Išli by ste na Vianoce k svokre?
Caute, je to u nas taka otazka, ktoru nikto neriesi, iba ja.
Sme spolu s muzom 13 rokov, ale nikdy som nebola u nich 24.12.
6 rokov ked sme ibachodili, tak sme na Vianoce boli kazdy s rodicmi, a na druhy den sme sa stretli raz u nasich, a potom u nich. Potom sme s azobrali. A zacali aj spolu byvat, tak reku, mohli by sme uz po tych rokov byt aj na Vianoce spolu, 😅 tak sme na Mikulasa telefonovali cez kameru so svokrou a navrhla som, ze na stedry den by sme boli najprv u nich, a potom u nas, ze sme sa rozhodli, ze budeme spolu konecne. 😆 (nepytajte s apreco sme neboli spolu na stedry, tak nam to padlo asi dobre)
Odpoved svokry ma prekvapila, bola po tejto otazke ticho a ukazala prostrednik. Manzel sa opytal, ze co jej je. Ona nic, zamrzla a ukazovala dalej prostrednik. Tak hovorim, super. Dohodnute.
Ja som nesla vobec, a manzel bol u nas.
Odvtedy je uz 6 rokov cca co chodim iba na druhy den, nebola som nikdy na stedry, ani ma nevolala. Manzel tam chodi rano v ten den.
Avsak uz mame synceka, s ktorym tiez chodim iba na druhy den, ale napadlo ma, co keby sme isli, aj ked nas nevolala. Alebo nechat to tak? Manzela spolu so synom nepustim samych. Pustila som 2x, 2x sa nieco stalo. Takze to nepripada do uvahy.
Byvame od nich daleko. Mimochodom nezajem, nevola, nepyta sa ako sa ma maly. Naposledy, ked som ju zavolala cez kameru a rozpravala jej, tak sa robila, ze ma nepocuje, a z nicoho nic mi skocila do reci a rozpravala malemu. Je tu vela toho, ale teraz tieto bokom.
Ist, ci neist na stedry vecer, ked ma nevolala.
Svokra sa o malého nezaujíma, ale keď voláte cez kameru, tak teba nepočúva a rozpráva malému.. Fakt píšeš ako talian.
@anjelicek26 ako mňa to normálne zarazilo... Ja by som toto nedokázala prekusnúť
Ukázala Vám prostredník? To je čo za spôsob komunikácie? Týmto by som s ňou skončila a už vôbec by sa s k nej nehrabala na Vianoce. Nech si trhne.
@matullienka bývajú 600 km od rodičov a svokrovcov, tak asi tam nepôjdu na obed.
@sima234 veď potom tam zostať môžu, ja by som veru na Vianoce chcela byť sama s mužom a dieťaťom. Veď nič im nebráni zostať tam potom do Silvestra
@matullienka tak pokiaľ sa počas roka nevidia často, tak je jasné, že chcú byť s nimi. Ale bola by som u rodičov ako stále a k svokre išla len na návštevu. Určite by som sa netrepala na večeru ak ma tam nechcú.
My sme podobny pripad ako vy. Byvame tiez daleko od rodicov, pricom nasi a svokrovci byvaju od seba cca 50 km. Na Vianoce sme doma sami ako rodina a az na druhy den vianocny ideme na vychod. Vacsinu casu travime u nasich. U svokrovcov nepanuje dobra atmosfera, tak tam ideme aspon na kratku navstevu.
Svokra dala jasne najavo, ze vas tam nechce, tak nerozumiem, preco sa tam nasilu pchas.
K nam sa tiez kazdy rok pozyva urcity clen rodiny a vzdy ho nejak diplomaticky odmietneme. Keby sa k nam nasackoval aj napriek tomu, mali by sme totalne pokazene Vianoce. Tak si to vezmi z pohladu svokry - nechce vas tam a ty sa tam chces vopchat len tak - vsetci by ste mali nahovno sviatky.
Vždy sme na Vianoce každý s rodicmi zvlášť, na druhý deň beháme po rodine a potom príde on k nám a ja idem na ďalší ten ku ním. Už spolu aj bývame no keď budeme mať dieťa páčilo by sa mi byt spolu sami ako rodina a potom ísť k rodicom k jedným aj druhým ďalšie dni pripadne po večeri.
Prostredník? Fuha to sa radšej nejdem ani vyjadrovať k tomuto🤦🏻♀️
Ale k téme.. Nešla by som tam kde niesom vítaná.. Keby chcela pozve vás ale očividne nemá zaujem
@ninusa221 ale oni su manzelia s dietatom,rodicov maju na vychode.bolo by cudne keby kazdy travil stedry den inde..
Inak mňa by veľmi zaujímal dôvod prečo tam tak veľmi chceš ísť na štedrý deň? Vzťahy podľa všetkého nebudú nejaké vrúcne tak čo ťa tam tak veľmi ťahá?
A preco tam vobec chodite na stedry vecer??? Vtedy mate byt ako ridina spolu vy traja, k svokre nech vezme muz syna na druhy den. A nie, nestane sa nic take, ze by ste museli s nim ist na pohotovost. Daj ho muzovi, ty oddychuj a hotovo
@zorkahorka byvaju 600km od svokrovcov aj rodicov.ved pisala ze uz pred sviatkami idu na vychod za rodinou
Dakujem za nazory!
Celé divné. Poviem to takto, už len po jej prostredníku by som tam nešla, evidentne ťa nemá v láske a netreba sa pchať tam, kam ťa nechcú. A druhá vec Vianoce sú sviatky v kruhu rodiny a to je pre teba manžel a syn na štedrý deň a zvyšok návštev si naplánovať na ďalšie dni. Neviem si predstaviť , že sme každý inde....
Nie, nepchaj sa, ked ta nevola. A naco je to vlastne dobre? Evidentne ta nema velmi v laske
A manzela si sa opytala,co ma svokra za problem,preco sa tak sprava?co mal znamenat ten fucker?nesla by som tam ani nahodou,ak svokra nema zaujem,nepustila by som tam ani dieta..a manzel nech si robi co chce,ked sa nehanbi za spravanie matky
Vianoce by som trávila doma s mužom a synom. Prvý alebo skôr až druhý sviatok vianočný by som šla k mojim rodičom a ak by muž chcel, nech si odskočí k svojim.
@simona92101 Ale jasne, ze sa hanbi. Mohla by som o nej knihu napisat...
Takze recap .. 6r tam muz chodil na vianoce bez teba ty si bola u svojich.. ked ste sa zobrali pozvala si sa k svokre ukazala ti prostrednik. Tu jej primitivnu reakciu chapem tak ze ta tam nechce. Kym vas nepozyva nesla by som . Na vianoce 24 by ste mali byt obaja doma 600km od oboch stran rodicov. Ist tam potom 25+ .. a muz nech si ide navstivit rodicov ..
@zuzinjan Ano, my sme to riesili prvych 6 rokov takto, no. Takto nam to vyhovovalo. 🙂 Vobec som nikdy neprotestovala, ak chcel ist k mame, stale som mala voci nej respekt. Ustupila som, ak nieco chcela od mojho. Ved aj ja som v dobrom vztahu s mojimi. Ale posledne roky, katastrofa.
Ani muza by som 24 nepustila. Ma sediet na zadku pri manželke a detoch. Na druhy den spolu po návštevách.
@betulinka1 Zas nie som az taka prisna, ked chce nech ide. Ja som tiez matka, keby som volala syna a nejde, mne by to tiez zle padlo. Ta hodinka ma nezabije. Mna ale nevola a nevolala, takze ja teda nejdem, ano sa neponuknem. Mate uplnu pravdu. Naco sa tam pchat. Svagrinka sice chodi 24., ale svagor este byva so svokrovcami. Chapem.
A synceka nedam. Nevie nanho davat pozor.
@betulinka1 prečo by mal sedieť na zadku, nepustila by si ho, čo je malé decko? Veď nech si ide, veď sa vráti a všetci budú spokojní.
Načo sa tlačíš niekam, kde nie ste vítaný? Ja by som ani nevolala, na čo je to dobré?
@ibrunova Ano, tiez som toho nazoru. Ved sa nevidia mesiace. Nech ide kludne. Mne to vobec nevadi. Ved je jeho matka.
Ale ty vlastne na druhý deň ku svokre aj tak ideš aj so synom, nie?
Ti teda píšeš 😉
Svokrovci a naši rodičia - fakt blbá formulácia, dopletene je to.
Ale hlavne - netušíme ako a prečo ste si nastavili takyto rytmus, že- musíte sa trepať 600km, akokeby ste nevydržali sami 3 doma, veď ste nová mladá rodinka
- chápem že chcete byť rodina spolu, tak idete k tvojim rodičom, ok
- prečo máte tak pokazené vzťahy s tvojimi svokrovcami, že ani na Vianoce sa nenavštívite ?!
- a ak sú fakt pokazené, nie tvojou a muzovou vinou, načo sa chces trepať niekde, kde nie si pozvaná, vítaná, nedávajú najavo záujem o vaše dieťa a teba, ?!? Fakt netuším prečo...
Môj názor - muž má pomáhať s prípravami tam kde príde, kde nocuje, stravuje sa, konzumuje slávnostnú večeru a s manželkou a deťmi rozbaluje darčeky.
Ku svojim rodičom predsa môže ísť niekedy 21.- 23., a potom od 25., navstivit sám, prípadne s deťmi, ale len ak by vedel čo mal znamenat ten 🖕.
Inak ja by som tam nešla ani náhodou, sviatky nesviatky, ani moje deti. Kto nemá o ne záujem, bežne cez rok, načo si kaziť sviatky, a ja duplom
nechapem co riesis, nesla by som, ved svokra nema vobec zaujem.

Ja by som trvala na tom, že budeme sami doma, veď k rodičom môžete ísť aj 25. ráno a prídete na sviatočný obed, a poobede k svokre nech ide muž na kávu a koláč. Ja by som nešla, nech si vulgárne gestá nechá pre takých ako je ona, mňa by tam viac a dieťa nevidela. Muž ak jej to toleruje je tiež čudný a asi s tým súhlasí