icon

Išli by ste na svadbu bez detí?

ava987
5. mar 2025

Mamičky, poraďte. Mám dve dcérky (čoskoro 4r. a 2r.) a aktuálne čakáme tretie bábo a dostali sme poxvanie na svadbu začiatkom mája. Obrad aj hostina bude na 35 minút autom od nás. Možmo sa pýtate,, čo na tom riešim. Z okolia máme už väčšinu známych aj rodiny po sobáši, bude to jedna z posledných kam sme pozvaní na najbližšie roky a proste mi napadlo nechať deti doma a ísť si to užiť (nemyslím piť ani nič také), aspoň sa v kľude najesť a porozprávať so známymi. Mladšia dcérka má atop. ekzém a dosť obmedzenú stravu, každú chvíľu by som musela striehnuť aby si neuchmatla niečo, čo nemôže. Navyše s mužom máme veľmi málo príležitostí byť iba sami dvaja niekde.

Bolo by odomňa veľmi sebecké nechať deti doma a ísť bez nich? Alebo ich máme zobrať aspoň na obrad? Moźno blbosť, ale fakt sa neviem rozhodnúť.

terezkaarthuramax
7. mar 2025

@lauricka to bola reakcia na niekoho kto tu napisal ze na svadbu deti nepatria nie na autorku.

oblecenie99
7. mar 2025

@ava987 Isla

trisha_r
7. mar 2025

@ava987 určite áno, na svadbu deti nepatria podľa mňa ...samozrejme,čo človek to iný názor.

katarinka963
7. mar 2025

@cyberk deti na svadbu patria

janamoto78
8. mar 2025

@ava987 pokiaľ ich nechcete nechať doma samé 🤣 samozrejme žartujem. Viem, že nie. Jasné. Ja by som práveže na svadbu išla jedine bez detí.

vanilkovazmrzka
8. mar 2025

Ano chodte bez deti, potesis tym aj ostatnych

janamoto78
8. mar 2025

@katarinka963 ani podľa mňa tam takto malé deti nepatria. Myslím tým ale zábavu. Nie obrad. Na zábave sa už pije alkohol, hrá hlasná hudba, niekde si aj svadobčania dajú dve tri po hube.. takže asi by som s kľudným svedomím deti nechala s babičkou.

sara_h17
8. mar 2025

@ava987 my sme tak boli na svadbe. Bez synov vtedy 2 (dojčený na požiadanie) a 3. Maldomanželia pozývali kamarátov len bez detí z kapacitných dôvodov, lebo mali veľa ľudí..zo začiatku som bola trochu nesvoja, nezvykutá byť bez detí, ale bol to pekný čas môcť si zatancovať kedy chcete, porozprávať sa nerušene…deti boli prvú noc bez nás, v noci sme si už vlastne k ním prišli ľahnúť. Zvládli to výborne, nechali sme ich na mieste, kde sú radi, s ľuďmi s ktorými sú radi, pre nich to bol tiež zážitok….ak by bolo veľa hodín a nevedeli by zaspať, šli by sme domov skôr. Prišli sme o tretej v noci 🙂

tiumen
8. mar 2025

My ideme tiež za pár týždňov na svadbu a ja som bez milosti vybavila 1.5ročnému starkú na stráženie 🫢 Ja si to tam chcem užiť a nie naháňať dieťa čo bude všade kde netreba 🤣 A vôbec to nie je sebecké. Takto som to spravila qaj pár rokov dozadu so starším synom ktorý mal vtedy len rok 🙂

marca12
8. mar 2025

Podla toho,ci tam budu aj ine deti v ich veku. Vtedy by som ich zobrala na obrad a na hostinu,ale s tym,ze podvecer by pre ne niekto prisiel a ja by som sa bavila do rana. Ak ich aj nevezmes,nic sa nedeje. Vy si uzijete svadbu v klude a vo dvojici. Rob ako citis a nie podla toho,kto by ako urobil.

veronicka88
8. mar 2025

Bola som v 6.mesiaci,syn ostal doma...dllllho som si tak neoddcychlam

cervenaruza123
8. mar 2025

@ava987 Vobec nemaj vycitky. Vacsina ludi povazuje deti na svadbe za otravne a velakrat sa ani nepozyvaju na svadbu, pozyvaju sa len dospeli bez deti. Ale zase zalezi aj na aku svadbu idete a ake mate zvyklosti. Ja som zistila, ze vacsina ludi deti na svadbu nenosi a vacsine svadobcanom deti vadia. Naopak v nasej rodine svadba bez deti by bola nuda, kazdy sa tesi na svadby prave kvoli detom, ze sa zabavia, tancuje sa hlavne s nimi, oni su stredobodom pozornosti. U nas v rodine by sa asi dost urazili, keby som nevzala aj dieta.

bucko555
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
8. mar 2025

Bola som bez deti a je to supeeeer 🤩

ysseba
8. mar 2025

Veď ich nejdeš dať do detského domova, normálne by som išla na svadbu bez detí a normálne bez výčitiek. Hádam si nebudeš vyčítať, že ideš niekam sama so svojim manželom. A ani na obrad by som ich nebrala. Ani tú staršiu. Čo z toho bude mať? Ok, uvidí nevestu, to bude zaujímavé tak 10 minút, určite jej bude lepšie niekde s babkou ako hodinu ticho sedieť v kostole...

drahusa333
8. mar 2025

Ked ich mate s kym nechat tak samozrejme, uzijte si to 👍🏻

dooodka
8. mar 2025

My sme dostali pozvánku s tým, že bez detí. Teraz v septembri sme boli na ďalšej s deťmi. Hádaj ktorá bola lepšia 🙈😁
Ak máš stráženie ani by som nerozmýšľala, ide jar, leto budete mať kopec zážitkov a jednu sobotu si určo zaslúžite aj len vy dvaja 🙂

maja249
9. mar 2025

@ava987 nie, vôbec to nie je sebecké. Napriek tomu, že svoje deti milujete, ten čas, len sami pre seba a bez detí, je na nezaplatenie a priznajme si, raz za čas ho potrebuje každý z nás. Takže, žiadne výčitky svedomia, choďte.

janulkaa82
9. mar 2025

My sme raz boli na svadbe, na ktoru žiadne dieta nebolo pozvane a ten štebot detí tam chybal.
Ked sme uz mali svoje deti a boli pozvane aj oni, tak sme ich vždy zobrali na obrad a chvilku aj do sály a potom ked boli malinké som ich išla dať ja búvať a mamina ostala pri nich a ja do rana, alebo nam ich prišli na svadbu zobrať a postarali sa o ne. Raz dokonca aj tak ze sme mali domov cez 3/4h cesty a ešte kojila, doma odstrekla aspoň na jednu várku a dalsiu prišla nakojila, odstrekla... Ale bola som chvilku s ludmi, zatancovala..vobec mi dlhsia cesta nevadila. Skontrolovala som si i dieta doma a o to lepšie som si to cele uzila. Ved i zabaviť sa treba
No to som ja a kazda sme iná..no ak ich necháš doma, je to len a len tvoje rozhodnutie, nik ta za to kritizovať nemôže.
Peknú zábavu na svadbe 😊

majqa02
9. mar 2025

Ja mam 3 deti a nikdy ich na svadbu neberiem .a boli sme na svadbe kde svadobcania strikne pozvali par ale bez deti. Tak by to malo byt aby si rodicia tu svadbu aj uzili a nie len lietali a obriadovali deti 😃

kaca222
9. mar 2025

Ja by som sa rozhodla podľa toho, ako to deti zvládajú bez vás ;) náš 2r v pohode prespí u starých rodičov, takže by som šla. Ak by to ešte nezvládal, bolo by to za cenu plaču a jeho zaspávania v strese, tak by som nešla

dzejsik
9. mar 2025

@ava987 jasne, ze by som isla bez deti, v pohode to zvladnu u starkych …nie je to ani, ze budete prec cely den, doobeda s nimi budete este doma

zuzanahud283
9. mar 2025

@kaca222 no presne ako su zvyknute to je dolezite, raz som tak musela odísť zo svadby (80km) lebo mensia 1,5 ročná vtedy sa tak zachádzala od revu až sa zgrcala keď ostala len s babkou a pritom s babkou bola od narodenia kazdy den aj ked pravda vzdy len cez den max par hodin, nikdy nie na noc,...no unavená som bola ako pes, poriadne som sa nenajedla 🫣😅 a ešte aj taxík ma vyšiel extrémne veľa, potom som už radšej všetky svadby odmietla kým nebola staršia a schopná ostať bezo mňa

dadulkaf
9. mar 2025

Od januára je táto istá téma tu už minimálne tretíkrát.

jamidea
9. mar 2025

@ava987 a keby ti tu vsetky napisali, ze je to sebecke a chudatka deti si neuziju, tak by si ich zobrala?

hajducarmen87
9. mar 2025

My sme brali 1,5 ročnú dcérku a dve svadby a všetko bolo uplne super. Rodina spolu🥰. Ináč si to ani neviem predstaviť.
Zaujimave...na dovolenku by sa trepali aj pol zemegule s pol ročným dieťaťom.

Však sa zariadte ako vám vyhovuje. Snáď nepotrebuješ rady tychto odborničok 🤣

dankanka
9. mar 2025

@ava987 ak ich máš s kým nechať, nechaj ich doma. Najprv som si myslela,že to je podmienka od pozyvajucich, to by som nešla..ale v tomto prípade, uži si to!

ava987
autor
9. mar 2025

Ak by mi aj drviva vacsina napisala ze je to sebecke, aj tak sa rozhodnem podla seba ;) najviac sa zatial priklanam k verzii zobrat ich na obrad co mi tu v komentaroch odporucene nebolo ale je to moje rozhodnutie, bola som zvedava na nazory.

ava987
autor
9. mar 2025

A teda dakujem kazdej z vas za objektivne komenty. 🙂 spravime to tak aby kazdemu bolo dobre.

bielasovicka
9. mar 2025

@ava987 tak nechápem načo si sa pýtala, keď ti bolo aj tak jedno co ti hovoríme.