Druhé meno k menu Mia
ahojte🙂 baby prosim poradte...v auguste rodim a chcem dat dcerke meno Mia.Len by som jej chcela dat dve mena tak prosim o radu ake meno by sa hodilo k menu Mia.dakujem pekne 🙂
ahoj moja druhá dcérka sa volá Mia Alexandra
Vanesa 😀
Celym menom by bola Mia Miskovicova...Zoe je krasne meno 🙂
Mia Lia
Moj nazor - jedno meno. Tento trend dvoch mien v nasich koncinach akosi nechapem. Najma tie velakrat zcestne kombinacie absolutne nekompatibilnych mien. A pri vsetkej ucte - Mia Maria je desna kombinacia. Navyse je Maria uz tak otrepane meno, ze otrepanejsie uz byt ani nemoze. Nech sa hlasi ten kto nema svokru Mariu. 😀
@dudulka888 a to Zoe ako sa vobec u nas vyslovuje? Zouiii? 😕
@dudulka888 ved mate uplne slovanske priezvisko, priponou "ic" spadajuce do srbsko chorvatskych koncin. Tu by som skutocne nesilila nejaku bujnu kombinaciu. Plus, priezvisko je dost dlhe. Cize aj toto treba zvazovat. Zostala by som teda bud pri mene Mia alebo by som zvazila uplne ine, nie az tak trendove. Momentalne sa s Miami vrece roztrhalo.
A ak si mozem dovolit, teraz mi napadlo meno hodiace sa k vasmu priezvisku - Miriam Miskovicova. Mne to ide velmi dohromady. A mozno by to slo aj s tou Miou v kombi Miriam Mia Miskovicova. Ak nepolavis zo svojho. 🙂
Nechaj jej len jedno - Mia..aj z praktických dôvodov 🙂...ked sa bude učiť pisat...pripadne podpisovať...kým napíše cele svoje meno...chudiatko....Mia je samo o sebe krásne meno, nie je potreba dodávať za ním ďalšie, len preto, že je to móda.
🙂 kamaratka ma dcerku Mia Isabella 😉
asi by som sem nemala prispievat, ale tak neda mi to. a ty mas zahranicne priezvisko?? teda to dufam lebo ak bude tvoja dcerka mia ....ova, tak to bude fakt otras a nepomoze ti ani druhe meno, kt. si mimochodom tiez myslim ze je absolutne zbytocne!! Druhe meno uznavam len v pripade zmiesanych manzelstiev ked napr. jedno meno je anglicke (dajme tomu ze par zije v anglicku) a druhe slovenske napr. po starej mame...ale len tak pre nic hladat druhe meno mi pride uplne onicom a zbytocne! Som zvedava cim budes argumentovat ked sa ta raz dcera spyta ze preco sa vola ako sa vola.. lebo mi to na modrom koniku poradili.. 😀 😀
volakedy davali zahranicne mena na SVK len cigani...a teraz sa po nich uz aj bieli opicia..fakt tomu nerozumiem..ved mame take pekne slovanske mena!!
@pragmaticka no praveze ma autorka vysostne slovanske priezvisko a dost dlhe navyse.
@dudulka888 k MIA by som nedavala uz ziadne ine... naco? ja som vollila MIA prave kvoli tomu ze je kratke a moje priezvisko dlhe...
@pragmaticka ja mam slovenske priezvisko a chcela som dat dievcatku MIA a hodilo sa to...
@jabadaba tak v tom pripade by som zvolila urcite nejake kratke slovanske meno (Eva, Ema,Jana, Hana, Anna) ved ich je dost..a nie Mia..osobne by som si hned pomyslela ze to bude asi nejaka cigana (teda nic proti nim!) 😝
inak zeny teda, precitala som si tuto kratku diskusiu, ale to co davate za navrhy.. pride mi to smiesne .. nechcem nikoho urazit.. ale toto je uz fakt na mna moc.. k menu Mia sa absolutne nehodi nic.. ani Maria ani Barbora, Amelia, Sofia.. davat k zahranicnemu menu slovenske to je uz fakt nonsens...
pre zakladatelku temy.. ak uz teda chces mat ine meno, nie slovenske tak daj len Mia a nic k tomu nevymyslaj
@dudulka888 Mamma mia 😅 prečo za každú cenu "iné" meno? to zakričíš na ihrisku a príde aspoň 5 detí 😀
kdežto takú "obyčajnú" Luciu či Zuzku by si dlho hľadala...
@dudulka888 v mojej knihe som jedno dieťa pomenovala Mia Ella🙂 a nenechaj sa odradiť, je to tvoje dieťa, daj mu meno aké chceš. Dve mená nie sú až taký extrém, samozrejme pokiaľ by si malú nepomenovala Sybila Božena - to je ale o inom🙂
na margo dvoch mien, velmi som chcela bibianu, manzel bol proti lebo meniny ma blizko vianoc podla neho a to nechcel, tak mame ninku, ale krstili sme ju Nina Bibiana. volame ju aj ninka aj bibinka, takze taketo bolo nase riesenie
ale paci sa mi verzia Mia Amelia je to zdvojene a nebude nikto vymyslat inotvar a budu ju volat Mia😉
@sissy27 keby som sama nebola zuzana tak mam urcite zuzku! Je to krasne meno a aj napriek tomu ze zijem v zahranici , mam jeho sloven. verziu velmi rada a pocuvam len same pozit. ohlasy nan! Lucia je tiez velmi pekne, mas vkus.. 😉
@pragmaticka dost nevhodna reakcia, nemyslíš?...je každého vec ake meno dá svojmu dieťaťu a pisat, že s "ova" je to otras, alebo ciganske, ak je to Mia a má slovenske priezvisko....
už som túto tému pozerala pred dvoma dňami, len som pokrutila hlavou, ale dnes mi už nedá nereagovat. som zástanca slovenskych mien, predsa len sme na SVK. k čomu je dobré dávať dve mená, budem rada keď mi to niekto vysvetlí??? Známa dala malej meno Viktoria Kimberli, môj mm sa stále smeje, že keď je na ihrisku tak na ňu volá Viktória poď domov a vezmi aj Kimberli. no ale čo už každý má doma to čo sa mu páči...
@madono som sa pobavila, že zober aj Kimberli🙂) to je už ozaj extrém🙂) ja som zato, nech je meno pekné, nech pasuje k priezvisku a nech sa hodí aj pre dospelú osobu a nech sa páči rodičom🙂 ja som učila v jednej malotriedke a boli tam len romčatá. každé malo telenovelové meno a ešte aj telenovelovú prezývku. a tak sa raz stalo, že sa ozval buchot na zborovňu a romske dievca plakalo: pani učiteĽka Santos ma bije. UčiteĽka vzdychla vstala a hovorí, že musí ísť zistiť, ktorý to ten Santos je🙂
Mia Mau
@billam mas pravdu, je to kazdeho osobna vec! aj napriek tomu mozem vyjadrit svoj nazor! a moj nazor je ze zahranicne meno ku zahranicnemu priezvisku!! ale my slovaci sme vzdy boli taky zadumany narod, doteraz si myslime ze vsetko co pride zo zahranicia je to najlespsie, dokonca aj ich mena, tak sa opicime!! to je uz vrchol...pozri sa do len napr. do susednych ciech...vies ake tam letia mena??? krasne ceske ako Terezka, ci Marketka...aspon ti maju rozum! 😝 Asi musi prist nova generacia, aby si to na SVK ludia uvedomili
my sme dali dve mena - Sofia Ella a priezvisko mame obe bez -ova ;) a 2mena preto,lebo sme sa nevedeli s mm dohodnut on chcel 2mena,ja 1 a pred porodom.vysla statistila,kolko je sofii a takze ak budu 3v triede,ju mozu volat aj ellie ;)) my ju volame bud sofiealebo sofie ellie ;)
meno Mia sa mi velmi paci aj same ;) druhu dcerku by som tak nazvala ak dakedybudem mat ;)
a k slov.menam- kamaratkin maly chodi do sukromn.skolky a jeho kamarati.su jeegusko,eugenko,alzbetka a juditka- mne zas tieto mena pripadaju ako s pred 100rokov ;))
@pragmaticka no zaujímavé, že Američania zas berú slovenske/slovanské mena....kazdy dá take, ake sa mu paci...a je to len na ňom, či to bude grécke, talianske, slovenske....nie je to predsa zákon, davat na Slovensku slovenske mena....ja tiež nie som az taky patriot, aby som svojej dcére dávala meno Zuzka, Anička, Katka...mne sa zas tieto mena nepáčia...a nepisem, že Anca je každá druha babka na dedine, alebo Zuza je každá klebetnica v dedine....
@pragmaticka dcéra má spolužiačku Zuzanku a medzi Vanessami, Dorotheami, Sárami a Jessicami to znie úplne exoticky 🙂 ale pekne 🙂
ja mám rada mená, pri ktorých sa každý druhý neopýta "ako? ešte raz prosím" , nekomolia sa a dajú sa použiť univerzálne u nás aj vo svete bez toho, aby zneli divne...
a ešte si zabudla na Šárku pri tých českých a máš všetky tri moje obľúbené 😉
inak aj Sophia je v každej triede aspoň jedna, ale slovenskú Žofiu nedá nikto a pritom je to to isté 😅

@dudulka888 mne sa paci mia sofia 🙂