icon

Dostávate vianočné darčeky od svokrovcov?

26. nov 2025

U nás doma to bolo vždy tak a aj je, že každý každého obdaruje. Prídem k svokrovcom a spol na Štedrý deň a žiadny darček lebo oni to majú zaužívané tak že každý člen rodiny dostane po jednom darčeku a ja dostanem od manžela a manžel odo mňa. Čiže od nich nedostaneme NIČ. Strávili by ste tam Vianoce aj tento rok?

anonym_b01514
26. nov 2025
@anonym_2cbd9f

@biba_18 Ty povies starej osobe co ti ma kupit? To uz ozaj cez starej osobe vraviet- kupte mi tensie ponozky 😄. Podakujeme slusne a vyhodime doma. To nie je moja mama, aby som si darceky vyberala. Ja si kupim co potrebujem. Ja som tu iba pisala, ze autorka prispevku moze byt rada, ze nic nedostava, ze to je lepsie ako blbosti dostavat. A tiez by som najradsej zrusila darceky so svokrou, ale muz mi vzdy povie, vsak nech sa potesi, ze nam dala, radost chcela urobit. Tak sa podakujeme a ona je spokojna.

@anonym_2cbd9f a čo keby si urobila dobrý skutok a ponožky darovala napr do domova dôchodcov aj s osuskami a tofiffe alebo osušky do útulku? Či radšej ti vyhodiť? Ty či darujes svokre?

mandzula
26. nov 2025

Ako mozes mat svokrovcov, ked mas 5 rokov?

anonym_2cbd9f
26. nov 2025
@anonym_b01514

@anonym_2cbd9f a čo keby si urobila dobrý skutok a ponožky darovala napr do domova dôchodcov aj s osuskami a tofiffe alebo osušky do útulku? Či radšej ti vyhodiť? Ty či darujes svokre?

@anonym_b01514 Ja som pisala autorke prispevku. Takze tvoje otazky skus davat niekomu inemu. Pekny vecer maj.

milanemila
26. nov 2025

@anonym_autor ja nechapem, kde je problem. U nich sa dospeli ludia neobdaruvaju, ved ty si s muzom darcek kup ako ste zvyknuti a svokrovci nech nekupuju nic (aspon nemusis ani ty vyberat darcek pre nich) 🤷🏼‍♀️
Ja uznavam, ze aj mne sa zda divne, ze rodicia detom a naopak darceky nekupuju, ale akceptovala by som to. Ja vzdy hovorim, ze lepsi ziaden darcek ako nejaka raroha/blbost len aby nejaky darcek bol.
Moja strana rodiny si darceky dava a muzova nie (iba navzajom kupujeme darceky detom), ja to akceptujem a beriem to tak, ze mam o starpst menej.

anonym_f942a0
26. nov 2025

@anonym_autor my sme v rodine uz roky dohodnuti, ze si nic nekupujeme, maximalne nejaku malickost, ale to casto este pred vianocami, napr. ze dam nasim a svokre spravit advetny veniec. Tradicia je kalendar s rodinnymi fotkami pod stromcek od nas..ale ako pisem, su to len malickosti.a keďže uz mame male deti, taknsme sa dohodli, ze darceky len detom, snazime sa to drzat ale na uzde. Na vianociach si uzivame volno, ze sme spolu a dobre jedlo. Neriesime dary. Plus mame v rodine dohodu, ze sa zapajame do krabiciek z lasky a obdarujeme radsej ludi, ktori by inak nic nedostali..ale napr moja svagrina toto nevie pochopit, ze by darcek nekupila alebo nedostala od nas... Pritom, paradoxne, vacsinou na nas cez sviatky nemaju cas, ani raz sa cez vianocne sviatky nestretneme lebo maju ine plany (sme z rovnakeho mesta).. ale raz ked som jej navrhla, ze si nedavajme nic, spravme spolu tie krabicky z lasky, tak to neprijala vobec dobre. Proste pre nich darcek musi byt.

anonym_23c465
26. nov 2025

Cize ani vy im nedavate nic lebo dostani oni navzajom od seba???

anonym_3e55ba
26. nov 2025

@anonym_autor normálne závidím, tešila by som sa, že nedostanem hovadiny

cimage
26. nov 2025

Nepotrebujem ziadne darceky, radsej ziadny ako hlupost. Napr: nove vianocne ponozky, sviecku, deku, utierky, obrusy, atd. Ja darceky naozaj k vianociam nevyzadujem a stale omielam rodicom a svokrovcom, ze nic nepotrebujeme.

adonish
27. nov 2025

@anonym_autor kedysi ano, ale ako mame deti, tak sme darceky pre dospelych vramci oboch rodin zrusili (nielen Vianoce, ale aj narodeniny a meniny). Darceky davame len detom a je to tak jednoduchsie. Svokrovcom aj mojim rodicom sice davame fotografie z vianocneho fotenia, ale to by dostali tak ci tak, za darcek to nepovazujem.. sme radi, ze sa spolu stretneme, nemusime sa nikam ponahlat 😊

Ale na zasmiatie - od mojej byvalej svokry som jedny Vianoce dostala panske reklamne tričko z jednej banky (mala tam ucet) vo velkosti XL - skoda, ze som vtedy mala tak XS/S 😂 este aj na spanie mi bolo obrovske. Radsej budem bez takychto veci 😊

anonym_4b8bc8
27. nov 2025
@katarinaba

Darcek nie je povinnosti. O darcekoch ani Vianoce nie su. Ty ich asi rada nemas. Ja som cakala darceky, ked som bola male decko. Teraz som rada, ked stravim cas s ludmi, na ktorych zial pocas roka nemam cas.

@katarinaba no vidíš a ja to beriem tak,že keď si nespomenu počas roka na nás tak ja ich zase odmietam na vianoce.🙃 chcem ich stráviť len s ľuďmi, kt.mi sem tam napíšu a ozvu sa a nie z povinnosti počas Vianoc.

katarinaba
27. nov 2025
@anonym_4b8bc8

@katarinaba no vidíš a ja to beriem tak,že keď si nespomenu počas roka na nás tak ja ich zase odmietam na vianoce.🙃 chcem ich stráviť len s ľuďmi, kt.mi sem tam napíšu a ozvu sa a nie z povinnosti počas Vianoc.

@anonym_4b8bc8 ja niekde pisem, ze si nespomenieme? Existuju aj ine formy komunikacie ako navstevy. Telefon vezmem do ruky kazdy den. Zial na navstevy, aj vzhladom na vzdialenosti, nie je cas mimo sviatkov alebo pocas prazdnin a dovolenky. Nezamienaj si dojmy a pojmy a citaj s porozumenim.

anonym_4b8bc8
27. nov 2025
@katarinaba

@anonym_4b8bc8 ja niekde pisem, ze si nespomenieme? Existuju aj ine formy komunikacie ako navstevy. Telefon vezmem do ruky kazdy den. Zial na navstevy, aj vzhladom na vzdialenosti, nie je cas mimo sviatkov alebo pocas prazdnin a dovolenky. Nezamienaj si dojmy a pojmy a citaj s porozumenim.

@katarinaba to ty nevieš čítať s porozumením.. písala som o sebe nie p tebe pre boohaa 😐 🤣 ale urazena na smrť 🙈

katarinaba
27. nov 2025
@anonym_4b8bc8

@katarinaba to ty nevieš čítať s porozumením.. písala som o sebe nie p tebe pre boohaa 😐 🤣 ale urazena na smrť 🙈

@anonym_4b8bc8 no toto je este horsie - akoze naco toto pises mne, ked to so mnou a mojou situaciou, ci mojim nazorom absolutne nesuvisi? A myslim, ze to nie je ani temou samotneho prispevku od autorky.
Urazena? Ani nahodou, opat si mimo 😀 😀 😀
Maj sa 😉

mam1na
1. dec 2025

@anonym_autor áno, aj keď už s tatom spolu nežijeme ako rodina, deti a aj ja ako nevesta vždy na každý sviatok, aj Vianoce dostávam skutočne pekný darček, hoci nás delí skoro 400km. A aj ja dávam darčeky jej. 🎄❤️

kikazoe
1. dec 2025

áno, dostávam.... a keď žili prarodičia aj od nich. všetci vedeli, že milujem mačky a knihy, takže darček bol vždy niečo mačacie alebo poukaz do kníhkupectva. tiež už nie sme spolu ale na sviatky si spomenieme a vždy aj s malým darčekom. posledné roky prosto pošlú €- pre obe, ja kúpim čo si dcéra praje a mne knihu 🙂

klaridka
1. dec 2025

Moji svokrovci nám dajú každý rok diaľničnú známku... mám rada tento zvyk

dalyn
1. dec 2025

Vianoce nie su o darcekoch- aspon teda u nas nie. Ked este svokrovci zili davali detom pod stromcek drobnost, nam nic materialne- svokra navarila a boli sme spolu- to bolo omnoho viac ako nejaky darcek. To my sme zakazdym urobili velky nakup a nechali im peniaze, nie iba na Vianoce, ale kazdykrat ked sme prisli na navstevu- na vikend. (cca 4-5x do roka) 🙂

lienka9
1. dec 2025

@anonym_autor ano dodtavame darceky.ale aj by som sa potesila,keby sme sa dohodli,ze si nedavame dalsi rok nic :D o starost menej s vymyslanim..

anonym_861718
1. dec 2025

Mne svokra neda ani cokoladu na narodeniny. Ja som jej vzdy nieco kupila ale v poslednu dobu uz nekupujem nic. Takze vobec neries.

64jarka64
1. dec 2025

@anonym_autor my máme tri deti a pať vnúčatiek.
Dopelí ako rodina dostanú spoločne obálku a každému k tomu nejakú drobnosť.Vnúčatká každé dostane darčeky

tiezjedna
1. dec 2025

@anonym_autor áno, dostávame a boli časy kedy to fakt vedeli prehnať (v dobrom)👍😂

radostka
1. dec 2025

my svokrovcom davame kalendar z fotiek, oni davaju iba detom. Ja som s tym uplne ok, takto sme sa dohodli, nepotrebujem aby mi kupovali kozmetiku alebo gyce do domacnosti

zuzu2636
1. dec 2025

@anonym_autor Vianoce nie sú o darčekovej. Som vydatá 23 rokov, ale za ten čas som nedostala od svokrovcov pod stromček ani spendlik. Prvé roky som sa snažila ja kúpiť, ale potom som aj ja prestala.

blackcat8885
1. dec 2025

Áno dostávame aj dávame rodičom aj svokrovcom ale Vianoce nie sú o darčekoch či? Keď majú taký zvyk treba to rešpektovať si myslím. Sme dospeli ľudia snáď nie malé deti.

sussie1
1. dec 2025

Stravila, ale nie Stedry vecer, ten je pre manzela a Teba. A dostali by odo mna na Tvojom mieste presne NIC. Nech si kupia navzajom.
Moji svokrovci sa s muzom nezvykli darcekovat, davali si obalky. Ja som im vzdy nieco vymyslela, od listkov do divadla, cez pekne a prakticke darceky. Mne najskor tiez davali obalku, ale svokra si vsimla, ze sa potesim darceku, tak minuly rok som dostala vonavku a fakt skvelo trafila 🙂

mojmacik
1. dec 2025

@anonym_autor svokra ani nevie kedy mam narodeniny za 25 rokov( nikdy mi nic nedala)...a to je muž 16.6 a ja 18.6. A nie to ešte na Vianoce...ale nechýba mi to mi sa v darčekoch pod stromčekom nepredhaname. Symbolicky aj my v rodine

anonym_5f0139
1. dec 2025

Ahoj, my dospeli sa v rodine neobdaruvavame. Samozrejme ja s manzelom ano. Babky a dedkovia obdaruju vnucata vacsinou vopred dohodnutymi darcekmi.
Svokrovcom sme nedavali nikdy nic - oni si nedavaju ani na narodeniny..ani oni nam nic nedavali. Ani sa vlastne nestretavame.
S nasimi sme sa zvykli obdaruvat, ale odkedy mame vsetci traja surodenci male deti, tak uz si nic nedavame. Uz iba detom.
Neries, chod na navstevu a dohodnite sa potom v priebehu roka, resp. pred dalsimi Vianocami ze si nic nebudete davat. A ktovie, mozno ta tento rok prekvapia.
Ak nie, netrap sa, vianoce su o inom. Veci si vies kupit sama urcite.

senta_sofia
1. dec 2025

@anonym_autor nie, nedavame si darceky v rodine, mame vsetko, co potrebujeme a nie som odkazana na to, aby som si vymienala lapace prachu alebo kozmeticke balicky s rodinou

henka123123
1. dec 2025

Nie a dokonca ani s muzom si medzi sebou nic nedavame..

64jarka64
1. dec 2025
@henka123123

Nie a dokonca ani s muzom si medzi sebou nic nedavame..

@henka123123 ani my si s mužom medzi sebou nič nedávama,nám to tak vyhovuje,čo potrebujeme si kúpime počas roka,kam chceme ideme tiež