Darčeky zo Slovenska pre rodinu z Kolumbie
Ludkovia,prosím,raďte.Potrebujem darceky pre zaťových rodičov cca 55r. a surodencov 25r.sestra a dvaja bratia pred 30tkou.Sú z Kolumbie. Darceky by mali byť niečo naše slovenské,mensích rozmerov,ľahké,kvalitné hoc nie mega drahé,nie potravinové.Radsej viac darcekov ako jeden váčší.Nepoznam ich záľuby,sestra je baletka.Mama má rada kozmetiku.Žiju tam v dome vo veĺkomeste.
Ďakujem.
Knihu o Slovensku v španielcine asi nemame,či?
ja by som sa potešila nejakej keramike - napr. držiak pod varechu… ja som si kúpila na kréte či kde a jeden z obľúbených kúskov u mňa… ak by som nenašla, dala by som si urobiť na sashe…
Nepotravinove ….nejaku obrázkové encyklopédiu príroda hrady zámky jaskyne
Alebo nejaké krojove košele a klobúky …pofotia sa
ja by som sa potešila nejakej keramike - napr. držiak pod varechu… ja som si kúpila na kréte či kde a jeden z obľúbených kúskov u mňa… ak by som nenašla, dala by som si urobiť na sashe…
@janinah a čo tak nejaký pekný vyšívaný opasok? Dámsky s nejakým slovenským kvetinovým vzorom. Alebo nejakú menšiu vyšívaný kabelku, brošňu?
možno aj nejaké magnetky
@liz_lemon ooo, paradne, majú aj v košiciach!
Čo tak obraz - napríklad z mesta odkiaľ pochádzaš, do veľkosti A5. Stačí nejaká známa stavba či ulička alebo príroda - napríklad tatry. Dajú sa kúpiť obrazy menších rozmerov nakreslené uhlíkom, akvarel alebo akryl. Alebo séria fotografií ktoré si doma zarámuju (aby si ram nemusela prevážať v batožine).
Škoda že potraviny si vylúčila. Nedalo by sa aspoň niečo odniesť v originálnom balení? Naše sladkosti ako študentská pečať, mila, horalky...
Niečo pekné od Petra Tóth alebo Kamenska dizajn - tá má okrem šperkov aj iné veci: hrnčeky, tašky...krásne veci a použité vzory sú určite slovenské, resp. inšpirované slovenskými... nehrozí, žeby opajcli teraz "všadeprítomné" škandinávske alebo maďarské alebo moravské tradičné vzory, ku ktorým niekto prirobí nápis "Slovakia" a už sa to chce tváriť ako tradičný slovenský vzor...na to pozor 😉
Skús porozmýšľať čo by potešilo teba 😀 ja som za veci praktické, nemám rada lapače prachu, ani zbytočné dekorácie, navyše z miest, kde som nikdy nebola 😅 čiže ak to má byť drobnosť, ľahká, skladná, nie drahá, tak pre chlapov napríklad Fuskale čičmanské, sestre pozrieť plátenú tašku s našim vzorom a mamine kozmetiku čo je spomenutá vyššie ak prejde alebo potom niečo do domácnosti, utierky napr.
Ja som nášmu anglickému zaťovi vybrala odtiaľto grafiku nášho mesta:
https://bratiska.sk/kategorie/limitovane-printy
Priamo som kúpila v Artfore.
Slov kozmetiku alebo sperk
@janinah niečo praktické do kuchyne slovenské utierky chnapky so slovenským motívom, hrnček na kávu s ich menami....
Lesný med, darčekové balenie mesovnickov, naše bylinkové sypane caje, sušenú klobasku, potom napr balenie tatranskeho čaju rôzne percenta
@pribinak citam s porozumenim ,nie potraviny
@janinah chlapom opasky z pravej koze od slovenskeho vyrobcu ..kupujem opasky cez net zo stranky opasky sk.,zenskym kozmetiku AB , to co vyuziju a co pouziju ,ziadne ludove motivy z pred storokov ,to by nenosili, buchnu to do suplikov a finito
@janinah chlapom opasky z pravej koze od slovenskeho vyrobcu ..kupujem opasky cez net zo stranky opasky sk.,zenskym kozmetiku AB , to co vyuziju a co pouziju ,ziadne ludove motivy z pred storokov ,to by nenosili, buchnu to do suplikov a finito
@renesance80 kozene veci dostavame od nich.maju kvantum hov.dobytka a kopu kozenych vyrobkov.Mam odtial asi 5 kozenych a aj ručne maľovanych kabeliek
Dakujem vsetkym.urcite nieco najdem a pozerám aj vase tipy
@janinah v Mexiku aj v Peru chutili naše cukríky. ale nechceš potraviny. knihy o Slovensku sa dajú nájsť v španielčine myslím, ak nenájdeš, hľadaj obrazové fotoknihy s popisom fotiek v angličtine. mamine by som nejakú kvalitnejsiu kozmetiku, poteší sa aj inej európskej značke. otcovi podľa toho, v čom pracuje, čo ho baví, nehľadaj typicky slovenský ľudový folklór, ich poteší, že je vec z Európy a je to niečo, čo sa im zíde. ty asi o nich vieš viac, čo robia, čo majú radi.
Dakujem vsetkym.urcite nieco najdem a pozerám aj vase tipy
@janinah dobrých nápadov bola kopa, ja len pripomínam, mysli aj na to, aby to nebolo príliš veľké a ťažké (do lietadla), napr. keramika je krásna, ale nespratná a ťažká
Ja som este rozmyslala nad pekne vysivanym obrusom - tieto latino radi stoluju spolocne aj vo vsedne dni aj na sviatok - len svaitocny by musel byt asi na velky stol, tam sa vzdy zrazi kopec ludi
Knižka , bez problémov. U nás cestu prežili aj hrnčeky z modranskej keramiky. Šupolové bábiky,, niekde sme kúpili dosky na krájanie, ručne robené s čičmanskym vzorom. Pozri čo ponúka Uľuv... Mali krásne ľanové výrobky.
Ja som este rozmyslala nad pekne vysivanym obrusom - tieto latino radi stoluju spolocne aj vo vsedne dni aj na sviatok - len svaitocny by musel byt asi na velky stol, tam sa vzdy zrazi kopec ludi
@prasiatko30 tiež by som kúpila obrus, nejakú vázu, šálky,kozmetiku, šperk.Skor praktické ako supolienky, obrazy, vyšívané bluzky

Lesný med, darčekové balenie mesovnickov, naše bylinkové sypane caje, sušenú klobasku, potom napr balenie tatranskeho čaju rôzne percenta