Ja a manžel sme učitelia a sme pozvaní na svadbu. Máme sa jej v čase koronavírusu zúčastníť?
Potrebujem poradiť, sme pozvaní na svadbu (rodina, nad 100 ľudí). Obaja s manželom sme učitelia na základnej škole. Svadba je už o týždeň - čiže celkom dosť vysoké riziko prípadnej nákazy (veľa ľudí príde z dovoleniek atď., to asi nemusím rozpisovať). Ja mám dosť obavy, zodpovednosť za deti a kolegov v škole, ale manželova mama urobila hroznú scénu - tlačí nás silou mocou do toho, aby sme šli.
Ženy učiteľky, rodičia, aký máte názor? Nevieme sa nijako dohodnúť, rozhodnúť. Vaše názory pomôžu. Ďakujem!
@mondolina vzdy sa najde niekto novy.. Ja sa snazim jej komentáre ignorovať a keby sa dalo, dala by som si nastaviť, aby sa mi nezobrazovali.. Cele sledovanie temy vsak nechcem zrusit, celkom ma zaujíma, ako to autorka vyriešila... Len na tie vylevy niektorých osob fakt nie som zvedava...😒
@andreatytler presne tak, uplna pravda 👍. A potom tu ti bude nejaka trubka s ledva zakladnym vzdelanim tvrdit, ze je to cele vymysel.
Jasne,ze by som sla!!!Resp aj som bola tento weekend v madarsku,cca 100 ludi.nerobi to dobre poniektorym len doma sediet a pozerat TV spravy.budapest bola v sobotu v noci plnaaa...dalsia svadba v oktobri,ak slovaci nezavru hranice s rakuskom, pridem aj tam 😉
Ahoj, co som vycitala z komentov, tak ide o svadbu bratranca s kt nie ste velmi v kontakte. To by sme asi nesli, dar by sme asi nejaky dali aspon dodatocne alebo poslali (napr po svokre). Isla by som len v prilade, ak by islo o velmi blizku osobu - surodenec alebo niekto, s kym sa vidame naozaj casto
@karelova označím len Teba, ak dovolíš, ale je to odpoveď aj pre ostatné diskutujúce.
Tak sme sa nakoniec rozhodli, že nepôjdeme. Riziká prevažujú nad benefitmi (z nášho pohľadu).
Pre tie z vás, ktoré sa obávali, že "už nikdy nikam nebudeme chodiť" - budeme, ale na miesta, kde tie výhody zasa prevážia riziko a kde sa bude dať efektívne chrániť seba aj deti 🙂
Reakcia bratranca - v pohode, jasné.
Reakcia svokry - dlhý telefonát a argumenty podobné tu niektorým z vás (bez urážky). Svokra je taký "jednoduchší" človek z dediny s nízkym vzdelaním a malým rozhľadom, ťažko prístupná racionálnym argumentom, funguje skôr na emóciách. A najhoršie pre ňu samozrejme bolo, čo povedia druhí, že jej syn tam nie je. Čiže ešte do 23.00 nám chodili (seba)ľútostné, vyhrážajúce, sklamané a nechápajúce sms-ky. Budeme dúfať, že raz nám odpustí a ďalej sa tým nemám čas zaťažovať.
Ešte raz vám všetkým ďakujem za komentáre.
Pomohli mi aj v tom, že sa cítim trochu viac pripravená na školský rok - čo sa týka možných postojov a reakcií rôznych typov rodičov a následne detí, ktoré nás zrkadlia. Priala by som si, aby bola väčšina rodičov takých, ktorí pristupujú k druhým zodpovedne a ohľaduplne, nemyslia len n seba a na zábavu za každých okolností. Ale pripravila som sa vnútorne, že to môže byť aj úplne inak.
Chcem vám (nám) všetkým úprimne popriať čo najpríjemnejší školský rok so všetkým, čo nás ešte čaká a s čím si rodičia, žiaci aj učitelia budú musieť poradiť podľa svojho najlepšieho svedomia.
Milá autorka, som presvedčená, že ste sa rozhodli správne a verím, že ešte bude niekoľko príležitostí v budúcnosti, ktoré budete môcť sláviť s rodinou.
Posielam aspoň takto symbolicky ❤️ a prajem pevné zdravie a nervy k začiatku školského roka.
Dobre si spravila.
Veľmi pekne ste to napísali pani učiteľka, veľmi si to vážim a uvažujem rovnako. Príležitosti bude ešte xy. Tiež sme tento rok vynechali zahraničie a môžem s radosťou povedať, že sme si s rodinkou užili rovnako pekne leto. ( min rok o tomto čase sme boli pri mori ). Tento rok je iný, no nevadí možnosti na krásne strávený čas je neúrekom. A za seba poviem, že necítim sa obmedzovaná .. dodržiavame čo treba a užívame bezpečne miesta polohu a klud v dusi. Osobne si myslím, že keď je človek vnútorne šťastný aj so svojou rodinou je jedno kde je. Ak to tak nie je môže byt aj na- malé divy 🙂 takze klud veľa radosti a pozitívneho myslenia. Dakujem zodpovedným a ohľaduplným ľuďom.

@malena celu temu úplne zbytočne spamujes a podla mna nikto uz na to nie je zvedavy....