icon

Je kartón cigariet dobrým darčekom na Vianoce?

9. dec 2024

Dievcata, ktore fajcite, ak by ste dostali pod stromcek karton (aj dva) vasich cigariet - povazovali by ste to za dobry dar, alebo nie?
Moja mama fajci. Je uz na dochodku a ja fakt netusim co jej dat na Vianoce. To co by asi chcela, resp. potrebovala je momentalne mimo moj rozpocet (nemam momentalne 500 evri nazvys) a ostatne veci ma. Kozmeticky balicek jej davat nebudem. Konicky nema, ani kniha nepripada do uvahy. Jej zivotnym poslanim je uz len sledovanie televizora, obycajne navarit aby hlad nebol, vyprat, upratat. Max prechadzka so psom a stamperlik so susedkou. Na otazku je jej jedina odpoved: neviem.
Tak mi napadlo, ze by som jej kupila tie cigarety, pripadne konak co popija so susedou. Ved nie je to zas najlacnejsia zalezitost a je to nieco, na com "fici".
Alebo ak mate napady, poradte 🙂 Dakujem.

Strana
z4
sisa_s
9. dec 2024

Nekupujem ludom cigarety a alkohol, lebo ich v tom nebudem podporovat...ale ved ty si mamu poznas najlepsie

nyusika
9. dec 2024

budes tu mat rozne nazory - podla mna je to fajn darcek - mama proste fajci a bude fajcit bez ohladu na to co si ja myslim.

a ja osobne velmi rada dostavam rozne dobre prosecca - toto je pre mna jeden z najlepsich darcekov.
a to pijem alkohol naozaj minimalne

veronikaszabova
9. dec 2024

No neviem... Karton cigariet 50€.. kupis 2, to mas 100€. To jej radsej kup nieco ine za tie peniaze. Zbytocne vydymene peniaze.
Muz je fajciar a nikdy ma nenapadlo mu kupit na vianoce cigarety...

kacena4
9. dec 2024

😲 toto urcite nie... ak jej nechces dopomoct do hrobu... za mna vyskusaj radsej predplatne casopisu, hoci aj televia kde je program urcite jej to spravi vacsiu radost ako cigarety

nyusika
9. dec 2024

@veronikaszabova muz/manzel je nieco ine...ale niekedy sa rodicom, najma ked su uz starsi a iba doma sedia, velmi tazko cokolvek kupuje.

my doma to davame teda na prakticke dary (nekupujeme cigarety a alkohol)....ale v principe mi to nevadi

h2
9. dec 2024

Tie, ktoré píšete, že určite nie: Jej mama fajčiť neprestane. Keď ti cigy pod stromčekom mať nebude, tak si ich pôjde kúpiť sama. Takže, autorka, pokojne ich mame kúp.
(A to píšem, ako celoživotná zarytá nefajčiarka.)

beata_k
Autor odpoveď zmazal
madeincssr
9. dec 2024

Problem kartonov je to, ze pri nadbytku sa niektori rozfajcia este viac. Volil by som radsej nejake luxusnejsie veci na zjedenie, v krajnom pripade aj na vypitie. Take, ktore si clovek casto nekupi.

nyusika
9. dec 2024

a este doplnim - castokrat je pre starsich ludi cigaretka take jedine potesenie - sadnu si na balkon - terasu, do zahradky, pofajcia, pozeraju von...napriklad moj otec to ma ako jediny relax.

samozrejme, ze ma to hneva, ale takmer 80 rocnu osobu uz neprerobis

nefajcim a fajcenie neznasam, len pre poriadok 😀

laskonka_lasky
9. dec 2024

Moja mama by sa potešila. Kľudne kúp kartón cigariet a ten koňak 🙂 nevidím na tom nič zlé.

nyusika
9. dec 2024

@madeincssr moj otec by akekolvek luxusbe potraviny oprdel, pardon za vyraz.
ma svoje osvedcene potraviny, ine jest nebude - a mozem mu ja hovorut, ze margarinova doboska je otrasna - jemu proste chuti iba taka 😀

mimimoje
9. dec 2024

namiesto cigariet by som kúpila radšej poukážku do obchodu, kde to predávajú (aj kaufland napr) a koňak pekne zabalený k tomu.

janickacrazy
9. dec 2024

Ja by som cigarety nekupovala, radšej kávu, kakao, čokoládu, čaj alebo niečo podobné, čo vieš, že mama ma rada. Možno urobiť z toho taký darčekový kôš plný vecí, ktoré využije.

januska12323
9. dec 2024

Radšej ten koňak ale aj to sa mi zdá divné mame kupovať. Spravila by som kôš aj s cigaretami, nejaký pekný zapaľovač, koňak, jedlo čo jej chutí. Taká kombi všetkého.

dharmasanata
9. dec 2024

Daj jej tu stovku do obálky nech si našetri na to čo chce..

maranco
9. dec 2024

Darček cigarety, prakticky v tichosti súhlasíš a podporuješ jej konanie.
Radšej niečo praktické, užitočné alebo výnimočné čo si nekúpi, lebo peniaze musí otrocky spaľovať.

Keby mala vysokú cukrovku, pichala si inzulín tak jej kúpiš kopu sladkostí lebo veď aj tak by si ich ona kúpila lebo ich má rada?

nyusika
9. dec 2024

@maranco cukrovkar si nekupi sladkosti, pouzil si zly priklad.

nasasa_1
9. dec 2024

S prepáčením, je to otrasný darček. Nech už má kto chce neduhy aké chce, ale podporovať v nich nikoho nebudem.

kikahub
9. dec 2024

na toto su fakt len dva nazory. ja osobne by som to teda v zivote nekupila nikomu, pretoze to podporovat nechcem a ani nebudem. skor by som zvolila iny darcek, nieco, co tiez vyuzije a rozhodne si tym nebude nicit zdravie. ale tak je to tvoja mama, myslim si, ze fajcit tak ci tak neprestane bez ohladu na to, ci jej ty tie cigarety kupis alebo nie.

janickacrazy
9. dec 2024

@nyusika no to by si sa čudovala, poznám takých, čo si kúpia aj sladké a potom keď idú k lekárovi pár dní predtým si dajú diétu 🫣

nika11103
9. dec 2024

Baby halo, autorka hneď na začiatku oslovuje baby čo fajčia , vy ste tu podľa odpovedi odpovedali 80 percent nefajčiarky. Ja ti autorka ako fajčiarka odpovedám kľudne ,poznáš si mamu vieš že ak nie je čo iné tak jasne , daj bez problémov . Ale inak ešte ak si teda nedávate peniažky , tak ani taký žreb nejaká vianočná lotéria alebo podobne by nemuselo byt zle

14petulka88
9. dec 2024

Tak moja mama by sa tomuto potesila teda 😅

sandrasstini
9. dec 2024

Jasne ze kupila. Starsi ludia si idu svoje a pride mi odveci ti co radia ze mas kupit nieco prakticke…naco nieco prakticke co nevyuzije, nezalezi jej na tom, ked uz roky ma zauzivane nieco a na stare kolena to isto menit neplnauje, len preto aby si ju nepodporovala vo fajceni, ale prosim vas
Ja by som kupila karton cigariet a ten konak! Nech je im so susedkou veselo

diamand2326
9. dec 2024

Za mňa ako darček v pohode, a to tiež som nefajčiar. Lepšie ako vyhodiť peniaze na serepetičky, ktoré mama odloží kdesi do skrinky. Veď na Vianoce by mal každý dostať taký darček, ktorý ho poteší, nie?

huxy
9. dec 2024

Ja by som ani cigarety ani alkohol nedarovala nikomu. Nepodporujem to (ok, pribaliť fľašu vína k nejakému inému daru na narodky).
Sadnúť si na balkón, terasu si môže starší človek aj s dobrým čajom, či kávou. A predsa je to "zdravšie" ( samozrejme všetko s mierou).

Osobne by som radšej spravila darčekový kôš s niečím, čo viem že si kupuje, alebo má rada (káva, čaj, sladkosť, oriešky, sušené ovocie a kľudne medzi to zakomponovať nejakú drogériu, ktorú by využila-šampón, sprcháč, lak na vlasy, tuhý deodorant...)

tykat
9. dec 2024

Nefajčím ale tak ako to popisuješ mi to príde ako fajn nápad. Ale možno by som urobila skôr darčekový kôš, zopár krabičiek cigariet, koňak, čokoládu, kávu, uherák, čabajku, oriešky...také čo vieš že si na tom pochutí a je to trvanlivé. Pekne vianočne zabaliť a máš super darček.

nyusika
9. dec 2024

@nika11103 ja som zaryta nefajciarka a pisem, ze podla mna v pohode darcek 🙂

jovka
9. dec 2024

Ja nefajčím , ale podla mna darcek ma potešiť obdarovaneho ,co tvoj splni , o tom , ze je to nezdrave etc nema zmysel polemizovať, mamka fajcit asi nechce prestat , takze smelo do toho..radsej nez nieco co bude zbytočne a smari to do skrine.

gab1sol
9. dec 2024

V dávnej minulosti som príležitostne fajčila. Teraz som nefajčiar. A za mňa určite nie. Argument, že však aj tak bude fajčiť, je pre mňa, ako kúpiť niekomu fet, však aj tak neprestane (aj keď cigarety sú legálne). Takže takýto darček by som ja osobne neriešila ani pri tom najtuhšom fajčiarovi.
Ale ty si poznáš mamu, ty vieš, ako to je u vás. Ak si myslíš, že je to pre ňu vhodný darček, tak prečo nie? Keď ju to poteší…

deti95060810
9. dec 2024

asi dobrý koňak je kus lepší darček ako karton cigariet... a to ani nefajčím - ani nepijem.

Strana
z4