Dostať viac na šibačku: Áno alebo nie?
Baby, chcem len radu ,vás názor na vec, nejde o život ale tak ..
Dcéra má kamaráta ,spolužiaka ..má 5 rokov, zajtra príde šibať, zvykneme dávať po vajci a dve eurá..príde asi 10- 13 šibačov ..každému rovnako..avšak viem že tomuto chlapčekovi to bude málo, pretože on je zvyknutý na iné pálky ..🙈 má najnovší iphone 15 pro Max (v piatich rokoch)..nosí len boss oblečenie..nechcem aby Davidko rozprával všade že od Barborky dostal malo na šibačku..pred mesiacom sme boli na jeho oslave , dostal od nás špecifický darček ,ktorý si sám vybral , ktorý chcel ,ale okrem neho nedostal nič , pretože už to bolo pre kamaráta mojej dcéry dosť ..a bol sklamaný ,že nič k tomu ..mne bolo malej ľúto ,strašné sa tešila že mu dala čo chcel ..
Ja viem že je ešte malinký , jeho rodičia sú v pohode, oni práveže nikde neriešia že majú toľko a toľko, avšak malý je zvyknutý že vždy dostane veľa...
Chcem sa spýtať , dali by ste mu rovnako ako všetkým ? Alebo viac?
Ja som nikdy nepochopila tento debilny zvyk davat za sibacku peniaze. Moja dcera namalovala vajicka a k nim da kazdemu kinderko pripadne inu sladkost ( tiez ma 5 rokov) . Tvoj muz ma pravdu, kazdemu dajte rovnako, ci uz to bude po cokolade, alebo 2 eurach. To, ze je rozmaznany fracek a nic si nevazi, nie je tvoj problem.
Ďakujem baby za názory , chcela som vedieť ako to vidíte a vnímate vy..dostane to isté čo všetci ostatný a hotovo..ked bude mala väčšia ,budeme chodiť preč, ale ona sa tak teší , sa pripravuje od dnes už na to , tak kvôli nej ..nech ma radosť..
Nepodporovala by som rozmaznavanie,keby ohrnul nosom nabuduce nech nechodi
@sofiia87 no problém je ten, že dnešné detiská chodia šibať len kôli peniazom . Oni sa na maľované vajcia a podobne môžu vieš čo. 😖 Česť výnimkám.
Už sa teším ako zajtra k nám nabehnú takí, čo s našou dcerou nemajú absolútne nič spoločné ale na "oblievačku" prídu. 😂 Toto milujem.
Dcera vravela, že spolužiaci sa bavili, že pojdu šibať že aspoň si zarobia. 😂😂
@marryen toto neznášam celý rok to nevie ani pozdraviť ale na veľkú noc klope a ide oblievať. Ja som sa rozhodla zajtra ideme s deťmi do zoo radšej a čo by sme dali šibačom budeme mať výlet
@matullienka presne toto, voči spolužiakom, alebo tak nemám nič. To nejako pretrpíme. 😂 Tiež by som najradšej niekam zdúchla, nakoľko to oblievanie z duše neznášam 😀
Dcere, keby bola smutna to nejak rozumne vysvetlu - teda ze vsetkychvsibacov mate rovnakovradi a oreto distane aj kazdy 2€.
A uvazovat vobec nad reakciou 5 rocneho dieťaťa, ktoremu je ten iphone presne na 💩 , by ma ani nenapadlo.
Rodicom asi nedocvaklo, ze ini sa zrejme k € dooracovali postupne. Dieta vychovavaju tiez na to, na co je tomu malemu iphone... Ide do AT 5 ročnemu princatku kupit trenky , wrf??? Jeby to dieta je xhore a potrebuje specialnu pomocku, tak letim na otočku aj ďalej. Ake toto? Ti ridicia oketu na seba bič ako sviňa! Pracovala som v dvoch rodinach pri detoch - bohatych rodinach. Popri nich som spoznala dalsie 4 ake teda vibec nemali oroblem detom nakupovat v hmku a podobne. To ze mamy toho bosa a celkom ine oblecko nosili, je ina vec. Ale tiez si zakladne veci niekedy aj v tom "lacnom" hm kupili pre seba. Jedno z deti raz mame povedalo, ze by chcelo nejaky ten dedsky casopis, stal vety 2€, dieta malo 7rokov. Mama hiviri, je veelmi drahy, na to nemame peniaze 😂 dueta uverilo. Zili si nadherne - po vsetkych strankach 😁 Len z nich nevychivavali mamonarov. A garantujem ti - ani jeden z nich by neletel do susedneho statu kupovat skolkarovi handry 🙈
Takze jeho rodicia nie su taki normalni ako si myslíš...
2x som to čítala, ci nepíšeš o 15 ročnom.Aj ty si divná, keď sa bojíš, že dcéra bude vysmiata, že dala len 2 eura.Ak by povedala daj Davidkovi 50 eur tak dáš?Ľutujem jeho rodičov o 10 r
On ne zvyknutý na veľké darčeky 🤣 tak nech si maly pekny zvyka aj na malé 🤣 rozmaznancovi ešte viac treba dať nie ? Sila toto
Inak mňa by veľmi zaujímalo ako si k tomu vôbec prišla, že by si mu dala viac ako ostatným len preto, že je rozmaznany? Mňa by to v živote ani len nenapadlo
Celkom nechápem "problém" akože 5 ročne dieta sa bude zduvat ,no aaaa?nech sa zduje ,dáš mu ako ty mas v plane nech sa zduva ,prežije to .Dcéra tiež prežije zduteho kamosa a verím, že prežije aj ty ze ta 5r decko "ohovára ",ze si mu v jeho očiach dala malo.To co a koľko mu kupujú rodicia nech ta netrápi áni kde ,ich život,ich výchova.
Moji chalani boli šibať aj kamosky dve a povedala som im, ze nech peniazky odmietnu a zoberu si max čokoládové vajíčko. Ze babky, prababky a teta im daju aj peniazky ale od kamosiek nech neberu. Šibačka je zabava aby sa stretli a nie je to zárobková cinnost. Tak pekne iba doniesli po čokoládovom vajíčku.
Baby tak , Davidko bol u nás a dala som mu balíček, peniažky boli v balíčku, tak nevidel..hneď sa opýtal , či som mu aj peniaze dala , a že kolko som mu dala🤷
Dala som mu tie 2 e
A ako sa zatváril, že "len" 2 eurá?
To čo je za otázku. Snáď máš rozum nie?
@gribka1 pravdu ,ja som sa radšej nepozrela , rozprávala som sa s mojou dcérou ..trošku ma vykoľajil ,že sa spýtal na rovinu😅nečakala som to , má ,5 rokov 😄
@gribka1 ale bol u nás aj druhý kamarát zo škôlky ,tiež dostal 2 eura a nesmierne sa potešil , lebo že si môže so sporkasky niečo hodiť 🙂 tiež 5 ročný
Dobre si urobila, fakt mu toto bude v budúcnosti na škodu. Ale aspoň sa iný chlapček potešil 🙂
@dominikamacakova pre koho ten koment?
@gribka1 ale ako to je vidieť to vnímanie rozdielne keď ich máš takto vedľa seba, medzi tými deťmi , a pritom su to všetci spolužiaci zo škôlky, rovnaký vek..
taki malomestiaci ste a este aj dceru k tomu vediete 🙄
Ale aspoň videl, že nerobíš rozdiely, čo je tiež dobré.
@mamina7070 😂
nas 5 rocny povedal, ze sibat a oblievat nebude, lebo ved predsa bit niekoho je velmi zle a spliechat mimo kupelnu by musel utriet 😁 a to mal na chate len mna a svoju tetu
@dzejsik aj to je super pohľad ,prakticky mladý muž😉..keby sa mala tak netešila aj my to zrusime
Tak ako ostatným a 5r aj kľudne len coko vajíčko žiadne peniaze
@sense dávali sme po dve e, všetkým rovnako nakoniec..len nevidel a spýtal sa či som mu dala aj peniaze a koľko..
@sense aj sme plánovali dať každému rovnako len som chcela vedieť názor aj iných ľudí

Rodicia nemozu byt v pohode a dieta rozmaznane. Hadam sa nerozmaznal sam. Takze ano na vine su rodicia,ktory vedu Davidka k tomu,ze viac je viac a on je nieco extra. Velmi rychlo by sa mali prebrat,lebo v puberte s nim bude peklo. Daj mu to,co ostatnym,nech sa aj o zem oplieska.