Darček pre mňa na 30tku od manžela
Ahojte, riešim dilemu.
Idem mať 30 a manžel sa ma opýtal co by som chcela ako darček. Úprimne netuším. Žijeme bežný život, čo mi treba si kúpim, viem ze od iných dostanem ako darček šperk aj kabelku po ktorej túžim. Všetko čo ma napadne je praktické (do domu - nová posteľ do spálne, nová knižnica,..). Rada by som ale niečo také pre seba.
Nemáte dáku inšpiráciu? Čo ste vy podarovali blízkej osobe? Čo ste dostali a potešilo alebo čo by ste chceli?
Ísť niekam na výlet, krátku dovolenku alebo niekam za zážitkom sa nám nedá a dlhšie ani dať nebude.
Ahoj dievčatá.Napisem úplne mimo tému snáď to zakladatlke nebude vadiť.Citam knihy ale naozaj neviem načo slúži ťa čítačka kariet teda chápem že sa tam asi sťahujú elektronické knihy ale kde sa to kupuje alebo odkiaľ sťahuje koľko to stojí?Prosím vysvetliť ak sa dá zaujalo ma to a veľmi by ma niečo také potešilo.Vobec niesom taký ten technický typ preto nič neviem 😅😃dakujem
@badimeria nevadí, aj ja ju mám. Vyzerá to cca ako tablet, ale má to parametre prispôsobené primárne na čítanie knih (formát obrazovky, šetrnejšie k očiam...), dá sa do nej stiahnuť kúpený obsah alebo cez ňu priamo zakúpiť a čítaš. Takže so sebou nosíš jednu malú ľahkú mašinku len ale sú v nej tisíce kníh. Za mňa fajn vynález napr. Na dovolenku, do nemocnice, do vlaku/autobusu ale ja sa doma aj tak vraciam stále k tlačeným knihám, šuchot papiera a vôňa knihy sú proste top.
@badimeria e-knihy sú lacnejšie,na čítačke si vytvoris účet,a keď si kúpiš knihu na martinuse alebo buxe,rovno si ju pošleš do čítačky..veľmi veľa kníh nájdeš aj na ulož to..
Čítačka šetrí oči,tie novšie sú už s LED podsvietením..ja mám už druhú,mám v nej okolo tisíc kníh a je to fantastický vynález..mám doma aj veľkú knižnicu,dokupujem v podstate už len knihy do sérii..
Ja som predminulý rok pri mori za 21 dní prečítala 18 kníh,tak si zober,koľko miesta som v kufri ušetrila..
Stále chodím do knižnice,ale čítačky by som sa už nikdy nevzdala..to ti vravím ako čitateľ,ktorý číta v priemere 140-150 kníh ročne
@helenka926 tak nič, môj nápad je mimo. 😅
@badimeria čítačka je super vec. Tlačené knihy milujem naďalej a nič lepšie nie je, ale čítačka je super pomocník a vynález. Knihy do nej musíš kúpiť, ale sú lacnejšie, je tiež veľa stránok, kde si môžeš nejaké knihy stiahnuť zdarma. Malý praktický pomocník, ktorý poteší.
Je to vtipne, ze nevies co si mas pytat. Tvoj manzel to tiez nevie, vasi pribuzno vas tiez zahrnaju hmotnymi darmi. Skratka mate vsetko a my to mame vymyslat?
Keby som bola ako ty a mala vsetko, tak by som si vypytala nejaky sperk a peknu veceru. To som si vypytala na moju 30ku. Ak ta nic nenapada tak si kupis az to cvrnkne do nosu 🤣
Ak si PN a musis byt doma tak mozno nejaku tu peknu veceru domov objednat, obliect sa. Cez vikend hadam nemusis cely den doma, vychadzky mas.
Alebo kurz umelecky, ze by si si sama namalovala nejaky obraz.. Nad tym ja teraz dlho premyslam, ze by som nieco malovala ale olejovky a cela ta vybava je tak draha...
Ďakujem za vysvetlenie idem teraz pohľadať dáku 🙂 treba pozerať aj na dáke parametre?Zo stránky ulozto.sk to tiež stiahnem do čítačky priamo? @helenka926 ja by som si objednala domov maserku,pedikerku ,kadernícku to by bol iba začiatok 🙂))na môj sviatok unas také funguje že chodia dobrá večera a dáky šperk by tiež potešil keby k večeri manžel priniesol 🤣
Ahoj, tak ak máš všetko čo chceš a potrebuješ,možno nie je odveci toto https://www.skutocnydarcek.sk/ my sme tak darovali niekomu,kto nič nepotrebuje a malo to úspech.
Robotický vysávač?
Ja som na 30tku od exmanzela nedostala nic, alebo to nebolo az take wau, ze by som si to zapamatala 😅 a od exsvokrovcov zlatu tenku retiazku na ruku, co ja na ruke nic nenosim, lebo mi to je neprakticke. Pri rozvode som to vratila exmanzelovi nepouzite v krabicke ako som to dostala.
Ja osobne som za zazitkove darceky. Teraz sice nemozes, ale v buducnosti budes moct. Moje sny cestovat, naucit sa potapat, spravit si jazdecke kurzy na slovakiaringu, jazdenie na koni, zdokonalit sa v cudzich jazykoch. Mna zial limituju deti, o ktore sa mi nema kto postarat. Materialne fungujem rovnako, co potrebujem si kupim. Chcela som robota eta, na 40tku si ho kupila, rok je uz v skrini 😅 teraz sa odmenim na 41 a kupim si mobil
Keď sa teraz nikam nedá ísť tak si odložte peniažky a o rok, keď sa bude dať choďte niekam na dovolenku, na výlet.
@helenka926 ak nahlasis obvodnemu dr zmenu pobytu, mozes ist na tebou urcene obdobie aj do spominaneho wellnessu na vikend (teda ak si ty trufas vzhladom na zdravie)
Ja som dostala od manzela na 30ku nahrdelnik+nausnice z morskych peral. Potom na vianoce este do serie naramok
Ja by som nove prsia brala 😅😅😅😅😅
Ahoj, myslím že sa určite nájde niečo čo by bolo len tvoje, tak by to malo byť 🙂 ja mám budúci rok 30 a zaplatím si vodičák na motorku a muž mi jednu kúpi 😀 ale napr taká moja sestra nikam nechodí, nič nie je jej, tak sme jej kupovali náhrdelník a ruksak. Veľmi chcela niečo čo bude len pre ňu čo by jej nikto nevzal a nepoužíval. Tak si myslím že šperk by potešil, sú aj také tie s kameňmi napríklad proti urieknutiu a tak. Ja by som ešte prijala nejaký strom, hoc aj ovocný, keď nie si náročná a nič si neprosíš, to by si mala ako pamiatku že si si ho zasadila na 30tku a strom ťa aj prežije 🙂 navyše ak by bol ovocný, aj by z neho niečo bolo, taká čerešňa 🙂 alebo sa teda dohodnite nech ti kúpi nejakú maličkosť a keď budeš zdravá pôjdete na poriadnu dovolenku 🙂 alebo nejaký hrnček hand made, pozri šálôčkovo na facebooku, môže ti aj misku s menom, venovaním, hocičím. Alebo toaletný stolík, je to síce kus nábytku ale bol by len tvoj 🙂
Idem si rada prečítať, čo by chceli ostatné dievčatá, mňa by potešilo niečo fashion. Hermés kabelka, DIOR kabelka, Loboutin topánky, ja viem, že sú to povrchné, materiálne veci, ale mňa ako milovníčku módy by to potešilo. Samozrejme, aj krásny šperk či diamanty nikdy ženu neurazia, všakže? :D

@helenka926 keď máš rada knihy, možno čítačka. Dlho som ju odmietala, ale je to super. Veľa kníh sú už len v e-podobe.