Je dôležitá cena zásnubného prsteňa?
Je dôležite cenu zásnubneho prstena?
Za kolko mám kupit taký prsteň?
Ide tu o to že je to celkom úplne ale úplne jedno. Chlap by mal vedieť za kým ide aké ma dáma zvyky a čo chce bolo by super keby vedeli obaja čo chcu. Finančná gramotnosť velí že ten briliantové prsteň nepredám ak áno tak za možno 60 % ceny pôvodnej. K briliantom a diamantom sa dáva certifikát a nie bloček z pokladne. Takze ani cena sa nedá kupcovi ukázať a celkovo komerčne šperky podliehajú móde ak tu nehovoríme s milenkou napríklad Počiatka🙂)) a teda o šperkoch z vychytených klenotnictiev. Ja svoj prsteň nenosím a nahneval ma ten certifikát ešte aby som sa niekde bála ak mi ten kameň vypadne. Ja rada varím videla som na rómskej tv miesiť cesto aj s prsteňmi a teda s riadnymi ale mne osobne sa to nepáči. Ja byt chlap tak sa na rovinu spytam. Sestra sa brala s mužom hneď po VS prsteň nedostala žiaden, kúpili si spolu obrúčky. Je to smiešne aby junák došiel a vyložil mešec na stôl a žiadal o ruku niektoré ženské sú tak šikovne a zvolili takú školu že zarábajú 5x viac ako chlap príklad takého manželstva on dekan na VS ona zabehnuta úspešná právnička.
a vedle této diskuse je okénko s názvem podobné diskuse a v ní jeden dotaz- Musím vrátit zásnubný prsten? ....jen ze srandy jsem si ji ted projela, vetšina tam radí, že je to slušnost,ale jsou i takové, které radí nevracet, mám ráda šperky, v žádném případě drahé dary nevracím atd. podle některých tady, co tak mooooc milují drahé kovy a potrpí si na kvalitu a diamanty a nevím co ještě, tak by určitě taky tvrdily, že v žádném případě. však co, zlato je zlato, a morálka a slušnost se už nenosí. ..i z toho důvodu bych jako chlap dražší prsten před svatbou své partnerce nedala. něco jiného je pak za narození dětí a následné na výročí svatby. až bych veděla, že si to ta žena zaslouží!!!
@schoke Ty si poznáš priateľku, vidíš aj tu rôzne názory. Ja som prstene nenosila, lebo som si ruku "šetrila" na snubný a obrúčku, manžel to vedel. Popravde mňa by urazilo, ak by mi manžel kúpil oceľový alebo strieborný za 20€, pričom sebe na zimu kúpi topánky za 100 a bude ich nosiť tak max 5rokov a za prsteň pre mňa na celý život by dal tak málo. Všetko záleží aj od pomerov daného muža, môj nestál 3 platy, ale manžel sa vzdal inej veci, ktorú chcel kúpiť pre seba a nebola životne dôležitá, len sa týkala jeho koníčka. Ani ho to nezruinovalo. Pred cca 7 rokmi odhadujem tak okolo 600€ (robila som v klenotníctve tak viem, čo také prstienky s diamantom stáli). Nosím ho stále. Aj obrúčku.
Ako študentka som bola zasnúbená tiež, ale nevzali sme sa. Tamten prsteň stál 100e, ale nevadilo mi to, lebo zodpovedal fin. pomerom vtedajšieho priateľa.
@jj298 veď dobre ja sa ti vám tu len snazim vysvetlit že nie pre každú ženu to je ok keby chlap prisiel s prsteňom z kolotocov tak mu Ano nepoviem jednoducho
@anickabasnicka tak to je blbe keby si žene ktorú si chceš zobrat ako muz neverila na toľko aby si jej kupila prsten nie?
@jj298 muz s ktorým mi to klape a ktorého milujem má drahšie trenky a ponozky ako ten prsten za 30€ takze Ano pretože by to nebola realita aby toto spravil sam mi na to povedal keď som sa ho teraz pýtala aký má na to nazor že zena sa žiada o ruku raz a žiadal by ju o ruku so šperkom ktorý by bol reprezentatívny.
@jj298 tak jasne že si podmienky nedavam 🙂 ale u nás je to tazko vravím partner je zo zlatnickej rodiny a ja sama som robila v klenotoch velmi dlho tak chytim a vidim či je to zirkón alebo diamant alebo je to pozlátených prsten alebo zlaty.
Nie pravdaze ja sama hovorím že nechcem prsten za 2000€ úplne by som si vedela predatavit taký okolo 500€ čo aj väčšina prsteňov momentálne v takej hodnote sú pokial sú zlate. A vždy vybera prsten človek s ktorým nejaký čas zijes my s partnerom mame úplne rovnaký vkus čo sa týka šperkov napríklad vždy mi kupil nejaký čo by som si sama vybrala 🙂 takze vie velmi dobre aký sa mi paci a verím že keby nasiel nejaký aj za tých 400-500€ a pacil by sa mu že by sa pacil aj mne. Proste keď muz pozná ženu podľa mna sa jej nemôže netrapit do vkusu
Baby viete čo mi povedla priateľ?? Že by mal stat 3nasobock platu takze 4000€🤣🤣
A potom som na neho divne pozrelatal vraví že no aspoň 1000€ vsak zenis sa len raz ale zalezi aj akej žene ho kupujes u teba viem že by si to poznala :D ale keď nejakej by stacil za 20€ tak co hlavne že by sa jej pacil .
No tak toľko 😂
@alzbeta1301 presne hlavne aby sa JEJ páčil, ja byť chlap tak sa spytam.
@zeldia presnee nemá tým čo pokazit vsak podľa mna sa ľudia bezne bavia o svadbe o zásnubách a muz by mal vedieť čo sa priateľke paci spytat sa jej a bodka.
@alzbeta1301 suhlasim s tebou. Manzel chodi v znackovom obleceni, dba na seba. Keby som ja dostala prsten za 100€ tak by to bol pre mna varovny, signal ze ma mne bude setrit a sebe dopraje? A ako to potom bude s detmi?
@inaemre presne tak veď len na Vianoce padaju tisícky 😀 a ozaj si neviem predstavit keď príde deň D že ns mna vytasi strieborný ale to je presne o tom kto má aky životný standart. Ale hlavne partner sam sa za hlavu chytil keď som mu rozprávala príhodu s 18€ strieborným čo u nás kupoval jeden zalaznik
Cena prsteňa je absolútne nepodstatná. Rovnako ako nieje podstatná honosnosť svadby.
Mne manžel vyrobil drevený zásnubný prsteň.
Žena ktorá potrebuje ukazovať aký dráhy diamant ma na prste ukazuje nie to ako veľmi ju partner lubi ale to koľko má peňazí. Ale inak je to každého osobná vec. Skromnosť sa veľmi nenosí 😂😂
@mvagusta kedy inokedy? Ľahká odpoved drevený prsteň na zásnuby som dostala ja vyrobený mužom, zlate obrúčky, a diamanty pri narodení deti. Zásnuby sú niiiic nepodstatné veľakrát vyhodené peniaze lebo k svadbe ani nedôjde.
cena prstena nie je dolezita , no skor ten akt je dolezity , ze sa rozhodnete zasnubit 🙂 Ja som dostala zasnubak nie podla mojho gusta, ale podla manzelovho. Ale paci sa mi ked si spomeniem ake pekne boli nase zasnuby 🙂 casom sa mi zacal pacit :D A urcite ´by ma nenapadlo vymenit prsten v zlatnictve . To by bolo dost ubohe a ponizujuce pre nho. A to caro by sa uz stratilo ..... poznam baby ktore to tak spravili . No podla mna to straca na care a aceptovani toho praveho prstena s ktorym prisiel muz.
@mvagusta tvoj nazor je krasna ukazka ako funguje marketing, ako nas ovplyvnuju filmy media a pod... zasnubny prsten predsa ma byt hlavne osobný a z lásky. Ci uz je to vlastnorucne vyrobený z dreva, nadizajnovany z nejakych speci drahokamov s farbou, ktora odkazuje na nejaky príbeh, udalosť, alebo ziadny prsten ani nie je! Krasne zasnubne su aj s moissanitom -su lacnejsie cize sa hodia napr pre zenu, ktora ma rada blinky blinky a vyraznejsie šperky..
@janewithane mne je uplne jedno ako funguje marketing. Ja mam na ruke prsten s 25 diamantickami darovany s lasky. A ano,som zastanca toho aby zena tie diamanty aspon raz za zivot dostala. Ak to zivotna situacia dovoluje. Tod moj nazor. Hotovo.
Ja by som este k tomi nazoru , ze cena prstena dolezita nie je. Tie tri platy maju vznam - mozno dnes uu nie, ale kedysi a nie je to tak davno, zena napr. Nesmela pracovat a zasnuby bili vlastne prislubom manuelstva- cize muz slubil, ze sa o zenu postara . Ak foslo k zruswniu tasnub , zene ostal snubny prsten, mohla ho predat a z tych penazi prezit prve 2 - 3 mesiace. Ono to malo vtedy vyznam. Mozeme sa dnes tu dohadovat, ze doba je ina, zeny sa zmwnili a pod. Napriek tomu snubny prsten nesie v sebe urcitu symboliku a ostava zene, aj ak by k svadbe nedoslo. Myslim si, ze to vela hovori o muzovi , aj ak nezaraba tisice, ale jeho buduca manzelka mu je hodna toho na ten diamant nasetrit nemusi byt hned 1 karat . Ja som napr. zasnubny prsten vysnivany od manzela dostala, ale obrucka pre mna po akej som tuzila nam bola vtedy draha , kupili sme inu , ale na 1O vyrocie svadby mi manuel darival presne tu po ktorej som tuzila.
@marlene my sme boli spolu s partnerom vyberať aj zásnubný aj obrúčky.Povedal, že nech nepozerám na cenu nech si vyberiem zásnubný aký chcem a čo sa týka obruciek tak sme našli nejaký kompromis,ale ani nie tak cenu ako materiál, dizajn, čo chceme na nej mať.Pri zasnubnom som sa ja osivala za cenu a nakoniec videl že ten drahší sa mi viac páčil a on že zober si ten drahší, keď sa mi páčil, že nech ma cena nezaujíma."že sa žení len raz za život"🤣teraz pri rozvodovosti párov by sa nad tým len človek zasmial už len z princípu
@schoke prstenom davas svojej vyvolenej najavo, že to s nou myslis vazne a si ochotny do vášho vzťahu investovať cas a peniaze. Čím viac si das záležať na prsteni, tym lepsie. Diamanty sa davaju do zasnubnych prsteňov kvoli symbolike- diamant je večný a ostane krasny po generacie, tak ako vaša láska🙂 a aj po rokoch od svadby, ked ho uvidis na jej prste, bude stale krásny a pripomeniete si pekne chvíle🙂 Za mna, jednoznacne zlaty s diamantom a samozrejme závisí od tvojich moznosti v akej cene. Diamantovy zasnubny prsten vies kúpiť uz za 400€. Ak si normálne zarabajuci muz, posetri na neho a kup jej riadny kamen, mozno 0,5ct.