mar 2021

Urobila si dobre, ze si odmietla pozvanie. Toto je doba, ked ide o zivoty. Ak chceme, aby sa to zlepsilo, musime kazdy zacat sam od seba.

basska_b
8. mar 2021

Ja by som šla... strašná hystéria už z toho covidu. Keď niektorí píšu, že rok nevideli svojich rodičov, až sa chytám za hlavu 🙈

lenkakravcova
8. mar 2021

Keď sa deti spolu hrajú, chytajú sa, nemá zmysel nechodít. Ak je totiž tvoj Adamko chory prenášač bez priznakov, hrajú sa s rovnakými hračkami bez rusok, aj ich Janko to už bude mať. Vy rodičia to dostanete od detí na 99.99% ak to deti dostanú.
Tým ze nejdete, to neovplyvnite.

frantisska
8. mar 2021

V decembri sme oslavovali synove narodky, v januári manželovu 40tku a synov prvý rôčik... sami ... doma ... verím že moje narodky v júni s nami niekto oslávi 🙈

didi2102
Autor odpoveď zmazal
danim
8. mar 2021

Aj intuícia ti našepkáva, že neriskovať. Mudro uvažuješ. Stretnete sa keď bude lepšie obdobie. Pochopia bud v pohode.

katrin21
8. mar 2021

Tymto systemom ,ze rano na antigen a poobede kavicka s rodinou, " vsak sme negativni", dosiel prave kamarat o otca. ...
Nespoliehajte sa na testy, neukazu vobec kazdeho pozitivneho. Utekate naproti covidu,ak vam to nevadi,tak ok...my sme oslavovali tiez v sobotu, 5.rokov... A iba my doma, nikto iny. Da sa to prezit.

weronika171717
8. mar 2021

@90909 lahli preto, lebo v tých testoch je ten vírus, ale vy zaslepenci veríte tej bande.... Tak sa testuje ďalej.....chore celé vaše zmýšľanie...... Ja na testy nechodím, žijem si ako slobodný človek a nie ako väzeň, aspoň sa nemusím sťažovať, že mi psychicky prepína z toho.....

danim
8. mar 2021

@weronika171717 áno a vopchaju nám ho paličkou rovno do mozgu 😂😂😂🙈🙈🙈🤣🤣🤣... ale ovce sme my. Heh.

danim
8. mar 2021

@katrin21 kolegynin manžel atg neg a v noci horúčky. ( ona pozit predtým, bez prizn, izolovaná v izbe ), presne nedá sa spoliehať.

simca06022011
9. mar 2021

@vroni ja nevidím žiadne opatrenia od jesene, ktore by ludia dodrziavali. Vidím, že sa kašle na všetko, všetci sa stretávajú, oslavy sa robia aj teraz. Čiže je to na ľuďoch...
Opatrenia mali byť dávno prisne ale vláda sa správa totálne populisticky. Ludia chcú obchody, nech idú. Deti chcú ísť do školy,nech idú. Proste opatteniza sú iba proforma. O veľa viac by zabral už dávno totálny lockdown a nie ľudí púšťať po dovolenkách a spoliehať sa ze budu potom v karantene 😂

danim
9. mar 2021

@simca06022011 veď presne tie dovolenky 🙈 zlá je tu situácia aj teraz a už mame potvrdených 7 prípadov juhoafr mutácie... keď už Cekan vcera povedal, že sa toho boji... vie čo hovorí.. a večer že lietadlo priletelo z Dominik republiky čas vyše 200 ľudmi , a z dalších krajín... presne tak sa to dostalo do sveta.. ale nie.. my sa nepoucime... lety nezavreme veď načo... celé zle. História sa opakuje a my sa pozerame...

simca06022011
9. mar 2021

@danim ale to kvoli tupcom (pardon za vyraz), co potrebuju v kazdom pripade ist na "dovolenku". A ostatni si to odskacu, rovno na letiskach, hraniciach by ich mali brat do karanten, statnych, minimlane na 2t bez moznosti vyliezt z tade skor. Ano hnusne, ale inak sa toto prenasanie z krajiny do krajiny nezastavi. Oni normlane nabehnu domov, do rodin a ide to :( A pravdupovediac, nevidela som inde ako v telke, ze by niekto bol "doma v karantene", nestretaval sa s clenmi rodiny.. a rodina nebehala po vonku

mariska1989
9. mar 2021

Áno šla .však nikto iný tam nebude . Tiež ideme tak mať , budeme mať testy lebo u nás sú v sobotu testy aspoň taká istota a bude mala oslava len moji rodičia a teta

danim
9. mar 2021

@simca06022011 tato pandemia neskutočne ukazuje charaktery ľudí. Áno za každú cenu na dovolenku... nech idu aj do vesmíru tupci. Sebci. Ľudia vzdelaní okolo mna sa správajú rozumne a zodpovedne.

danim
9. mar 2021

@mariska1989 atg testy? Vies akú máš “záruku”? Kolegynin muž počas dňa atg test negat a v tu noc rovno 40 teplota, následne pcr pozit samozrejme. Tak áno oslavujte... omg

kikaaa444
9. mar 2021

Ja mám ísť v maji na dve svadby a asi sa nezúčastním. Mám malé dieťa a nemienim riskovať . I keď to bude pravdepodobne obmedzene ale aj tak, pride mi maximálne nezodpovedne robiť v tejto dobe svadbu

mariska1989
9. mar 2021

@danim za prvé som stále doma tak isto aj moji rodičia Max idem 2 x do obchodu tak sakra de to chytím ? Na záchode .. budem oslavovať a nezastaví ma Matelko oni môžu a mňe ide niekto zakázať ako tak mať oslavu dieťaťu .nezakazeš mi to ty a ani nikto iný ...

zuzliq
9. mar 2021

@tatiana1329 pretože oslavy sú omnoho rizikovejšie, ako normálne hranie sa vonku. Je to kvapôčková infekcia, pri oslave spolu jete, pijete, rozprávate sa v interiéri a bez rúška. Hlavne spoločné jedenie je z pohľadu "frkania" mikrokvapôčok s vírusom veľmi rizikové. Hranie sa vonku také rizikové nie je.

danim
9. mar 2021

@mariska1989 rob čo chceš. Keď bude zle, pruser budeš mat ty, nie ja.