Veľkonočné aktivity pre deti bez šibačky a oblievania

20. apr 2025

Ahojte,

roky sme z velkej noci mali iba obycajny vikend, ale ako syn rastie a vnima, tak rozmyslam, ze co urobit namiesto sibacky a oblievacky. Co robite s detmi na velkonocny pondelok ? Oblievat a sibat urcite nechcem. Ani nemame koho, ani sa mi ta tradicia nikdy nepacila.

3petka
20. apr 2025

Tak nerob nič. Keď sa ti nechce tak buďte doma a hrajte sa hry.

hederamonstera
20. apr 2025

Nemusis robit nic, myslim, ze ani moj manzel nepojde s chalanmi nikoho sibat, chvalabohu, uzivame si volny den po svojom

jablko13
20. apr 2025

Ona sa však nepýta, či ísť šibať a pod., píše, že nechce :D Chce rady, aké aktivity robiť s deťmi okrem hľadania vajíčok 🙂 Aj mňa to zaujíma.

lucia13022023
20. apr 2025

Chodíme von a vyrábame niečo tematické na veľkú noc. Toť vse

autor
20. apr 2025

@jablko13 presne, hladam inspiraciu na mile aktivity pre dieta.

lucia13022023
20. apr 2025

Autorka skus pinterest. Ak dieťa rado vyrába, je tam toho strane veľa

selena_luna
20. apr 2025

My hladame vajicka - super na tom je ze to je rovnocenna zabava pre obe pohlavia a ze zalezi na ich detskom bystrom ume a pozornom oku ♡ za mna skvela tradicia

autor
20. apr 2025

@selena_luna a kde organizujete hladanie vajicok? V parku ci mate vlastnu zahradu? Schovavate umele vajicka a potom dostane za ne vysluzku ci rovno nejake cokoladove? Ak sa ti chce napis viac, ze ako to mate 😊

annm81
20. apr 2025

Hľadanie vajíčok je fajn aktivita pre deti rôzneho veku. Hľadať nemusia len kraslice a sladkostí, ale napr. aj drobné hračky s veľkonočnou tématikou (napr. zajac, ovečka, kuriatka - v podobe schleich zvieratiek alebo lega, puzzle s veľkonočným motívom.... Môže to byť len prosté hľadanie, môže to byť hľadanie podľa mapy, podľa hádaniek a indícii, za splnené úlohy na štýl Pevnosti Boyard - pekne sa to dá prispôsobiť veku dieťaťa.

selena_luna
20. apr 2025

Na zahrade vlastnej, zavolame aj bratrancov a sesternice, hladame cokoladove. Ale da sa to aj niekde v parku, len si to treba ustriehnut 🙂

kiki68
20. apr 2025

My mame v Rakusku tradicne hladanie toho, co zajacik nadelil, cize dostava hracky a vajicka a hlada to po zahrade. Tiez dospeli hladaju, ti zas iba cokoladove veci a potom take ako eierlikör, potom mame spolocnu Osterjause, cize obed.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
20. apr 2025

U nas sa v Rakusku nesibe, to si neviem predstavit ani, za ti tieto hladania vajicok su uplne vsade. Ja som to vsak robila ako dieta tiez po oblievacke, zvyk u nas pochadzal o mojho dedka a pradedka.

spongebob1
20. apr 2025

Sibacku neuznavas, tak sa doma nudte.
Turistika, bicykel, alebo nasadnite na vlak a smer Vieden, Praha, Budapest.

autor
20. apr 2025

Asi vyskusame to hladanie vajicok, len nemam zahradu, tak to budem musiet nejak vymysliet.

deedol
20. apr 2025

My sme mali hladanie vajicok uz dnes, lebo zajtra ideme na vylet. Pekne s mapou v zahrade pri bytovke 🙂

lusilla
20. apr 2025

My mavame uz dlhe roky hladanie vajicok, striedame to s rokmi kedy ideme na dlhsi vylet. Detom som nase tradicie vysvetlila, ich podstatu a dovod, co vsetko sa robilo. Tiez som im vysvetlila ze to preco tieto veci nasi predkova robili malo pre nich vyznam ale ze ten uz pominul a preto my mame ine tradicie. Je dobre poznat aspon nase kulturne dedicstvo ale zabava u nas je proste o inom. Teraz ti prave pisem z toskanska kde sme na vylete a vyskakuju mi fotky z archivu z hladania vajicok, krasne spomienky ako deti rastli.

hortenziaj
20. apr 2025

Ja som po byte poschovavala takých mini zajačikov , a zajtra budú hľadať ,ak sa podarí. Ale sme mimo,na veľkú noc ideme na víkendový pobyt od piatka do pondelka/utorka,tak máme tak cestovné,aktívne užite sviatky, kde robíme kazddeco,zažijeme toho veľa