icon

Išli by ste na svadbu bez detí?

ava987
5. mar 2025

Mamičky, poraďte. Mám dve dcérky (čoskoro 4r. a 2r.) a aktuálne čakáme tretie bábo a dostali sme poxvanie na svadbu začiatkom mája. Obrad aj hostina bude na 35 minút autom od nás. Možmo sa pýtate,, čo na tom riešim. Z okolia máme už väčšinu známych aj rodiny po sobáši, bude to jedna z posledných kam sme pozvaní na najbližšie roky a proste mi napadlo nechať deti doma a ísť si to užiť (nemyslím piť ani nič také), aspoň sa v kľude najesť a porozprávať so známymi. Mladšia dcérka má atop. ekzém a dosť obmedzenú stravu, každú chvíľu by som musela striehnuť aby si neuchmatla niečo, čo nemôže. Navyše s mužom máme veľmi málo príležitostí byť iba sami dvaja niekde.

Bolo by odomňa veľmi sebecké nechať deti doma a ísť bez nich? Alebo ich máme zobrať aspoň na obrad? Moźno blbosť, ale fakt sa neviem rozhodnúť.

ava987
autor
5. mar 2025

Ani neviete ako ste ma potešili komentármi 😁 akože baby by to zvládli, problém by bol pri papaní keby mladšia chcela niečo čo nemôže. To sú neskutočné raple aj doma. Minulý rok sa vydávala sesternica ale tam boli aj deti z rodiny a málo sa stretávame tak bolo jasné, že ideme všetci. Ale teraz je to iné a naštastie ich má kto postrážiť 😊
@janetinka27 tak ja nemám v okolí žiadnu mamičku s ktorou by som sa ohľadom týchto alebo podobných vecí poradila takže som rada za koníka 🙂

michelle567
5. mar 2025

Vo vašom prípade by som išla bez detí. Čakáš tretie, trošku si od detí oddýchneš, presne porozprávaš s dospelákmi a nie im behať za zadkom 🙂 o chvíľu si na materskej, budeš doma s deťmi až až 😅

bg92
5. mar 2025

Preco by to malo byt sebecke? Jeden den byt bez deti?? Zabavte sa, deti su este aj tak male a nemali by z toho vela.
Ja som mala nedavno svadbu a VSETCI nasi kamosi ktori maju deti (10parov minimalne) prisli bez deti aj ked deti boli vitane. Proste sa chceli zabavit v partii

personality
5. mar 2025

Prepáč, ale mne prídeš úplne mimo. Ty sa vážne pýtaš, ci máš zobrať 2 a 4r dieťa na obrad? Akože ten obrad si podľa Teba deti užijú? 😂

personality
5. mar 2025

A keď potrebuješ zvolenie, tak kľudne chod a bez detí, normálna vec. Ved je to len jeden večer, maximálne pol dna, podľa toho keby sa vrátite.

ava987
autor
5. mar 2025

@personality tak staršia sa už tešila že uvidí nevestu 🙂

personality
5. mar 2025

@ava987 aha, tak to jediné, ze by ju lákalo, vidieť nevestu.🙂 Tak to si musíš sama zvážiť, ak máte možnosť prísť aj deťmi pred kostol a potom ze ich niekto zoberie domov, aby tam nemuseli byť dlho a celý obrad. 🤷‍♀️🙂

17alexis
5. mar 2025

@ava987 Jasné, že šla, aj sme už tak boli. Aj my sme mali svadbu bez detí a hostia boli veľmi spokojní, že sa aspoň dobre zabavili.

dadka1997
5. mar 2025

@ava987 ak maju pri kom ostat nechaj ich doma a chodte sa zabavit

tilly
5. mar 2025

Jasne. Nechaj deti doma a zabav sa. Nič sebecké na tom nie je. Veď ich necháš v dobrých rukách a už to nie sú dojčatá

tilly
5. mar 2025

@ava987 keď sa tešila, že uvidí nevestu, zober ju v sobotu okolo štvrtej piatej k nejakému veľkému kostolu a uvidí aj dve...

domkakvet
5. mar 2025

@ava987 kludne nechaj deti doma, ak ich ma kto postrazit.

smiling89
5. mar 2025

@ava987 nechat doma. My sme tak boli a bolo to uzasne 😁

osky
5. mar 2025

Väcsinou tu mamicky vzdychaju,ked je svadba a nie su pozvane deti.
Zvlast dievcatka si to zvyknu uzit,vidiet nevestu,tancovat v satickach...
Ale urcite maximalne na 2-3 hodinky.
Potom odovzdat a zabavit sa bez deti.

Ak to vsak tebe osobne neprekaza ,urcite nemusis mat ziadne vycitky svedomia.
To je len na vas...nikto to nebude riesit 😃

bielasovicka
5. mar 2025

Nechaj deti doma, sú ešte malé na svadbu, a vy by ste ich museli neustále strážiť, nič by ste z tej svadby nemali.

kitycat
5. mar 2025

Kludne. Ved ked si to chces takto s muzom uzit a deti vam ma kto strazit a vies ze to bude v pohode, ani by som nevahala :D

stvura
5. mar 2025

to su tak male deticky ze s tej svadby nic mat nebudu, takze bez vycitiek, treba ist...duplom ak si to budes vediet ty ako tehotna uzit tak si to uzi (ja som od 6-8tt nic v sebe neudrzala takze vsetkym zenam co nemaju tento problem tisko zavidim, lebo to bolo velmi obmedzujuce)

amelia89
5. mar 2025

mam deti 2 a 4 a ideme na konci aprila na svadbu. tralallalalalala bez nich 🤣🥳

adka3321
5. mar 2025

@ava987 Samozrejme by som nechala doma. Ja sa chcem na svadbe zabavit a nie mat deti na krku zavesene. Boli sme uz tak na 2 svadbach a dcerka bola doma s babkou. V oktobri ideme na svadbu bratovi, ale kedze je to brat, bolo by to blbe aby ostali doma, takze pojdu s nami, ale radsej by som ich nechala doma, lebo vidim, ako budu mne na krku visiet a vsetko len mama a mama. 🤷

rorino
5. mar 2025

@cyberk tak takúto sprostosť som už dávno nečítala🤦

terezkaarthuramax
5. mar 2025

Preco by na svadbe nemohli byt deti? Ale ak je dcerka alergicka je lepsie neriskovat ze nieco uchmatne. Podla mna to raz za cas nie je sebecke ist sa zabavit a vypnut.

mantilka
6. mar 2025

Nie si sebecká, kľudne choď keď máš možnosť stráženia.
Užite si to, s deťmi by to bolo veľmi náročné. Takú príležitosť nemáš často. V takom veku si to ešte deti nevedia užiť ani si to nebudú pamätať. Vôbec by som ich nebrala ani na obrad, lebo potom môže byť plač.

luba98
6. mar 2025

Nieje čo riešiť,len bez detí.

nelka93
6. mar 2025

Ak ich máš s kým nechať, tak kľudne choďte s mužom a užite si to. Decka to preziju

klotildabazarik
6. mar 2025

@ava987 ja by som ich nebrala pokial na svadbe nebudu aj ine deti v ich veku

princezna_bosorka
6. mar 2025

@ava987 pokial mas niekoho, s kym sa deti citia ok a kto ti ich bez problemov postrazi, nechaj ich doma a uzite si to!

ankare
6. mar 2025

@ava987 určite choďte sami, ak máte takú možnosť. Užite si to!

dory11
6. mar 2025

Je to na vás ja by som napríklad nešla ale keď ste stim okej choďte.

lauricka
7. mar 2025

@ava987 choďte sami a užite si to!

lauricka
7. mar 2025

@terezkaarthuramax mohli by byť, ale ona si to chce v kľude užiť s partnerom a má recht. Ani na obrad, nič, nech využije príležitosť, často sa taká nenaskytne.