icon

Darčeky pre 6 ročného chlapca na Vianoce

24. okt 2020

Prosim baby je tu niekto kto kupuje detom na Vianoce malo darcekou? Teda maly ma 6 rokov a dostane 1 darcek co si pisem s kamoskami tak prislo aj na darceky na vianoce a maju pokupene milion x a ked som im povedala ze maly dostane 1 max 2 tak pisaly ci som normalna ze 1 darcek aj to ja vyberam lebo on chce len blbosti. Kupila som mu Albi cerusku a to mu podla mna stacy bohate

andreatytler
25. okt 2020

Davat dietatu jeden darcek je uplne v pohode. Je dobre viest deti k skromnosti. Ono to dieta aj tak ma vacsinou len jeden vysnivany darcek s ktorym ide aj spat a ak dostane 5 dalsich, aj tak sa bude hrat vacsinou len s tym jednym.

Podla mna nutis dieta priskoro dospiet. Ako 6 rocny, by sa mal stale viac hrat ako ucit. Zaujimalo by ma ci si ty bola stastna ked ta rodicia drzali tak nakratko s hrackami? Nepriala si si tajne aby to bolo inak?

90 eur za auto je dost vela ale zalezi od toho kolko normalne na seba minate na vianoce...Kolko minies na manzela na vianocny darcek a kolko minie manzel na teba? Podla mna by mala byt suma rovnaka pre kazdeho.

november1111
Odpoveď bola odstránená
mlska19
25. okt 2020

Ehm.Ja som muzovi kupila k 40-ke elektricky klavir.To som mu asi mala kupit vrtacku a OSB dosky,lebo vies,obdobie hrania skoncilo,treba makat na prerabke chalupy?Co to mas za zmyslanie?

sapetka
25. okt 2020

Moj ma 3r a vcera som sa ho pytala co napiseme Jeziskovi ze co by si prial od neho. Povedal ze lego,puzzle, auticko a cokoladu. Nevidim dovod preco mu to nekupit. Plus mam v plane mu este dokupit nejake drobnosti. Nie vela tiez nie som zastancom vela darcekov. Cely rok mozes rozbodovat o tom co mu kupis alebo nekupis. Na vianoce by dieta malo dastot co si praje (v ramci moznosti)

matapo
25. okt 2020

...no u nas malo hovoriace pero s knihou uspech, pouziva sa uz niekolko rokov a troma detmi, mame veselu anglictinu 🙂 Bol to darcek pre dceru, kt. si ju ale velmi zelala, vzdy ked sme vosli do dracika, nic ine nerobila len sa postavila k pultu kde bola ukazkova kniha aj s perom vystavena a cely cas pri tom stala a skusala a to niekolko mesiacov, no skratka vzdy ked som mala cestu do hrackarstva. Mala vtedy 5 rokov. Tesila sa velmi. Ale ani ja nekupujem detom prehnane vela, lenze su to take sviatky roka na ktore sa velmi tesia, nehovoriac ze este aj 11 rocny syn veri na Jeziska a pise zoznam. Najmensi to este nevnima tak, nema nic vysnivane, ale tiez sa tesi. Pisu, kreslia vsetci traja zoznam, no minimalne 5 veci o ktorych snivaju. A kedze maju dve babky, ale aj dvoch rovnakych krstnych rodicov, vsade si najdu nieco po com tuzia a postupne ako sa navstevujeme pocas tych dvoch tyzdnov si vsade nieco pod stromcekom najdu. Ale doma to tiez nie je len o jednom vianocnom darceku zo zoznamu. Ako uz aj ja uznam za vhodne, dokupim, aj prakticke veci, aj sportove, no skratka Vianoce nie su len o darcekoch, ale pravdu povediac tie deti z tych darcekov maju nenormalnu radost a nemusi ich byt milion, myslim ze pod tym domacim stromcekom max. 5 na kazdeho to je tak za mna akurat, u zvysku rodiny je to 1 darcek na kazdeho. No a darceky su typu knihy, lega, spolocenska hra, casti do vlacikovej drahy, ... aj malickosti, aj vacsie veci ako kolobezky, bicykle, lyze, korcule, sedacie vaky, telefony....kazdy rok sa najde nieco co treba kupit, rastu ako z vody. A moje deti sa hraju a velmi a normalne s hrackami. Pri legu dokazu sediet hodiny, a to vsetci traja a aj s ich spoluziakmi, ale aj vlakove drahy u nas stale ficia, aj auticka aj klasicke aj na ovladanie, aj barbiny u dcery aj Lolky, aj take vselico na tvorenie, no velmi sa hraju so vsetkym, aj spolocenske hry si aj ja rada s nimi zahram, to zboznujeme a knihy tiez, syn 11 rocny si uz cita sam aj dcera uz trochu sama ale spolocne citanie si nenecha ujst ani jeden a kazdy vecer citam rozpavku, alebo nejaky pribeh vsetkym trom. S najmensim knizky citame x krat za den take tie pre najmensich. 6 rokov je krasny vek, take dieta sa rado hra a pri hre sa nejlepsie rozvija. A aj ked to bude z tvojho pohladu blbost z jeho pohladu to je nieco co by chcel mat a s cim by sa chcel hrat.

sante81
25. okt 2020

Zbytočná téma na rozprudenie konfliktov. Môj mal 11 a stále verí na Ježiška, s labkovou patrolou sa občas zahrá. A či je veľký? Už som to tu raz písala, nech mu to detstvo vydrží čo najdlhšie, nemáme playstation, internet čo najmenej, má na to všetko ešte kopec času, hráme spoloc.hry, sme veľa vonku, .

usiak30
25. okt 2020

My sme synovi keď mal 4 dali bobi a k tomu dáke drobnosti, to bolo sklamanie, že tam nebolo nič s toho o čom sníval. Babka nám sice vylepsila skóre, ale tie smutné očká. Už nikdy by som to neurobila a stále sa snažím aspoň jednu vysnívanú vec aj keď tie priania trochu korigujeme.

ivetka_kamo
25. okt 2020

Bože môj, mne popravde pride, že pani autorka svojho syna asi veľmi v láske nemá 🤦‍♀️. Chudák chlapec. Ja som na dvoch synov sama, výživné raz príde raz nie, viac nie 🙂 ale dostanú vždy po čom túžia, aj navyše 🙂 o tom sú Vianoce, aby si tam dieťa našlo to o com sníva a nie, čo si myslí matka že je preňho praktickejšie. Och bože, si bude malý myslieť, že ho Ježiško nemá rád, alebo že je zle, keď si tam nájde hento 🤦‍♀️ 6 ročný veľký na patrolu? Môj ma 8 a určite aj patrolu tam nájde. Aj keby mal 15 a bude to chcieť, tak to dostane, za tu radosť v jeho očiach to stojí

ivanka12311
25. okt 2020

Jeden darček je málo 😔 každé dieťa sa na tie Vianoce teší...spomen si na svoje detstvo 💛mám dve deti obidve dostávajú aspoň po 2-3hracky plus pre moju spokojnosť aj oblečenie,aj nejaké sponky gumičky čelenky či korálky

6mia6
25. okt 2020

@matapo
@sante81 a už viete čo chcú ti vaši 11 ročný. My teda playstation máme. Lebo sa hráme aj s mužom. Ale väčšinou to má muž v robote. Hlavne cez prázdniny a teraz keď bude škola opäť zatvorená. Aby nepokúšalo. Ale teda s hračkami sa už vôbec nehrá. Celé dni je vonku, teda okrem učenia.

veronikaszabova
25. okt 2020

@6mia6 starsi syn ma 11r - na Vianoce si vybral freestyle kolobezku, navlecky NASA, mikinu VANS a nejaku hru na PS4

liaka
25. okt 2020

Ved mi nemusis kupit patrolu za 90 eur. Da sakupit aj mensie auticko so psikom aspon pre radost. Moj maly ma 7rokov, je prvak a hra sa este nonstop. Aj v druzine. Ved to je este male dieta. A kamosa ma 12 rocneho a hraju sa spolu s autickami, s pistolami atd... Moje deti jeden darcek dostanu na narodeniny, ale na Vianoce velmi vela. Ale zato vela, lebo aj drobnosti - penazenka, tricko, kozmetika atd...

lenka2710
25. okt 2020

Ja malej tiež kúpim, to co si želá! A nielen jej, každému, cely rok počúvam a zapisujem 😁 takto spravím radosť každému, mala napríklad teraz tuzi po detskom klavíri, už ho mám aj kúpený 😂 dalej knihy, nejakú spol. hru aby sme sa zahrali všetci, oblečko, puzzle! Ale ja musím rozmýšľať aj za jednu aj druhú babku, aby mala u každého pod stromčekom aspoň niečo, tento rok bude toho docela aj dosť, ale ja nekupujem cez rok nič, žiadne hračky! Švagriná ta vždy keď ide niekde so synom, tak vždy vlečie nejakú krabicu, to u nás neexistuje! Proste Vianoce a potom nejaká maličkosť na narodeniny, na meniny niečo sladké

mtoth
25. okt 2020

@veronikaszabova super darceky si vybral, aj na von, aj obliect, aj spat a hrat sa😊👌🏻 Mna by zaujimala ta hra na ps4 - ako sa vola? Autorka je sice moderna matka, ale my sme s priatelom nemoderni, mame viac ako 6r😁 ale stale sa hrame s ps4 to je nasa hracka a vobec nam nevadi ze sme na nu uz velki😁 je to dobra psychohygiena.

dzina007
25. okt 2020

Podla mna ked je pre teba 6 rocny uz velky chalan bez naroku na hranie tak rovno mu povedz ze jezisko neexistuje. Pod strom davas darceky ty a uz si sa rozhodla ze co mu kupis tak nech nesniva o.blbostiach lebo je uz velky. A mas vybavene. 🤷‍♀️🤦‍♀️ Ked skazit vianoce tak uz poriadne.

fiafia
25. okt 2020

Smutné. Nič výstižnejšie ma nenapadá. O tú radosť, očakávanie, rozziarene oči oberať dieťa. " Je mi to suma fuk?" Suma fuk je túžba dieťaťa? Aj keby som si mala požičať tak to auto zoženiem. Nemusí mať milión darov ale ten jeden po čom mu srdiecko túži, by som dopriala nech by to bola podľa mňa hlúposť riadna

lenka2710
25. okt 2020

A inak pripomína mi to jednu tému, kde mamička kupovala dieťaťu len drevené hračky, lebo sa tiež riadila stránkou nejakej inej mamicky a ešte sa sťažovala že jej chudá malé dieťa sa jej nechce vôbec hrať s drevenými ale stále sa cape len po tých z plastu a ona jej také ani bohovi nekúpi! Dokonca dostala niečo také od babky a ona to hodila do koša, že jej dieťa sa s plastom hrať nebude 🤦‍♀️🤦‍♀️ a keď sme jej všetky hovorili, že predsa len pre malé dieťa sú zaujímavejšie tie z plastu ako z dreva, tak sme boli zle matky, ktoré ale ze ničomu nerozumejú 😂😂

via88
25. okt 2020

@dskjhfdlkdjhl mozno ju ta albi tuska niecomu priuci 😁

esquilla
25. okt 2020

@meluela presne, u nás albi tiež nemala úspech, aj keď k nej máme aj 5 kníh. Asi možno hodinu sa stým hrali a hotovo. Už dva roky stojí krásne zabalená na polici.

dzina007
25. okt 2020

@esquilla aspon mate peknu policu. Mozete sa chvalit. 😂😂😂
Mozno dat aj foto na insta. 😂😂

hastrmistr
25. okt 2020

Nikdy som nedala 1darcek,ale je to podľa fin.situacii.pokial je naučený nedostáva tak nič nečaká ale Vianoce by mali byť o splnených želaní aspom deti, takže 1blbost z reklamy by som mu minimálne kúpila.

veronikaszabova
25. okt 2020

@mtoth Moto GP 20

esquilla
25. okt 2020

@dzina007 škoda, že nemám insta, ale asi si ho rýchlo založím. 🤣🤣🤣

hors
25. okt 2020

Pre autorku .Ja ako dieťa si pametam ,že som od rodičov dostala 1 darček taký čo som si neželala 😭pod stromček na Vianoce. Vieš ako som m sa cítila ?!Bola som smutná znechutene .Písala som vždy listy do okna , o wc ja nemôžem dostať darček aký si želám aj ked jeden .Ale nikdy sa mi to nesplnilo .Bohuzial má odstrihli od vianočných darčekov keď som mala 10 r.Od vtedy som nič nedostala.
Nechalo to na mňa doteraz smutné Vianoce keď si na to spomeniem..Preto mojim deťom kúpim aj keď 1 vec ale určite takú čo si praje .Ty by si mala navštíviť psychológa.Ty si moderná ,mladá matka?podľa mňa si úplne mimo realitu.Dieta tým že sa hrá tak si vyvíja.Lutujem tvoje dieťa .Moja má 7 r preč a stále sa hrá .Darčeky dostáva aj aké si zela 2 aj 3 a plus dostáva aj také čo jej vyberiem (a vždy sa trafim že sa jej darčeky páčia).Ty sa chcete opicit po niekom ,to je úplne mimo vychovávať dieťa podľa nejakej mamičky .🙄🙄Toto je strašné smutné, ľutujem tvoje dieťa 😟

tinqua
25. okt 2020

Vzdy kupim aj jednu vec, ktoru si zela...lebo o tom to je, o radosti...a moje dieta veri tomu, ze Jezisko nosi len jeden darcek kazdemu dietatu a ostatne este kupia rodicia ak si to deti zasluzia 😀 vymyslela som to vtedy ked sa ma pytala preco je Jezisko nespravodlivy a niekto dostane vela a niekto malo...a kuzlo je v tom,ze od Jeziska je vzdy ten,co deti najviac potesi....nepriestrelne....a mozeme sa normalne bavit co kupime starkej na Vianoce, lebo samozrejme dospelym uz nenosi,ale kazdy chce mat radost tak si kupujeme dospelaci navzajom. My mame pravidlo,ze od kazdeho jeden darcek...aj tak ich ma nakoniec 6 pod stromcekom a saty a doplnky ani neratam...tento rok to uz navyse double bude, lebo aj mladsia uz je na svete...nechceme byt zahadzany hrackami, este aj narodeniny su, meniny, babky len tak lebo su v hrackarstve kolkokrat kupia...treba s rozumom kupovat a pre radost....btw tu ceruzku som aj ja kupila tak 3 roky dozadu, velmi ju obzerala v obchode...a nehrala sa s tym viac ako dva dni

lenka2710
25. okt 2020

Akurát to rozoberam s mužom a ten mi vraví, že idealny vek, kedy sa dieťa začne hrať s hračkami a tvoriť je podľa neho od tých 5 do tých cca 11-12 rokov a čím dlhšie tým lepsie! Vidím to aj na mojej malej, má čerstvo 6 rokov a naozaj ju hračky naozaj začali baviť až nedávno, predsa aj ta zručnosť už je lepšia, a rozvíja si tým kreativitu, fantáziu, momentalne dostala barbie pickup od babky a teraz zo stavebnice sklada garáž 😁 nechápem mamičky, ktoré chcú aby ich deti predčasne dospeli, alebo neviem co si tým dokazujú, každé dieťa je iné! Moju napríklad strašne bavia encyklopédie, aj teraz si nejakú želala a jej rovesnicky sú zas niekde úplne inde a nič nieje zle, každé dieťa je nastavene inak, iné bavia bábiky, iné knihy, iné sú radi vonku, iné neodtrhete od tabletu, ale podľa mňa vždy lepšia voľba auto a bábika ako tablet 🤷‍♀️ a 6 ročne dieťa, je stále dieťa a dlho ešte bude

katkati
25. okt 2020

A čo je zlé na hasičskom autíčku?

jasminet
25. okt 2020

Beriem to ako vymyslenú temu, ale budiž.... Minulý rok 10,5 ročná si vypýtala od "Ježiška" bábiku. Dovtedy síce bábiky mala, ale bez záujmu. Nezohnatelna bábika, celá rodina zháňala po certoch diabloch. Krpatej som vysvetlila, že bábika nebude, že je vypredaná. Chápala, ale smutna. To bolo radosti keď ju pod stromom naozaj našla... Doteraz ju češe.

veronikaszabova
25. okt 2020

@jasminet tiez to poznam 🙂
2 roky spat si syn strasne prial PS4. Vysvetlili sme mu, ze nie, ze to je drahe, ze si ma vybrat nieco ine. So smutkom vybral insie. O to vacsia radost bola, ked si to playko pod stromcekom nasiel 🙂

lyci
25. okt 2020

podla mna ta myslienka nie je zla, ale urcite by som ktej knizke kupila este daco s jeho momentalne oblubenou postavickou. nie moc drahe. tu hovoriacu ceruzku s knizkou sa chystam kupit sestrinym detom 6 a 3 rocnym. nic ine im nekupim. ziadne hracky si uz aj tak nevazia. u prvakov momentalne ficia pokemon karticky