icon

Darček ku krstu pre dieťa, ktoré má všetko

24. aug 2021

Boli sme s frajerom pozvaní na krstiny páru, ktorému sme boli na svadbe, kedy od nás dostali kyticu, čokoládový darčekový kôš a peniaze, čo sme platili na polovicu. Po svadbe sa im narodilo dieťa a k narodeniu od nás dostali veľký darčekový kôš, kde boli plienky, kozmetika, oblečenie, hračky, fotoalbum, drevené knižky, hryzadlá atď., čo sme tiež platili na polovicu. Frajer bude krstným otcom, ale mňa za krstnú mamu nechceli (bude ňou iná členka rodiny). Malý je prvé dieťa v obrovskej rodine, takže na svadbu aj k narodeniu dostali všetko možné od výmyslu sveta, čo nemá ani možnosť jedno dieťa využiť. Zaobstarali sme zatiaľ košieľku na krst, veľmi pobožná druhá strana rodiny povedala, že zabezpečí Bibliu, ruženec, sväté obrázky, sviečku a sošku anjela. Nechceme dávať kyticu a tortu, lebo z toho malému nič nezostane (a jedna členka rodiny je cukrárka, takže predpokladáme, že to bude zabezpečené). Taktiež nechceme zakladať sporenia a dávať peniaze, lebo by nás za posledné tri mesiace dotyčný pár stál vyše 600€. Dostali ako jeden z darov poukážku na baby fotenie a neboli nadšení, že musia dávať pozor na splatnosť a je to pre nich práca navyše, takže poukážky tiež nie, pamätnú tabuľku už majú nachystanú a plienkovú tortu nechceme, knižku Narodil sa nám chlapec už dostali. Zostáva nám teda jedine zlatá retiazka a krížik a neviem, či mám platiť tiež polovicu (je to pre mňa nákladná položka pre cudzie dieťa, keď ma nechceli ani za krstnú) alebo to frajer ako krstný má zaplatiť sám, lebo potom by som nemohla prísť s prázdnymi rukami na krstiny a musela by som vymýšľať iný dar... Zaplatili by ste cca 100€ za to zlato alebo aký iný dar by ste kúpili?

Strana
z2
zuzanka.zuzu
24. aug 2021

😂😂😂 vyssie bola poznamka ze by ani nenapadlo davat take dary rodine s kym ani nie som zosobasena... no mne by nenapadlo davat take dary rodine ani s kym zosobasena som 🙊😝😂

@ninusa221 a ja zase chapem rodicov, autorka je LEN niekto s kym sa randi, ani spolu neziju, sobas uz vobec. ty by si dala CUDZIU osobu pre svoje dieta? to iste 🙄

zuzki1
24. aug 2021

Ja keď som s mojim len randila na krst kde bol on krstný som nešla, a aj keby som išla dar by bol chápaný ako od nás , nie že každý samostatne , ved sme raz pár … neviem koľko ste spolu , ale normálne tiež nechápem aké veľké dary ste poriesovali 🤦‍♀️

evkamotka
24. aug 2021

Dobrym darom je poukazka do DMky, nech si zbehnu kupit sami babu co potrebuje. Na zlato moze byt alergicka (napr ja som) ale ako myslite.
Darcek nech kupi priateľ a tvarte sa, ze je od oboch (ty pomoz vybrat, zabezpec darcekovu tasticku, balenie, prip dezert/kvet) kedze na krstiny ides, budes mat podiel na darceku aj ked financne mensi. To si ale nemusis vybavovat s nimi, ale s tvojim priateľom, ak by suhlasil

nevenka
24. aug 2021

No tak sorry, ale citat vsetko a pod lupou to pozerat, az tak nemam cas pri 3 detoch. Neofukuj sa zas pre vsetko, no tak nevsimla som si detaily. Riesila som bolave brusko babatka potom a reagovala som na nieco, co som citala na zaciatku. Tak prepac este raz,...tak sa zariad podla rad, co si tu dostala a rozmysli si, ci do takej materialne zalozenej rodiny vobec chces ist...no co viac radit...🤔

haanovajana
24. aug 2021

Keď nebudeš krstná,tak by som sa neskladala na retiazku.Nech kúpi partner.

nevenka
24. aug 2021

U nas to proste funguje trosku inak, ide nam o to, aby dieta malo sviatost krstu a patrilo do nasej krestanskej rodiny a dary su az druhorade. Kazdy podla svojich moznosti. Tak sa dohodnite Vy dvaja a nehrajte tu ich manipulativnu hru.
Podla mna, citis sa podvedena, vyuzita, co je ocividne pravda. Takym ludom sa tazko zavdacis, nikdy nic nebude dost dobre 😞

bikarbona
24. aug 2021

Čo dať? V takej rodine každá rada drahá. Ja by som tam ani nechcela byť. Stále tŕpnuť, kto čo chce. Omg.

maminkasisa
25. aug 2021

A Tvoj partner je pribuzny alebo len kamarat dotycneho paru? Inak to je fakt divne a prepac piriadne "vychcane" takto ziadat dary, Tvoj priatel je s tym Ok? To budu stale asi cakat nieco, podla toho co pises.

janetinka27
25. aug 2021

nechala by som platenie na neho, ale dohodla by som sa s nim, ze je to od vas. ved to nikoho z obdarovanych nemusi trapit, kto konkretne to zaplatil. je to od vas a hotovo. ja by som uz iny dar nekupovala, pripadne drobnu hracku za 5e.
tiez sme kupovali krstniatkam aj krizik a retiazku a mozno to nevyuziju, ale budu to moct trebars predat. clovek pocas zivota nazbiera nejake to zlato, zopar nausnic, retiazok. a nie kazdy ma vo zvyku nosit zlato alebo menit retiazky alebo nausnice. a tak to lezi doma v sufliku, ale zlato bude vzdy mat hodnotu.

queen_el
25. aug 2021

Ja vobec neviem co riesis. Urcite aj sama dobre vies, ze v takejto situacii, takymto ludom nic netreba davat, potom co si vyzaduju darceky a tebe nic nedaju, uz duplom nie. Neverim, ze by si to nevidela ze to nie je normalne spravanie.

tajy
Autor odpoveď zmazal
1mina
25. aug 2021

To mi pride absolutne cez ciaru aby sa niekto pytal co toho ste zaplatili vy alebo tak ved ste ako par tak sa to rata 🙈 nie su nejaky moc chtivy nato kolko popisu darcekov dieta dostalo ? 😀 .... inak co sa toho tyka napriklad ja som robila krst mojim dvom detom naraz - a normalne ked sa ma.svokra a krstny (muzov brat) pytali na dary som povedala ze krst nerobim preto a ziadne zlate retiazky a pod. sa u nas urcite nevyuziju naozaj neverim tomu zeby to syn naprillad nosil v buducnosti, a nech sa netrapia s nicim...samozrejme dali peniazky do.obalky aj ked by som sa neurazila ani keby nie a malemu nejaku hrkalku a.dcerke darcek - mala zaroven narodeniny co deti ocenili urcita viac .... celkovo aj ja zastavam.nazor ze krst nie je o daroch samozrejme ze aspon symbolicky sa hodi ale podla mna normalny clovek by sa nemal urazit ani za drobnost

trema
25. aug 2021

Vobec by som neprispela, ked sa budu pytat, tak povedz, ze je to darcek od krstneho, ty s krstom nic nemas a dietatu si dala darcek na narodeniny

janinah
25. aug 2021

Načo ste dávali dar pri narodení? to sa nosí až na krstiny a podla toho či si či nie si krstný rodič.Čím skôr s tými praktikami prestaň,lebo sa nedoplatíte.A nezagratulovať mi na narodeniny ? už na nich nedávaj ani cent.A podebatuj o tom s frajerom.

Strana
z2