Detičky s nezvyčajným menom
Mile mamicky ktore mate dieta s nezvycajnym menom, chcem sa opytat ako na to reagovala vasa rodina a okolie? My sme dali meno Lucas, pretoze sa nam velmi to meno paci ale bola som velmi sklamana z reakcie hlavne rodicov, ktory mi povedali ze sa im to meno nepaci a doteraz nechcu vnucika oslovovat jeho menom a to ma uz 7 mesiacov. Poprosim mamicky ktore uznavaju len tradicne slovenske mena aby sa zdrzali negativnych komentarov. Dakujem
s nezvycajnymi menami mam skusenost aj ja osobne, volam sa Frederika, dnes uz nie take nezvycajne, ale pre takmer 35 nas vela teda nebolo, mala som spoluziacku aj Ulriku, vzdy si nas mylili. Vtedy sa mi meno hodilo k priezvisku, teraz zial uz to neznie tak dobre, kedze mam typicky slovenske priezvisko... detom som vyberala univerzalne mena.
Ahoj my mame Sergeja,ked ze aj manzel je Sergej tak sme dali aj malemu a mne sa to meno velmi paci...aj ked niektory sa na tom mene zabavaju ze ked ho rozdelis vzniknu ti dve zaujimave slova...ale vobec si z toho nic nerobim aspon kazdy zbystrie ked nanho zakricim takym nezvycajnym menom 😀
Ahoj, aj ja som dala prvému synovi meno Alex /má 12 rokov, vtedy ešte nebol toľko "Alexov" a preto druhému synovi som dala meno Caleb- to bol šok , také reakcie som dostala, ale teraz má malý 3 roky a každý si zvykol na meno, voláme ho Kali v Amerike vyslovujú Keilab. Lucas je naozaj pekné meno 🙂
@miselka007 Rudolf je nemecke meno 🙂
My sme dali tiez nezvycajne meno, v porodnici ho mali prvy raz. O dva mesiace sa v nasom meste narodil chlapcek s tym istym menom a asi chodi s mojim synom do skolky. Dokonca maju velmi podobne priezviska 🙂 A to sme si mysleli, ze nas bude jediny siroko-daleko. A babatko s tymto menom ma aj operna spevacka, ktora nedavno porodila. Takze sa stava mozno popularnym (netesi ma to, ale co uz).
My mame Noela a teraz pred par tyzdnami k nam pribudol Leon🙂obe mena sa nam hodia k priezvisku a Noel je obratene Leon 🙂
ked uz nam to dievcatko nevyslo 😅 😉 😉 😉
Ahoj, ja sa volám Kinga, mm je Milan a synčekovi sme dali meno Raul. Najprv som chcela dať meno René ale nechcela som aby mysleli, že je to dievčatko. Jedna susedka povedala, že "Vy ale viete dať meno". Volala ho Rajmund. Neviem odkiaľ brala to meno, no zvykla si na meno Raul. Tu u nás v okolí, nepoznám nikoho s týmto menom. 🙂
mám kamarádku a ta má syna Marvina
Ahoj,no my máme Sebastiana,Christiana a Sarah Emmu. Na dôvažok,chlapci majú priezvisko Néma, malá je Struhárová a ja som Monika Struhárová Némová(som druhýkrát vydatá 🙂 ). To už len sú niektoré reakcie okolia zaujímavé 😀 ,ale je mi to srdečne jedno 😀 . A to ešte keď občas zahlásim,že kľudne prijmeme aj ďalšie dieťa,tak to len pozerajú,že čo štvrté????A tomu už len aké meno dáte??? No kľudne aj Matuzalem ,ak sa mi to bude páčiť 😀
Inak baby ,všetky mená,čo som tu zatiaľ videla sú super ,nie sú ošúchané a hodia sa malým aj veľkým 🙂
ked som bola tehotna, mali sme vybrate meno pre chlapca Timotej. mojmu tatinovi sa to meno vobec nepacilo, ze je to meno pre kocura. no skoro ma porazilo, ked to povedal. nakoniec sa nam narodila dcerka. keby je to chlapec, volal by sa Timo. minuly tyzden som segre vravela, ze keby sme zasa cakali dieta, tak by to bola Aurelia alebo Florian. ale ze sa mi paci aj Violeta alebo Tatiana. a ona mi na to odpovedala, ze kde my chodime na take hrozne mena. ona ma vybrateho Benjamina alebo Nicola pre chlapca a nikdy som jej nepovedala, ze sa mi tie mena nepacia. alebo ze Nicola je podla mna meno pre dievca. nechavam si to pre seba, lebo je to jej rozhodnutie.
Ahoj 🙂 v rodine máme Gorana a Jerguša 🙂 ale poznám aj detičky ako napr. Eliana, Ashley, Bryan, pracujem na detskej ambulancii tak tam máme hojne nezvyčajných mien ako aj Esmeraldu a Diega 🙂
Ja som synom dala mená Jerguš a Hugo. Mená síce k sebe nepasujú, ale k ich priezviskám áno, Jerguš je Omasta a Hugo je Habodász. Keby sa boli narodili ako dievčatá, tak Jerguš by bol dnes Petra a Hugo Rebeka. Jergušova babka ho volala Jerinko, povedala som jej, nech ho volá menom, ktoré sme mu dali a neprajem si, aby mu potvorila meno len za to, že jej sa nepáči. Meno, ktoré vyberieme je predsa pre nás najkrajšie, vyberali sme ho s láskou a napokon, dieťa nebude vychovávať starý rodič, sused či kamarát. A ak sa dieťaťu nepáči, môže si ho v 18-tke predsa zmeniť 🙂
@laskavocka ano viem o tom 😉
@surriana preesne tak.. mne povedali ze toto snad dietati neurobis a pritom je to krasne dievcenske meno.. niektory su hrozny ale je to len a len nasa vec ake dame nasmu dietatu meno.. ked sa na tom partneri zhodnu tak ostatny nam mozu vyskocit na hrb a hotovo... je to moje dieta, tak moje rozhodnutie 🙂 ale aj Sofia je krasne 😉
@hajajanka ano je nemecke a ma ho po svojm tatinovy 🙂 takze dedicne 🙂
vela mien co tu spominate je peknych a v pohode...ale najdu sa rodicia ktorym fakt uz asi aj troska pripeka...
My máme Zoe Miriam a len všade opakujem, že nie je Zoja, ale Zoe, ale už som si zvykla, že ju občas volajú Zojka, Zojinka,....no osobne preferujem Zoe a Zoei, prípadne skratka, ktorú sme domysleli Zoemi. Reakcie rodiny boli celkom pozitívne, hlavne keď sme doplnili význam mena - Zoe je život, grécky peklad biblickej Evy....jedine svokor mal námietky, aby sme dali klasické meno, aby nemala posmešky v škole a pod., ale neriešili sme, iba manžel mu povedal, že sme jej meno už dali a bude Zoe a zvykol si...
My cakame babo a chceli by sme dat dievcatku meno Mia,ale paci sa mi aj Lilien a Liana.Pre chlapca mame už take jednoduchsie David alebo Dominik 🙂.
My mame dievcatko menom Zara 🙂 najprv som mala pocit, ze sme to trocha presvihli, mame dost konzervativnu rodinu, ale potom to dali uz aj do slov.kalenda, tak som spokojnejsia 🙂 teraz si neviem predstavit aby sa volala inak ako Zarka Šťastná 🙂
Ahojte baby, naše mená su na Slovensku tiež nezvyčajné, ale kedže deti budú vyrastať v AT, tak sme pre dievčatko vybrali Amelie a pre chlapca Leonhart. Meno pre chlapcek som zvolila po mojom pradedkovi, ktorý ako mamina hovorieva bol super chlap a hoci som ho nikdy nepoznala vzdy mi bol sympaticky 🙂
@bronia13 ja mam dcerku s tvojim menom :D vypytala si ho na porodnom stole
nikdy som neriesila nazory druhych ludi na mena mojich deti
inak toto meno sa pouzivalo uplne bezne a v okoli bb napr. doteraz
dcerke sa jej meno velmi paci a od malicka ju volame bronka a aj brona
@jolly84 Ja si prave vobec nemyslim ze viac pasuju, len sme si na ne zvykli ze ich za take pasujuce povazujeme. Je to IMHO vyhradne vec zvyku. Napr. sa tu spominal Lucas. Ja si este zivo pamatam po revolucii, ako sme sa zacali otvarat svetu davali toto meno iba romovia, bolo spolu s Jessicou a par dalsim spajane s takymi ich vystrekami. Dnes je to uz normalne akceptovane meno. Som prave po dost narocnej noci a tak mi to prilis nemysli a nechce sa mi lovit priklady, no ta porevolucna doba je dost typicka v tom ze mena na ktore sme sa vtedy divali s hrozou, su dnes uz beznou sucastou, pomaly aj do ofic. kalendarov zaradene. A mamicky ktore ich teraz davaju ich logicky povazuju uz za bezne, dalej sa pohorsujuc nad tymi ktore este bezne nie su a zneju nam cudzo a pritom mozno o par rokov ci desatroci budu bezne tie. Skratka, mne je to vzdy tak na smiech ked niekto hani hociake meno. Dokonca dnes je taka "cudzia" Sofia omnoho viac akceptovane nez "slovenska povodna veria" tohto mena Zofia. V okoli mame par super nezvycajnych, a vsimla som si jeden jav, ked s takym dietatom prichadzas casto do konatktu, staci relativne kratka doba a na to meno si zvyknes..a zacnes ho povazovat najrpv za menej vadiace sluchu a neskor za bezne a nakoniec sa mozno aj pacit zacne. Zrazu sa cloveku zda ze :"juj, bistu, ako to tomu dietatu pasuje". Moje deti chodia do skolky/skoly uz s plno spoluziakmi majucimi vyslovene exoticke mena, v pohladu nas, starsej generacie. Oni s tym vyrastali a ani im nenapadne nielenze sa smiat tym detom, to vraj absolutne nenastava, ba dokonca ich povazuju za uplne normalne z ich pohladu, nakolko s tym vyrastaju. A to je vcelku pekne a potesujuce. To je my dospeli a nase zvyky, obavy brania masovejsiemu nasadeniu aj inych svetovych mien, ale ked vyrastie tato generacia nasich deti ktore uz bezne prichadzaju od utleho detstva do kontaktu so "svetom" viac nez my, tak budu mat v mysli pri vybere mien pre svoje deti este viac slobody.
Ja dokonca na akceptacii cudzich mien viem skoro s istotu otestovat toleranciu ako taku daneho cloveka nasej generacie, myslim aj do inych oblasti zivota. Doteraz sa mi vzdy potvrdilo.
@mishita2401 my mame tiez Miu, povodne sme spekulovali s menom Amelia, ale nakoniec ostala Mia...takze Mia, Miu, Miuska, Mimi, Mima niektori ludia ju volaju Mijka, co sa mne moc nepaci. Mysleli sme, ze sa to neda skomolit, ale obcas u lekara zavolaju Maya namiesto Mia...ale nevadi, to sa podda. K tomu sme dali este middle name, pretoze mne sa ten zvyk paci. V dospelosti si moze vybrat, ktore meno bude pouzivat..kym zijeme v Irsku, je Mia...ked sa casom prestahujeme naspat do Grecka, co dufam, ze bude, tak bude moct pouzivat svoje middle name Kalliopi - Kali, Kalio, Poppy. Inak zistila som, ze tiez midlle name boli niekedy aj u nas..moja mama mala dve mena, druhe nikdy nepouzila, ale mala dve...a vsetci jej surodenci tiez 🙂

@
no keby si vedela ze slovo russel znamena slovensky chobot,priezvisko pochadza z Nemecka