icon

Deň matiek - kvety od manžela

7. máj 2022

Ahojte, mozno to niektore budete kritizovat, ze riesim taku banalitu, ale zaujima ma ako to mate vo vasich partnerskych vztahoch zauzivane.
Ked je den matiek, tak ja alebo manzel, podla toho kto z nas ide do obchodu kupi kvety pre moju a jeho mamu.
Raz takto prisiel a doniesol dve kytice a spytala som sa ho, ze kde su kvety pre mna, tak povedal ze nie som jeho matka. Ale som matka jeho dvoch deti, ani jedno tehotenstvo nebolo nejak uzasne a oba porody boli narocne. Dostavate od svojichmanzelov kvety ku dnu mstiek?

fadama
7. máj 2022

Muž mi isto kúpi, ako matke jeho dieťaťa 🤣
Ja som sa tiež čudovala, ze ved nie som jeho matka 🤗
Mňa skôr zaráža, ze sviatok je až zajtra a každý tu uz par dni pridáva kto co dostal 👀🤔😁

fineta
7. máj 2022

@fadama a určite to odôvodní tým, keď ti ten kvietok daruje, že si Ťa váži ako matku vašich detí, však? Lepší príklad na Deň matiek deti ani nemôžu mať.

Naozaj je nepochopiteľné, ako si ženy dokážu ospravedlniť, keď ich manželia/partneri ich detí nevedia čo sa patrí a nepotešia ich malým kvietkom hoci z poľa práve v deň, ktorý je oslavou každej jednej mamy. 🙂 Veď byť matkou nie je samozrejmosť a je úžasné, že to dokážeme stále oceniť. Tak ako si všimneme deti na MDD, mužov na Deň otcov atď.. či to je už prežitok? Aj lampiónový sprievod sa pomaly ale isto na 1. mája vracia, pretože si akosi uvedomujeme, že sa nám k nemu viaže veľa pekných spomienok. Tak teda dajme všetko do úzadia, hrajme to na to, ako si na nič nepotrpíme.. potom to všetko smeruje tam kam smeruje.

zuzitko74
7. máj 2022

@fineta Odkedy som si prečítala knižku Päť jazykov lásky, tak mi je jasné, že tieto oslavy a darčekové rituály zaviedli ľudia, ktorých jazykom lásky je dávanie a prijímanie darov.
Preto sa absolútne necítim vinná za to, že mne to nič nehovorí. Nie je to môj jazyk lásky, nerozumiem mu a robiť doma nejaké teátro len preto, že sa to patrí...ďakujem, radšej nie.
Pre mňa je oslavou tohto dňa, keď môžem zobrať deti k mojej mame a strávime tento deň spolu. Kvetinky ktovieako nemusí ani jedna z nás, ale koláčiky a sladkosti si užijeme.
Darčeky od detičiek boli milé, kým boli maličké, dnes mi stačí aj gratulácia a pusa na líce.

misinka0611
7. máj 2022

@fineta Ja prekvapená bývam a dokonca vie, že rezané kvety nechcem, keď už v kvetináči napriek tomu si myslím čo som napísala, že tento deň vnímam tak že deti obdaruju rodičov. Neviem prečo si myslíš že každý kto ho vníma tak isto je smutný zatrpknutý, že nič akože nedostáva 🙂 Naozaj je tu problém to akceptovať? Veď sú rôzne uhly pohľadu. Neexistuje len ta jedna správna cesta. Hlavne je aby partneri mali tieto veci vyjasnené a nie potom tu samé statusy nič som nedostala, plačem a ja som čakala a chlap ma cucat si z prsta.

fineta
7. máj 2022

@zuzitko74 pokiaľ je to úprimné, tak o teátre nemôže byť reč. A všetko ostatné čo ste popísali, tak tiež k tomu samozrejme patrí. 😊

fineta
7. máj 2022

@misinka0611 ano, pokial su tak v rodine vsetci nastavení a neriesia, nie je o com. Sú tak spokojní. Ale autorka spomenula, ze jej to je luto a potesila by ju pozornosť aj v tento deň, ktory je oslavou mám. Jej muž by to mohol pochopiť a všimnúť si ju spolu s deťmi. 😊

misinka0611
7. máj 2022

@fineta To si musí už ona vyriešiť s nim povedať mu to 🙂 Ona to hovorí nám a keď sú ženy ktoré to vnímajú tak isto ako jej partner tak tie niesu jej potuchy a za názory ďakuje len tým čo s ňou súhlasia. Takže opäť nič nevyrieši len sa zas nasere 😀

zuzitko74
7. máj 2022

@fineta Vieš, ja som ten typ, ktorý nevie ako sa má tváriť, keď dostáva darček. Najradšej by som tie darčeky dostávala keď tam nie som a vybaľovala si ich v súkromí. Dostávať ich tak, že darca na mňa pozerá, že čo ja na to, či sa teším, to je pre mňa dosť blbý pocit, ktorý musím znášať len preto, lebo niektoré tradície vymýšľajú ľudia , ktorým sa to takto páči a nám ostatným sa to povinne musí ,,páčiť " tiež.

fineta
7. máj 2022

@misinka0611 no len ono sa to tu zase zvrtlo do diskusie, "prečo áno/prečo nie" a každá si tu odôvodňujeme svoje presvedcenie. 🙈 Je fakt, ze jej to problém nevyrieši. Mozno chcela len prečítať, ze nie je sama alebo naopak ziskat viac argumentov, preco by mala byť zajtra povsimnuta hoci nie je jeho matka, ale "len matka jeho detí." 🤷‍♀️

0silvia0
7. máj 2022

@zuzitko74 mam to tak isto, som radsej, ked darceky nedostanem. Neviem sa z nich podla mna dostatocne navonok tesit a nie su pre mna podstatne.

fineta
7. máj 2022

@zuzitko74 juj, to je blbé. Vies ako sa darca teší, ze Ta poteší? Mozno 2x viac ako ty, tak skus sa donho vcitit a teš sa s ním uz len z toho, ze mal umysel ťa potešiť. Darceky treba vediet aj prijmat. 😊

zuzitko74
7. máj 2022

@fineta Veď o tom hovorím. Tieto tradície vymysleli ľudia, ktorým sú príjemné a my ostatní sa ,,musíme" prispôsobiť, hoci nám to príjemné nie je.
Ja viem, že darca sa teší a viem aj prečo sa teší a prijímam jeho dobrý úmysel, hoci to nie je moja šálka kávy. Rozumiem však aj svojim pocitom a konečne sa prestávam cítiť ako nejaký vadný kus len preto, že to necítim tak, ako niektorí iní ľudia.

fineta
7. máj 2022

@zuzitko74 sme rôzni.... s rôznymi pocitmi, vnímaním, rozvinutou empatiou, potrebami... Rôznorodosť v uhloch pohladov je fajn, pokiaľ nimi nezranujeme najblizsieho cloveka.

PS: len aby tu zajtra nepostli ako prvé svoje "bukety" tie maminy, ktoré sa tu prsia ako si na ne nepotrpia a nemajú to rady. Všetko je možné. 😬😂

zuzitko74
7. máj 2022

@fineta Neboj, ešte som nezranila žiadneho darcu, viem, čo sa patrí. S mojimi najbližšími fungujem v pohode, chlap nie je v strese, keď náhodou na nejaký sviatok zabudne, lebo vie, že mi je to v podstate jedno. S časťou rodiny, ktorá si na rituály potrpí, som tiež v pohode, mne nerobí problém túto ich potrebu napĺňať, robím to pre nich, nie pre seba. Akurát sa už necítim blbo len preto, že pre mňa darčeky a gratulácie nie sú podstatné. Predtým som sa cítila fakt zle, myslela som si, že som nejaký odľud, ktorý nemá tie správne pocity. Teraz tomu rozumiem a som s touto stránkou mojej osobnosti v pohode.
Väčšinu rituálov, osláv a spôsobov, ako sa ľudia zabávajú, vymýšľajú extrovertní sangvinici. Ja som introvertný melancholik, takže si asi vieš predstaviť, že to nie je môj štýl ,,tešenia sa zo života".
PS: Čo, kto postne, je jeho vec. Iste, pripúšťam, čo si naznačila, sú tu aj ľudia, ktorí tvrdia jedno a robia iné. Ja však medzi nich nepatrím. Ešte nikdy som na net nezavesila fotku žiadnej bukréty a nechystám sa túto svoju tradíciu porušiť ani tento rok.

fineta
7. máj 2022

@zuzitko74 s tými oslavami, velkolepymi navstevami sme na tom uplne rovnako. 🥴😁
Najradšej by som ich vyskrtla zo života, nič mi takéto srandy nehovoria. Ale obcas ako povinnu jazdu ich prezijem. 🙄
Som rada, že si si to postnutie kytice nezosobnila, myslela som vo všeobecnosti, ze sa tu také osoby určite najdu. 😁

0silvia0
7. máj 2022

@zuzitko74 my napriklad sme nejakym sposobom v praci dosiahli to, ze sa nebozkavame a neobjimame a nedarcekujeme pri gratulaciach. Jednoducho sa nas zislo viac introvertov. Ale nasa sefka ako silny extrovert si zaumienila, ze nas vychova a nosi nam darceky a ukazuje nam, ako to treba robit. Ale prezijeme, co uz.

zuzitko74
7. máj 2022

@0silvia0 Prajem veľa pevných nervov a silu pri odolávaní tomuto typu prevýchovy.😂

0silvia0
7. máj 2022

@zuzitko74 v pohode, este par rokov a pojde do dochodku, to uz dame✊

misinka0611
7. máj 2022

@0silvia0 Dúfam že ale dostávaš darčeky ktoré stoja za to a nie lapače prachu 😀

0silvia0
7. máj 2022

@misinka0611 od sefky myslis? Ona nam kupuje kvetinky v kvetinacoch alebo mydielka

marca12
7. máj 2022

Ty asi nechapes podstatu toho sviatku. Kvety ma dat svojej mame. To,ze si matka a priviedla na svet deti,je pravda. Ale nie si jeho matka,uz to chapes? Moze ti dat kyticu na MDZ,valentina,to su sviatky,kde sa ma prejavit. Ale zduvat sa,ze na den matiek nedostanes kyticu je fakt cudne.

lesana25
7. máj 2022

Ja nedostávam kvety ani k narodeninám, ani k inému sviatku. Kvety mi ničnehovoria, žiadne doma nemam, nerozoznam ktorý je ktory a keď vínku všetko kvitne mne je z toho zle 😂
A len pre zaujímavosť si niekedy pozrite, čo si to v tých kvetinárstvach alebo hypermarketoch kupujete za “kvety”

nika523
7. máj 2022

@0silvia0 presne aj ja najradšej by som žiadne darčeky nedostávala a už vôbec nie rezané kvety to som zakázala manželovi aj synovi a ani ja nerada kupujem darčeky, zrušila by som sviatky a oslavy, iné bolo keď bol syn malý tak to áno, deti sa vedia úprimne tešiť

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
miskaska
7. máj 2022

Nie, nedostavam.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
7. máj 2022

No čo ti poviem ja som tá ktorá sa stará kúpila kvet pre svoju mamu a druhý pre neho až ma čo dať čo svojej mame niekedy kvet niekedy čokoláda , bomboniera minulý rok som sa ozvala že a ja nič nedostanem . Odpoveď som dostala takú istú ako ty pozerám jak telá na nové vráta a vravím mu akože postarať sa aby mi deti dali tá nenapadlo? Že nie tak som mu povedala tak ja ti vždy nachystam až máš čo dať máme a to moja mama není a ty sa nevieš postarať ani drobnosť čo dajú deti .nakreslia atď . Pritom deň otcov keď bolo dostal odomňa a ešte som zabezpečila až daju aj deti 🙈🙈🙈 niektorý chlapi sú ...........

beuss
7. máj 2022

Ja som toto iste dnes povedala mojmu chlapovi, ked sa chystal do obchodu mi kupit kvety, ze niesom jeho matka 😂
Ale kupil ich ajtak😃
Riesis hluposti, ako bolo spomenute vyssie, ak Ti kupi kvety na sviatky, tak je vsetko na poradku❤️

nika523
7. máj 2022

@mariska1989 no to sú chlapi nechapaví...

nika523
7. máj 2022