icon

Darček na oslavu 50. narodenín: Slaná torta či chlebíčky?

15. jan 2025

Ahojte. Idem na oslavu 50ky velmi mne blízkemu človeku, je blbé mu spravit slanu tortu a doniesť nejake specialne očka alebo chlebičky?
Je to clovek nenáročný a tazko nieco mu kupit. Poukazy ani nič podobné nie.
Dakujem

Strana
z2
gypsomilka
15. jan 2025

Ja by som dala radsej peniaze do obalky. Ak robi oslavu tak urcite bude jedla dost.

nyusika
15. jan 2025

mne by sa to nepacilo.
kedf JA pozyvam na oslavu a niekto iny prinesie jedlo, povazujemto za znak toho, ze sa boji, ci sa naje....alebo sa chce predvadzat.

idem na oslavu - pozvanie prijmem, prinesiem dar, kvety a bavim sa.
to je vsetko

zuzubb007
15. jan 2025

Slanú tortu môžeš spraviť ale teda nie ako hlavný dar, buď keď nieje nárocny darčekový kôš alebo peniaze a vybavene

autor
15. jan 2025

Ide o to, ze on nechce darceky, nema k nicomu vztah, skor je taky masovo klobasovo slaninovy typ cloveka, co si to vsetko robi doma sám, čiže ani to by som nekupila, co sa tyka alkoholu tak len domace nic ine, poukazy ziadne absolutne, tak ma napadlo spravit mu tortu slanu, sladke neje nič 😀 mam strasnu dilemu

melanta
15. jan 2025

On ťa poprosil o tie chlebíčky a slanú tortu? Pretože ak nie, tak považujem za absolútne neslušné niekomu na oslavu priniesť pohostenie pre jeho hostí.

melanta
15. jan 2025

Ak máš dilemu a nič nechce a žije sám, bez partnerky, tak mu navrhni, že ako dar mu pripravíš pohostenie pre hostí a dohodni sa s ním čo a koľko.

zuzubb007
15. jan 2025

No sú dve možnosti buď sa ho spýtas, že či môžeš spraviť slanú tortu alebo budeš za blbu, že nosis jedlo, ja neviem je problém dať 50 eur do obálky? Využije to na čo chce a vybavene

1ryba
Odpoveď bola odstránená
h2
15. jan 2025

Môžeš to urobiť, ale len po dohode s tým človekom a s jeho súhlasom. Ináč určite nie. Predstav si, že by to urobil každý.

stastnamamulka
15. jan 2025

Namiesto chlebíčkov by som skôr zvolila niečo takéto 👇

madeincssr
15. jan 2025

@stastnamamulka hej, len z klobasiek a slaniniek 😉.

melanta
15. jan 2025

@stastnamamulka autorka píše, že klobásy a slaninu si robí doma sám, že také veci mu kupovať nebude, lebo zrejme je len domáce. Ak niekto je iba domácu klobásu, nebudem mu kupovať klobásu v obchode.

nyusika
15. jan 2025

@madeincssr ved ta kytica je aj z klobasiek 🙂

zeldia
15. jan 2025

Ono torta sama o sebe nie je problém. Ide o to čo potom s tým či to dokáže niekto zjest a použiť (materiálny dar), ak das peniaze/poukazku zas bude zaviazaný rovnakú sumu ti vrátiť. Možno by sme mohli pomaly začať prehodnocovať svoje zvyky a jednoducho sa len stretnúť a stráviť spolu cas, viem že nereálne pisem len svoj postreh.

h2
15. jan 2025

@zeldia Nebude zaviazaný rovnakú sumu vrátiť. On organizuje oslavu, obstará pohostenie... hostia donesú dary. Nikto nikomu nie je nič dlžný.

nyusika
15. jan 2025

@h2 presne tak.

ide ma ...z toho, ako ludia premyslaju...ja mam oslavu, ja pozyvam - hostia maju moznost pozvanie prijat a prist s adekvatnym darom...alebo sa ospravedlnit a neprist.

autor
15. jan 2025

@nyusika a o com teraz tocis ? Ja sa pytam na typ daru

No tak este raz to skusim zosumarizovať 🤣 klobase a podobne takeho jedla si robi doma sam v udiarni, cize klobase absolutne nie, poukazky nepotrebuje, nenavstevuje nic, ani specialne obvhody, peniaze viem ze odo mna neprijme, tu bola otazka na to, keby som mu spravila tortu, ci by to bolo vhodne, lebo darcek nechce ziadne ani hmotne ani nehmotne, no s praznymi rukami tam ist nechcem, preto som rozmyslala nad tortou, tu nebude mat o tom som presvedčena

melanta
15. jan 2025

Ale bude mať iné jedlo. Takže ak chceš doniesť akékoľvek jedlo, tak jedine po konzultácii s ním. Inak je neslušné nosiť niekomu na oslavu jedlo. Slaná torta je jedlo a napríklad za mňa je to niečo otrasné. Takže rieš takýto dar s ním.

alenka58
15. jan 2025

ja mám takého brata ktorému je ťažko niečo kúpiť, všetko má čo on chce, ale má rád kvety tak sme mu kúpili interiérový kvet nádherný exotický a veľmi sa potešil, len neviem či má tento pán rád kvety

zeldia
15. jan 2025

A ma ta dotyčná osoba rada prekvapenia? Lebo niekto ani to nechce. Torta je ok prečo nie, aj slaná. Ale keďže to nie je malé decko ja by som mu zavolala a potvrdila že prídem a tesim sa a že veľmi by som chcela priniest slanu tortu či mozem či ho to poteší. Vieš že nic netreba ale chcela by si mu niečo dať. Tiež čakám či niekoho nieco napadne ale keď pises iba že nic nechce nepotrebuje tak je ťažké mať nápad.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
gypsomilka
15. jan 2025

Proste nespekuluj ,daj obalku. Naco to kombinujes,komplikujes a neviem co. Mna by si nepotesila vobec a aj ked by som nedala najavo tak by ma to nahnevalo ak by mi nieco niekto doniesol na oslavu ze slanu tortu,chlebicky a neviem co.
Cize ak chces odpoved ci je slana torta vhodna na oslavu ako dar tak nie. Zamna velke NIE!!!

nika1971
15. jan 2025

Daj mu 50 eur do obalky...kupi si co potrebuje...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nyusika
15. jan 2025

odpovedala som ti za mna absolutne nevhodne
comu nerozumies ?

januska12323
15. jan 2025

Však sa ho opýtaj, či nutne musíš robiť prekvapenie?

mojemenonikto
15. jan 2025

Kúp mu sadu na výrobu domáceho piva 😉

zuzuliatko18
15. jan 2025

My sme tak svagrovi urobili bednicku syrov, klobas a pod, nieco na ozdoby vybalene, ine zabalene, na prip. neskorsie pouzitie.

sense
15. jan 2025

Neviem v akom ste vzťahu ale ak pre teba pripada do úvahy slaná torta tak to konzultuj s ním. Radšej darček vopred odkonzultovany ako potom nepríjemné prekvapený (a je jedno či obdarovaný alebo darca)
Napr ja by som taký dar prijala, aj sa mu potešila ale musela by som vedieť o Tom dopredu aby som vedela koľko čoho chystať a aby to potom nepoostavalo

ahhola
15. jan 2025

Ma deti? Nieco co by im potom prerozdelil😅

Strana
z2