Je krajšie meno Fatimka alebo Noemi?
Cakam dievcatko a mam posledny mesiac na rozhodnutie ktore z tychto dvoch mien vyberiem a cim viac blizi porod tym som viac zmetena . Pomozte mi prosim 🙂 Dakujem za kazdy nazor
Obe mena sú pekné, ale podľa mňa krajšie je Noemi
🙂
Neviem, ake bude priezvisko, tak by som sa rozhodovala hlavne podla toho, aby to nebol mix netypicke krstne meno a echt slovenske priezvisko, to niekedy znie ozaj divne :-/ Ale inak som za Noemi, to je krasne meno.
ani jedno 🙂
Vyber meno aké sa Tebe páči a nenechaj sa ovplyvňovať a odradiť...prečo by si mala byť obmedzená len stále dokola sa opakujúcimi menami, ktoré sa u nás používajú? Tvoje dieťa je originál a mne by sa osobne tiež nepáčilo, keby má moje dieťa meno rovnaké ako ešte ďalších 10 detí v okolí. Kto má právo povedať, či sa dané meno hodí alebo nehodí k priezvisku ? A prečo musí byť zrovna v slovenskom kalendári? Dieťa vyrastie a možno ani nebude žiť na Sk........Na všetko sa dá zvyknúť, veď donedávna boli pre nás "exotické" napr. Vaneska, Lukasko, Sofinka, Stelka a pod...a teraz sú to úplne bežné mená...
ROZUM SA MI ZASTAVÍ!!! to sú aké odpovede???? Niektoré nebudem ani citovať.....nechce sa mi veriť že to písali MAMINKY!!!
Prosím ťa urážlivé a ,,nevhodné,, ...ani nečítaj, ani si ich nevšímaj!!!
Meno ktoré si vyberieš aj tak bude najkrajšie PRE TEBA! a to je dôležité!!
Aké ,,vysmievanie,, sa v škole?? a v starobe?? Deti sa vysmievajú len keď majú taký vzor výchovy doma!!
A v tom prípade je jedno či budú vysmievať sa vtedy keď má niekto iné meno, či je tučný, či chudý!! keď niekto chce ohovárať dôvod si nájde!!!!!
A v starobe??? Dnešné pírsingové a tetované detská asi nebudú riešiť nejaké meno!!!! a za 50 rokov meno Fatima už bude bežné meno , Noemi už dávno je!! Mám veľa známych s menom Noemi a sú obľúbené úspešné!!
Vyber si také meno, aké Ti diktuje ,, srdiečko,,!!
P.S: milé maminky , ktoré ponúkate Slovenské mená: keď ste si dali Slovenské meno Vašim detičkám....na to ste aj mysleli.....čo ak si nájde cudzinca za partnera ....a nebude sa jej Slovenské meno pasovať k novému priezvisku??? VŠAK SA JEJ KVôLI TOMU BUDÚ VŠETCI VYSMIEVAŤ SA???!!!!!!!
(Nechcem nikoho ani náhodou uraziť, ale niektoré príspevky sa nedajú ani čítať!!!)
ani jedno ale ked už tak Noemi
Vobec nechapem co ma Fatima spolocne s ciganmi, ale dobre. Fatima je arabske meno, mam kamaratku 30 rocnu ktora sa tak vola a ktoru mam velmi rada, hovorime jej Fatimka, Fati, Fathi alebo proste Fatima. Absolutne nikto koho v jej okoli poznam NEMA najmensi problem s jej menom. Mne sa sice paci viac Noemi, ale co som chcela povedat, ze je mi totalne na t...u z tych prvych, najviac lajknutych prispevkov. Ten kto to napisal a vsetci co to lajkli su podla mna totalne ubohi...
Mne sa viac páči Noemi. Už len preto, že je bežnejšie a uchu milšie, ako Fatima. Nechcem sa vyjadriť k prvým komentárom, lebo aj keď ma na jedne strane rozosmiali (áno, priznávam sa - zabite ma 😅 ), na druhej strane mi niektoré prišli urážlivé, čo sa maminky týka. Ak som si dobre všimla, maminka, ktorá sa pýta nanázor tu nemá fotku a príde mi nevhodné písať narážky, či je z osady. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale keby aj bola maminka rómka a tie mená by boli práve také, aké sú, je to jej vec. Mne osobne sa nepáči meno ani jedno, lebo jedno je arabské a druhé maďarské a ako tu už bolo napísané, príliš prehnaným menom sa ublíži dieťatku, pretože si neviem predstaviť takú Fatimu alebo Noemi Novákovú. Ale je to môj názor. Ja síce tiež chcem pre svoje deti nie veľmi často používané mená, no mám nejaké tie hranice 🙂 A keby aj maminka rómka nebola, žiadna z vás nevie, akej národnosti je ocino...takže asi tak. keďže zahraničné manželstvá sú v dnešnej dobe časté a nie sú nič nové.
ani jedno meno sa mi nepáči ale krajšie je Noemi
keby som mala na výber tieto mená tak jednoznačne Noemi 🙂 Noemi je veľmi populárne meno v Hu ale aj u nás na južnom slovensku..vyber si čo ti srdce káže ...bude to najkrajšie meno pre teba 🙂
Noemi... aj ked sa mi osobne nepáči ani jedno, ale je to tvoje rozhodnutie 😉
Ja poznam Fatimu... ale psa...
Aj v slovenskom kalendári máme krásne a netradičné mená, ktoré nie sú okukané a často sa nepoužívajú, napr. Dorota, Tamara, Diana, Agátka, Gabriela, Zoja, Linda a aj Anna alebo Katarína sú už netradičné. A záleží aj na priezvisku - René Jánošík je komické ... Tak držím palce 🙂
Noemi🙂
Kokos, volať s FatiMka asi ma porazí.
ako odpovedala zofiac: ja mám vnúčku: Klarka, Barborka, Dorotka, Katarínka. Pekné mená sú Terezka, Agátka, Anna, Mária, poznám čo volajú tak ako je napísané: Anna, Mária a žiadne Majka, Maňka, Marienka ap.
No, v prvom rade je výber na tebe........ja teda nechápem to prvé meno :-O druhé je pekné. Ale malo by sa hodiť k priezvisku aby to nebolo komické.........Mne sa tiež všetci čudovali menu Milan(že čo to dávam pre boha za historické meno 😀 ), ale nerobila som si z toho hlavu, daj také meno aké uznáš za vhodné, no najprv si premysli, či tým menom dieťatku neublížiš, bo aj hlúpe meno môže byť terčom posmechu a potom si budeš vyčítať že je tvoje dieťa "LEN" kvôli menu posmechom spolužiakom..... Prejem pekný zvyšok tehulkovania 🙂 a hlavne zdravé bábätko!!!!!! to je to najdôležitejšie!
ak si nevies vybrat z tychto dvoch mien,tak si vyber uplne ine😉ja osobne by som svojmu dietatu take meno nikdy nedala.ak sa nevies rozhodnut,znamena to ze ani ty sama nie s stotoznena ani s jednym z tychto mien.ja som meno pre dceru mala vybrate uz veelmi dlho-mozno od svojich 15 rokov.vedela som ze ak raz budem mat dceru bude sa volat Sofinka.manzel nechcel ale ja som velmi chcela.jednoducho to bol moj sen mat malu Sofi😉no a ako na potvoru je toto meno teraz strasne popularne.no ja som ho nedavala kvoli mode,ale preto ze som ho mala vybrate davno bez ohladu na modu...takze radim ti vyber ine ak sa nevies rozhodnut.a daj vediet😉
Noemi 🙂
Noemi 😉
:-/ zvolila by som úplne iné meno.
Ale je to na Vás, dôležité je aby sa Vám naozaj páčilo a malinkej sa hodilo aj k priezvisku 🙂
... no ak sa naozaj rozhodujete medzu týmito dvomi tak Noemi.
držte sa! 🙂
Noemi 😉
ahoj, daj aké sa ti páči viac, mne osobne Noemi, možno dopadneš ako ja, alebo ktorákoľvek iná maminka, na poslednú chvíľu zmeníš meno, aby ti nik do neho nekafral, ja som mala vybraté, všetci hovorili,-aké hrozné meno!! Mala sa volať Eva- čo je hrozné na jednoduchosti? potom som zmenila a nikomu nepovedala, až keď sa malá narodila, máme Michaelu
Noemi???Fatima??? Niektori rodicia uz stracaju sudnost 😒 to dieta s tym menom bude zit cely zivot
volat sa Fatimka ci Noemi tak urcite rodicom nepodakujem a rovno sa zakopem pod zem 🙂
Noemi 🙂
no zenske!!!!! ale ste na mamicku vrhli ako supy na maso 😀 😀 😀 Noeminka sem napise s tymi najlepsimi umyslami a vy na nu takto.
Noeminka28 nic si z toho nerob. Daj take meno ktore sa viac hodi k priezvisku. Hlavne aby sa pacilo tebe 😵
poznam dievcatka aj noemi aj Fatimu a poviem ti nedala by som svojmu dietatu take meno jednu volaju fata a druhu noa tebe sa to paci?😉

ja som tu minule zahliadla dievčenské meno Summer, len si tak predstavujem, že táto malá Summer bude raz 50 ročná babka a jej vnúčatká budú hovoriť "boli sme u babičky Summer" príde mi to smiešne, slovenské sú čarokrásne...