icon

Je dôležitá cena zásnubného prsteňa?

schoke
13. jan 2023

Je dôležite cenu zásnubneho prstena?
Za kolko mám kupit taký prsteň?

gertrudaosem
14. jan 2023

@sisa_s
@mamula20
A prečo práve v práci 🙈

anickabasnicka
14. jan 2023

@slovenka753 a i kdyz s jistotou vim,ze ten prsten nosit nebudu a duvod muze byt jakykoliv,tak presto do neho musi ten chlap vrazit vic jak par stovak? ...a vymluvy na to ze ho zdedi dcera a podobne neberu. dceru nemam,mam dva syny a mezi snachami si vybirat nebudu.....jeste by to chtelo dupnout si nozickou, a jen s takovym prstem si te vezmu a jinak tahni ke vsem certum
@drahomirrra ..symbol ceho? pochopim,kdyz si takovy hodnotnejsi prstem daji aspon uz po nejake dobe manzelstvi , tak to muze byt symbol a podekovani a oceneni. ale hned na zacatku manzelstvi vynucovat si zasnubni prstem takovy a zadny jiny, byt tim chlapem, tak odchazim. a on dostane od partnerky co?jenom to jeji ano? kdyz je ta rovnopravnost.....

drakaria
14. jan 2023

@schoke no... individuálne ale keby ja dostanem prsteň za pár eur neboj ešte nie ani zo zlata príde mi to ako urážka ...nech si hovorí tu kto chce čo chce ..byť chlap a požiadať ženu so sto evrovym prsteňom alebo neboj zo žiadnym tak sa od hanby prepadnem...ale ako vravím niektoré sú spokojné aj s tým každá je iná

jana_eyre_2
14. jan 2023

@slovenka753 nechcem sa opakovať, ale proste každý má iné priority a podľa toho sa má zariadiť.. ja som zase nikdy nepochopila ako niekto môže riešiť šperky a ich hodnotu, premna su to proste materiálne zbytočnosti.. 🤷

slovenka753
14. jan 2023

@anickabasnicka ved ak ho nosiť nebudeš načo vôbec nejaký kupovať? Potom v tom nevidím zmysel. Ak ho budeš nosiť, malo by to mat nejakú hodnotu, a nie len sentimentalnu. Očividne však nechápeš koncept mojich príspevkov. Nenosím ani nekupujem nekvalitné veci, šperkov nemám veľa ale keď už niečo mám sú to kvalitne veci a to som očakávala aj od zasnubneho prsteňa.

Véd ak nieku stačí prsteň za 30e vpohode. Ale moje gatky sú drahšie, pre mňa by bol taky prsteň výsmechom nasho vzťahu.

alzbeta1301
14. jan 2023

@schoke robila som v zlatníctve myslím si že muz by mail zainvestovať do niečoho čo sa partnerke paci poznat jej vkus 🙂 nekupuješ ho nám ale jej v prvom rade.

Avšak mal by mat určite nejakú hodnotu stačí priemer ja neviem 500-600€ dokazes kupit naozaj krasny snubný prstienok ale aj za 400€ a zlaty. Mala som zákazníka ktorý mal so že ou 3 deti a bol jej kupit strieborný prsten za 18€🤦🏼‍♀️ Akože ja som sa sama cítila za neho trapne že žene ktorá mu priviedla na svet 3 deti kupil takyto prsten. O týždeň prisiel aj s nou pretože jej bol maly a zväčšenie stalo 25€😂😂 to bol ešte len trapas. Pani si nakoniec vybrala iný asi za 30€

jana_eyre_2
14. jan 2023

@alzbeta1301 no tak keď mali tri deti asi si tri krát rozmysleli či bude nosiť na ruke maličký šperk za 500-600€ alebo budú riešiť bežné výdavky rodiny..

mirka414
14. jan 2023

Po rokoch je to len prsten ..dôležité je iné puto.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
alzbeta1301
14. jan 2023

@mamula20 tak tak chodili k nam veľa muži vyberat prstienky. Ja osobne by som ani prsten za 3000€ nechcela nakoľko by som sa bala ho aj nosiť ale myslím si že do 600€ je to tak akurát 🙂 daju sa ozaj vybrat pekne prstienky aj za menej a zlate s diamantom napr ten na fotke čo si pridala presne niečo take vkusne nič precackane niečo čo sa hodi na každý deň k športovému aj k elegantnému oblečeniu 🙂 musí byt hlavne prakticky.

bradialen
14. jan 2023

@schoke podla mna nejde o cenu prstena, vo vztahu dvoch ludi ide o viac. Mam snubak jednoduchy zlaty so zirkonmi. Nikdy som neskumala jeho cenu, pre mna bolo najviac, ze chceme byt stale uz spolu. A obrucky mame z chirurgickej ocele,okolo 5e stala jedna 😀 je to symbol nekonecnej lasky. Ani vsetky diamanty sveta by nestacili na vyjadrenie hodnoty nasho vztahu. ❤️

alzbeta1301
14. jan 2023

@jana_eyre_2 to je síce pravda ale príde mi to voči manželke strasna neucta 🙂 neviem to je len moj nazor. Vsak nemusel byt diamantový alebo za 1000€ ale keď má chlap poriadnu prácu mi chceš povedat že nevie mesačne odlozit 30€-35€ Aby na konci roka kupil žene prstienok aspoň za 400€ strednej triedy? Koľko koľko krat minie muz na pivo alebo cigarety aj keď má rodinu. Nemyslim si že je to zas take nemozne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
14. jan 2023

@alzbeta1301 ale aká neúcta, proste sú ženy ktoré také veci nechcu.. ako som už písala mňa by nastval keby minul peniaze na takú zbytočnosť ako je šperk.. môj muž má dobrý plat, mohla by som dostať aj 500€ prsteň ale mňa by to rozčúlilo, žiadnu uctu voci mne by som v tom nevidela, proste zbytocne míňanie.. peniaze vrazame do dôležitejších veci ako su šperky..

Navyše určite neminame na pivo či cigarety, to je zase MK extrém akoby medzi cigaretami a šperkami nebola šíroka skala potrebných veci..

alzbeta1301
14. jan 2023

@mamula20 určite. Čo sa týka zlatníctve velmi ako pises to už tak nefunguje že ti roztaviť a spravia nový šperk neoplatí sa to tovaru je veľa. V rk mám ešte znameho ktorý viem že to tak robi pripadne ti výkupi a vyberes si za protihodnotu niečo 🙂 ale v zlatníctve kde som robila tak volo skôr diamantové ale diamanty komkretne ani nevykupovali len zlato aj to za cenu zlomkoveho

svpf
14. jan 2023

@alzbeta1301 Pre každého je priorita niekde inde🤷 prsteň má byť hlavne z lásky a o láske a nie o cene.Vela žien čo tu píšu o tom ako by ich urazilo že im dal prsteň muž za 30€ (nemyslím tým Teba) stačí sa im pozrieť do ich profilu a tam sama sťažnosť ako ich partner odmieta ,nevenuje sa,nepomáha,poniektoré už riešia rozvod...ale majú prsteň v sume niekoľkých výplat😊 Ja chcem žiť vo vzťahu kde mi je partner oporou vo všetkom.Citit lásku,pochopenie,porozumenie,uctu,chtic...to je to gro nie materiálne na ktoré sa tu poukazuje

zuzulka558
14. jan 2023

@jana_eyre_2 presne nechcú ja som nechcela, pre mňa je úcta od manžela ze si ma stále váži, v domácnosti pomôže co vidi žiadne pindanie a rozdeľovanie práce na ženské a mužské, z roboty ide za nami domov alebo keď ide na jedno pivo v lete zavolá aj nas ci niečo chceme ak sme na bicykloch, nám sa venuje na 100 % nemusím vyplakavat a riešiť aký je,,, radšej nemať prsteň ktorý aj tak by som nenosila pre mňa nepotrebná vec ako nemať takéhoto muža ako mám 🥰🥰 toto je dôležité prsteň krátka záležitosť ale manželstvo dlhodobá a hlavne správanie sa k sebea

jana_eyre_2
14. jan 2023

@zuzulka558 presne 👍

alzbeta1301
14. jan 2023

@svpf tak v prvom rade pokial to takto vo vzťahu nefunguje ako opisuješ tak by sa ľudia ani nemali zamyslat nad manželstvom. A suhlasim že nieje pre každú ženu dolezita hodnota prsteňa. Niektorí sa ani po rokoch vzťahu neberu napríklad.

Každopádne by mal autor najlepšie poznat svoju polovicku a podľa toho vyberat 🙂 stačí keď niekde zájdeš vždy sme boli skvela partia v obchode a keď muz prisiel opísal čo partnerka rada robi, pripadne ako sa oblieka a verím že spolocne aj podľa budgetu aztora vyberu niečo vhodne

som_realistka
14. jan 2023

@majulino jednoduchý, zlatý, bez zbytočných cingrlatiek symbol pre vás dvoch, nemusí byť za tisíce a o Tom píšem, ak si niekto potrpí na drahé veci, tak lacný snubný nie je ok, vy vyznavate iné hodnoty ako píšeš, takže tam by som ozaj očakávala niečo čo vyjadrí váš vzťah niečo milé a elegantné, vám blizke

anickabasnicka
14. jan 2023

@slovenka753 nemíním se tady s tebou dohadovat, kolik by co mělo stát a kdo by měl co nosit. je normální, že máme na to každá jiný názor.tak si ho měj, já si zase ponechám svůj. ... jen ještě jedna věc, pokud by si syn našel takovou přítelkyni, která by vše přepočítávala na peníze jako jsi ty, tak bych mu doporučila at ji pošle někam, tak ale věřím, že i přes svůj vysoký plat bude mít štěstí na normální děvče a ne zlatokopku....
ps. jsi očividně ještě mladé pískle, když pohrdáš sentimentem ......však on tě život naučí

alzbeta1301
14. jan 2023

@anickabasnicka nehadajme sa podľa mna má každá zena na to iný nazor a každá má slobodu názoru v tom čo jej príde ok a čo nie.

Tiež by sa mi nepacilo keby má priatel požiadal o ruku s prsteňom zo striebra napr a podobne (vlastnia rodinne zlatníctvo) dokonca tak by má to velmi urazilo že muz má žiada o to aby som s ním strávila zivot s prsteňom zo striebra. Koľko tien na to caka sniva o zásnubách ako male dievcatko a to im jednoducho nemôže mat nik za zle že si to želajú mat krasny prsten s diamantom napríklad.

Na druhu stranu sú zeny ktoré si na tom nezakladajú a aj to je v PORIADKU. Autor pozná svoju polovicku najlepšie tak sa tu neurazajme

alzbeta1301
14. jan 2023

@anickabasnicka to že tým pohŕda je úplne okej ako to že ty pohŕdaš ludmi ktorí si na tom zakladajú 🙂 to je vec názoru jednoducho. Prečo by ju zivot mal naučiť? Čo ju akože nauci? Keď raz si je ta zenska vedoma toho že si zasluzi od muza takéto gesto a poriadny “suter” tak nech ho má a nech si ho želá či je mlada či stara to nemá nič s charakterom a s tým že ta zivot nauci maria panna

slovenka753
14. jan 2023

@anickabasnicka wtf? Všetko prepočítavať na peniaze? Vôbec ma nepoznáš tak si vyprosím takéto komentovanie. Mam vyšší plat ako môj partner, takže zlatokopka určite nie som. A to ze môj partner jednoducho vie ze nemám rada nekvalitné veci a par e prsteň by mi nikdy nekúpil nepovažujem vôbec za zlatokopectvo. To ze niekto nechce prsteň je ok. To ze niekomu stačí prsteň za 30e je ok. A aj to ze pre mňa by prsteň za 30e bol výsmechom je tiež ôk. A nehovorila som nič o tom ze pohrdam sentimentalnu hodnotou veci, ale len o tom ze kupovať snubak v symbolickej hodnote len kvôli sentimentu sa mi zdá na hlavu. Radšej žiadny ako 17e prsteň ako spomínala pani vyššie. To už radšej šnúrku na prst.

A vôbec neviem co ma má život naučiť. To ze nemám od partnera chcieť žiadne materiálne veci a len suchat nožičkami a žiť z lásky?

alzbeta1301
14. jan 2023

@slovenka753 neries vibec sa nerozčuluj :D toez si potrpim na kvalitu a moj chlap si to ešte chvali že aspoň viem čo je vkusne a tiež zarabam rovnako veľa ako on jemu samému by mi bolo blbe mi kupit snubak za 17€ jednoducho niekto má iný standart. A pokial máš šperky ako ja že vsetko zlte zlato tak logicky sa nejspokojime so strieborným prsteňom :D

Tiež by nebol pre mna ok prsten čo by nemal hodnotu. Zásnuby sú raz za zivot zena o nich sniva tak ich chce mat take aké si podľa nej zasluzi.

A predné to by ta mal naučiť!!!!(ironia 😃✋🏻)

jj298
Odpoveď bola odstránená
alzbeta1301
14. jan 2023

@jj298 tak ako keď má muz požiada o ruku tak je to predpokladam preto že do mnou chce prezit zvyšok zivota 🙂 u nás sa napríklad posúval po generáciách drahy prsten s nádherným smaragdom podľa mna krasne 🙂 a keď má pár určitý životný standart a zrazu na ni muz vyvali 30€ strieborný prsten to vies že by som nebola úplne nadsena a nepride mi že je to nesprávne. Keď vonavka na meniny pripadne darceky čo si kupime len tak stoja viac. Tak jasne že očakávam aj od snivaju určitú hodnotu

alzbeta1301
14. jan 2023

@jj298 keby som bola muz a žiadam ženu o ruku tiež by som chcela aby sa jej ten prsten pacil aby bola nan hrda a aby to brala ako znak niečoho každý to má asi inak veru. A na svoj nizsky vek s partnerom zijeme v jednej domácnosti a myslím si že zena sa stara veľa krat vo viacerych smeroch aj o muza aj o rodinu tak si to zasluzi vsak prečo nie?

jj298
Odpoveď bola odstránená
alzbeta1301
14. jan 2023

@jj298 no tak to je tema ale na inu notu lebo to tak proste je . Ako to že muz žiada ženu a nie ona jeho tiež je to divne keď je to naopak jednoducho je to v našej kultúre tak zaužívané že muz žiada že u o ruku s prsteňom kedysi to bola ziadost o ruku u otca a ak sa nemylim tiež sa hľadelo na majetok ženícha. Od toho sa časom rozvinula ziadost o ruku s “drahym” prsteňom na základe ktorého malo byt jasne že sa muz dokáže o buducu nevestu ako manzel postarať. Keby pred 100 rokmi prisiel Ferko za otcom Zuzky s dvoma dukatmi a deravými nohavicami to vies že by žiadna svadba nebola.