Je bozk v kostole počas svadby bežný?
Ahojte. Asi debilna otazka, ale chcem sa spýtať tých, čo sa vydávali v kostole - davali ste si tam aj bozk? Pretože všetko, čo mám známych a bola som aj na svadbe, nikde sa bozk nedáva. Trochu ma to sklamalo, ved to k tomu patrí, nie?
A ďalšia vec je, že sa mi nepáči, keď vás vyvádza von kňaz za ruky ako štipľavé deti.
To nemôžeme ísť s manželom ani sami ruka v ruke von z kostola?
@janulik2008 ja som to len skopčila celé, bolo to od inej baby, ktorá vysvetľovala to, na čo si sa tiež pýtala 😀
Určite si to dopredu vykomunikuj. Jedna dáma z našej rodiny bozk nemala lebo vraj to niektorí novomanželia s tými bozkami preháňali, tak to kňaz zakazal. Nevedeli sme to, čakali sme že bude a bolo to potom také divné, akoby chýbalo ukončenie toho obradu/spečatenie zväzku/.. alebo ako by som to nazvala 🙂
Súhlasím, tiež by ma to sklamalo, keby nemám novomalnzelsky bozk
@jamimo no ved ja si tiež myslím ze bozk je normálny v kostole ale sú tu svatuskarky, čo asi išli ako panny k oltáru ešte 🤣
@weleda123 tak by to malo byt
@motylik21 vy ste to mali krásne. tak si to predstavujem aj ja. dávať si sľuby do očí a nie ze jeden prečíta knižku a potom druhy 🤣🤣🫸
@h2 ďakujem, vysvetľuješ to tu pekne aj za mňa, pretože ja nemienim nejakým fantičkám nič vysvetľovať. ja som sa pýtala len na novomanželsky bozk a vyvadzanie a už tu robia úplne inú tému z toho. veľmi typické pre celého MK. riešiť to, čo človek nepotrebuje
@h2 fanatickam
@h2 ja som všetkých súhlasím,aj chápem,čo píšeš.
Veď jasné,že sa berú z lásky,o to nejde.
Iba idem trošku hrotit. A fabulovať.
Čo keď raz by niekto zvažoval rozvod,chceli by mať manželstvo poriesene aj pred cirkvou,tak je takýto súhlas napadnutelny.
Vôbec nejde o fanatizmus,ani nič.
Keď sa rozhodla mať svadbu v kostole,kvôli mame,ok.
Jej život,je to v poriadku ako si ho rieši.
Ale je to fórum,niekto si tu možno raz bude čítať a niečo sa😃dozvie,tak píšem poznamku-je na zváženie dať sľub, ktorý nedávam v plnej šírke a hĺbke.
Predpokladá,že je to autorke jedno. Toto píšem len pre úplnosť,možno raz niekomu táto info pomôže🤷
@terezka1947 tak si píš tie svoje fóra inde ☺️ neviem, o čom ty stále tocis, že mi to je jedno. prosím ťa, už prestaň
Nie nemali sme
Dookola riešiš bozk, akoby to bolo niečo, kvôli čomu sa vydávaš🙈 Alebo si sa len chcela "pochváliť", že sa ideš vydávať?
@mandarinka555 pretože podaktore si nedajú povedať ze ma ina odpoveď ako na danú tému nezaujíma! a ty sa staraj prosím o seba keď nemáš čo normálne povedať k tomu.
Ja teda tiež často chodievam na svadby v kostoloch, ale bozk bol zatiaľ len na troch, nie je to potrebná súčasť obradu, ale možný je, dohodnete sa s kňazom počas predmanželskej náuky. A "vodenie za ručičku" ti už pekne a správne vysvetlili baby predo mnou.
Ano, davali sme si bozk, po ktorom nasledoval potlesk 🙂 Z kostola sme vychadzali s manzelom spolu a knaz kracal za nami
@nelitka kde si sa vydávala? 😁 to ste mali super. farár nebol 100 rokov za opicami zrejme
Láskavo kroť hormóny, lebo evidentne ti z nich hrabe👎 Je to voľná diskusia a môžem si písať, čo chcem....
Nás vyzval priamo farár, aby sme si bozk dali a mňa to zaskočilo, lebo som bola v tom, že je to tak iba vo filmoch a predstavách malých dievčat :D tak mi to prišlo aj trápne a trošku aj hosťom, lebo nevedeli, či teraz majú zatlieskať či čo... a vyprevádzal nás farár, ruky sme mu nedali, tuším sa ani nedáva, a neprišlo mi to čudné.
@mandarinka555 vieš, čo ťa môžem? 🙂
Jasné, že viem....políbit mi prdel😝
V Senci 🙂 A ano,bol to mlady knaz a celkovo aj obrad bol tak vedeny, ze to bolo cele velmi pekne ;)
A potom vsetci nadavaju na Cirkev. Bodaj by nie, ked je plna pokrytcov ako autorka. Chce sa brat v kostole ale ani zdaleka nechce sviatostne manzelstvo, ani zdaleka jej Boha do toho jej manzelstva netreba. Vsetko fraska, vsetko len pre vonkajsok, vsetko bez nejakeho vnutorneho presvedcenia a viery. Vobec nechce zit ako krestan ale "potrebuje sobas v kostole". Smutne 🙄

@rusalinka ved ja nikde nepisem ze je to vodenie za ruky 😉