Deň matiek - kvety od manžela
Ahojte, mozno to niektore budete kritizovat, ze riesim taku banalitu, ale zaujima ma ako to mate vo vasich partnerskych vztahoch zauzivane.
Ked je den matiek, tak ja alebo manzel, podla toho kto z nas ide do obchodu kupi kvety pre moju a jeho mamu.
Raz takto prisiel a doniesol dve kytice a spytala som sa ho, ze kde su kvety pre mna, tak povedal ze nie som jeho matka. Ale som matka jeho dvoch deti, ani jedno tehotenstvo nebolo nejak uzasne a oba porody boli narocne. Dostavate od svojichmanzelov kvety ku dnu mstiek?
Akurat vcera sme sli na oslavu vyrocia, manzel kupoval kvety oslavenkyni a svojej mame a starej mame, ktore boli na oslave - uz v predstihu ku dnu matiek. A doma, ze joj, som to nedomyslel, Tebe som nekupil. Takze povedal aj pred detmi, ze maminke kupime dodatocne. Ja dostavam kvety ku dnu matiek, lebo som matka jeho deti a vazi si ma nielen ako manzelku, ale aj ako matku a ukazuje tym detom, ze si maju vazit maminku - to je take vychovne aj do buducna. Deti maju teraz obdobie, ze kreslia a pisu pohladnice a listy vaetkym a chcu posielat postou 🙂. Takze urcite dostanem nieco pekne do schranky. A mozno kyticu pupav 😁
@sisaka každý to robí ako chce pre niekoho je to normálne pre niekoho nie a v živote sa mi nestalo aby mi čašníčka alebo predavačka priala na deň matiek pre mňa by to bolo od manžela trápne a ani to nechcem dáva mi hocikedy počas roka hocičo aj ma poteší niečím alebo mi kúpi čo mám rada a nie v deň keď to niekto určil to pre mňa normálne nie je
Takto, ja zakladatelku chapem. Muz ma na den matiek zabezoecit a naucit, aby aj ich spolocne dieta podakovalo mame napr kyticou, ci darcekom. Fakt je problem kupit kyticu a dat ju tobiasovi, ci Vaneske? Od koho sa to maju tie deti naucit? Ja mam tiez chlapa, co mu toto nedopina a mrzi ma to.
@nika523 keby len . Ako žena sa staráš o kade čo a takúto drobnosť sa nepostara .ale tento rok všade to hovorili aj učiteľky pripomínali tak ma dnes sme prekvapili bez toho aby sa o to manžel postaral takže pre mňa postačujúce lúčne kvety a list s básničku 😘
"Da mi kvety, ked o to nestojim..." Zvlastne, ze sa ich domahas, ked je nejaky sviatok, ale ked ti ich donesie len tak, tak o ne nestojis. Podla mna su hodnotnejsie tie "len tak hocikedy" a nie ked kalendar kaze.
Manzel ti nema preco kupovat kvety ku dnu matiek. On si ucti svoju mamu a ty svoju. Teba si uctia tvoje dieti. Ale ja mam syna este maleho, tak manzel kupil, akoze od neho. Skor by ma zamrzelo, ze moje dieta by si nespomenulo ak uz je dostatocne velke a chape vyznam dna, ako manzel.
Má pravdu nie si jeho mama.Kyticu kúpil pre svoju mamu.U nás napríklad nie je zvykom si niečo dávať na sviatky takže ja neočakávam ani od deti ani muž na deň otcov nič nedostane. My neriešime ani meniny a dokonca ani deň detí aj keď ten deň sem tam keď je akcia niekde tak ideme s deťmi ale puberťák už je v štádiu ,že s nami nechce chodiť.Ja som síce mame kúpila bonboniéru ,ale nejak to veľmi neoslavujeme .Ja na to nepotrebujem vyhradeny jeden deň v roku ja od deti dostaneme pusu a objatie takmer každý deň.S mužom my dokonca neriešime ani naše narodeniny idem mať za chvíľu 40 tku a neplánujem, že nič 😁.Deťom sme robili oslavu do ich 10 narodenín najbližšie tortu dostanú až keď budú mať 15 rokov.
Každý to má inak. Keď už sú detí väčšie a vedia darček zaobstarať samé tak my ako manželia si na deň otcov a deň matiek nedávame. Dávame svojim rodičom a nám naše deti
Na druhú stranu mne prišlo zvláštne, keď moja svokra svojmu dospelému synovi dávala ešte darček na deň detí zároveň samozrejme aj svojim vnúčatám jeho deťom. Ale tak stále bol jej dieťa aj keď mal 30, 40 atď a vnúčatá síce neboli jej detí ale boli detí, čo sa veku týka.
Ešte zvlastnejsie mi bolo keď dávala aj mne ( že ma už nechcela vynechať a to som ani do jednej kategórie nespadala😉)
Nie nedostavam na deň matiek..Bol deň žien dostala som krasnu kyticu ako každy rok...od deti dostavam bud obrazok, a velku pusu, a to je najviac pre mna 🙂
@larazivago perfektna odpoved
@nika523 Pre Teba nie je normálne dostať darček, alebo len blahoželanie v deň ktorý je na to určený? Zaujímavé. My si vždy gratulujeme a dávame darčeky v “určené” dni, ktoré si chceme pripomenúť. Napríklad narodeniny - darček si dáme v deň narodenín, na Vianoce si dávame na Štedrý deň, na Deň matiek si gratulujeme na Deň matiek. Bolo by mi divné keby mi gratulovali k narodeninám v juli miesto apríli, ku Dňu matiek v októbri a pod. , asi sme moc konzervatívni a nechávame to na dni, ktoré sú zaužívané... Mne to napríklad nevadí, že v dnešný deň mi zagratulujú všetci ľudia, ktorí si na mna spomenú že som matkou, mna to poteší.
Preto všetkým mamám a starym mamám prajem všetko najlepšie a užite si krásny deň!
Nie nedostávam a ani to neočakávam, veď nie som jeho mama, presne ako vraví ten tvoj. Detičky mi niečo vyrobia, nakreslia, je to deň matiek. Na MDŽ na mňa nikdy nezabudne ale to je o inom.
Tak ako úplne ťa chápem, mne priateľ osobne nedal kvety ale kúpil ich a dal dcére aby mi ich dala, takže takto by sa prejaviť mohol, nechápem reakcie niektorých, že nie si jeho matka, to ozaj nie ale si matka jeho deti a to by podľa mňa mal oceniť, pretože ako matky sa nadrieme ako kone a keď už to nevedia polovičky oceniť tak je to trochu smutné
@sisaka je to pre mňa normálne ale od syna a nie od manžela a aj keby mi neblahozelal a nič nedal tak mi to vôbec nevadí nepotrpím s na to, viac pre mňa znamená keď hocikedy cez rok si na mňa spomenie a prinesie mi niečo len tak lebo bol v obchode videl to a vie že to mám rada napr. A manžel to isté, vždy na mňa mysli, často mi niečo prinesie kúpi len tak nie preto že by sa to malo lebo je neviem aký deň, to pre mňa znamená oveľa viac
@nika523 prepáč, ale to sú klasické keci ľudí, ktorí sú pri nejakej príležitosti ignorovaní - či už narodeniny, Vianoce, výročie… väčšina ľudí si “nepotrpí” (ani ja si nepotrpim), ale asi každého poteší, keď si kolegovia, kamaráti, rodina spomenú, že maš sviatok a netvária sa v ten deň, že si vzduch.
K narodeninám ti blahoželajú tiež len tí, ktorým si sa narodila a ak niekto iný zagratuluje, tak ťa to v podstate ani neteší, keďže ty sa tešíš vtedy, keď ti potrasú rukou, či dajú pozornosť vyslovene mimo sviatkov? 🤔
Keby ti manžel čo len bozk dal na Deň matiek a povedal, že je rad, akú úžasnú mamu majú jeho deti, tak by ťa to priam urazilo, nie? Predpokladam, keď ti to muž povie dnes a da ti k tomu kvet, tak budeš rada, akého úžasného manžela máš.
vies co , moj tvrdi to iste a neriesim to uz, ale vzdy to stavnato okomentujem. Ano je to trapne od chlapa povedat takuto somarinu. koruna by mu z hlavy nepadla, ani by mu ruky neodpadli, ani by neskrachoval, keby isiel a nejaku drobnost doniesol alebo aspon si spomenul ze ma doma matku svojich deti.
Kúpil kytičku a dal mi spolu s deťmi. A tak isto kupuje kvety všetkým "ženám" či malým, či veľkým.
Keby nekúpil, neriešila by som to.

Tak ako každý rok pred Dnom matiek nesmie chýbať debata o tom, či manžel dáva svojej žene niečo, aj keď nie je jeho matkou.
To je už tak zaužívané ako Oslavujete Halloween, Valentína?
Áno, je úplne normálne, že manžel v tento deň zablahoželá svojej žene ku Dňu matiek (ak má deti) aj keď ona nie je práve tou jeho matkou. Zajtra si pri tejto príležitosti povymiename SMS pozdravy s kolegyňami, kamarátkami ktoré sú matkami, manžel mi da kvet, alebo čokoládu/bonboniéru lebo splnam kritéria a dokonca som matkou našich spoločných deti, ak sa ocitnem v reštaurácií s dieťaťom, tak mi popraje aj čašníčka, možno aj milá predavačka…
Tu je príklad blahoželania, ktoré dáva manžel manželke ako dôkaz, že je to úplne normálne.