icon

Je bozk v kostole počas svadby bežný?

5. aug 2024

Ahojte. Asi debilna otazka, ale chcem sa spýtať tých, čo sa vydávali v kostole - davali ste si tam aj bozk? Pretože všetko, čo mám známych a bola som aj na svadbe, nikde sa bozk nedáva. Trochu ma to sklamalo, ved to k tomu patrí, nie?
A ďalšia vec je, že sa mi nepáči, keď vás vyvádza von kňaz za ruky ako štipľavé deti.
To nemôžeme ísť s manželom ani sami ruka v ruke von z kostola?

Strana
z4
janulik2008
5. aug 2024

@rusalinka ved ja nikde nepisem ze je to vodenie za ruky 😉

rusalinka
5. aug 2024

@janulik2008 ja som to len skopčila celé, bolo to od inej baby, ktorá vysvetľovala to, na čo si sa tiež pýtala 😀

reanda
5. aug 2024

@h2 presne ako pise colsami, nemam dojem, ze by autorka bola ta, ktorej sa tyka to, o com pises
ale inak je to jedno.. pravda aj tak nesidli v kostole, tak uz je fuk, divadlo akeho typu tam prebieha 🙂

nikolani
5. aug 2024

Určite si to dopredu vykomunikuj. Jedna dáma z našej rodiny bozk nemala lebo vraj to niektorí novomanželia s tými bozkami preháňali, tak to kňaz zakazal. Nevedeli sme to, čakali sme že bude a bolo to potom také divné, akoby chýbalo ukončenie toho obradu/spečatenie zväzku/.. alebo ako by som to nazvala 🙂
Súhlasím, tiež by ma to sklamalo, keby nemám novomalnzelsky bozk

autor
5. aug 2024

@jamimo no ved ja si tiež myslím ze bozk je normálny v kostole ale sú tu svatuskarky, čo asi išli ako panny k oltáru ešte 🤣

autor
5. aug 2024

@weleda123 tak by to malo byt

autor
5. aug 2024

@motylik21 vy ste to mali krásne. tak si to predstavujem aj ja. dávať si sľuby do očí a nie ze jeden prečíta knižku a potom druhy 🤣🤣🫸

autor
5. aug 2024

@h2 ďakujem, vysvetľuješ to tu pekne aj za mňa, pretože ja nemienim nejakým fantičkám nič vysvetľovať. ja som sa pýtala len na novomanželsky bozk a vyvadzanie a už tu robia úplne inú tému z toho. veľmi typické pre celého MK. riešiť to, čo človek nepotrebuje

autor
5. aug 2024

@h2 fanatickam

jamimo
5. aug 2024

@autorka 😉

terezka1947
5. aug 2024

@h2 ja som všetkých súhlasím,aj chápem,čo píšeš.
Veď jasné,že sa berú z lásky,o to nejde.
Iba idem trošku hrotit. A fabulovať.
Čo keď raz by niekto zvažoval rozvod,chceli by mať manželstvo poriesene aj pred cirkvou,tak je takýto súhlas napadnutelny.
Vôbec nejde o fanatizmus,ani nič.
Keď sa rozhodla mať svadbu v kostole,kvôli mame,ok.
Jej život,je to v poriadku ako si ho rieši.
Ale je to fórum,niekto si tu možno raz bude čítať a niečo sa😃dozvie,tak píšem poznamku-je na zváženie dať sľub, ktorý nedávam v plnej šírke a hĺbke.
Predpokladá,že je to autorke jedno. Toto píšem len pre úplnosť,možno raz niekomu táto info pomôže🤷

autor
5. aug 2024

@terezka1947 tak si píš tie svoje fóra inde ☺️ neviem, o čom ty stále tocis, že mi to je jedno. prosím ťa, už prestaň

macekovam
5. aug 2024

Nie nemali sme

mandarinka555
5. aug 2024

Dookola riešiš bozk, akoby to bolo niečo, kvôli čomu sa vydávaš🙈 Alebo si sa len chcela "pochváliť", že sa ideš vydávať?

autor
6. aug 2024

@mandarinka555 pretože podaktore si nedajú povedať ze ma ina odpoveď ako na danú tému nezaujíma! a ty sa staraj prosím o seba keď nemáš čo normálne povedať k tomu.

michellemary
6. aug 2024

Ja teda tiež často chodievam na svadby v kostoloch, ale bozk bol zatiaľ len na troch, nie je to potrebná súčasť obradu, ale možný je, dohodnete sa s kňazom počas predmanželskej náuky. A "vodenie za ručičku" ti už pekne a správne vysvetlili baby predo mnou.

nelitka
6. aug 2024

Ano, davali sme si bozk, po ktorom nasledoval potlesk 🙂 Z kostola sme vychadzali s manzelom spolu a knaz kracal za nami

autor
6. aug 2024

@nelitka kde si sa vydávala? 😁 to ste mali super. farár nebol 100 rokov za opicami zrejme

mandarinka555
7. aug 2024

Láskavo kroť hormóny, lebo evidentne ti z nich hrabe👎 Je to voľná diskusia a môžem si písať, čo chcem....

oblecenie99
7. aug 2024

Nás vyzval priamo farár, aby sme si bozk dali a mňa to zaskočilo, lebo som bola v tom, že je to tak iba vo filmoch a predstavách malých dievčat :D tak mi to prišlo aj trápne a trošku aj hosťom, lebo nevedeli, či teraz majú zatlieskať či čo... a vyprevádzal nás farár, ruky sme mu nedali, tuším sa ani nedáva, a neprišlo mi to čudné.

autor
8. aug 2024

@mandarinka555 vieš, čo ťa môžem? 🙂

mandarinka555
8. aug 2024

Jasné, že viem....políbit mi prdel😝

nelitka
22. aug 2024

V Senci 🙂 A ano,bol to mlady knaz a celkovo aj obrad bol tak vedeny, ze to bolo cele velmi pekne ;)

silvike
22. aug 2024

A potom vsetci nadavaju na Cirkev. Bodaj by nie, ked je plna pokrytcov ako autorka. Chce sa brat v kostole ale ani zdaleka nechce sviatostne manzelstvo, ani zdaleka jej Boha do toho jej manzelstva netreba. Vsetko fraska, vsetko len pre vonkajsok, vsetko bez nejakeho vnutorneho presvedcenia a viery. Vobec nechce zit ako krestan ale "potrebuje sobas v kostole". Smutne 🙄

mamaaja82
22. aug 2024

@silvike zena 👏👏👏👏👏👏

Strana
z4