Je krajšie meno Ester alebo Elissa?
Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
mne by sa pacila ta Eliška 😉
Elissa je náádherné 🙂 Kolegynka má vnučku Ester a volajú ju Estike....uff
elissa je arabske meno, moja oblubena spevacka sa tak vola 🙂
Ester som chcela dat aj ja podla mna je to krasne meno 😉
Eliška
Esmiamiga, reagujem na to čo si napísala citujem: ,,Elissa je podla mna čudne a škarede menooo pripadá mi take cigánske ako aj Emilia"...... 😒 😖
Ja sa volám Emília a som na to meno pyšná a vždy som aj bola, neviem si pre seba predstaviť krajšie. Volajú ma Ema, Emka, Emily, Emilka. Moja sestra sa volá Júlia. Obe mená sú podľa mňa krásne, a len ľuďia s komplexami delia mená na cigánske a necigánske. Zamysli sa. 😎
A Elise je zdrobnelinou mena Elisabeth a dá sa jej hovoriť Lisy, Liz, Eli a na SK/CZ je to Eliška.
hm prislo mi luto ako sa viete podaktore vyjadrovat o menach poznam ludi co dali kocurovi meno adam alebo kristof lebo to tak citili a co teraz ??? pri takejto teme vysmech by som dala bokom. mamicka bola z tych mien nadsena chcela sa s Vami podelit o to a poziadala o nazor 😎
Kazde meno je jedinecne je jedno ci ho ma jeden ci polka republiky ci je to slovenske alebo ine meno ked to ide k priezvisku tak nech je aj Gizka ci Anicka alebo Sara 🙂
Ester s vibraciou mena 22,vyrastie z nej silna osobnost.Elissa s vibraciou mena 20 ,vacsinou citovo nestabilna a velmi precitlivela osoba.
oboje je pekne...ale u mna lepsie Elissa
Esmeralda je najlepšie... keď ti to poradia CUDZIE MAMIČKY na mk tak ju tak pomenuješ?? meno dieťaťa je podľa mňa dosť dôležité na to, aby ho vyberali cudzí ľudia, nemyslíš???
Podla mna nie je nic zle ani divne v tom, ked sa niekto pyta na nazor inych, aj ked neznamych ludi... ved uz podla vyssie uvedenych komentarov si mamicka vedela utvorit nazor, ako budu asi reagovat ludia v okoli jej dcerky na jej meno. Ci uz dospeli alebo deti.
Skor by ma zaujimalo, ake meno ste nakoniec vybrali? Mne sa paci Ester a Rebeka 🙂
Ester. Jednu mame doma 🙂 Pre nas je to najkrajsie meno, ake existuje. Stare biblicke, jednoduche, vyslovis v kazdom jazyku rovnako, napises rovnako a vsade na svete to meno pochopia. My mame v priezvisku R, takze hodi sa nam. Najcastejsie jej hovorime Ester a ked to chceme trosku zmakcit, tak Estuš. Esti nemozem vystat a presne tak ju svokrovci volaju 😀
Mi máme Emily a čakáme Elissu 😉
Za mňa Ester, je to krásne meno,, Elissa vo mne neevokuje absolútne nič.
Poznam Oliviu aj Elissu paci sa mi Elissa 🙂 Julia je ojedinele 🙂
Obe sú krásne 😉 Podľa toho, ktoré sa ako hodí k priezvisku... ku klasickému slovenskému priezvisku (-ová) by som volila asi Ester
Elissa
Chuda, podla mna si aj olutovala tu otazku... Tu musia byt podaktore zeny za kazdu cenu mudru. Obe su krasne. Je to len na Vas s oteckom. Ten napad hodit si mincou sa mi tiez parkrat osvedcil ;)
Elissa
Hlavne si musíš ujasniť či dcérke chceš dať meno ktoré sa páči tebe, alebo riešiť koľko detí sa takto isto volá v okolí, na Slovensku a vo svete. Ja som chcela od svojich 15 rokov dať svojej dcére ( ak raz budem mať dcéru ) meno Sofia a je mi šum a fuk že je to najpoužívanejšie meno na Slovensku. Ja som si svoj sen splnila a zvyšok ma absolútne nezaujíma. Dcérke to meno sedí, zhodli sme na ňom s manželom. Toto by si mala urobiť aj Ty. Čím viac sa na názor budeš pýtať cudzích ľudí, tým viac Ti budú radiť a presviedčať Ťa. Každý človek má na mená svoje vlastné názory ktoré sa nemusia zhodovať s Tvojimi. Vyber svojej dcérke meno len a len podľa vlastného uváženia a nie podľa obľúbenosti / neobľúbenosti- toto je veľmi krehký aspekt ktorý sa rokmi mení. Čo je obľúbené teraz, nemusí byť obľúbené o pár rokov .
A mimochodom či sa hodí k priezvisku u mňa tiež nebol až taký vážny argument. Ja mám meno ktoré sa hodilo k môjmu priezvisku za slobodna, ale akonáhle som sa vydala už mi meno s priezviskom absolútne nereže 😀 Ale to je už iná téma...
Eli mi pride prijemnejsie ako Esterka
elissa
Elissa urcite. Ester je divne a mozu si s nej neskor robit srandu Fester. Aj mne to hned napadlo
Mne sa z tých dvoch páči viac Elissa, aj keď by som nedala ani jedno, mne by sa viac páčila napr. Ela.
Mne sa viac paci Ester. Elissa je take rozlizle ako melissa, ssaaaa, mne to nezneje.
Ale to je predsa uplne fuk ako to zneje komu tu, ty sama zakaldatelka to musis citit vo svojom srdiecku. Co som pisala, to by sa vztahovalo vylucne na MOJE dieta. Na inom sa mi paci kazde jedno meno 😵
Mne sa paci Elissa 🙂
Ester 😉
Ja chcem veeelmi Elysa Williams ale drahy chce Izabella :D ester je tiez pekne 🙂 mne uz ostava dufam ze budeme mat chlapca a moze byt Keyton williams :D

jednoznačne Elissa... znie to jemnješie ako Ester alebo Estera...