Darčeky pre 6 ročného chlapca na Vianoce
Prosim baby je tu niekto kto kupuje detom na Vianoce malo darcekou? Teda maly ma 6 rokov a dostane 1 darcek co si pisem s kamoskami tak prislo aj na darceky na vianoce a maju pokupene milion x a ked som im povedala ze maly dostane 1 max 2 tak pisaly ci som normalna ze 1 darcek aj to ja vyberam lebo on chce len blbosti. Kupila som mu Albi cerusku a to mu podla mna stacy bohate
Ja som chcela bábiku keď som bola piatacka.. 😂. A mama mi nekúpila encyklopédiu, lebo na bábiku som už veľká...
@6mia6 ani on, ale videl ich teraz cez tyzden v Tescu a hned, ze ich musi mat 🙂
Nikto nevravi ze na to nemame len jednoducho dat 90e za vec kt ho bude bavit chvilu nedam. Albi tuzka ho nieco nauci. To ze vasi 11 rocni pubertaci veria na Jeziska je vasa vec 😀 len sa cudujem ze v skole neriesia medzi sebou ze Jezisko ich nenosi.
@6mia6 ...no u nas min. rok frcal Grazlik Gabo, takze u kazdeho si nasiel zo dve casti, doma rovno 5 a tento rok zas fici na Dennik Odvazneho Bojka, 4 casti ma zvysne dostane (inak mam knihomola, stale cita), mam pre neho aj take mini auto na ovladanie, co sa moze aj prevracat, to si velmi prial uz min. rok, ale nestihli sme zohnat, maju ho aj jeho bratranci a velmi si ho zela stale, tak dostane tento rok, dostane aj sedaci vak, tiez si praje tricko a mikinu z nejakej jeho oblubenej hry - rada mu kupim ale este neviem kde, a chcel by aj psika alebo zajaca, takze asi ako spolocny darcek vsetkym v rodine bude zajko, chce aj jeho sestra, ale asi skusime len jedneho, ak sa budu vediet postarat uvidime co dalej, bojim sa aby starostlivost neostala len na mne 🙂 aj nejake lego si este vybral a aj hru milujem slovensko - ale to este uvidim, mozno k babkam.N a narodeniny dostal novy telefon na meniny skolsku tasku, tak tento rok mu toho moc nepribudlo. Zacina byt bicykel maly, ale ten bude v lete ako jeden darcek aj na meniny aj narodeniny, ma pokope. Min. rok na vianoce dostal lyze. A min. rok dostali aj noze na vyrezavanie - celu taku sadu aj s drevom to ich velmi bavilo a stale bavi, zboznuje rezat do dreva, akurat len ze vsade neporiadok z toho.
Ako ze 6rocne dieta je stare na hranie sa s hrackami a ty mu to len tak utnes lebo si povedala ? 😃 Prepac ja som sa hravala asi do 12rokov s barbinami a neviem s cim aj s kamoskami sice to bolo asi 15rokov dozadu ale je uplne bezne ze hra je pre deti velmi dolezita aj pre ich rozvoj a je to prave to na co sa vzdy tesia ked pridu zo skoly ... zato ze tvoje dieta zacalo chodit do skoly neznamena ze musi byt stale zahrabane v knihach je to prvaaaak ! Nieje na vysokej skole len ucit ucit ucit aj vo volnom case a ziadne hry...
Tak ti poviem, chúďa tvoje dieťa. Naozaj mi je ho ľúto, že má takú matku, ktorá má na háku želania svojho dieťaťa. Keď pod stromčekom rozbalí darček, ktorý vlastne ani nechcel a neuvidí tam žiadny z darčekov, ktoré si prial, tak sa pozri na jeho očká, či budú žiariť šťastím.
Mám 2 vnučky,4 a 6 ročné neviem si predstaviť,aby nedostali aspoň niečo z tých darčekov,čo si želajú.Každý týždeň píšu,kreslia Ježiškovi a väčšinou sa to mení.Ja to pozbieram,rodinná rada zasadne a rozhodne. Naše finančné možnosti sú menšie,ale Ježiško a Vianoce sú len raz do roka.
Noooo nespoliehala by som.sa na to ze ta kniha ho nieco nauci. Radsej mu kup normalne knihy a citaj mu tt. Aspon oceni cas s tebou. Alebo ku rovno daj do ruky tablet. 🤷♀️
Tak ste ma inspirovali k predvianocnemu prieskumu. Pytam sa maleho, ake darceky by chcel. Ze vraj slamienky a mydlo 🤷♀️
Tvojho syna mi je ľúto, moja dcéra má 8 rokov a stále sa hráva, stíha aj školu aj hry, aj všetko. Obmedzenia sú len v Tvojej hlave.
@dzina007 :D aspon niekto. ale nie, jasne, ze zovseobecnujem a nie je to tak vsade 🙂 frajerova dcera je prvacka a minule zabudla aj zjest desiatu, lebo sa cez prestavku hrali s kartickami pokemon a nosi ich vsade so sebou. sestrin syn je tiez prvak uplne v inom okrese, dost km od nas a tie karticky dostava za odmenu, ale nesmie ich nosit do skoly, lebo je dobrosrdecny a vzdy sa vratil bez nich. pred nastupom do skoly o pokemonov ani nezavadili
A deti sa v škôlke, škole rozprávajú čo dostali a tvoj nič? Jednu ceruzku ktorú asi ani nechce len si mu ty vybrala? Náš má bohaté vianoce. Od nás, od babky, od krstnej... šak on sa tak teší. Má 5 rokov zaa chvíľku. patroly ma kopu. Zberac lega je z neho po tatovi. Už teraz máme v skrini odložené 2 a jednu tu knihu od alby ľudské telo, a to máme v piatok meninky a v 20 pred vianocami narodeniny. Ja mám radosť aj za neho pre nás to nie sú vyhodené peniaze . Prečo mu nedať keď si to môžeme dovoliť? Počúvaj po čom túži tvoje dieťa aby pri vianočnom stromčeku nebolo sklamane a smutné. :(
@dzina007 reklama vravi ze ho nauci aj lazdy kto ma ju tak vravi ze je super.
ANONYMKA prosim ta, pocuvaj zdravy rozum a tvoje dieta. Nie reklamu, insta mamicku, atď...
A ináč teraz je akcia v draciku na to hasičské auto za 64eur 😁
Ale vážne, ak je to pravda a nič mu nekúpiš, ja by som mu nejaké auticko z Patroly poslala.
Lenže adresu mi určite nepošleš, lebo sa hanbíš
@jana005 ja sa nehanbim ... preco bi som sa mala? Ze nedam dietatu niejaku blbost ale snazim sa ho rozvijat? Naco mu bude x blbosti?
Nekradni tvojmu dieťaťu detstvo preboha. 6 ročný chlapček je este malé dieťa a ma si užívať detstvo. A nie sa LEN vzdelávat, na to ma ešte cely zivot. Nechapem prečo pre nho nedokážeš spraviť kompromis a kúpiť mu jednu hračku na rozvíjanie, okej. Je to pre dieťa dobre a tiež kupujem aj také hracky. Ale kúp mu aj nejakú hračku, dve ktorej sa poteší a chce ju. Nemusíš kupovať xy hraciek. Spraviť mu radosť. Pre jednu matku, ktorá miluje svoje dieťa to je samozrejmostou.
Tak ako ja mám dosť, že v 6.rokoch skončilo detstvo. Chudák tvoj syn. Druhé si radšej ani nerob.
Teda ja som nevedela ze montessori detstvo je taketo krute. Vyhlasit ze 6 rocne dieta je velke na hracku? Tak to ja som sa teda hravala este asi ako 12 rocna s babikami a podla toho co tu citam by som sa asi mala ist mame podakovat ze mi to dovolila a ze sa nerozhodla utat moje hry v 6 rokoch.
To ozaj mu musis davat taketo lekcie uz ako 6 rocnemu? Vobec ti to nieje luto? Ja nepoviem keby chce od teba aby si mu kupila polovicu dracika ale chce jednu posr.. labkovu patrolu a ty mu ju odmietas kupit lebo ani nejaka sibnuta insta montesori mater ju svojmu dietatu nekupi? Mne sa normalne urobilo nevolno 🤢
ak takto reagujes aj na kamosky, tak 1. necudujem sa ich reakcii, 2. cudujem sa, ze este nejake mas.. velmi zle na mna posobis a to ta ani nepoznam osobne
ta instagramova mamicka je acernas?
A este by ma zaujimalo co take dostanes ty na Vianoce dufam ze to nebude parfem, sperk alebo nejaka ina blbost co si dospeli zvyknu kupovat. Lebo ked sa musi dieta uskromnit tak potom kazdy, takze max. lacna kanvica alebo filtre do vysavaca.
Ale veď on nechce x blbosti, chce jedno auto.
Je ešte malý, tak nechápe, že je to veľmi drahé auto.
Máš sa s ním dohodnúť, že Ježiško mu kúpi iné autíčko.
A nie tvoju hlúpu knihu. Keby si ju prial, tak ok.
Ale tú knihu chceš pre neho ty, a nie on.
A najsmutnejšie na tom je, že si to autíčko môžte dovoliť, a aj tak mu ho nekúpiš.
My máme štyri deti, akurát mi skončil rodičak, som bez práce, a predstav si, aj tak som to požiarnicke autíčko malému kúpila, lebo frčí na patrole, boli sme v draciku, ani nechcel odísť od toho auta, keď ho videl.
Tak sme ho boli rýchlo kúpiť v piatok, lebo lacnejšie som ho na nete nenašla. Preto som ti písala, že je v draciku v akcii.
Ta cena mi za tú jeho radosť, keď si ho nájde pod stromčekom, stojí.
On nechápe, že to stojí plno peňazí.
Prosím ťa, kúp mu aspoň iné auto z Patroly, sú aj za desať eur.
Lebo bude strašne sklamaný, keď si pod stromčekom nájde knihu, o ktorú nestojí.
To mu ozaj chceš spraviť??!!
No len ta kniha nie je montessori :( ked uz ti ide o to :/ A mame tu aj skup montessori https://www.modrykonik.sk/group/1977/ , ak v nej nie si.
My s pomanželom sme teraz dcérke kúpili na narodeniny dva darčeky. Bábiku, po ktorej už dlhšie túžila a knihu po anglicky, aby sa aj niečo naučila.Velmi pekne to vystihla detská psychologička,ktorá ti tu napísala svoj pohľad. Pre 6rocne dieťa je hra veľmi dôležitá, aj keď mu už začali povinnosti,on ten detský svet ešte veľmi potrebuje k svojmu zdravému vývinu.Je mi ľúto,že tak prísne rozmýšľaš. Som lekárka,ktorá svoje deti vychováva aj štýlom montessori a mám k tomu aj niečo naštudované...Vo všetkom treba nájsť rovnováhu, tvoj synček určite potrebuje aj autíčka(nemusia byť drahé),figúrky , zvieratká a iné hračky kvôli rolovym hrám.Deti sa tak snažia napodobňovať nás dospelácky svet a takým spôsobom sa učia. Kľudne mu môžeš kúpiť aj monte pomocku, ak je prvák určite mu tak ulahcis štart v škole. Je toho na výber veľa.(smirglove písmená, červeno modré tyce...)Hovoriace knihy niesu z pohľadu monte pedagogiky ideálne. Je dobre,ak máš záujem ho tým smerom vzdelávať. Ale s ničím to netreba tlačiť do extrému...Tvoj syn má IBA šesť rokov, túži sa hrať. A z môjho pohľadu, najväčšiu radosť mu urobíš ak sa s ním s tým autickom pohras! Držím palce, aby ste zmenili názor. Skúste si prečítať aj knihy o respektujucom rodičovstvo, čo má tiež blízko k montessori. Dieťa netreba pretvárať ako si rodič praje, skúste sa vcítiť do jeho potrieb a túžob. On ešte žije vo svete fantázie, hier a netreba mu tento svet vziať. Určite to budete vedieť skĺbiť aj so školskými povinnosťami.🙂
@rooberta my si darceki nedavame
@ivasteva babyku?

@veronikaszabova nas kolobezku ma, hru na PS4 chce FIFA21, na obliečky by si ani nespomenul :D, oblečenie spomenul ale nič konkrétne.