Detičky s nezvyčajným menom
Mile mamicky ktore mate dieta s nezvycajnym menom, chcem sa opytat ako na to reagovala vasa rodina a okolie? My sme dali meno Lucas, pretoze sa nam velmi to meno paci ale bola som velmi sklamana z reakcie hlavne rodicov, ktory mi povedali ze sa im to meno nepaci a doteraz nechcu vnucika oslovovat jeho menom a to ma uz 7 mesiacov. Poprosim mamicky ktore uznavaju len tradicne slovenske mena aby sa zdrzali negativnych komentarov. Dakujem
my sme nášmu malému s mm vybrali meno v deň keď sme sa spoznali 😀 😀 takže keď sme sa teraz dozvedeli, že čakáme chlapca iné sme ani neriešili - Zachariáš, aj keď ja som na chvíľu zaváhala, keďže niektorý ľudia vedia byť naozaj dosť nepríjemný svojimi poznámkami na toto meno, ale už som to prekusla a zas naopak najbližšiemu okoliu (babkám) sa nesmierne páči 🙂 🙂
Od malinka som mala vybrate pre chlapca meno Filip. Mm bol s tym stotoznenh pokial som neotehotnela. Vtedy sa vyjadril ze uz sa mu az tak nepaci a chcel by ine. Spomenul si na brigadnka co som mala v praci vranj meno si uz nepamatam ale bolo pekne a nezvycajne. A tak sa maly bude volat Timon. A okolie? Svokrovci katatrofa vraj to ich syn nemohol take meno vybrat vraj to urcite ja a moji rodicia mama v pohode otec pokrutil hlavou. My ho odkedy vieme ze cakame chlapca v rbrusku oslovujeme Timko, Timonko, Timon, Timi a tak si na to moja rodina zvykla ze uz sa nepytaju co maly ale co robi Timonko kopka? A otec pokazde ked k nam pride chyti kocik a povie takto budem s Timonkom chodit na prechadzku na pivo. A svokrovci ocakavam ze este po porode len nastane sprska nepeknych slov ale neriesim bo podla nich sme este nikdy nic dobre neurobili...
@naty07 Veď Lucas je krásne a v tejto dobe aj vcelku bežné meno. U nás sú Lucasovia traja. My máme mená Sandra a Niko. Na začiatku sa tiež všetci čudovali, ale zvykli si. Síce svokra vnučku asi 1/2 roka oslovovala Alexandra a aj keď sa jej niekto spýtal na meno tak hneď odpovedala Alexandra, ale potom si zvykla. A synčeka mužov strýko volá Nikolajko 🙂 a svokra keď sa pomýli Nikolasko. Moji rodičia v pohode, teda hlavne mama, oco mal problém ale to on má skoro so všetkým .-) už sme si za tie roky zvykli. Keď sa narodil synček čakali tiež niečo uletené, aj keď svokra chcela buď Miloša po otcovi alebo Dezidera po dedovi, to som zatrhla. Nie som zástancom mien po rodičoch. Brat má meno po otcovi a to meno ide ešte 4 pokolenia nižšie a ešte k tomu aj z otcovej i maminej strany, no katastrofa čo sa týka úradov a pošty. A aj mňa Silviu, všetci ešte doteraz oslovujú Mirka, lebo sa tak volá mama, otec, brat i dedovia.
Najhorsie mena co mozu dat rodicia detom je Dezider/Dežo/,Demeter alebo Filomena.
@laskavocka ja poznam jednu filomenu a super zenicka a super jej to sekne - preco by mala byt filomena horsia ako jessica 😅 😅 😅
Lucas je úplne v poho, veď starí rodičia si nájdu ekvivalent tohto mena, ktorý im aj vám bude po chuti. Osobne to nechápem, veď dôležitejší je vnúčik než samotné meno. Keď budem stará mama, tak mi bude úplne jedno aké meno dajú, len nech je vnúčatko! Mne sa páčilo Regina(kráľovná), ale aj keby som prehrýzla ťukanie na čelo svojho okolia, potom som to zvážila, aby ju v puberte neprezývali Regina-vagína. 😒
A keby bol lukáš tiez by im vadilo? Ved lucas je v pohode, ziadna velka exotika. Moj muz je cyprián a tiez si ludia vzdy musia zvyknut ked ho spoznaju. Ale vacsinou sa po prvotnom soku vsetkym to meno zapaci. Minimalne si ho vsade zapamataju 🙂 a syncek sa vola oliver a aj ked je to podla mna bezne meno, aj tak sa ma vsetci stale pytaju ze ako ho volame a tak podobne. Takze je v podstate jedno ci bezne meno ci nie, aj tak sa to nezaobide bez poznamok a otazok.
Mam podobny problem, ked som otehotnela, rozmyslali sme nad menom Oliver ale po case sa mi prestalo pacit. Pre moju mamku to je ale najkrajsie meno na svete a ked som jej povedala, ze moj syn sa bude volat Gabriel, tak povedala, ze "pekne meno ale ja ho aj tak budem volat Olinko" kurva ale to dieta sa nebude tak volat. No raz to budem od nej pocut a narobim poriadky. To nie je nikoho ineho volba ako rodicov dietata ake daju meno, ostatni si musia zvyknut ;)
Lukas je veľmi pekné meno, my máme Emily- zo začiatku sme museli ľudí napomínať, ze to nie je Milka,Emilka katastrofa to bola 😉, ked príde druhé dieťa určite budem rozmýšľať nad menami Gabriela ci Romana a chlapcami Felix a Xaver.
moja dcera sa vola Ella, co si myslim,ze nie je ziadna exotika, ale ked som bola tehotna a povedala osm mame, ze bude Ella, tak prva reakcia bola - to co je za meno?! Strasne ma to mrzelo a hlavne, ked niekomu cudizemu hovorila, ze ake "otrasne" meno sme vybrali. Ja si vsak pre moju malu ine meno neviem predstavit, volame ju Elli, Ellinka, ked je zla, tak Ellina - vsetci si zvykli a dokonca aj babka a inak jej od narodenia nepovie, iba Ellinka. Neviem ako by som reagovala v tvojom pripade, ze maleho neoslovuju menom - co ho volaju - hej ty? Alebo ako ho oslovuju?
Ahojte ,,My máme Paulínu,,z čoho bola zhrozená najmä babka,,že čo je to za hnusné meno 😒 a podobne,,ale my sme si s partnerom pevne stáli za svojim,,určite by ma nikto neprehovoril ved je to NASE dieta,,teraz nam aj cudzi ludia povedia že aké pekné meno,, 😉
my sa akosi nevieme rozhodnut na meno pre druhé či by to bolo dievča alebo chlapec..čo sa týka chlapca také typické sa mi moc nepáčia ako Tomáš Adam a tak..Chcela by som niečo sviežejšie ale azse nie moc exotické,,tak pre chlapca nemam ani šajnu 😒 pre dievča sa mi páči Marína,Eliška,,Ninka,ale mojmu sa skoro nič nepáči a pomaly sa iekedy koli tomu aj pohádame ☹
@naty07 jedna moja dcerka ma ruske meno, tak som si vypocula aj ze "sockarske?!" reagovala som: nam sa paci a vy si zvyknete 😉. meno je zalezitost rodicov (aj ked niektori svojim vyberom detom fakt zivot neulahcia 😖, ale co uz)
vseobecne by som to vyjadrila tak, ze ty sice musis akceptovat, ze sa niekomu vami vybrate meno nepaci, ale ostatni zase musia respektovat tvoj vyber. aj stari rodicia. lebo ak vnuka nebudu chciet volat jeho menom, mohlo by sa (u mna) stat, ze ho nebudu musiet (moct) oslovit nijako 😠
@prasiatko30
No Jesica je tiez take prihorete a teple meno s Filomenou si moze podat ruku. 🙂
@emyk
Len chcem napisat jednu zaujmavost,niekedy rodiacia davaju mena svojim detom a netusia ,ze meno odraza vsetko z ich minulych zivotov.Povod mena Gabriely,znamena aniel,pozemska bytost je posolstvom -pomahajuca ostanym.Ak deti napr. Romany ,pov.znamena Rimanka.Povod zeme kde zila bol Rim,Taliansko.
Mne raz jedna kamoska povedala ze sa jej nepaci meno co sme dali synovi a ze ho bude volat inak, tak som sa jej opytala ze keby som jej ja povedala ze nepaci sa mi tvoje meno budem ta volat inak ako by sa citila. potom jej to doslo ze asi nepovedala nic prijemne. Mne ked sa nejake meno nepaci, tak si to len pomyslim, urcite to nikomu nepoviem do oci, lebo viem ze to je pre rodicov citliva tema a nie je to nic prijemne ked im niekto ofrfle meno ktore vybrali. A vzdy ked sa to babo narodi, tak uz sa mo hodi kazde meno, bez ohladu ake je zvycajne alebo nezvycajne. Naprikad sa mi nepacilo meno Artur alebo Teodor, ale odkedy mam kamosky co take meno dali svojim synom, uz sa mi to na nich paci, ine si neivem k nim predstavit, preto je pre mna nepochopitelne ze si niekto nezvykne na meno ani po 7 mesiacoch, tam bude nejaky iny problem.
@laskavocka my máme Andreasa. a je to krásne meno. Moji chalani sa volajú Richard, Andreas a Leonard. okolie nema ziadny problem a tie mena, co citam tu vtejto teme - vedela by som si vybrat aj dalsie. 🙂
@adeli79 Dakujeme 🙂 Snazili sme sa vyberat meno pre dospelého cloveka, lebo dietatom je clovek tak kratko, ale dospelakom cely zivot. Mne osobne napríklad pride meno Tomáš alebo Filip, pekne pre dieťaťko ked sa mu povie Tomáško alebo Filipko, ale uz taký veľký ujo alebo dedko Tomáš a Filip mi tolko nesedí 🙂 tym som samozrejme nechcela povedat ze su to skarede mena, su pekne, ale kazdemu sedí niečo iné a to treba akceptovat za každých okolností.
@demeterka Ahoj 😉. Mňa to meno očarilo pred deviatimi rokmi, takže aj náš najstarší je jeho nositeľom 😉 . Inak keď sa narodil, môj dedko si stále nevedel zapamätať jeho meno, tak ho volal Regan 😀.
@vejula Rody najčastejšie, Angličania často Rod..a ja mám preňho barsjaké prezývky, ktoré ale s Rodanom nemajú veľa spoločné 😀 😀 😀.
A my sme dali meno, aké síce vôbec nie je exotické, ale široko ďaleko sa tak nikto nevolal. Okrem jedného Jack Russela, ale bol zlatý, tak mi to nevadilo 😀 A potom sme sa presťahovali cez 4 obce a tu je to veľmi časté meno. Nepomôžeš si.
Trendy v menach s amenia, dnes uz mi Lucas nepride nijako exoticky a specialne ak sa uz chlapcek tak vola, nie je veru perne od starych rodicov, ze sa spravaju tak, ako sa spravaju.
Vselijake mena sa teraz davaju, mna akurat vzdy pobavi, ked to meno absolutne nejde dokopy s priezviskom, takze potom vznikaju kadejake Rebeky Rozsypane, Sary Zoe Pančuchové, Elias Pataky a podobne.
Toto by podla mna rodicia mohli brat do uvahy.
Ahoj Lukas je krasne meno aj ja som rozmuslala nad nim a bala som sa reakcie okolia tak nakoniec mame Luboska po tatovi......no mozno keby rodim teraz tak asi dam Lukas
Ja ked som bola tehu tiez som chcela nezvycajne meno. Ale pre dievcatko a volala by sa Leila.Joooj to bolo reciiiiii ked som niekomu povedala ze ako by sa volala ale mne to vobec nezaujimalo. A hlavne rodicia a kolegyne v praci ze preco to chcem urobit svojmu dietatu, Kokso ako keby som ho isla zabijat mi to hovorili a pritom sa mi to meno neskutocne paci a este aj priatel nebol proti.No ale priroda to zariadila inak a mame krasneho chlapceka 🙂 mimochodom s typickym slovenskym menom- Rudolf. Ale pomali je aj tak skoro jediny lebo toto meno uz nikto moc nedava a este aj nasa pediatricka nam povedala ze je to jediny jej pacient s takymto menom 😀 takze uz pomali tiez skoro nezvycajne 😀
moja segra, ked bola tehotna, tak rozmyslali nad Miriamou, Luciu a Alzbetkou. nakoniec dali lucia a mame sa to nepacilo, ale povedala, ze si budu musiet zvyknut. teraz malu vola lusinda, lučia, lucka a uz v pohode.
zase sesternica ked cakala prveho, tak mala vybrate patrik a babci sa to strasne nepacilo, lebo "sak kazdy ho bude volat pato" a pato je aj syn najvacsej dedinskej klebetnice. pocas druheho tehotenstva mala vybratu ninu, ale znova babca, ze to co je za meno, ze nina (citaj nYna) 😀 nakoniec je z nyny jakubko 😅
@miselka007 ahoj, nezvyčajné meno v dnešnej dobe! ja mám Ľudovíta, nepáči sa mi to meno, aj v pôrodnici mi povedala že to meno nemali 30 rokov. ale zvykla som si - volám ho LUI, LULO, LALKO a keď ma "nahnevá" tak je LAJOŠ. Ale iné meno by mu nepristalo. ale keby som vedela ako sa vyvinie moja situácia tak malý je TIMOTEJ alebo OLIVER! ale hold má meno v poradí 4 generáia.
@miselka007 ........Aj ja som strašne chcela Leilu,a ked som to povedala v robote koleginiam tak mi povedali že preboha to čo je zameno,to kde si vyhrabala......Dnes mám Sofiu
My mame diecatko Fabienne laska na prve pocutie na sk nezname ale tu vvrakusku a nemecku dost popularne.

@vejula este som zabudla napisat ze moja kamoska mu zase jeho meno SPIEVA 🙂 velmi sa jej zapacilo spojenie jeho mena s priezviskom tak vzdy ked pride, vykrikuje na neho Rodanko Manko, Rodanko Manko 🙂