Darčeky pre 6 ročného chlapca na Vianoce
Prosim baby je tu niekto kto kupuje detom na Vianoce malo darcekou? Teda maly ma 6 rokov a dostane 1 darcek co si pisem s kamoskami tak prislo aj na darceky na vianoce a maju pokupene milion x a ked som im povedala ze maly dostane 1 max 2 tak pisaly ci som normalna ze 1 darcek aj to ja vyberam lebo on chce len blbosti. Kupila som mu Albi cerusku a to mu podla mna stacy bohate
Anonym
darcek-Y, bab-I-ku
Moja mala chce podla mna len blbosti,chodi do skoly a hracky uz teireticky nepotrebuje,ale aj tak jej kupim co si zela a nie 1 lebo mna to tesi ked jej mozem urobit radost a nie len na vianoce
Tak u nas to este nie je take, ze si mala nejako vybera. Ale nechcem ju ucit moc na vela darcekov, urcite jej budeme kupovat nieco co chce. Nieco aby bola stastna ale nechcem aby sa to nejako prehanalo, pretoze kamoskina mala sa naucila na kopu darcekov a u kazdeho a potom len na darceky sa vypytuje :/
Ja neviem načo si zakladala túto tému ideš si aj tak tvrdohlavo len svoje dokonca Ti tu aj psychologička napísala ze nerobíš dobre ale Ty len to svoje dookola. Ale Tvojho dieťaťa mi je veľmi ľúto. A ešte sa aj smiať z toho ak 11 ročne dieťa verí na Ježiška je úbohé. Ja som ako dieťa tiež dlho verila že mi tie darčeky nosí Ježiško a chcela som aby aj moje deti dlho verili, lebo to kúzlo a čaro je krásne. Dokonca aj teraz si hovoríme že budeme písať Ježiškovi( nebrať doslovne) a čo by chceli od Ježiška a to sme doma už všetci dospelí. Chceme si zachovať to kúzlo Vianoc. Neskutočne mi je ľúto Tvojho syna, že ho vlastná matka oberá o to čaro. Ale Tebe je to evidentne jedno ideš si aj tak svoje.
My dame cca 3 darceky. 1 by som nedavala lebo sa nemusis trafit. Kupili sme synovi Albi pero s knihami teraz v septembri na narodky a vobec ho to nebavi, nehra sa s tym
A ešte by som Ti odporučila ak tak veľmi chceš aby sa Tvoj syn vzdelával tak aby mal aj vzdelanejšiu matku, nauč sa gramatiku.
...nebudem brat synovi predstavu Vianoc, pravdaze nieco tusi ze to asi nebude celkom pravda s tym Jeziskom, ale netrufa si neverit, co ak by predsa len. Ma 11 , ale nevadi, ma este dvoch mladsich surodencov kt. Jeziskovi absolutne doveruju 🙂 Minule Vianoce pripravkl pascu, nechal Jeziskovi pri stromceku odkaz aj s nalepenou ceruzkou kde ho vyzval aby sa podpisal ak si idkaz precital. V odkaze mu samozrejma velmi pekne podakoval za vsetko co pre nas ludi spravil a aj za tie darceky. Ked som rychlo vbehla do izby tam tie darceky povykladat, precitala som si idkaz a druhou ceruzkou ho podpisala. Ked sme sli od stedrovecerneho stola do izby, tesili sa ako vzdy aj bali ci nejdeme moc skoro, ci tam nieco bude ci nie,... skratka to nadherne detske ocakavanie. Syn bol zvedavy na pascu, ked tam nasiel pidpisany odkaz s neodlepenou a nedotknutou ceruzkou, to bolo prekvapenie, cele vianoce o tom rozpraval ze predsa len existuje a stacilo mu ze mala sestra mu potvrdila ako ho videla mihnut sa poza okno a bolo po starostiach s Jeziskom 🙂 Kto veri a prosi dostane 🙂 Tym Ti chcem len napisat ze detsky svet nema presne hranice kedy treba celu fantaziu a vysnivany svet vymenit za realitu. Hoc aj 11 ale je to stale este dieta so svojimi predstavami, potrebuje sa hrat. Moj syn nie je nijako zaostaly zeby suvislosti nechapal, je vyborny ziak, ma kopec kamaratov, je velmi pritulny a spava stale s plysakmi, vsetky maju mena, bez svojej najoblubenejsej ovecky sa nehne ani na krok. Nebudem mu temto svet predcasne brat, pride cas kedy to pominie samo, mozno tento rok, mozno ten dalsi. Nase deti vedia ze dospelaci sa obdaruvaju picas vianoc aj navzajom nejakymi malickostami, lebo si chcu spravit radost, a preto sa aj stretavame s celou rodinou, aby sme boli spolu, a radi niekoho potesime aj malym darcekom. Ja som od malej dcerky dostala min. rok k Vianociam nahrdelnik z goralok a aj obrazok, dala mi to s tym ze mi chcela spravit radost a chcela mi nieco dat aj k Vianociam. Dala to pid stromcek este rano ale ze si to mam rozbali az vecer s ostatnymi darcekmi 🙂 Velmi ma potesila s tym. Vianoce su najkrajsie prave s tymi detmi, ich pohlad na vec a ta nekonecna radost a ocakavania patria k tym najkrajsim okamihom, netreba to zbytocne a predcasne a hlavne nasilne vytlacit prec z rodiny...
Ja mam pocit ze to pero chces vlastne pre seba aby si sa mohla rozvijat a učit.
Autorka, povedat ze tvoj syn chce len blbosti je tak velmi nespravne. Ved ty mu skodis. Myslis si ze ho vedies k lepsiemu ale v skutocnosti ho ucis ze je on len hlupak lebo tuzi po blbostiach. Toto je take smutne. Ty netuzis vidiet radost v synovej tvari ked otvori darcek po ktorom tuzil? Nerobi ta to stastnou? Ved darceky su prave o tom ze robia radost najma tym ludom ktory ich davaju. Ja sa tesim ako blcha ak viem ze sa mi podarilo kupit nieco co sa muzovi bude urcite pacit. A on je dospely... urobit radost dietatu je ta najlepsia vec na svete. Cudzi ludia by chceli urobit radost tvojmu synovi a poslat mu to autocko. Nerozumiem ti... co a stalo s tebou ze si takato? Typujem ze tvoji rodicia robili tebe toto iste. Ked si po niecom tuzila, tak ta odbili so slovami ze chces len blbosti.
Si moderna a nechas si poradit? Tak si nechaj poradit! Ja som zastanca rozumnych hraciek ktore rozvijaju dieta. Sledujem aj montessori, v rodine mame spec. pedagogicku ktora nam taktiez vie velmi pomoct ohladom aktivit (mimochodom ma aj verejny profil a myslis si ze jej deti nemaju doma aj labkovu patrolu? Myslis si to na zaklade toho ze tam ziadnu taku fotku nema? ) syn dostane knizky lego a posledny a zaroven hlavny darcek dostane co si zela on! Aj ked to je podla mna blbost ale to bude ta najvacsia radost ktora stoji za to. Syn je prvak a posledne na co ma chut ked pride zo skoly a urobime ulohy je zobrat si albi knihu a "ucit sa dalej". Mimochodom ano je to par rokov dozadu ale nasa generacia sa este v 12tich rokoch hrala s barbie... ak si mala tazsie detstvo neprenasaj to prosim na svoje deti dalej a dopraj mu nie teda za 90e ako pises ale prelistujte si letak a nech ti poukazuje co ho zaujme aj lacnejsie aby bol kompromis a aby si tam nasiel nieco z toho co si zela on. Este mu neber detstvo prosim 💙
Tak nepros o radu keď si už sama rozhodnutá..

@trema 👍