icon

Deň otcov - sviatok len pre otca alebo aj otca môjho dieťaťa

miskafilipkovab
16. jún 2020

Ahojte. Tato myšlienka zacala ked bol den matiek,ked som cakala darcek od mojho manzela. Ved som matka jeho dietata. Ale on ma odbil s usmevom ze nie som jeho matka. (aj ked sa snazil vykrit len to ze na to zabudol, ale mna to sklamalo). Povedal ze darcek mi da nas syn ked bude velky. Ako to funguje u vas? Teraz neviem ci mu mam na den otcov povedat to iste alebo mam si ho "uctit" a spravit mu vynimocny den.

Strana
z2
miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@nikiki29 ako pises u nich asi moc tiez ten sviatok nemal hodnotu. No mozno keby som ho to naucila 🤷‍♀️. Aj ja som oko za oko zub za zub. Keby mozno nezabudol tak by mi aj kupil kvietok. Kvety mi nosi pravidelne ale mne len toho pekneho slova by stacilo 😂😂 chlpy myslia naozaj asi inac 😓

lucinka1988
16. jún 2020

@miskafilipkovab moj manžel mi kúpil na deň matiek drobnosť a dal to nášmu 2rocnemu synovi, aby mi to podaroval, mne sa to veľmi páči, že ho to učí..Maly prišiel za mnou, podaroval mi to a dal mi pusinku. Aj keď presne ešte nechápe význam tohto dňa, podľa mna je super, že sa to učí od mala. Rovnako to urobím aj ja na deň otcov. Jeden darček pre môjho otca a druhý pre môjho manžela, ktorý ale dám malému, aby mu to dal sám. Okrem iného, je to otec môjho dieťaťa a najlepší, akého náš syn môže mať, takže ja to vidím takto.

miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@lucinka1988 no len ja este polrocnemu dietatku nemozem dat darcek nech da ockovi. Ale urcite ho to budem ucit 😉

smejko25
16. jún 2020

@miskafilipkovab no takze sme natom rovnako 😁😁 my takisto mame tento rok prvy den matiek/otcov a ja som to svojemu pripominala tyzden dopredu a posledne dni som uz nechala na neho ci si spomenie 😁😁
Je pravda ze moj muz je taky prvoplanovy a vsetko si nechava na poslednu chvilu takze len zbehol do obchodu kupil sladke a vybavene 😁😁 ale dal si namahu a to si cenim 😁

rachel36a
16. jún 2020

Jasne ze mi moj muz nedava darceky na den matiek,. Nie som predsa jeho matka ale zena...darceky mi v tento den davaju deti...tak ako na den otcov davaju jemu....na den matiek dava drobnost svojej mame...mne na den zien

katyann
16. jún 2020

@v3rca11 presne tak, súhlasím

beronsche
16. jún 2020

@miskafilipkovab ja tomu nerozumiem... Darceky davam vtedy, ked chcem niekoho potesit, nie vtedy, ked sa to patri, lebo dotycny mi tiez cosi dal na obdobny sviatok.. Pises, ze mate male dieta, tak ved mozno to chlapovi ani len nedoslo, ze den matiek pre teba vela znamena.. Preto ta reakcia.. Mas potrebu ho na den otcov obdarovat, urob to a hlavne mu bez vycitky povedz, ze si bola bola sklamana z jeho reacie na den matiek a aj preco.. Ziadne oko za oko..
Co sa tyka mna, na tieto sviatky nedavam/ necakam ziadne darceky, nie som taky darcekovi typ (ani na strane prijemcu 😀 ). Deti cosi zvyknu vyrobit, to ma potesi ako vzdy, ked mi cosi vyrobia.. Rodicom zavolam a zablahozelam a muz dostane pusu 🙂

sisaka
16. jún 2020

@miskafilipkovab ja tu budem v menšine, ale to je tým, že žijem v inej krajine a tu Deň Matiek a Deň Otcov je sviatok všetkých matiek a sviatok všetkých otcov. Nehovorím, že kolegyni kúpim kvet, lebo je matka, ale vzájomne si zablahoželame a to isté aj s kolegami, o ktorých viem, že sú otcovia, tak im zablahozelam. S mužom si dáme fakt len maličkosť - kvet, čokoláda, bonboniera, flaška nejakeho netradičného piva, nejaká malá pochúťka...keď boli deti malé tak “nič”, lebo to, čo dávali deti sme viac menej kupovali aj tak my.
Je pravda, že nie si manzelova matka, ale si matka jeho dieťaťa, tak by ti mohol zagratulovať, keď to tak necíti OK, osobne by som mu dala na Deň Otcov maličkosť a povedala mu, ze syn ma super otca a som rada, že ho má atď. nedokázala by som to odignorovať a oplatiť mu to rovnako.

miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@smejko25 aj moj by si len myslim ze tento rok vysiel nas svatek na nedelu tak nemal moznosti 😂😂

miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@sisaka 👍👍 nezalezi na tom odkila si. Ide o to aky vyznam ma pre teba ten sviatok. Z mojej strany v rodine ma to ucili ako vravis.

0silvia0
16. jún 2020

@miskafilipkovab den matiek vzdy vyjde na nedelu😁
Len akurat tento rok bola smola, ze obchody zatvorene😳

Strana
z2