Dostávate od manžela darčeky?

lenka567899
6. dec 2022

Ahojte. Milujem svojho manžela (sme spolu 8 rokov) a naozaj s ním nemám žiadne väčšie problémy, ale chýbajú mi od neho prejavy uznania. Pravdepodobne ste počuli o teórie 5 jazykov lásky, myslím, že ja napĺňam jeho, ale on nie môj. je pre mňa dôležité aby ma manžel občas prekvapil a nie, nemusí to byt veľká drahá vec, ide o to gesto. Už som mu to viackrát povedala a vždy povedal, že to vie pochopiť, ale vždy zabudne, sľúbil mi, že sa bude snažiť ale nič sa nestalo. :( Rozmýšľala som, že si niekedy kúpim niečo pekné a zabalím to ako darček, aby bola táto potreba naplnená a nemusela by som sa naňho urážať. Dúfam, že nezniem povrchne. Čo by ste robili na mojom mieste?

svetlanka111
6. dec 2022

Tak ako si napisala,kupila a zabalila akoze od neho. Ak len toto je vas problem gratulujem. A zavidim🫤fakt sa netrap nas zbytocnostami. Toto lasku nedokazuje.

deti95060810
6. dec 2022

dostávať dostávam. - ale aké... môj manž. je totižto úplne bez vkusu....😨

bolarazjedna
6. dec 2022

Na manželovom mieste by som dala pripomienku do mobilu, aby som nezabudol. Aj keď to nebude spontánne, snaha sa cení. Nech si dá 1x mesačne pripomienku na randomizovany deň, že dnes po práci kúpiť manželke čokoládu, dnes ju pozvať na kávu a koláčik do cukrarne, dnes mala kytička, atď, podla toho, čo by ťa potešilo.

ckocka
6. dec 2022

To sa dá snáď vyriešiť jednoducho, drahý, o týždeň mám narodeniny, chcela by som toto... Ak je schopný zabudnúť aj za pár dní tak mu to ešte pripomeniem.

janettdamian
6. dec 2022

@lenka567899 akurát nedávno som si robila test 5 jazykov lásky. Môj "jazyk lásky" je iný ako darčeky. Ale keď tak spomínam na ten test, tak neviem či spôsob ako navrhuješ naplní tvoju potrebu. Jedine, ak by si upustila od tvojho očakávania, že muž ti bude napĺňať túto potrebu a obdaruj sa sama. Vyskúšaj či to bude fungovať.

kaca222
6. dec 2022

Neviem či sa jedná o darčeky na sviatky alebo len tak. Na narodeniny, meniny a Vianoce samozrejme darček dostanem. 😀 keď sa blíži MDŽ alebo Valentín, tak mu to pripomeniem. Mimo to darčeky nedostávam a ani ich neočakávam. Pokiaľ by som takú potrebu mala, nie som si istá, či by ju manžel bol schopný naplniť bez neustáleho pripomínania 😀 našťastie takýto problém nemáme

petra8786
6. dec 2022

@lenka567899 ak ťa nebije a nepodvadza ,stará sa o deti tak kašli na darčeky 😅😅

kittykat22
6. dec 2022

poznala som len 2 muzov - nadriadenych v praci, ktori kupovali zenam obrovske kytice, velke gesta, krasne dary. A jeden aj druhy podvadzal az sa prasilo 🙄 Inak co sa tyka dlhodobych stabilnych parov - tak nepoznam nikoho. Ja to riesim tak, ze ked si nieco prajem tak to rovno poviem aj s cenou, kde to predavaju a dokonca poslem aj link aby to mohol objednat 😀 vobec ma netrapi, ze som to cele osefovala sama. Vzdy skacem radistou a tesim sa totalne ze som dostala od muza darcek ktory som si zelala 😅
Edit: este ked zenaci uhanali mladucke milenky. Tak to sa isli pretrhnut. Ale to poznas - když ptáčka lapají ...

petamich
6. dec 2022

@lenka567899 moj manzel je taky isty 🙂 no tak v prvej faze som mu do kalendara raz za cas nahodila veci ako "kupit Petke kvety" alebo "priniest domov studentsku pecat" a cuduj sa svete ono sa to nejako na-hard-kodilo (manzel je ITckar) a teraz to uz robi sam od seba a teda ja mu to aj velmi rada pripomeniem - typu mojko uz si mi davno kvety nepriniesol, taky tazky tyzden som mala

jasne darceky na prikazane sviatky narodeniny, meniny, vyrocie, vianoce zvladal aj pred tym (samozrejme za mojej podpory co, kde a za kolko) ale take tie co najviac potesia, lebo su mimo kalendar to mu velmi neslo 🙂

gabika128
6. dec 2022

@lenka567899 píšem konkrétne veci čo chcem, potrebujem. Sviatky pripomínam dopredu, inak ostatnem bez darčeka 😁

zuzuliatko18
6. dec 2022

Môjho muzicka som naučila opakovaním, že keď už ide na nákup, že dáku kvetinku by mohol. Snaží sa, ale keď.maju napr.v lidli nejakú, ktorú veľmi chcem, tak si zbehnem kúpiť alebo nahram do nákupného zoznamu. Keď mi niečo donesie len tak pre radost, sám od seba, sa poteším, ale už to tak nejak moc neriešim. Časom a životnými udalosťami už niektoré veci sú menšou prioritou.

lenapg
6. dec 2022

My si nedávame darčeky ani na sviatky, ani na výročie, Vianoce alebo Valentína. Keď niekto z nás niečo chce, preberieme to a jednoducho kúpime alebo si vymyslíme aktivitu namiesto darčekov. Prípadne to máme ako pre efekt kvôli deťom, že na Vianoce si niečo zabalíme. Môj muž ale neznáša prekvapenia a darčeky (má zlé skúsenosti z detstva).

euka210
6. dec 2022

@lenka567899 velmi nedostavam...a ani na Vianoce...pokial si sama nekupim 😁. Mne uplne staci kvietok ci cokolada. Nastastie to nie je moj jazyk lasky 😁, citim a vidim lasku v inych jeho "veciach". Pre mna by nemalo zmysel si nieco kupit a zabalit, ze akoze on...to mu radsej rovno napisem ked pojde z prace, nech nieco cestou kupi.
Tiez si myslim, nech si da pripomienku. Moj ma toho tolko v hlave, ze zabuda na veci, ktore "nehoria".

majlo1234
6. dec 2022

@deti95060810 ja ze lwn moj je taky nestastnik😃 na minule vianoce mi sam urobil prsten z nejakeho drotu a skleneneho crepu na lepeneho swkundovym lepidlom.

Inak teda standardne u nas doma riesim vsetky darceky pre vsetkych ja, moj muz povie, ze on na to nie je, co mi pride ako nenapadne zbavovanie sa zodpovednosti. Ak nejaky od neho chcem, musim mu to presne povedat a prkrat zopakovat.

alanko20
6. dec 2022

Ja som ako tvoj chlap, nerada vymyslam dary. Ja ny som ich najradsej vsetky zrusila. Ked idem na nakup, casto nakupim len nutne potraviny, malokedy vezmem nieco pre radost.potom sa citim tak zle 😂🤣 tak asi si to zacnem pisat do nakupneho zoznamu. Fajn tip 😀

dominika7990
6. dec 2022

@kittykat22 tak isto 😂 len s tym rozdielom že si to objednam sama rovno 😂

dominika7990
6. dec 2022

@majlo1234 to už mi príde extrém aby aj na sviatky to nechával na teba 🙈 moj muž na sviatky vždy prekvapí. A to že veľa krát mi padne sánka ako ho to samého mohlo napadnúť. Ale čo sa týka darceka mimo sviatkov tak to mu poviem jeeeeej toto chcem kúpiš mi? A buď povie áno objednaj si alebo ak povie že je to blbosť si to nechám prejsť hlavou a ak to chcem aj na druhý deň tak si to aj tak objednam 😂😂😂😂

jumama
7. dec 2022

Moj je tiez taky zabudlivec a nerad vymysla, chce mat nadiktovane. Mne ide tiez skor o to gesto, o to ze si na mna spomenie, nemusi to byt velky dar.

Par rokov po sebe mi kupil oranzove lalie, hoci ich nemam velmi rada, lebo smrdia. Aj som mu to po prvom raze povedala, ze sa velmi tesim tym kvietkom, ale sam uznal, vona tej lalie sa nedala doma zniest a dali sme ju vtedy prec. Napriek tomu zas kupil... On miluje oranzovu, no 🙂

Nevie co by som chcela? Ok, urobila som mu zoznam knih, ze aby som mala prekvapenie, ak hociktoru z nich vyberie, aspon nebudem vediet ktoru. A do buduceho sviatka by som si myslela, ze on si ten zoznam spomenie a nieco z neho dalsie kupi. Nie.

Na druhej strane aj s nim je to tazke. Jedina vec, v ktorej na isto trafim su rozne cokoladove maskrty, to sa potesi. Ale ine veci si strasne rad vybera sam. Rozne technicke hracky, a aj oblecenie. Ci bezne, ci na sport. U neho to vyberanie je sucast potesenia. A aj to ma zasa obera trosku o radost, ked mu nemozem dat prekvapko. Ja celkom rada vymyslam darceky, jemu sa prekvapko dat neda 🙂

Naucila som sa vzdy opytat, co presne chce. Viem trebars, ze potrebuje plavky, spytam sa ktore ma vybrate. Viem, ze potrebuje bezecke tricko, spytam sa ktore ma vybrate... Lebo ak by som nieco vybrala sama, hoc aj to co volakedy zmienil, tak on nebude spokojny. Potrebuje tam mat tu svoju spolurozhodovaciu ucast.

zuzinabila
7. dec 2022

@lenka567899 ale ty sa pytas mimo narodenin a sviatkov,ze?dostat darcek len tak😀tak ano,ja dostavam "len tak"..cokoladu alebo kvety.sme manzelia 17 rokov.ale moj je prave ten typ co ma jazyk lasky darceky 🙂cize on to ma rad aj na sebe.on dokaze vyberat darceky na Vianoce od septembra,zistuje,skuma,surfuje na nete..a kupi mi vzdy nieco co ma pozitivne "odpali".vzdy krasne,vkusné,originalne,co by som si ani ja sebe nevedela kupit.rovnako detom(a to msme len dcery,ziadny syn) kupuje tak na 70%on..a nie,nepodvadza ma s nikym ,ako tu bolo pisane😁byvame na polosamote a robi z domu,rovnako ja,cize sme spolu nonstop🤣a jasne,ma ine muchy,ale v oblasti darcekov je to expert,to akoby mal v DNA😁

liljana
7. dec 2022

Ked si na darceky a on nie. Co ti brani pri nakupoch zamierit niekam, kde sa ti nieco paci, uazat na to prstom a povedat mu, nech ti to kupi miesto darceka? Obaja budete spokojni. On sa nestresuje zhananim niecoho, co sa ti nakoniec mozno nebude pacit a ty dostanes svoj darcek.

zuzinabila
7. dec 2022

@lenka567899 a este mi k tomu mojmu muzovi napadlo,ze niekedy tie kvety nazbiera pri ceste,v lese a tak.to nie su ziadne vydavky potom.aj tak to mozete riesit keby uz o to slo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka1389
7. dec 2022

@lenka567899 naštastie nezabudne aj ked sme pohadani ,tak ma vzdy prekvapí ...Nie su to drahe veci ..Chcela som šampón k meninám a on aj po mesiaci nezabudol a kúpil mi ho ...Ale poteší keď zabúda treba to písať do kalendára zvýrazniť.Niektori chlapi sú taky...

jaskolka
7. dec 2022

Môj ma v mobile zazsnacne dátumy narodenín (môj, detí, svojej mamy, a rodiny) inak by nebol schopný pamätať si
Také veci, ako MDŽ a podobne, väčšinou zistí, keď počúva rádio v aute alebo pri robote na stavbe.
Pri narodení detí mi doniesol kyticu a dostala som aj darček neskôr, bežne v obchide kúpi trebárs keksík, nejakú tyčinku typu Deli a podobne, keď ide nakúpiť.

rdi
7. dec 2022

To balenie darcekov mi ako fakt pride uz moc. Co ti to da ak das sama sebe darcek a budes predstierat, ze ti ho dal on. Zmysel toho celeho sa aj tak strati. Nie je dolezitejsie, ze sa k tebe sprava pekne a podobne ako to, ze by ti mal nieco kupit?

maryetta
7. dec 2022

Hmmm v takej situacii by som isla spolu s muzom na nakup. A ked nebude vediet vybrat. Vyber si cokolvek sama a nech to zaplati.

marzuz89
7. dec 2022

@lenka567899 darceky myslis mimo sviatkov, Vianoc a podobne? Neviem, nie som zalozema materialne, su dolezite pre mna ine veci. Ocakavat darceky len tak a este do toho chciet vmanipulovat muza, to mi nie je sympaticke. Manzel vzdy vymysli krasny darcek, davame si jednoduche cenovo nenarocne darceky. Drahe veci si kupujeme spolu vtedy, ked ich prave potrebujeme. Sem tam mi len tak prinesie kvetinku a to je uzasne, ze na mna mysli, alebo kupi v ramci velkeho nakupu veci, ktore mi chutnaju. Ale robim to aj ja. Viem, ze ma rad taky a taky salam, kupim, viem, ze sa mu mina krem na ruky (mava ich v zime velmi popraskane), kupim.

Zacni od seba, mozno sa manzel prida. Kedy si mu priniesla darcek len tak?

mimikarol
7. dec 2022

Nie. Zo začiatku sme si kupovali darčeky ale náš vkus je "mierne" odlišný 😅 Ja si na darčeky a prekvapenia nepotrpim. Keď niečo chcem, tak to rovno poviem. Aj na Vianoce si my dvaja dávame darčeky aké si vyberieme len kôli malej. Ona je darčekový typ, ale tiez ich radšej dáva ako dostáva

oli18
7. dec 2022

Mala som kolegu, ktory kupoval manzelke kvety, ked nieco vyviedol, na udobrenie.

danica2711
7. dec 2022

a tvoj manžel dostáva od teba darčeky? Či to sa vyžaduje len od chlapa? Možno keby si mu sem-tam niečo kúpila, snažil by sa ti to oplatiť, keď už sú pre teba darčeky také dôležité