Darček pre učiteľku: Aká suma je prijateľná?
Ahojte, dnes som ostala trochu zaskočená z diskusie v skupine, čo máme spolučnú s rodičmi v triede.Rieši sa rozlúčka deviatakov a popri programe, občerstvení a pod. sa začal riešiť aj spoločný dar pre triednu. Lenže z pôvodného „niečo malé na pamiatku“ sa pomaly stáva dosť drahá záležitosť a úprimne neviem, či som divná ja, alebo sa to už trochu preháňa.
Nechcem pôsobiť nevďačne, učiteľku máme radi a určite si zaslúži poďakovanie. Ale mám pocit, že sa z toho niekedy robia skoro svadobné zbierky. Ako to fungovalo u vás? Dávala sa skôr symbolická pozornosť alebo väčšie a drahšie darčeky? Viem, že sa to tu rieši každý rok 😎
Čo to bude tentoraz? Elektrobicykel? Zoskok padákom? Týždeň pri mori? Zlatá reťaz?
my sme sa skladali po 10000 a kupili sme ucitelke byt(sice holobyt)ale na vianoce jej dolozime na kupelnu a podlahy-
Synova trieda sa skladala po 15€ a kupil sa triednej pobyt na 2 noci /2 os..(uz si nepamatam kde, ale tu na Slovensku) plus kytica....
@anonym_autor tazko sa k tomu vyjadrit, ked nepises o aku sumu ide a ak by to aj bolo drahe, tak co urobis, povies iba ty, ze s tym nesuhlasis, alebo by vas bolo viac?
Áno, často sa to preháňa a je v poriadku sa ozvať, že je to veľa. Kopec rodičov sa k tebe pridá, len väčšina sa bojí ozvať prvá. Za mňa, ak sa dáva darček za triedu kde je 20-25 žiakov je ok max 10-15€/dieťa a viac by som nedala.
tieto trápne dary pre učiteľov sa riešia každý rok. Za mňa max po 5 e / žiaka.
Mám kamarátku ktorá je učiteľka, triedna učiteľka na Zš. Ona odmietla akékoľvek hmotné, nehmotné drahé dary a už niekoľkokrát.Jej to je vyslovene proti srsti aby dostala od rodičov ( veď od žiakov to nejde ) náramok, wellnes pobyt atď. Stále hovorí že postačí káva, čokoláda ale hlavne slovo ďakujem. To že úplne stačí.
Wellnes pobyt...ale s panom školnikom ! 😀
Mam kamosku, ktorej mama je ucitelka. Uz sme takto boli spolu na vikendovom pobyte, ktory dostala jej mama, na masazach, ktora dostala jej mama a neviem kde este. Fakt to nekupujte! Napriklad tsto ucitelka tieto darceky neznasa, nerada spi mimo domu a nema rada ani masaze a nechce ziadne “zazitky”, ktore si sama nevyberie. Skoda penazi rodicov. A vratit to ziakom je neslusne. Dostava vyplatu za ucenie. Nepoviem kvety a coko, ale velnes pobyty, ozaj?
Wellnes pobyt...ale s panom školnikom ! 😀
@anonym_9818c8 prečo tak nízko rúbeš. Radšej s pánom riaditeľom, aby z toho bol pre p. uč. väčší profit.
@anonym_autor okolo mňa učiteľka ale to je rarita dostala myslím že poukaz na dovolenku okolo 500€ myslím alebo 1000. A ja ako vychovávateľka som dostala 100€ do ikei
Ze welnes pobyt ja normalne zasnem, nad touto "generaciou" 😂 skor asu nad blbostou tych rodicov to je aky roccnik preboha 😂 cotak auto jej kupit😂 za nasich cias sa nedavalo nic a sme tu😂 kvet max bonboniera ale to uz bol vrchol kava ani nehovorim😂 aj tak to ucitelky nechcu
@anonym_9818c8 prečo tak nízko rúbeš. Radšej s pánom riaditeľom, aby z toho bol pre p. uč. väčší profit.
@anonym_7a6f89 ved možno školník vyzerá lepšie ako riaditeľ 🤷🏼♀️😄
@anonym_autor tazko sa k tomu vyjadrit, ked nepises o aku sumu ide a ak by to aj bolo drahe, tak co urobis, povies iba ty, ze s tym nesuhlasis, alebo by vas bolo viac?
@domkakvet zatiaľ vyzerá, že to vadí jedine mne. Návrh je 50 eur na žiaka.
My sme sa skladali po 7eur, nie všetci, niektorí odmietli. Dali sme vyrobiť mandalu podľa jej dátumu narodenia, lebo to pasovalo k jej odobnosti a k jej štýlu života celkovo.
50e je veľmi veľa. Určite si niečo zaslúži, ale postačí určite maličkosť do 50, maximálne 100eur.
Ani trieda staršieho syna na strednej po 4 rokoch nekupovala drahý dar, myslím že nejakých 113eur stál nejaký prívesok z Pandory.
Načo je učiteľke 20 kytíc a čokolád. Radšej sa zložiť na darčekový poukaz. Peňazí dám rovnako a učiteľka sa poteší.
Načo je učiteľke 20 kytíc a čokolád. Radšej sa zložiť na darčekový poukaz. Peňazí dám rovnako a učiteľka sa poteší.
@anonym_c3a341 tie kytice a čokolády predpokladám budú ešte okrem toho 😄
Poväčšine je to aj učiteľkám trápne a nepríjemne. Treba sa ozvať. Za mňa 10-15 euro na hlavu. Darcek za 1000 euro je len plytvanie a ukazovanie sa.
@anonym_c3a341 a zase čo ja viem, 50e by si nedala snáď na kyticu a čokoládu? Je v poriadku sa zložiť, ale v rozumnej cene a vybrať darček adekvátny, nie wellness, lyžovačku, dovolenku…
@anonym_autor 50 je masaker.5 eur je normal
@anonym_autor dcére teraz v marci odchádzala triedna, dala výpoveď, čiže sme jej kupovali tiež darček, aj keď nešlo o deviatakov, ale ôsmakov, čiže učila ich už pár rokov. Zbierali sme sa po 10 € a kúpil sa jej poukaz do obchodu spojeného s jej najväčším hobby, čiže konkrétnu vec si vyberie sama a kytica.
@anonym_autor tak 50 € na žiaka je naozaj prehnané. Ja by som bola ochotná prispieť tak max. 20 €. Veď niečo za 200-300 € je už celkom hodnotný dar v dnešnej dobe, to už ani nie je maličkosť a ak ich je v triede napríklad 25, tak po 15 € zbierka a majú darček za tri stovky a zvýši aj na kvety
@anonym_autor 50eur???? To si robis srandu? Max 5eur. A vobec, tieto obdaruvania neuznavam.
Synova trieda sa skladala po 15€ a kupil sa triednej pobyt na 2 noci /2 os..(uz si nepamatam kde, ale tu na Slovensku) plus kytica....
@kvietok2012 a to načo bolo dobré taký dar?
@anonym_autor ja som sama dala 50€ na učiteľku. Ale bola to špeciálna škola, kde sa jedna učiteľka starala o moje dieťa 9 rokov a komunikovali sme spolu kedykoľvek aj cez víkend
@anonym_autor to je veľmi veľa, myslím, že viacero rodičov s tým tiež nesúhlasia len sa "boja" ozvať. Byť na tvojom mieste normálne napíšem , že je to premrštená cena a nemienim toľko dávať. Je dosť možné, že potom sa už k tebe pridá viac rodičov
Je rozdiel medzi prejavom vďaky a potrebou sa pred inými ukazovať. Za mňa sú tieto predražené darčeky maximálne nevhodné.
@anonym_519ede presne a najmä v tejto napätej situácii, kedy mnoho ľudí ledva môže dôstojne existovať. Za mojich školských čias nikto nemal problém,alebo aspoň väčšina. Dar bol skôr srdcová záležitosť, nie hra o prestíž a neviem čo ešte.
Treba si tie ucitelky ucit na taketo maniere… potom si tak ako u nas triedna ucitelka zaziada ako dar luxusny gauc do obyvacky… chamraď

Je rozdiel medzi prejavom vďaky a potrebou sa pred inými ukazovať. Za mňa sú tieto predražené darčeky maximálne nevhodné.