Je krajšie meno Ester alebo Elissa?
Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
z tychto dvoch moznosti Ester ale vela zalezi aj od toho ake mate priezvisko. My mame Ester, volame ju Ester, Esterka, Esti. Je to krasne zidovske meno s povodom a historiou. Len ta poslovenstena verzia z A na konci znie zle. To som este z porodneho kresla za sestrickou volala nech tam to A na konci nepise. Za 5 rokov som sa ani raz nestretla s negat reakciou. Len je to z mojho pohladu dost "tvrde" meno
Elissa sa mi nepaci...ale keby to uz bola Eliss a napr priezvisko obsahuje S a nie je uplne nejake divne tak to moze zniet tiez krasne. Napr taka Eliss Slimakova, Kovacova isto nie. Ale napr Eliss Kristanova uz mne osobne zneje fajn. A potom sa aj tak vyda a vsetko bude inak 😀
Prosto vyber meno ktore sa vam paci a na druhych kasli 🙂
Ester
mne sa páči Elissa 😉
ester
Ester...
Elissa

a nie je elissa, obycajna eliska, teda moji znami, otec cudzinec, matka slovenka dali dcere meno elisa, po slovensky eliska a fr, elisa a je, takze podla mna uplne zbytocne davat elissssssa, ale staci eliska a ester je podla mna pouzivane meno bezne, zidovske 😉 do palestiny by som sa s nim nehrnula