icon

Darčeky pre jednoročné vnúča

19. sep 2025

Ahojte čo by ste ešte kúpili k 1.narodeninám vnucky ako starý rodičia okrem darčeka
Zvykne sa aj nejaká kytica?alebo nejaký darčekový koš vďaka

really8
19. sep 2025

@anonym_autor ako babka by som kupila presne to co mi nevesta povie. Naco kvety a darcekovy kos?

anonym_52a0cc
19. sep 2025

Treba sa opytat rodicov dietata, aby ste nekupovali hluposti. Kytica je pre rocne dieta uplne zbytocna.
Ak chcete kupit darcekovy kos, treba sa rodicov opytat na zlozenie darcekoveho kosa, aby jednotlive potraviny vyuzili a dali ste tam tie, ktore dieta jedava.
Kazdopadne, opytat sa rodicov co chcu a poslu vam co bude dobre alebo vam povedia, ze chcu peniaze a chcu si ich nazbierat na hodnotnejsiu vec pre dieta.
Na co si komplikovat zivot tym, ze sa pytate cudzich ludi na MK, ked vam rodicia povedia najlepsie?

autor
19. sep 2025
@anonym_52a0cc

Treba sa opytat rodicov dietata, aby ste nekupovali hluposti. Kytica je pre rocne dieta uplne zbytocna.
Ak chcete kupit darcekovy kos, treba sa rodicov opytat na zlozenie darcekoveho kosa, aby jednotlive potraviny vyuzili a dali ste tam tie, ktore dieta jedava.
Kazdopadne, opytat sa rodicov co chcu a poslu vam co bude dobre alebo vam povedia, ze chcu peniaze a chcu si ich nazbierat na hodnotnejsiu vec pre dieta.
Na co si komplikovat zivot tym, ze sa pytate cudzich ludi na MK, ked vam rodicia povedia najlepsie?

@anonym_52a0cc aj cudzí ľudia vedia poradiť
Pekný deň 😀

autor
19. sep 2025
@really8

@anonym_autor ako babka by som kupila presne to co mi nevesta povie. Naco kvety a darcekovy kos?

@really8 ja sa pytam či je zvykom kytica alebo darčekový kôš
Okrem darčeka

lucia13022023
19. sep 2025

Ešte som nikde nevidela aby niekto dal ročnému dieťaťu kyticu. A darcekocy kos aký myslíš? Plienkové? Ci s jedlom?

katkamyska
19. sep 2025

ja si myslím, že nejakým tým košom nič nepokazíš, ak tam bude to čo dieťa má rado, či nejaké kukuričné chrumky, čerstvé či lyo ovocie sú rôzne kaše, jogurty kľudne aj vlhčené obrúsky, plienky tam zakomponovať... previazať to nejakou ružovou stuhou a bude to super.

really8
19. sep 2025
@anonym_autor

@really8 ja sa pytam či je zvykom kytica alebo darčekový kôš
Okrem darčeka

@anonym_autor tak ti hovorim ako mama 2 a 3 rocneho ze nie. Nedava sa kytica kos ani flaska. A dalsie nie cudzi ti nevedia poradit co vnuca potrebuje. Kup to co ti povedia a nestavaj sa tu na hlavu.

anonym_52a0cc
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_52a0cc aj cudzí ľudia vedia poradiť
Pekný deň 😀

@anonym_autor a neporadila som? 🤣

anonym_946876
19. sep 2025

@anonym_autor Moji rodicia vzdy kupia v kvetinarstve taku malinku kyticku a dcerky sa vzdy tesia, lebo je to ICH kytica, nikoho ineho. Ale ak nechces, nemusis kupovat, nie je to povinnost.

pribinak
19. sep 2025

Kúpila by som len darček pre dieťa. Ak chceš kyticku tak ju daj matke dieťaťa

darčeky, napr knižky, lego pre najmenších, možno odrazadlo pre najmenších, kočík pre bábiku ….

anonym_212339
19. sep 2025

Kludne k darceku pre dieta kup kyticu neveste a kludne aj sladky darcekovy kos s vinom. Myslim, ze nevesta sa potesi. Ak teda ti ide o potesenie nevesty a aj teda syna. Tiez zrejme zje tie sladkosti a vypije vinko so svojou zenou.

anonym_52a0cc
19. sep 2025
@really8

@anonym_autor tak ti hovorim ako mama 2 a 3 rocneho ze nie. Nedava sa kytica kos ani flaska. A dalsie nie cudzi ti nevedia poradit co vnuca potrebuje. Kup to co ti povedia a nestavaj sa tu na hlavu.

@really8 potom sa cuduju, ze su tu diskusie, ze nevedta nas neprijala, nechce, aby sme k nim chodili, nechce nam davat vnukov, lebo cudzi tiez poradia. Poradia, ale ocividne pani sa prikloni k nazoru, ku ktoremu inklinuje a utvrdi sa vo svojom 🫠

anonym_0d2941
19. sep 2025
@anonym_946876

@anonym_autor Moji rodicia vzdy kupia v kvetinarstve taku malinku kyticku a dcerky sa vzdy tesia, lebo je to ICH kytica, nikoho ineho. Ale ak nechces, nemusis kupovat, nie je to povinnost.

@anonym_946876 ano rocna sa urcite potesi lebo je to jej kytica😂😂😂 bude akurat nastvana ze ju nemoze davat do pusy🤦‍♀️

diewcatqoo
19. sep 2025

Nedavno slavila prve narodeniny dcera a uznavam, ze kytica, ani darcekovy kos navyse este k darceku by ma vobec nepotesili. Jedine, ze by bol ten darcekovy kos len pre mna s tym, co mam rada ja, za to, ze som sa o dieta prikladne starala aj napriek nevyslovitelnej unave a extremne blbej nalade 🙂

anonym_9509f5
19. sep 2025

@anonym_autor my sme dostali peniaze a darcek, pre dievcatko moze byt napriklad maly kocik s babikou alebo odrazadlo

ivik4
19. sep 2025

Kytica k 1. Narodkam ? Nie

adriana2503
19. sep 2025

kytica nie 🙂 ja by som skor kupila v Tedi tu heliovu bombu za 10 € s tou nafuknete cca 3 balony a to by vnučatko mohlo potešiť ;)

buduciotec
Autor odpoveď zmazal
buduciotec
19. sep 2025

@anonym_autor Ahoj 🙂 my sme k prvým narodeninám nechceli len hračku, ale niečo, čo má aj dlhodobejší prínos. Okrem darčeka určite poteší aj kytička pre maminu alebo niečo symbolické. A čo sa nám veľmi osvedčilo, je prístup do vzdelávacej platformy spukid.com – sú tam hry a aktivity na rozvoj detí od narodenia do 6 rokov. Je to taký darček, z ktorého má radosť aj dieťa, aj rodičia.

anonym_54df3b
19. sep 2025
@adriana2503

kytica nie 🙂 ja by som skor kupila v Tedi tu heliovu bombu za 10 € s tou nafuknete cca 3 balony a to by vnučatko mohlo potešiť ;)

Uz to tu napisala
@adriana2503 heliove balony,moja rocna balony miluje aj dvojrocny.Kvetinku da do pusy.Darcek,plus nejake €na plienky prip.mlieko by potesili mna alebo prispiet na topanky kedze zacina chodit.U nas su vsetky hracky,odrazadla po starsich detoch to by mi radost neurobilo.

lucia13022023
19. sep 2025
@anonym_946876

@anonym_946876 bavíme sa o ročnom dieťati. Tvoje ročne dieta sa potešilo kvetu?

deedol
19. sep 2025

NIE, ani kyticu, ani darcekovy kos. :D ak velmi chces darcekovy kos, tak sa opytaj mamy dietata, ake PRESNE veci pouziva (napr. aky krem na zadok, ake plienky, atd.) a vyskladaj kos sama. a aj co sa tyka hraciek sa porad, ludia vela veci pre taketo male dieta maju, lebo si poposuvaju kamosky medzi sebou, tak nech im zbytocne nezapratavas byt.

kp7333
19. sep 2025

Namiesto kvetov radsej balon naplneny heliom - myslim, ze aj v Draciku to robia. Tomu sa dieta potesi. A miesto kosa by som radsej dala poukazku do dm-ky.

anonym_4a01a8
19. sep 2025

Nie, netreba... Navyše to stoji tolko penazi a kvety uschnu..
Namiesto toho urcite radsej spominanu poukazku do dm, nech si kupia co potrebuju, ale nemusis podla mna ani nic
A peknou knihou nikdy nič nepokazis, nejake leporelo, pozri svojtka napr alebo stratene sovica.. napr na babyknihy najdes podla veku rozne mile hracky, pomocky, knihy. Co nevyužije teraz, mozno aj neskor, nemusi to byt len pre 1r dieta

gab1sol
19. sep 2025

@anonym_autor viem, ako som vnímala dary k prvým narodeninám oboch detí… A viem, že v tomto plne akceptujem rodičov dieťaťa a aj budem akceptovať. Áno, dievčatá sa teraz potešia malej kytičke, ale nie, keď mali rok. A prečo sa treba poradiť s rodičmi a nie s cudzími? Lebo cudzí môžu preferovať iné veci ako tá konkrétna rodinka.
Osobne by ma kytica potešila, lebo milujem kvety, ale v tomto prípade by som ju teda smerovala mamine dieťaťa. A darčekový kôš? Toto u nás nikdy. Nikdy sme ho nerozobrali, len niekde odpratali a po čase vyhodili…

drianaa
19. sep 2025

Darček podľa dohody s rodičmi a kvietok pre maminku

januska12323
19. sep 2025

Opýtaj sa rodičov, ročné dieťa sa zahrá najlepšie s krabicou.

modrahruska
19. sep 2025

Nezvykne sa kytica ani darcekovy kos. Dnes je v kurze na vsetko sa pytat rodicov, ano pri darcekoch typu kolobezka, topanky a cokolvek co musi sadnut by som sa bud opytala rodicov alebo sa kupe radsej vyhla, ale uplne v pohode mozete kupit nejaky iny pekny darcek a ked sa im aj nahodou nebude pacit, tak ziadna drama. Za mna je stavka na istotu pekna knizka a napriklad lego duplo. Pokojne to moze byt aj pre trosku starsie ze napr od 1,5-2 rokov, bud odlozia alebo sa s tym uz krasne pohra. Nikdy som nijakym darcekom neohrdla, ak aj nebol mne po chuti, maly sa s nim nejaky cas zahral a odlozili sme a hracky aj tak rotuju, cize v pohode. A ked je dieta vacsie, neuskodi ani lekcia ze nie vzdy sa mozno kazdy trafi do vkusu, dolezite je, ze je darcek dany z lasky.
A ak bude oslava, je moznost navrhnut ale to naozaj po dohode, ze napriklad zaplatite tortu.

novapopradcanka
Autor odpoveď zmazal
maryetta
19. sep 2025

Ozaj daj bud co ti povedia rodicia vnucata. Alebo sa skus s nim dohodnut ze budes sporit peniaze resp nejaky ucet alebo co kde budes prispievat. Ako taketo dary 🙈 darcekovy kos tak mozno o 50 rokov.
A kyticku ak tak ku cca 10rokom 😉