icon

Darček pre učiteľku: Aká suma je prijateľná?

Včera o 15:02

Ahojte, dnes som ostala trochu zaskočená z diskusie v skupine, čo máme spolučnú s rodičmi v triede.Rieši sa rozlúčka deviatakov a popri programe, občerstvení a pod. sa začal riešiť aj spoločný dar pre triednu. Lenže z pôvodného „niečo malé na pamiatku“ sa pomaly stáva dosť drahá záležitosť a úprimne neviem, či som divná ja, alebo sa to už trochu preháňa.
Nechcem pôsobiť nevďačne, učiteľku máme radi a určite si zaslúži poďakovanie. Ale mám pocit, že sa z toho niekedy robia skoro svadobné zbierky. Ako to fungovalo u vás? Dávala sa skôr symbolická pozornosť alebo väčšie a drahšie darčeky? Viem, že sa to tu rieši každý rok 😎

anonym_da8922
Včera o 16:24

@anonym_autor príspevok na dar by mal byť 5-10eur, kľudne môžu niektorí rodičia prispieť vyššou sumou, ale 50eur je dosť prehnané.

nelca0510
Včera o 16:25
@anonym_6b57a4

Treba si tie ucitelky ucit na taketo maniere… potom si tak ako u nas triedna ucitelka zaziada ako dar luxusny gauc do obyvacky… chamraď

@anonym_6b57a4 hanbi sa za tieto slová.

anonym_d616ef
Včera o 16:27

U nas sa skladame po 25 eur.. sice stvrtaci.. ktori pokracuju do piateho rocnika..cize neodchadzaju zo skoly.. ale mne sa to zda vela.. ale odhlasovali si to mamicky akcne co sa im dalo ist na speci stretko ohladom toho.. uz len na edupage prislo kolko platit.. .. a to je v triede 19 ziakov.. a ze sa jej da wellness a neviem co este.. tak sa tesim co bude v deviatej triede 😏😏 ako sa mi zda ze sa ozaj rozmohol trend kto co da ucitelom viac a lepaie 😐😐🙄

michaela220419
@anonym_autor

@domkakvet zatiaľ vyzerá, že to vadí jedine mne. Návrh je 50 eur na žiaka.

@anonym_autor to je prehnané. Ani sa Ti nečudujem ze sa Ti to nepáči. Max. 20 eur

anonym_6b57a4
@nelca0510

@nelca0510 hanbit by sa mal niekto, kto pozaduje od svojich ziakov 3000€ gauc, ale ak ty si s takym spravanim a pozoadavkami ucitelov v pohode, tvoja vec.

adri266
Včera o 16:35
@anonym_autor

@anonym_autor Opakujem dookola.
Ucitelka neocakava dary, peniaze, pobyty a ani tu kyticu. Vzdy ziakom aj rodicom prizvukujem, ze mna potesi to, ked ma pozdravia v skole aj mimo skoly.
Mna osobne mrzi, ak ucim dieta dva roky, potom nam vedenie zmeni triedy a to dane dieta sa uz na chodbe ani nepozrie, nie to este pozdravi.

Na druhej strane, uz sa mi stalo to, ze mi deviataci davali darcek /vedeli, ze nechcem nic/ - dostala som od nich zaramovane foto triedy, tricko a kyticu, s kartou s podpismi tych, ktori sa mi na to poskladali.

Nikdy som nepocitala, kto sa skladal a kto nie a ja by som na ich mieste dala podpisat pohladnicu vsetkym.

Kludne sa ako rodic ozvi, ze hoci suhlasis s tym, ze triedna bola uzasna a ze si vazite jej pracu, ste ochotni dat 10 E alebo nic. Uz sa mi stalo aj to, ze napr dve dievcata nesuhlasili s tym, co navrhli ostatni a dostala som od nich nieco ine.

oriesocek
Včera o 16:40

Dcérin učiteľ povedal rovno, že mu nemáme kupovať blbosti, ak chceme, tak sušené/lyofilizovane ovocie… že jedine to. Takže dcera kúpila 1 balíček ovocia

anonym_89bd4b
Včera o 16:40

My sme sa skladali na náramok . V triede bolo 25 žiakov,cize nás to individuálne vyšlo malo. Z toho,čo ostalo sa kúpila jedna kytička. Dohodli sme sa vopred s rodičmi,že už žiadne poháriky,bonboniéry ani Sady pier .....všetci s tým súhlasili. Ale bolo to pri maturantoch.
Na základnej škole dcéra darovala vlastnoručne vyrobený Šperk zo živice so sušenými kvetmi zo záhrady.

anonym_89bd4b
Včera o 16:43
@nelca0510

@nelca0510 to bude asi nejaký troll aby rozpútala diskusiu.....

anonym_f476bf
Včera o 16:43
@anonym_autor

@anonym_autor To je veľa súhlasím, my sme sa skladali tak Max po 15 eur možno 20 ale viac nie.

kvietok2012
Včera o 16:44
@anonym_1258d9

@kvietok2012 a to načo bolo dobré taký dar?

@anonym_1258d9 a preco nie?

oriesocek
Včera o 16:45

A pre učiteľku, keď končila dcera 4 ročník sa kupoval swarovski taký kamienok na prívesok (teda 2, kyticu a kartu s venovanom). My sme sa na prvom stupni dohodli a vždy to bolo tak cca 5 EUR max … niekedy poukaz čo využije - typu dm, alebo do auparku (do hociktorého obchodu)…

anonym_ef9c59
Včera o 16:49
@anonym_c3a341

Načo je učiteľke 20 kytíc a čokolád. Radšej sa zložiť na darčekový poukaz. Peňazí dám rovnako a učiteľka sa poteší.

@anonym_c3a341 pani učiteľka nemá plat?

simca06022011
Včera o 16:50

Mne sa napr paci skladanie sa na darcek, o sume sa ale musia ludia dohodnut, najskor by sa malo urcit co sa ide kupit a potom kolko sa bude skladat...

euka210
Včera o 16:59

@anonym_autor moj 4tak konci a riesime to iste 🤦‍♀️ teraz mala ucka 50r, tak sme sa skladali po 10e, na koniec roka neviem co vymyslia. Ona si priala nieco spomienkove s fotkami za 4r...prvy stupen. Za mna fajn, ale vela chce kupit take lapace prachu 🤦‍♀️
Pred 4r pri starsom dostala inteligentne hodinky.

euka210
Včera o 17:01

@anonym_autor podla poctu deti, ale do 20e max.

anonym_6b57a4
Včera o 17:03
@anonym_89bd4b

@nelca0510 to bude asi nejaký troll aby rozpútala diskusiu.....

@anonym_89bd4b preco by som mala byt troll? Ja som reagovala so svojou skusenostou, pejorativne oznacenie bolo na takyto typ ucitelov, ktori pozaduju drahe dary a nie vseobecne na ucitelov. Verim, ze je takych co najmenej. Mna by hanba fackovala ziadat nieco take…

mooonika1975
Včera o 17:06

@anonym_autor čo je symbolická pozornosť? Všetky vázičky, drievka, mydla, sviečky a neviem čo ešte nechávam žiaľ v práci, doma by som ešte izbu musela dorobiť len na serepeticky, za mňa jeden a užitočný

elz1920
Včera o 17:15

Mne stačilo dostať Etymologický slovník, tešila som sa, ale decká prihodili ešte slovanské mýty a pero so Swarovského kryštálmi. Toto považujem za také akurát, pobyty, spotrebiče, to už je riadne cez... Úplne stačí káva a kvety. Najväčší dar je, keď vás aj po rokoch pozdravia.

nelca0510
Včera o 17:16
@anonym_6b57a4

@nelca0510 hanbit by sa mal niekto, kto pozaduje od svojich ziakov 3000€ gauc, ale ak ty si s takym spravanim a pozoadavkami ucitelov v pohode, tvoja vec.

@anonym_6b57a4 písať "aby sa nenaučili na take maniere" " chamrad" ti pride ok?

guiseppinka
Včera o 17:17
@euka210

@anonym_autor moj 4tak konci a riesime to iste 🤦‍♀️ teraz mala ucka 50r, tak sme sa skladali po 10e, na koniec roka neviem co vymyslia. Ona si priala nieco spomienkove s fotkami za 4r...prvy stupen. Za mna fajn, ale vela chce kupit take lapace prachu 🤦‍♀️
Pred 4r pri starsom dostala inteligentne hodinky.

@euka210 raz mi kamoska ukazovala, ze dali triednej spravit fotoknihu za cele 4 roky. Minuly rok koncila starsia a ucitelka jedna odchadzala po 2 rokoch - dostala minijablon a kazdy ziak mal na jabloni na drevenom jablku meno. Minuly rok triedna dostala tusim tiez nejaky strom a kazdy "si podpisal" svoju vevericku (boli veverickova trieda) a jedna mama nafotila deti v krabici a spravila z toho obraz pre obe triedne a vychosku. Decka dostali kazdy od triednej nieco - kluc a este nieco a oni si navzajom porobili tricka, kde sa popodpisovali..
Inak sa u nas nedava nejako nic, max sladkost - Merci, Lindt...

martinkatinka
Včera o 17:17

Uf, u nas sa navrhla suma 25 €, zda sa mi to vela... Vyzera, ze som jedina, ktorej sa to zda prehnane. Tak zvazujem, ze co urobime.

anonym_6b57a4
Včera o 17:18
@nelca0510

@anonym_6b57a4 písať "aby sa nenaučili na take maniere" " chamrad" ti pride ok?

@nelca0510 a tebe pride ok pytat drahy dar od ziakov?

nelca0510
Včera o 17:21
@anonym_6b57a4

@anonym_6b57a4 tebe pride ok toto písať o učiteľoch? Drahy dar nie je ok,ale kvôli jednému prípadu to vztahujes na všetkých učiteľov? Aby sa chamrad nenaučili na luxusné dary?

anonym_858c1b
Včera o 17:24
@anonym_d616ef

U nas sa skladame po 25 eur.. sice stvrtaci.. ktori pokracuju do piateho rocnika..cize neodchadzaju zo skoly.. ale mne sa to zda vela.. ale odhlasovali si to mamicky akcne co sa im dalo ist na speci stretko ohladom toho.. uz len na edupage prislo kolko platit.. .. a to je v triede 19 ziakov.. a ze sa jej da wellness a neviem co este.. tak sa tesim co bude v deviatej triede 😏😏 ako sa mi zda ze sa ozaj rozmohol trend kto co da ucitelom viac a lepaie 😐😐🙄

U nas tiez 4taci zs a po 30€ odhlasovali a deti je 25. Dar za 750€ len pre triednu, mne to tiez pride mimo.

anonym_6b57a4
Včera o 17:26
@nelca0510

@anonym_6b57a4 tebe pride ok toto písať o učiteľoch? Drahy dar nie je ok,ale kvôli jednému prípadu to vztahujes na všetkých učiteľov? Aby sa chamrad nenaučili na luxusné dary?

@nelca0510 Uznavam, ze v prvom prispevku som sa vyjadrila dost nestastne a posobilo zo zovseobecnujuco, vysvetlila som to nizsie, ako to bolo myslene - nie na vsetkych. A ano, pride mi to absolutne chore a neakceptovatelne, aby ucitelka od deciek, ktore pozna roky a vie, ze drviva vacsina su decka zo skromnych pomerov, niektori uz plosiroty, toto pytala. Tak isto ako je chore, ak lekar berie uplatok od pacienta, aby sa mu vobec venoval. Proste nie, su povolania, kde toto neakceptujem, aby si ucitelia/lekari pozadovali, bodka.

anonym_7a6f89
Včera o 17:30
@nelca0510

@nelca0510 prečo by sa mala hanbiť.
Čo cítila - napísala.
Snáď nechceš diktovať čo má kto napísať.

anonym_7a6f89
Včera o 17:32
@anonym_6b57a4

@anonym_6b57a4 asi sa ozvala p. učiteľka. 🙂

flatwhite
Včera o 17:34

50€ na hlavu? A to nevieme kolko je ziakov v triede.. to keby ich bolo 20 ved to mas tisicku.. to je strasny prepal, co sibe tym rodicom ktori s tym suhlasia? To ako co jej chcu davat? 😅ved to je uz je normalna vyplata niektorych ludi takato suma. No mam sa tusim na co tesit ked bude moje dieta chodit na ZS.

valria
Včera o 17:38
@dorizzz

@anonym_c3a341 a zase čo ja viem, 50e by si nedala snáď na kyticu a čokoládu? Je v poriadku sa zložiť, ale v rozumnej cene a vybrať darček adekvátny, nie wellness, lyžovačku, dovolenku…

@dorizzz Nie, nedala by som 50 Eur na kyticu a čokoládu!