icon

Darček pre učiteľku: Aká suma je prijateľná?

Včera o 15:02

Ahojte, dnes som ostala trochu zaskočená z diskusie v skupine, čo máme spolučnú s rodičmi v triede.Rieši sa rozlúčka deviatakov a popri programe, občerstvení a pod. sa začal riešiť aj spoločný dar pre triednu. Lenže z pôvodného „niečo malé na pamiatku“ sa pomaly stáva dosť drahá záležitosť a úprimne neviem, či som divná ja, alebo sa to už trochu preháňa.
Nechcem pôsobiť nevďačne, učiteľku máme radi a určite si zaslúži poďakovanie. Ale mám pocit, že sa z toho niekedy robia skoro svadobné zbierky. Ako to fungovalo u vás? Dávala sa skôr symbolická pozornosť alebo väčšie a drahšie darčeky? Viem, že sa to tu rieši každý rok 😎

Strana
z3
anonym_519ede
Včera o 15:04

Je rozdiel medzi prejavom vďaky a potrebou sa pred inými ukazovať. Za mňa sú tieto predražené darčeky maximálne nevhodné.

anonym_33e0df
Včera o 15:05

Čo to bude tentoraz? Elektrobicykel? Zoskok padákom? Týždeň pri mori? Zlatá reťaz?

anonym_43df55
Včera o 15:09

my sme sa skladali po 10000 a kupili sme ucitelke byt(sice holobyt)ale na vianoce jej dolozime na kupelnu a podlahy-

kvietok2012
Včera o 15:16

Synova trieda sa skladala po 15€ a kupil sa triednej pobyt na 2 noci /2 os..(uz si nepamatam kde, ale tu na Slovensku) plus kytica....

domkakvet
Včera o 15:16

@anonym_autor tazko sa k tomu vyjadrit, ked nepises o aku sumu ide a ak by to aj bolo drahe, tak co urobis, povies iba ty, ze s tym nesuhlasis, alebo by vas bolo viac?

a0
Včera o 15:17

Áno, často sa to preháňa a je v poriadku sa ozvať, že je to veľa. Kopec rodičov sa k tebe pridá, len väčšina sa bojí ozvať prvá. Za mňa, ak sa dáva darček za triedu kde je 20-25 žiakov je ok max 10-15€/dieťa a viac by som nedala.

anonym_7a6f89
Včera o 15:18

tieto trápne dary pre učiteľov sa riešia každý rok. Za mňa max po 5 e / žiaka.

anonym_e33a6a
Včera o 15:21

Mám kamarátku ktorá je učiteľka, triedna učiteľka na Zš. Ona odmietla akékoľvek hmotné, nehmotné drahé dary a už niekoľkokrát.Jej to je vyslovene proti srsti aby dostala od rodičov ( veď od žiakov to nejde ) náramok, wellnes pobyt atď. Stále hovorí že postačí káva, čokoláda ale hlavne slovo ďakujem. To že úplne stačí.

anonym_9818c8
Včera o 15:25

Wellnes pobyt...ale s panom školnikom ! 😀

bg92
Včera o 15:25

Mam kamosku, ktorej mama je ucitelka. Uz sme takto boli spolu na vikendovom pobyte, ktory dostala jej mama, na masazach, ktora dostala jej mama a neviem kde este. Fakt to nekupujte! Napriklad tsto ucitelka tieto darceky neznasa, nerada spi mimo domu a nema rada ani masaze a nechce ziadne “zazitky”, ktore si sama nevyberie. Skoda penazi rodicov. A vratit to ziakom je neslusne. Dostava vyplatu za ucenie. Nepoviem kvety a coko, ale velnes pobyty, ozaj?

anonym_7a6f89
Včera o 15:27
@anonym_9818c8

Wellnes pobyt...ale s panom školnikom ! 😀

@anonym_9818c8 prečo tak nízko rúbeš. Radšej s pánom riaditeľom, aby z toho bol pre p. uč. väčší profit.

mullerova46
Včera o 15:35

@anonym_autor okolo mňa učiteľka ale to je rarita dostala myslím že poukaz na dovolenku okolo 500€ myslím alebo 1000. A ja ako vychovávateľka som dostala 100€ do ikei

klotildabazarik
Včera o 15:37

Ze welnes pobyt ja normalne zasnem, nad touto "generaciou" 😂 skor asu nad blbostou tych rodicov to je aky roccnik preboha 😂 cotak auto jej kupit😂 za nasich cias sa nedavalo nic a sme tu😂 kvet max bonboniera ale to uz bol vrchol kava ani nehovorim😂 aj tak to ucitelky nechcu

anonym_25d3b4
Včera o 15:38
@anonym_7a6f89

@anonym_9818c8 prečo tak nízko rúbeš. Radšej s pánom riaditeľom, aby z toho bol pre p. uč. väčší profit.

@anonym_7a6f89 ved možno školník vyzerá lepšie ako riaditeľ 🤷🏼‍♀️😄

autor
Včera o 15:42
@domkakvet

@anonym_autor tazko sa k tomu vyjadrit, ked nepises o aku sumu ide a ak by to aj bolo drahe, tak co urobis, povies iba ty, ze s tym nesuhlasis, alebo by vas bolo viac?

@domkakvet zatiaľ vyzerá, že to vadí jedine mne. Návrh je 50 eur na žiaka.

domkakvet
Včera o 15:44
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je vela.

dorizzz
Včera o 15:45

My sme sa skladali po 7eur, nie všetci, niektorí odmietli. Dali sme vyrobiť mandalu podľa jej dátumu narodenia, lebo to pasovalo k jej odobnosti a k jej štýlu života celkovo.
50e je veľmi veľa. Určite si niečo zaslúži, ale postačí určite maličkosť do 50, maximálne 100eur.
Ani trieda staršieho syna na strednej po 4 rokoch nekupovala drahý dar, myslím že nejakých 113eur stál nejaký prívesok z Pandory.

anonym_c3a341
Včera o 15:45

Načo je učiteľke 20 kytíc a čokolád. Radšej sa zložiť na darčekový poukaz. Peňazí dám rovnako a učiteľka sa poteší.

dorizzz
Včera o 15:47
@anonym_c3a341

Načo je učiteľke 20 kytíc a čokolád. Radšej sa zložiť na darčekový poukaz. Peňazí dám rovnako a učiteľka sa poteší.

@anonym_c3a341 tie kytice a čokolády predpokladám budú ešte okrem toho 😄

anonym_86019a
Včera o 15:47

Poväčšine je to aj učiteľkám trápne a nepríjemne. Treba sa ozvať. Za mňa 10-15 euro na hlavu. Darcek za 1000 euro je len plytvanie a ukazovanie sa.

dorizzz
Včera o 15:49
@anonym_c3a341

@anonym_c3a341 a zase čo ja viem, 50e by si nedala snáď na kyticu a čokoládu? Je v poriadku sa zložiť, ale v rozumnej cene a vybrať darček adekvátny, nie wellness, lyžovačku, dovolenku…

anonym_43df55
Včera o 15:52
@anonym_autor

@anonym_autor 50 je masaker.5 eur je normal

vikusjk
Včera o 15:55

@anonym_autor dcére teraz v marci odchádzala triedna, dala výpoveď, čiže sme jej kupovali tiež darček, aj keď nešlo o deviatakov, ale ôsmakov, čiže učila ich už pár rokov. Zbierali sme sa po 10 € a kúpil sa jej poukaz do obchodu spojeného s jej najväčším hobby, čiže konkrétnu vec si vyberie sama a kytica.

vikusjk
Včera o 15:57
@anonym_autor

@anonym_autor tak 50 € na žiaka je naozaj prehnané. Ja by som bola ochotná prispieť tak max. 20 €. Veď niečo za 200-300 € je už celkom hodnotný dar v dnešnej dobe, to už ani nie je maličkosť a ak ich je v triede napríklad 25, tak po 15 € zbierka a majú darček za tri stovky a zvýši aj na kvety

anonym_423548
Včera o 16:01
@anonym_autor

@anonym_autor 50eur???? To si robis srandu? Max 5eur. A vobec, tieto obdaruvania neuznavam.

anonym_1258d9
Včera o 16:03
@kvietok2012

Synova trieda sa skladala po 15€ a kupil sa triednej pobyt na 2 noci /2 os..(uz si nepamatam kde, ale tu na Slovensku) plus kytica....

@kvietok2012 a to načo bolo dobré taký dar?

anonym_1258d9
Včera o 16:04
@anonym_autor

@anonym_autor ja som sama dala 50€ na učiteľku. Ale bola to špeciálna škola, kde sa jedna učiteľka starala o moje dieťa 9 rokov a komunikovali sme spolu kedykoľvek aj cez víkend

marth16
Včera o 16:06
@anonym_autor

@anonym_autor to je veľmi veľa, myslím, že viacero rodičov s tým tiež nesúhlasia len sa "boja" ozvať. Byť na tvojom mieste normálne napíšem , že je to premrštená cena a nemienim toľko dávať. Je dosť možné, že potom sa už k tebe pridá viac rodičov

tibor79
Včera o 16:13
@anonym_519ede

Je rozdiel medzi prejavom vďaky a potrebou sa pred inými ukazovať. Za mňa sú tieto predražené darčeky maximálne nevhodné.

@anonym_519ede presne a najmä v tejto napätej situácii, kedy mnoho ľudí ledva môže dôstojne existovať. Za mojich školských čias nikto nemal problém,alebo aspoň väčšina. Dar bol skôr srdcová záležitosť, nie hra o prestíž a neviem čo ešte.

anonym_6b57a4
Včera o 16:14

Treba si tie ucitelky ucit na taketo maniere… potom si tak ako u nas triedna ucitelka zaziada ako dar luxusny gauc do obyvacky… chamraď

Strana
z3