Dávajú vám ako manželom vaši rodičia rovnako hodnotné darčeky?
Mna len zaujima, ci dostavate od rodicov/svokrovcov na meniny/narodky rovnako hodnotny dar, alebo sa medzi vami a manzelom robia rozdiely.
Totiz moji rodicia davaju mne aj muzovi vzdy na chlp rovnako. Kdezto svokra ide k muzovi blahozelat s troma taskami, priklad:na narodky dostal muz od nej 100€ do obalky, drahy konak, syrovu tortu, kozmetiku, atd) mne na narodky dala hrniec co dostala za body (bez pokrievky- ta stoji 30€ ) alebo na meniny som dostala pohladnice co daval primator dochodcom, primatorovu hlavu z prednej strany ale vystrihla ;) a pero s ceruzkou (asi nasla v skole, robi upratovacku). Nejde mi o hodnotu darov, radsej by som dostala rovnaku cokoladu/ smsku s muzom, ked to bude uprimne. Uvazujem co jej mam kupit teraz na bliziace sa narodeniny...
Ja svokre nekupujem nič a nič nečakám 😁 im kupuje chlap, ja svojim.
vybavené. Dary sa nevymyslaju, kúpime niečo ak nám niečo padne do oka, ak nie tak nie, to rovnako je to ak z ich strany a za obálku s peniazmi by sa prepadli pod zem. Je podľa mna smiešne to porovnávať.. veď nech dajú komu chcú čo chcú...
@wena presne tak 👍
@rakahaka takéto veci mi nikdy nenapadlo riešiť a udivuje ma ze niekomu to stojí za ten čas... Zarobíme si sami, stačí ze si spomenú a zagratuluju, žiadne hodnotné dary neočakávam, keď dostanem ok, keď nue, tiež ok... Ja tiež dám mužovi niekedy dar za 1000 euro a niekedy čokoládu, takisto on mne...
@simca06022011 hej... To s tou obálkou som sa tiež zasmiala - dospelým detom🙂 u nás starý rodicia dávajú vnúčatá ale sorry, zarábam, som zdravá... Aby mi starý rodicia dávali obalky:/
Paneboze to vazne taketo nieco mozete riesit? 🤦🏼♀️ A este aby mi svokrovci davali peniaze? To kde sme?🙈 vnucatam nech daju, ale neveste alebo dospelemu synovi? 🙄 ach.... my si davame dobru cokoladu alebo take nieco co mame radi. Ale aby som riesila dary, kt.vacsinou aj tak kazdemu zavadzaju niekde v skrini🙏 Ale! Hlavne ze maju hodnotu!
@primadonagirl 😂😂😂 si ma rozosmiala,až som si dieťa zobudila😉
Neviem, ale mna skor prekvapuje ze s povolaním upratovačka vie dat 100€, drahy konak a aj tortu.
Myslim ze k synovi je stedra az az a isto keby ma viac, da aj tebe.
Ale urcite to nie je rovnaka situacia,ani keby bola manažérka s platom 1500€.
Takze by som si vazila aspon tie dary pre syna.
A jej na sviatok? Sa jej opytajte co potrebuje alebo si praje.
Ci nejaka kniha, alebo co ja viem, nieco do kuchyne - smoothie mixer.
Alebo voucher na masaz, alebo denný vstup do kupelov (ak máte po blízku niečo, nech si záplava )
@kristina2412 To som rada že si sa pobavila.
my sme si to rozdelili takto, moja rodina mne a jeho rodina jemu. A takisto aj my im, ja kupujem mojej a on jeho rodine
dostávam určite hodnotnejšie dary ako mm. Takže na Vianoce mi dal otec 1000 e - pre celú rodinu. Svokrovci nám nedali nič, len deťom po 9 e - v drobnom....
mne raz dala svokra na Vianoce opozeranú starú knihu kuchársku a mm nejaké tričko - ale nové... beriem to tak, že robia čo môžu a jednoducho to neriešim....otec býva blízko nás, takže sa o neho staráme....
@primadonagirl 😂😂😂 možno jej ju číňan dal sám od seba aby sa jej už zbavil
@sivana09 akoze prepac ale teraz si napisala ze mamicka na rodicaku je podla teba pohodlna, nestastna, neuspesna a nespokojna? a naviac od ostatnych stale nieco ocakava? narovinu ti to vysvetlim ako blavacke a karieristke a netusim ci uz vobec mamicke (lebo mamicky vedia ako tazko sa od pol rocneho babatka odlucit ) lebo zapadnari rozmyslaju inak... byvam na vychode a v nasom okresnom meste niesu ani jedine jasle (najblizsie su ani nie vo vedlajsom ale az dalsom okrese vedlajsom okrese cca 50 minut autom)... babicky ako som pisala pracujuce, a keby som chcela opatrovatelku legalne musim jej dat minimalnu mzdu co mne neostane z mojej vyplaty skoro nic lebo ja dostanem vyplatu v cistom ale jej musim platit aj odvody a teda moje naklady na nu je minimalka v hrubom 😀 + budem mat rodicak ale oplati sa mi kazdy den chodit do prace a opustat dieta na 9 hodin koli zopar (cca 50) euram naviac? (a to este mam na vychod dobry plat lebo vacsina mamiciek ma minimalku v cistom) odpovedz si sama ... veru viac sa spokojna citit nebudem a ani stastna a ani uspesna lebo k tomu ja osobne od dietata odchadzat nemusim... a ver ci nie predtym ako sme brali hypoteku (a niesme v bratislave takze 20% sme museli dat z nasich uspor) sme aj my kupovali rodicom drahe darceky (mame som vybavila celu kuchynu novymi spotrebicmi a svokrovci dostali notebook a tv) a oni nam davali po vonavke ci cokolade a nikomu to neprekazalo...jednoducho karta sa obratila a my na drahe darceky nemame a oni takto pomozu viac ako vonavkou a dobre to vedia...ps: nidy sme od nich peniaze nepytali a ani neocakavame ze to bude trvat nejak dlhodobo
@0silvia0 ako si na tom so sebelaskou? teraz uplne vazne ti pisem.. lebo ked nevies odjakziva prijimat darceky, to nie je OK.. mozno mas niekde vnutri pocit, ze s ich nezasluzis, ze mmusis sama.... makat.. mozno nieco z miulosti, nevinna poznamka z detstva, ktoru si ani nemusis pamatat.... ale normalne to nie je 🙂
A je upne jedno,ci da rodic darcek, alebo peniaze.. mne napr. mama dava radsej peniaze, lebo ma 76r, zije na dedine, nevie co je moderne pekne, co deti porebuju a chce, aby som to radsej vybrala a kupila ja.... je to uplne jedno, nie?? Ja im kupujem radceky tiez, napr. nejake drahie viitaminy, nejake oblecenie atd... pre potesenie, inak to nepotrebuju, maju..a to nie su bohaci, ale stacia si...mladi maju sice platy, ale aj hypoteky...a kopec vydavkov, ktore dochodcovia nemaju uz.
Ak ta to ozaj stve a nebude ti blbe kup jej obdobnu hovadinu napr.zapalky alebo magnetku na chladnicku.... Ak ti je to blbe a nechces na nu minat peniaze tak kyticu z lidla za 2,50eur....
@katrin21 problém so sebaláskou som kedysi určite mala, čím som staršia, tým sa akceptujem viac a viac a mam sa rada až do svojej podstaty. Toto sú také klišé - kto je nekontaktny, tomu sa dostávalo malo lásky. Kto nevie, nerád prijíma darčeky, ten sa nemá rád. V mojom prípade je to tak, že preukazovanie lásky prostredníctvom darčekov je pre mňa bezvýznamné, ja som inak naladená, jednoducho to nepotrebujem. A často je mi ľúto, že dotyčný si robí starosti s darčekom a ja to aj tak patrične a navonok neviem dat najavo.
Takže čo nie je normálne pre jedného, je v pohode pre druhého. Čiže neskatulkovala by som, lebo poznám takych neschopných prijímať darčeky viacero.
@sivana09 je v poriadku že máš iný názor. Ale neznamená to automaticky že keď je niekto (resp.dospelé deti) obdarovaný peniazmi - obálkou tak je nespokojný, neúspešný a stále niečo očakáva. To nie je priama úmera tých obdržaných peňazí. Generácia mojich rodičov napríklad mala kde bývať vďaka štátu, družstvám....nemuseli platiť 30 rokov hypotéku. Začínalo sa im ľahšie. To že teraz majú z čoho dať svojím deťom je nechutné, div že nie pomaly trestuhodné? Ja ak budem v plnom zdraví a budem mať dať z čoho, urobím to isté. Veď čo mám zriadiť nadáciu a tam posielať peniaze keď budem mať pocit že ich mám viac ako potrebujem? Dám ich v prvom rade mojim deťom a vnúčatám. A v podstate je úplne jedno či im to dám aktuálne alebo to potom po mne zdedia. Tak to robia aj moji rodičia a svokrovci - dávame, lebo máme, keby sme nemali tak Vám nič nedáme...tak to vždy povedia. Rozdelili napr.peniaze ktoré dostali tiež z dedičstva alebo vyplatených pozemkov. My keď sme s mužom takto dostali tak nám to tiež bolo blbé, lebo sme nikdy nič od nich neočakávali a preto sme všetky peniaze takto odložili našim deťom na sporenie. Pomáhame zase našim rodičom na oplátku inak: ... v záhrade napríklad, vymaľujeme, zrekonštruujeme čo treba, ponúkneme všade zase to čo my máme k dispozícii - fyzickú silu, akčnosť, energiu. Každý dáva "po svojom" z toho čo môže a vie.... Každá rodina má svoje pravidlá. Nemá zmysel sa nad tým nejako pohoršovať. Nech si každý robí ako uzná za vhodné v rámci svojej rodiny.
Ň
@rakahaka Normálne. Ja dostávam prvavidelne fľašku a to nepijem.😀
@katrin21 Ja tiež neviem príjimať darčeky. Ešte mi nikdy nikto nedal, to čo by som ozaj chcela. A to nemyslím nič vekolepé. Ani čokoládu nevedia, ktorú mám rada.
@cickamon
Mne pride to co pises ty trosku zcestne. Sivana na teba nevyskakovala ze si leniva a neuspesna a duplom nevytahovala BA vs. Vychod ( co nema vyznam lebo verim ze samostatni a sikovni ludia vedia byt aj v BA aj Kosiciach 🙂)
Ja som ako pointu pochopila ze v prvom rade sa treba vediet postarat sama o seba a potom si nemusis robit vrasky ze ti niekto dal zly darcek ako autorka temy.
Ja som tiez raz dostala od svokry darcek za cca 30 centov a vies co? Je mi to jedno. Prekvapilo, ale zasmiala som sa a sla dalej, pretoze ak si chcem kupit drahsiu vonavku nemusim cakat ze sa mi na nu niekto posklada ale kupim si ju sama.
Mne to pride byt celkom rozumne nastavenie, pretoze ak si zariadis zivot tak ako zvladas, tak ta nema co prekvapit. Nemusis sa spoliehat na stat alebo chlapa, na to kolko penazi sa ti vrati zo svadby atd.
@c_est_la_vie ja sm reagovala na to co mi odpisala prvy krat a citujem "mne to pripadá nechutne a slovne spojenie mamicka na rodičaku je len vyhovorka... Viem, vela ludi tak zije, vacsina.. je to pohodlne.. a presne to odlisuje stastnych od nestastnych... Uspesnych od neuspesnych.. spokojnych od nespokojnych.. tych co davaju od tych, co stale nieco ocakavaju.. a ludia maju radi ocakavania typu, ze sa maju o nich postarat rodicia, partner, stat, boh, ktokolvek, len nedajbože nie oni sami.. ak to vsetkym zúčastneným vyhovuje, v pohode, mne len pri tom citani prislo nevolno" ja sa o seba staram financne od 16-tich a nikdy som neocakavala ze sa o mna niekto starat bude a ked sme planovali dieta vedeli sme do coho ideme aj sme mali nasetrene a dokonca aj teraz z jedneho platu a rodicaku este odlozime...ona tu podla mna urazila vsetky mamicky co sa rozhodli ostat na rodicaku a je jej z nich vraj zle a nevolno... preto som jej napisala ako je tu lebo poznam taketo zmyslanie a presne zapada na niekoho co si mysli ze slovensko konci bratislavou a jednoducho v mojom okrese pokial nemas nikoho kto by ti postrazil deti ako ja a jasle neexistuju je ostat na rodicaku jedine realne vychodisko ale ano stara sa pocas tych rokov o nas financne hlavne muz.... a teraz ked si taka mudra ukaz polovicke vychodu ako neostat na rodicaku a ist robit aj jasle neexistuju, babicky su zamestnane, rodina v zahranici a tvoja plat sa hybe v rozmedzi minimalky a 550 eur v cistom 😀 PS: nie studenti tu nepripadaju v uvahu vsetci vysokoskolaci su totiz 100-vky km daleko 😀
Dostavame rovnako, nejaku bonbonieru,flasu a tak. Ja osobne necakam a nepotrebujem ani to. Aj tak to nejem, pit nepijeme takze to len posuvame pripadne dame hostom kedze prenajimame nehnutelnost v aquaparku.
Darceky sa u nas naozaj neriesia. Momentalne mame male dieta a darceky od pribuznych mam v plane dokonca limitovat kedze nechcem rozmaznane dieta.
Mozno preto ze nudzou netrpime, ak nieco chceme tak si kupime. Ale pre nas je aj tak podstatne nieco ine- cas. Vela pracujeme tak ho mame malo...
@saslavka73 presne, aj mne sa nikto netrafil do vkusu, a tváriť sa ze sa teším z nejakej blbosti sa mi nechce....
@katrin21 ale zasa netreba za všetkým hľadať traumy, sú rôzne povahy a rôzne typy ľudí. Ten, čo ma darčeky rad si nevie predstaviť ze niekto darčeky nemusí...
@0silvia0 A hlavne, keď viem, že to bolo len z povinnosti.

@simka14 ja môžem o niečom takom iba snívať