Darčeky len tak
Dávate deťom darčeky "len tak" v zmysle že kúpite napr v meste hračku a dieťaťu ju dáte. Bez toho aby malo sviatok napr
Áno, viac krát v roku. Ale neberiem to ako darček.
Ano kupujem. Deti sa maju hrat. Maly bude mat rok. Este nemal Vianoce iba meniny. To ma mat iba jednu hracku???
@zuzinka888 my sme u rodiny zvláštni lebo kúpime aj pomimo.
Vo vseobecnosti hracky mimo sviatkov nekupujem, ale este sme napriklad neodisli z knihkupectva bez knizky alebo nejakeho pracovneho zositu, rovnako kupujem bez obmedzenia “umelecke potreby” na tvorenie, kreslenie, plastelinu a tak. Vynimka je uplatok, ked ideme od lekara/zubara za statocnost 🙂 Alebo este ked ideme s manzelom niekam bez nej, tak jej zvykneme nieco priniest (naposledy to bolo oblecenie pre babiku) alebo aj ked sme spolu na dovolenke tak naposledy dostala na letisku lego a dostava nejaku novu hracku a knizku aj do lietadla, kedze ju nenechavame hrat sa s tabletom alebo mobilom, tak nech sa zabavi. Ja vidim zmysel v tom, ze dieta sa napr tesi na vianoce a dlhsie po niecom akoby tuzi (niektore veci si aj rozmysli), mavame potom stedrejsie vianoce. Teraz najblizsie mimo sviatku alebo vianoc dostane darcek “od braceka” ked sa narodi.

áno, kedykoľvek počas roka, ale zase- všetko s mierou a nikdy nie vždy všetko, čo chcú a kedy chcú
Inak aj ja aj manžel si kupujeme kedykoľvek co chceme, potrebujeme, nečakáme na sviatky. Na sviatky potom hodnotnejšie veci skôr