Dostať viac na šibačku: Áno alebo nie?
Baby, chcem len radu ,vás názor na vec, nejde o život ale tak ..
Dcéra má kamaráta ,spolužiaka ..má 5 rokov, zajtra príde šibať, zvykneme dávať po vajci a dve eurá..príde asi 10- 13 šibačov ..každému rovnako..avšak viem že tomuto chlapčekovi to bude málo, pretože on je zvyknutý na iné pálky ..🙈 má najnovší iphone 15 pro Max (v piatich rokoch)..nosí len boss oblečenie..nechcem aby Davidko rozprával všade že od Barborky dostal malo na šibačku..pred mesiacom sme boli na jeho oslave , dostal od nás špecifický darček ,ktorý si sám vybral , ktorý chcel ,ale okrem neho nedostal nič , pretože už to bolo pre kamaráta mojej dcéry dosť ..a bol sklamaný ,že nič k tomu ..mne bolo malej ľúto ,strašné sa tešila že mu dala čo chcel ..
Ja viem že je ešte malinký , jeho rodičia sú v pohode, oni práveže nikde neriešia že majú toľko a toľko, avšak malý je zvyknutý že vždy dostane veľa...
Chcem sa spýtať , dali by ste mu rovnako ako všetkým ? Alebo viac?
A neboj dcéra sama povie kedy zrušiť polievacky. Moja to.uz odmietla tento rok. Iba oco ju mohol ospliechat.
@simca06022011 áno veď hej na to čakám , pokiaľ sa teší , tak udrzujeme..ale tiež by som si to vedela predstaviť napr v zoo alebo niekde na výlete..ale tak aj to.bude 🙂
@gribka1 aha prepáč
@dominikamacakova v pohode 🙂
Urobila si správne, že si každému dala rovnako. Dávidko ma na to svojich rodičov, aby mu vysvetlili ako sa ma správať. A aj ked mu rodičia dajú luxus, že sa nepatrí toto očakávať aj od inych. Nie kazdy si ho môže dovoliť. A ty zase tvojej dcérke vysvetlí, keď bola smutná z jeho reakcie na darček ako sa veci majú. Že Dávidko dostal to, čo si želal a ma byt vďačný za darček, že na darčeky a aj všetko ostatne musia mamka s tatkom zarobiť, a mal by sa tešiť, že sa mu splnilo prianie a nie očakávať ešte niečo viac. Mal byt vďačný aj za to, že jeho kamaráti si našli čas a s ním oslávili jeho sviatok. Že je neslušne hundrat nad darčekmi. Davidkovi to asi rodičia nevysvetlili, tak to nevie. Ty tvoju malu pouč, aby nebola viac smutná. A samozrejme pokiaľ sa teší na kupačov, neber jej to. Zachovala si sa správne, aj keď Davidkova reakcia to zaklincovala 😀 To nic, o pár rokov sa na tom dobre zasmejete.
Ja viem že si to všetko riešila hlavne kvôli dcérke...ale ber to z toho pohľadu čo učíš ju. Že bude chcieť ľuďom...mužom splniť čo im na očiach vidí a s malou dušičkou očakávať ich reakciu a potom sa tou reakciou trápiť. A ten malý? Zisti Či dostal čo chcel a keď nie prevráti oči a za 2 dní zabudne....
@mircalla priznám sa ,že má trošku vyhodil z rovnováhy , lebo nečakala som ani ja, že sa na rovinu opýta😂
Je to už síce neskoro, ale dobre si urobila- treba dať každému rovnako. Podľa mňa je to skvelá príležitosť naučiť niečo všetkých zúčastnených- aj tvoju dcéru, aj kamoša,keď sa mladému nebude páčiť, nabudúce k vám nepríde, absolútne by ma netrápilo, čo si o mne myslí nejaký päťročný, netrápi ma to ani u starých. Ty to riešiš kvôli dcére- práve u nej máš dostatok času a priestoru jej to vysvetliť bez ohľadu na to,ako to pochopí mládenec. Ono mladý je síce pomerne drzý mamonár (nadsázka), ale zas je v takom veku,že čo na srdci, to na jazyku, životné priority sa ešte krešú, deti majú často skreslené vnímanie sveta a vyťahujú si z neho len to,čo ich zaujíma,takže zas až tak strašne by som to s ním nevidela. Mám syna v rovnakom veku, tiež všetko komentuje a vlastne aj mladšia, možno nič takéto, ale tiež z nich vie všeličo vypadnúť, od toho sú dospelí (najmä teda rodičia), aby to vedeli usmerniť, vysvetliť... ak bude ešte nejaké nabudúce, už aspoň vieš, čo čakať a pripraviť sa 🙂. To, koľko mu dávajú darčekov jeho rodičia, je čisto ich vec, aj my dávame veľa darčekov deťom a ešte k tomu aj naozaj drahých- nech si robí každý podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Mala si mu povedať, že sa nepatrí toto pýtať. Ma v balíčku všetko čo si zaslúžil;)