Farár nechce pustiť dcéru k prvému svätému prijímaniu
Farár nechce pripustiť dcéru k prvému svätému prijímaniu kvôli tomu že nemáme svadbu v kostole
@misinka20 no lebo... prispevok je vymysleny
@janetinka27 amen
Chod za dekanom. Mate premotivovaneho kňaza. To ako zijete, nema so svätým prijímaním Vášho dieťaťa nič. Ono ma pravo ísť na prijímanie.
@simona20201309 čo je na tom nepochopiteľné? Sviatosti nie sú cirkus,ako to väčšina ľudí berie,aj 1.svate prijímanie,že tam rodičia pošlú dieťa len kvôli starým rodičom a podobne..Ja vlastne ani nechápem ľudí, ktorí nežijú v sviatostnom manželstve a dávajú deti pokrstiť,na 1.svate prijímanie..veď pri krste sa zaväzujú že ho budú vychovávať podľa náuky cirkvi, a tým pádom že rodičia tak nežijú a žiadajú o krst dieťaťa tak už to nespĺňajú.A potom sa chudatka sťažujú,že kňaz je taký a onaký,že im nechce pokrstiť dieťa.Pytam sa načo im je krst,prijímanie..? Okkeď to dieťa vychovávať vo viere nebudú.
Samozrejme že niektorí kňazi pokrstia aj tak,neviem aké majú kritériá,ale naozaj nevidím nic zle,keď takýmto ľuďom kňaz krst odmietne.
Aj vo svetskych veciach ak nieco chcete,musíte spĺňať podmienky..napr.ak chcete dostávať prídavky na dieťa,dieťa musí chodiť riadne do školy... atď.atd.
@susy11 ty čo tu trepeš za nezmysli? deti nemôžu za hriechy svojich rodičov,tak prečo robiť rozdiely? sa pozri do kostolov koľko tam chodi ľudí,zo dňa na deň menej a menej,a porozmýšľaj prečo
@susy11 😀 amen
Vieš, možno by ti ľudia aj chodili pravidelne do kostola, ale takí ľudia ako si ty ich od toho odradzaju. To neznamená, ze v Boha neveria a tieto sviatosti nechcú dať deťom
Ty si kto, že by si chcela rozhodovať kto na krst ma pravo a kto nie?

@macekovam začni od seba